vai var ?

10 gadi
Reitings 265
Reģ: 26.10.2014
Īsumā mana situācija.
Dzīvoju ar draugu : īri maksā viņš es komunālos ( kas ir visai normāli, jo abi esam jauni. Nesen iegādājos pirmo mašīnīti tādu 600 eur rajonā, man alga ap 450-500eur., draugam 650-800 eur.Vēlos studēt, taču manai studiju programmai ir pieejams tikai pilns laiks. Studiju maksa sadalīta. Uz septembri jāuzcep 400 eur. Draugs baidās ka viss nogulsies un viňa pleciem varu saprast viņa bailes jo ir jauns un nepieciešama izaugsme abiem. Pašam mērķis ņemt drīzumā sev mašīnu ap 2,5 tūkst.un kkad arī dzīvokli līzingā.
Vēlos, arī piedalīties un veidot to nākotni kopā. Tikai vienreiz jau bija mani pametis naudas dēļ jo es īsti tad vēl nestāvēju uz savām kājām.
Ko jūs man varat ieteikt konkrētajă situācijā - stātos / nestātos , riskēt neriskēt. Ja stāšos, tad tă pat palikšu līdzšinējā darbā un mēğināšu savilkt savus galus kopā. Tas ir reāli ? Tām kad ir studējušas vai studē klātienē'strādāt - maksāt par studijām un visu pārējo priekš dzīves ?
Paldies(l)
16.08.2016 11:28 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Un vēl, noteikti iesaku pārdot to savu mašīnu. Gan jau patēvs saprastu, ja pastāstītu, ka to naudu, ko sańemtu par auto, labprāt ieguldītu studījās. Auto tomēr prasa diezgan lielus līdzekłus, kuru tev, diemžēl, nav.
16.08.2016 20:35 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
Ej studēt un pārvācies uz kojām! Puisis, lai pats tiek ar savu dzīvi galā, ja viņa lielākā bēda, ka tik viņa naudu kāds neslauktu.
Pat, ja jūs apprecētos - nekas nemainītos. Uz šādu vīrieti nedrīkst paļauties!

+ solidāra neons komentāram
Vēl te bija komentārs laikam no v35 par to, kas viņam tādu kredītu vispār dos, bez galvotāja. Tikai nekādā gadījumā neej par galvotaju!
Piekrītu, ka puisis domā tikai par saviem mērķiem. Pie tam, vai viņa mērķi būtu reāli, ja dzīvotu viens un būtu jāsedz gan komunālie, gan īre :D Vai sanāktu mašīna? Kurš te kuru slauc?
16.08.2016 20:42 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Dzīvokļa līzinga galvojumu nekādā gadījumā neparaksti!
Citādi, zināmā mērā taisnība ir opozīcijai pret maksas studijām...
Diplomu jau ir vairāk kā vajag, daudzās nozarēs pārprodukcija, citās bez pieredzes to diplomu neviens negrib redzēt utt. Ir dažas lietas, ko var par maksu dienā studēt, bet tikai dažas.
Citādi - maksai NLK vai NLN.
16.08.2016 21:33 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Pie tam, vai viņa mērķi būtu reāli, ja dzīvotu viens un būtu jāsedz gan komunālie, gan īre Vai sanāktu mašīna? Kurš te kuru slauc?

Šo jautājumu var jautāt no abu iesaistīto skatu punktiem, vai arī, tavuprāt, ja maksā abi, tad abi slauc viens otru? Kopā dzīvot tiešām ir lētāk, bet tikai tad, ja rēķina izmaksas uz cilvēku nevis kopējās izmaksas.
Bet par tēmu - ja tev šobrīd katru mēnesi paliek pāri 120 EUR, tad varēsi pavilkt, ja nepaliek, tad jātērē mazāk vai jāpelnī vairāk. Un kā jau te izskanēja, lai pelnītu vairāk ir jāmeklē citu darbu, bet, lai tērētu mazāk - pārdod auto (paskaiti pati cik nauda tev gada laikā aizies apdrošināšanā, apskatē, ceļa nodoklī, remontos, riepās, sodos, eļļas maiņās, degvielā utt.).
16.08.2016 21:42 |

Reitings 413
Reģ: 29.05.2016
vienspats
Jā, pareizi visu saprati :)
Citādi te neviena asāka viedokļa nav.
Ja skatās pliki tikai no finansiālā aspekta, par kuru šajā tēmā uzdod autore, tad attiecībās katrs ietaupa daļu no savām izmaksām. Ja attiecībās viss ir labi, tad nekas slikts tajā nav, un visdrīzāk par to pat neaizdomājas.
Autores attiecībās puisis to redz tikai no vienas puses. Pieņemsim, ka īre maksā 200 eiro, attiecīgi pēc autores teiktā arī viņas daļa ir ap 200 eiro. Puiša ietaupījums gadā ir 12*200=2400 eiro :-P Mašīna gada laikā uz autores rēķina(l) Tas tā piemēram, lai būtu saprotams, par ko runāju.
16.08.2016 22:09 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Pati autore gada laikā arī ietaupa 2'400 EUR, kas sanāk visa gada studiju maksa un vēl divas viņas automašīnas uz puiša rēķina. Nav tikai saprotams kāpēc viņa vēl nezina vai spēs pavilkt.
Salīdzinājumam - puisim tikai viena automašīna, bet meitenei veselas divas un vēl gada studiju maksa. (l)
16.08.2016 22:21 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Ja nevar uzrakstīt, ko tādu dižu par maksu dienas nodaļā grib studēt, tad vai nu provokācija, vai...atliek tikai bagāts papiks, kas samaksās un ieliks darbā pēc " studijām ".
16.08.2016 22:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits