jautājums vīriešiem panesās no tēmas "bērns - kādēļ?"

 
Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Izskanēja viens vīrieša komentārs, kur tika teikts ka sieviete ir tāda slikta un tāda, jo pirms 20 gadiem dzīve bija daudz grūtāka - nācās visu darīt pašām, un ģimenes veidošana, bērnu dzemdēšana bija dabiska, normāla parādība. Bet kādēļ sievietēm ir jāpilda šie pienākumi, kas nebūt nav viegli, bet vīriešiem pienākumi nez kāpēc tagad nav nekādi. Agrāk bija normāli rūpēties lai arī kas pa savu bērnu, bērnu māti (ģimeni), nest mājās naudu, uzturēt un rūpēties... lai arī kas, bet vīrietis nemeklēja sānsoļus. Tad kādēļ tagad no sievietēm gaida to pašu ko pirms gadiem 20, bet no vīriešiem visi pienākumi ir kā izplēnējuši. Tagad pat modē vēl pie mammas dzīvot un naudu no viņas sūkt, bet ja strādā un pelna, tad domā, ka baigi varenie veči, kam sava nauda ir sava, un neuzskata par normālu parādību veidot ģimenes dzīvi un par to rūpēties. Tagad - uztaisīja, apnika, aizgāja. Kādēļ sievietēm ir jāiziet cauri tam murgam, vēl līdzcilvēku cinismam jāiet cauri, kur visi no tevis pieprasa to labāko mammu, labāko darbinieci, labāko cilvēku utt. Kur palikusi vienlīdzība? Kādēļ veči sagaid nezin ko, bet paši nevar pat mazo pirkstiņu pakustināt? Protams, vienmēr ir izņēmumi, gan no sieviešu, gan vīriešu puses, bet es runāju par vairumu. Par sabiedrībā pieņemtajiem standartiem, kad mātei, lai vai kas jāuzņemas visa atbildība, bet vīrietis tikai gaida, grib sagaidīt to ideālo un labāko sievieti, un ja pēc dzemdībām sievietei ir kāds lieks kilograms, nepilda "ideālās" sievietes pienākumus tā uzreiz - hops, meklēšu ko labāku... Kādēļ vīrieši neziedojas, kādēļ vīriešiem nav šīs ģimeniskās vērtības? Kur tas ir palicis? Kādēļ tik viegli aiziet no tikko izveidotas ģimenes?
16.08.2016 18:38 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kā ar situāciju, kad bērna tēvs, piemēram, nomirst? Arī teiksi, ka pati vainīga, ka dzemdēja?

Nu ja, zināja tak, ka neviens nav nemirstīgs!
16.08.2016 21:51 |
 
Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Anna un Ieva abas komentē Cosmo. Anna saka, ka vīrietim jāieņem tradicionālā loma. Ieva saka, ka brīvajā laikā lako nagus un nedara "sieviešu darbus". Secinam: Abas šīs Cosmo komentētājas ir divkosīgas!

Nu?
Kā esmu minējis tad es pats esmu par vienlīdzību attiecībās, bet nav nekas pretī pret tradicionālo modeli, ja abas puses ir apmierinātas + sieviete ieņem tradicionālo lomu.
Otrs variants ir te šajā forumā lasīts no vairākām, vecās tēmās:-D
Abas šīs sievietes ir divkosīgas, jo visu uzkrauj uz vīrieša pleciem, lai gan tradicionālajā modelī tā nav, un 21. gadsimta modelī tā arī nav.
Es te negribu kašķi atkal par šo tēmu, tāpēc miers. Ok? Galvenais lai abi laulātie ir apmierināti ar modeli.
16.08.2016 21:55 |
 
Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
ilgi strādā veinā darba vietā vai amatā utt.

Šito es nesaprotu...pazīstu daudzas tādas, bez ambīcijām. Bet zinu arī džekus tādus, bet mazāk.
Džeki tomēr ir uzņēmīgāki, tāpēc virzās pa karjeras kāpnēm. Tāpēc tas ir viens no stereotipiem, ka sievietes mazāk pelna, vnk viena liela daļa nemaz negrib nekur pakāpties.
16.08.2016 21:58 |
 
Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
mums birojā bija darbiniece, kas, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā, lūdzās, lai dodam viņai iespēju strādāt no mājām - tikai piemērs

Kas te tik nāvējošs?
16.08.2016 22:06 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Un ja godīgi es vairāk gaidīju vīriešu viedokli šajā visā, nevis viena roberta, jo par sievietēm jau +/- viss tāpat zināms, kamēr rados nekas nav manīts vai pašai nekas tāds nav bijis, tikmēr lietas nopietnību nemaz neizprot.

Tu gaidīji vairāk vīriešu viedokļi sieviešu forumā? :-D
Piedod , Annie, bet tu man neliecies visai gudra.

...... ;-)
16.08.2016 22:11 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Bieži vīrieši ir tie, kas vēlas ģimeni, vēlas bērnu, bet līdz ko ir un saprot cik tas ir grūti - aiziet. Un tādi ir vairums gadījumi

Statistiku studijā... :-D
16.08.2016 22:18 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Nē, man nav nekāds naids, man drīzāk skatoties uz vientuļajām mātēm varbūt gribas saprast tos vīrieša motīvus pamest tik viegli un neuzņemties pat mazāko atbildību uz to kas ir izdarīts. Sievietēm ir visa atbildība, un vēl sabiedrības spiediens, bet kur paliek taisnība?

Es zinu ļoti dažādus piemērus.
1. Sieviete izlēma, ka vēlas bērnu no vīrieša, ko mīlēja, bet viņiem nebija nopietnas attiecības (nē, viņš nebija ne precējies, ne ar citu sievieti). Viņa tā arī pateica viņam, ka vēlas no viņa bērnu uz attiecībām vai palīdzību audzināšanā viņa nemaz nepretendēja. Tagad ir vientuļā māte.
2. Sieviete bija slimīgi greizsirdīga, vīrietis neizturēja, aizgāja, par bērniem rūpējas tik, cik bērnu māte ļauj. Tādu pašu situāciju zinu arī ar ārkārtīgi greizsirdīgu vīrieti.
3. Kamēr vīrs ārzemēs pelnīja naudu, sieva par to sev pirka drēbes, izklaidējās ar citiem vīriešiem, bērni dzīvoja uz fast food pie datora. Viņa vēlāk vīru pameta. Bērni aug pie tēva.
...
Tā kā, ne vienmēr vīrieši ir tie, kas pamet sievieti tāpat vien.
16.08.2016 22:22 |
 
Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Džeki tomēr ir uzņēmīgāki, tāpēc virzās pa karjeras kāpnēm. Tāpēc tas ir viens no stereotipiem, ka sievietes mazāk pelna, vnk viena liela daļa nemaz negrib nekur pakāpties.

Pelna mazāk, jo nemāk paprasīt ar laiku vairāk un to mēdz izmantot darba devējs. Sievietes ir tendētas uz draudzību un mieru, uz attiecībām. Nācies pieredzēt, ka meitenes darba vietā nāk, pirmkārt, draudzēties nevis strādāt. Vajadzētu būt otrādāk.
16.08.2016 22:30 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Esmu vienīgā, kura, lasot 57days piemēru par Annu un Ievu, uztvēra to savādāk?
16.08.2016 22:31 |
 
Reitings 309
Reģ: 02.08.2014
Atļaušos arī izteikt savu viedokli par šo tēmu.
Ja runā par senākiem laikiem tad es uzskatu ka tomēr cilvēki vairāk gaidija kāzas un kāzas tomēr bija svētāka lieta kā mūsdienās. Cilvēki ( ne visi) tomēr vairāk taupijās tai dienai kad precēsies. Viņiem nepastāvēja tāds uzskats kā vienas nakts sakari, klubi utt. Viņiem nebija to daudzo partneru kā ir vairums mūsdienās.
Tādas ir tikai manas domas.
Krāpšana un neuzticība būs jebkurā gadsimtā un tur neko nevar darīt. Ir vienkārši tādi cilvēki kas nespēj uzturēt veselīgu vidi ģimenē. Ņemot vērā mūsdienu skriešanu, stressu daudz kas ģimenēs netiek izrunāts un ja kaut kas pietrūkst ģimenes dzīvē tas tiek meklēts ārpus tās.
Un runājot par to ka vīrieši kuri šķirās no sievām un viņas atstāj vienas ar bērniem un par viņiem aizmirst to gadijumu es uzskatu ka nav daudz. Tomēr vairums rūpējas par kopējo bērnu, jautājums ir cik mātes to atļauj darīt.
Un ir arī problēma ka likumi par bērna aizbildniecību tomēr ir pakārtoti vairāk sieviešu labā kas manuprāt nav taisnīgi pret bērna tēvu.
16.08.2016 23:12 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Paskaties, kas dominē augstskolu rindās - vīrieši vai sievietes. Es, protams, vispārinu.

Jā, varam pavērot, cik sieviešu studē inženierzinātnes, telekomunikācijas, būvniecību, materiālzinātnes utt. :-)
Cik sieviešu ir LZA īsteno locekļu vidū? Tas tikai piemērs.
Es pilnīgi piekrītu, ka sievietēm ir spēcīgāks multitaskings, viņas parasti ir rūpīgākas un precīzākas - tā vismaz kādreiz bija. Baidos, ka liela daļa mūsdienu sieviešu (lasi - trulās cacas) ir pārāk slinkas, lai iegūtu labu izglītību, tādēļ arī saņem atbilstošu atalgojumu.
Gudru sieviešu ir maz, un es viņas ļoti cienu - kā jebkuru gudru cilvēku.
16.08.2016 23:43 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Bet daudzas priekšnieces/vadītājas ir sievietes...tad jau sieviete sievieti diskriminē

No shit... (t) Tepat Cosmo jau pirms laba laika bija diskusija, kurā lietotājas-darba devējas atzina, ka nelabprāt ņemtu darbā sievieti reproduktīvajā vecumā, jo var aiziet dekrētā, var būt jau ar bērnu, kas slimo utt. Jā, sievietes ir diezgan naskas uz citu sieviešu diskriminēšanu, un ne vien šajā jomā!
Darba tirgus neaprobežojas ar kasieriem. Ir daudz un dažādas profesijas, kur sievietēm jācīnās ar stereotipiem, jāpierāda sevi bieži vien vairāk nekā kolēģiem vīriešiem, lai netiktu uzskatīta par dumjāku, pēc tam jādomā, kā paprasīt algas pielikumu, neizpelnoties fūrijas slavu. Nemaz nerunājot par to, ka katrs bērns ir "caurums" CV, kamēr tajā pašā sfērā strādājošie vīrieši ir turpinājuši uzkrāt pieredzi un iegūt izglītību.
Un galu galā, kāpēc gan sievietes mēdz pieturēties pie ne tik labi atalgotiem darbiem? Vai tikai vismaz daļēji ne tāpēc, ka mums jau no mazotnes borē, ka ir "sieviešu" un "vīriešu" profesijas?
Par tēmu runājot, man ļoti gribētos, lai visi izvēlas savu ideālo modeli ("tradicionālais" vai 50/50) un atrod atbilstošu partneri, nevis grib, lai sieviete strādā un pēc tam vēl nodarbojas ar saimniekošanu un bērnu audzināšanu. Nevienam attiecībās nevajadzētu kļūt par otra kalpu.
Man kaut kur aizķērās nesens NordicBelle komentārs, ka pie viņas sabiedrībā ir citāda domāšana - būt labam tēvam ir gods un kaut kas, uz ko tiekties. Latvijā diemžēl tā nav, drīzāk zināmā vecuma kategorijā ar apkārtējo izbrīnu saskaras tie, kas paliek ar bērnu... (t)
16.08.2016 23:51 |
 
Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Varam pavērot arī tādas eksaktās zinātnes kā ķīmija, ekonomika...
Baidos, ka liela daļa mūsdienu sieviešu (lasi - trulās cacas) ir pārāk slinkas, lai iegūtu labu izglītību, tādēļ arī saņem atbilstošu atalgojumu.

Es tūlīt diskriminēšu :-D, bet vīrietim nepieklājās apsaukāt sievietes, lai vai kādas viņas būtu (t)
17.08.2016 00:08 |
 
Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Runājot par tēmu, cik tādu pārus zina autore, kurā vīrietis būtu ar varu piespiedis sievieti dzemdēt?

Riebīgs komentārs. Vai bērna dzemdēšana/nedzemdēšana ir tikai sievietes atbildība? Vīrieši labi zina, kā rodas bērni. Ja tādus negrib, tad var atturēties vai veikt vazektomiju, nevis uzskatīt, ka sievietei attiecībās būtu jāpiegrūž sevi ar hormoniem vai jāveic abortu, ja gadījies iekrist (atgādināšu, ka bērnu rada divatā). Un ko diez darīt tām sievietēm, kuru vīrieši "pārdomā" savu vēlmi pēc bērniem? Ļoti muļķīgi teikt, ka sievieti "neviens nespiež", it kā no grūtniecības būtu tik vienkārši atteikties post factum.
17.08.2016 00:11 |
 
Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Es tūlīt diskriminēšu :D, bet vīrietim nepieklājās apsaukāt sievietes, lai vai kādas viņas būtu (t)

Jā, šajā forumā un vispār dzīvē vienīgi sievietes drīkst kritizēt vīriešus - lai dzīvo vienlīdzība!
17.08.2016 00:19 |
 
Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Es tūlīt diskriminēšu , bet vīrietim nepieklājās apsaukāt sievietes, lai vai kādas viņas būtu

Tas ir abpusēji. Arī sievietei nepieklātos apsaukāt vīrieti, lai arī kāds viņš nebūtu.
17.08.2016 00:35 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012

Tas ir abpusēji. Arī sievietei nepieklātos apsaukāt vīrieti, lai arī kāds viņš nebūtu.

Un nepieklājās apsaukāt viņu bērnus!!!! :) :-P
17.08.2016 01:31 |
 
Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es, nudien, nesaprotu tos cosmo "vīriešus". Nāk un čīkst, ka kaut kas kas nepatīk, pfff. :-D
Godīgi, puikas, forums bija foršāks pirms jūs visi te saradāties un sākāt tik aktīvi iesaistīties ! ;) Tā kā papļāpāt ar draudzenēm nepiespiestā un sev ērtā vidē.. rozā krāsa un pusplikie torsi netraucē, m? (t)
17.08.2016 03:23 |
 
Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
Bieži vien attiecības izjūk, jo pārim nav bijis ne jausmas, kas viņus sagaidīs pēc bērna piedzimšanas. Abi ir stresā, viens nav izgulējies, otrs grib mieru, abi grib atpūtu. Tas, kas strādā domā, ka mājās palicējs tikai guļ un čilo bērnu, tas, kas sēž mājās, uzskata, ka otrais arī darbā tikai čilo un mājās ar neko nedara. Tur sākas strīdi, pārmetumi utt. Mūžīgi sliktie garastāvokļi noved pie tā, ka vienam vai otram piegriežas tāda dzīve un adios.
Ja abi tam visam būtu daudz maz gatavi (nevis speciāli gatavojušies, bet vnk apzinātos, ka tā būs un ar to jātiek galā, ne jāmūk), tad tās šķiršanās būtu daaaudz mazāk.
17.08.2016 07:31 |
 
10 gadi
Reitings 4076
Reģ: 02.01.2011
Par agrākiem laikiem un tagadni- šobrīd visur tiek popularizēts, ka nevajag palikt neapmierinošās attiecībās, vajag šķirties, ka vajag dot iespēju atnākt Īstajam/ai un tad sāksies laimīgās attiecības utt. Es ne reizi neatceros, ka ome tā būtu teikusi par saviem jaunības gadiem (ar opi kopā 55 gadus)- tai laikos šķiršanās bija negods, to neatbalstīja, reti kuram bija vairāk par 2 sievām/vīriem (visbiežāk tāpēc, ka pirmā sieva/vīrs miris).
17.08.2016 08:23 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits