vai var ?

10 gadi
Reitings 265
Reģ: 26.10.2014
Īsumā mana situācija.
Dzīvoju ar draugu : īri maksā viņš es komunālos ( kas ir visai normāli, jo abi esam jauni. Nesen iegādājos pirmo mašīnīti tādu 600 eur rajonā, man alga ap 450-500eur., draugam 650-800 eur.Vēlos studēt, taču manai studiju programmai ir pieejams tikai pilns laiks. Studiju maksa sadalīta. Uz septembri jāuzcep 400 eur. Draugs baidās ka viss nogulsies un viňa pleciem varu saprast viņa bailes jo ir jauns un nepieciešama izaugsme abiem. Pašam mērķis ņemt drīzumā sev mašīnu ap 2,5 tūkst.un kkad arī dzīvokli līzingā.
Vēlos, arī piedalīties un veidot to nākotni kopā. Tikai vienreiz jau bija mani pametis naudas dēļ jo es īsti tad vēl nestāvēju uz savām kājām.
Ko jūs man varat ieteikt konkrētajă situācijā - stātos / nestātos , riskēt neriskēt. Ja stāšos, tad tă pat palikšu līdzšinējā darbā un mēğināšu savilkt savus galus kopā. Tas ir reāli ? Tām kad ir studējušas vai studē klātienē'strādāt - maksāt par studijām un visu pārējo priekš dzīves ?
Paldies(l)
16.08.2016 11:28 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ej studēt un pārvācies uz kojām! Puisis, lai pats tiek ar savu dzīvi galā, ja viņa lielākā bēda, ka tik viņa naudu kāds neslauktu.
Pat, ja jūs apprecētos - nekas nemainītos. Uz šādu vīrieti nedrīkst paļauties!
16.08.2016 14:46 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Es nesaprotu par ko tā jāšausminās. Ne jūs zināt kāda bija situācija, neko. Varbūt meitene principiāli nestrādāja (es zinu daudz tādu, kuras dzīvo pēc dzīves principa "es tādu darbu nestrādāšu", bet pašas sēž bez eiro kabatā un grib lai viņas uztur, kamēr viņas "meklē sevi un savu aicinājumu", tikmēr par visu sadzīvi un iedzīvi maksā puisis), tādēļ puisis viņu pameta, jo saprata, ka negrib uzturēt vēl vienu cilvēku, kad pašam par sevi vēl jāparūpējas.
Un par bērniem vispār komentāri lieki. Ja pusim ir jāuztur meitene, jo viņa negrib vai nevar strādāt principu dēļ, tad viens bērns viņam jau ir.
16.08.2016 14:48 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es nesaprotu par ko tā jāšausminās. Ne jūs zināt kāda bija situācija, neko.

Tāpat nezini arī Tu, lai šausminātos par to, ka mēs šausmināmies. Visu turpmāko sākamo arī uzrakstīji, balstoties uz saviem "varbūt" bez jebkāda seguma.
Un ja puisis dzīvoja ar meiteni, zinot, ka viņa nestrādā principiāli.. nu, pats vainīgs.
Bet kopumā
Pat, ja jūs apprecētos - nekas nemainītos. Uz šādu vīrieti nedrīkst paļauties!

+++
16.08.2016 14:50 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Kādu programmu un kur gribi studēt? Bez tā jēgu nesaprast un patiešām, nav daudz vietu un programmu, kur ir vērts maksāt (!) par pilna laika studijām.
16.08.2016 15:08 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Acīmredzot draugs nevēlas šajā vecumā būt ģimenes apgādnieks, jo ir citi, savi mērķi, un tava profesionālā izaugsme viņam nav tik svarīga. Tas ir saprotami, jo šīs īsti neizskatās pēc nopietnām attiecībām. Es arī negribētu ieguldīt līdzekļus cita cilvēka studijās, ja nemaz nebūtu pārliecināta, ka vēlos ilglaicīgi būt ar šo cilvēku kopā.
Par studijām un darbu - atkarīgs arī no studiju jomas, bet ir izdarāms. Zinu vairākus cilvēkus, kuri apvieno pilna laika studijas ar pilnas slodzes darbu. Tiesa gan, viņi kavē ļoti lielu daļu no lekcijām.
16.08.2016 15:12 |

Reitings 569
Jēga maksāt par pilna laika studijām ir tikai dažās programmās. Par nepilna laika - ļoti daudzās.
16.08.2016 15:19 |

Reitings 2995
Meksikanka, to, ka tev patīk ieņemt "shit stirrer" lomu, esmu jau paspējusi pamanīt. Es šoreiz lietu novērtēju no "nav smakas bez kakas" skatupunkta. Ka diezvai pusisi meiteni pameta tikai tādēļ vien, ka viņai naudas nebija. Pietam, viņa pati minēja, ka pēc šķiršanās pamainīja principus utt, kas, vismaz man, ož pēc tā, ka nejau puisī bija vaina. Jebkurā gadījumā, tas ir normāli negribēt uzturēt otru cilvēku, tādejādi upurējot savus brīvos līdzekļus un savas vēlmes un vajadzības, jo īpaši...ņemot vērā to, ka ne viens, ne otrs nepelna ļoti labi.
16.08.2016 15:46 |

Reitings 1042
Reģ: 27.07.2016
──────────────────────────────▓▓█───────
────────────────────────────▒██▒▒█──────
───────────────────────────█▓▓▓░▒▓▓─────
─────────────────────────▒█▓▒█░▒▒▒█─────
────────────────────────▒█▒▒▒█▒▒▒▒▓▒────
─▓▓▒░──────────────────▓█▒▒▒▓██▓▒░▒█────
─█▓▓██▓░──────────────▓█▒▒▒▒████▒▒▒█────
─▓█▓▒▒▓██▓░──────────▒█▒▒▒▒▒██▓█▓░░▓▒───
─▓▒▓▒▒▒▒▒▓█▓░──░▒▒▓▓██▒▒▒▒▒▒█████▒▒▒▓───
─▓░█▒▒▒▒▒▒▒▓▓█▓█▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒██▓██▒░▒█───
─▓░▓█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓████▒▒▒█───
─▓░▓██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓██░░░█───
─▓░▓███▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▒▓▓──
─▒▒▒██▓▒▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▓▒█──
──▓▒█▓▒▒▒▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▓▒─
──▓▒█▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓──────▓█▓▒▒▒▒▒▓█─
──▒▒▓▒▒▒▓▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓───░▓▓───█▓▒▒▒▒▒█─
───█▒▒▓▓▓▒▒▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓───█████▓──█▓▒▒▒▒▓▒
───▓▓█▒─────▒▓▒▒▒▒▒█───░██████──░█▒▒▒▒▓▓
───▓█▒──▒███─▒▓▒▒▒▒█────██████───▓▒▒▒▒▒▓
───██───█████─█▒▒▒▒█─────███▓────▓▓▒▒▒▒▓
───█▓───█████─▒▓▒▒▒█─────────────█▓▓▓▒▒▓
───█▓───░███──░▓▒▒▒▓█──────────░█▓▒▒▒▓▒▓
───██─────────▒▓▒▒▒▒▓▓──────░▒▓█▓────░▓▓
───▓█░────────█▓██▓▒▒▓█▓▓▓▓██▓▓▒▓▒░░▒▓▒▓
───▒██░──────▓▒███▓▒▒▒▒▓▓▓▓▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▒▓─
────█▓█▓▓▒▒▓█▓▒░██▒▒▓▓█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓█▒
────▓─░▓▓▓▓▓▒▓▓▓▓▒▓▓▓▒▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▓▓▓
────▒▒▒▓▒▒▒▒▒▒▓█░─░░░─▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓██▓▒
─────█▓▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓─░░░─▓▓▒▒▒▒▒▒▒▒▒▓▓▓▒▒▓▒
──────██▓▓▒▒▒▒▒▒█▒░░░░█▒▒▒▒▒▒▒▒▓█▓▓▒▒▒▒▒
─────░─▒██▓▓▒▒▒▒▒█▓▒▒▓▒▒▒▒▒▒▓███▓▒▒▒▒▒▓▓
──────────░▒▓▓▓▓▒▒▓▓▓▓▓▓████▓▓█▒▒▒▒▒▓▓█░
16.08.2016 15:50 |

Reitings 569
Nu ko, agnese.c. komentārs šeit un komentāri citā tēmā izraisa dziļu cieņu pret domājošu cilvēku, paldies. Kaut arī darbinieču meklēšanas tēmā man nepatika nekas, citās tēmās redzams, ka cilvēks ļoti erudīts, paldies Jums.
16.08.2016 15:55 |

10 gadi
Reitings 265
Reģ: 26.10.2014
Nu es jau piedāvāju tādu variantu par to mašīnu, lai nav pašam jāpērk varu dot ar savējo braukt. Bet viņš gribot sev tādu ar elktroniku... nu es itkā saprotu ka jaunības gadu ambīcijas...
varbūt tiešām šīs attiecības priekš viņa nenozīmē to paši ko pret man.
16.08.2016 16:14 |

Reitings 569
Kāda darba pieredze un izglītība Jums jau ir un ko konkrēti vēlaties studēt?
Bez tā neko nevar secināt par Jūsu iespējām nākotnē ar to papīru.
16.08.2016 16:19 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Taisnība - maksāt par studijām vērts ne kurā katrā programmā.
Otrs jautājums - par ko tu strādā pašlaik? Paliek jau variants studēt budžetā un strādāt kādu studentu darbiņu, ja esošais nav nekas tāds, kas var rezultēties karjerā.
Ieteikums apdomāt, vai finansiāli varētu viena pati, ja nu kundziņš atkal aizpeldēs, arī ir vietā.
16.08.2016 16:25 |

Reitings 2995
Sava mašīna un draudzenes mašīna ar kuru var "pabraukt, kad vajag" nu galīgi nav tas. Ja puisis strādā un pelna SAVU naudu, nesaprotu kādēļ lai viņš nevarētu sev iegādāties auto? Kāds tur sakars tam, kā viņš uztver jūsu attiecības? Vai tādēļ, ka tu vēlies studēt pilnu laiku un piepildit savus sapņus, viņam ir jābrauc ar TAVU 600 eur automašīnu? Kaut kas te galīgi neiet kopā.
16.08.2016 16:26 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Pat ja šis šī situācija ir izdomāta, vienalga kārtējo reizi pārliecinos, ka nopietnas attiecības, kopdzīvi vēlams veidot jau nobriedušiem cilvēkiem. Auto par 600 euro? Atvainojos, cik liela summa tiks ieguldīta remontos un uzturēšanā?
Otrkārt, kādēļ autore nevēlas izmantot budžeta finansētu studiju vietu?
Treškārt, neuzskatu, ka viena partnera pienākums būtu uzturēt otru. Manuprāt, uzturami ir tikai mazi bērni, veci cilvēki un personas ar invaliditāti. Visiem pārējiem jāspēj rūpēties pašiem par sevi.
Paturpinot domu, situāciju, kurā kopdzīvi uzsāk divi cilvēki bez izglītības, stabilu ienākumu un vismaz daļēji izveidotas karjeras, salīdzinu ar skatu, kad maza meitenīte (puisēns) uzvelk mammas (tēta) apģērbu un lūkojas uz sevi spogulī. Dzīvē viss jāplāno un jāveido pakāpeniski, nevis diviem bērniem (arī 20 gadus veciem) jāspēlē ģimene - tāds ir mans viedoklis.
16.08.2016 16:39 |

Reitings 569
Izglītības vietā es ieliktu * pieredze *, jo...papīru ir vairāk kā vajag. Ja likums tur obligāti neprasa papīru, darba devējs vispirms vērtēs pieredzi.
Par budžeta vietu piekrītu, ja dienas nodaļa, tad maksāt atmaksājas tikai dažās programmās.
Jo daudzās, sorry, diploms bez pieredzes ir 0 vērts ( jo diplomu ir daudz vairāk kā vajag).
16.08.2016 16:44 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Un kāpēc 20 gadīgi nevar dzīvot kopā un cīnīties kopā? Kas ir noteicis kaut kādu iedomātu robežu, kad var sākt "tēlot" ģimeni. Ja grib būt kopā ar to cilvēku, tad ir neatkarīgi, kāda izglītība uz to brīdi.
Par tēmu - nu kaut kas man tur neiet kopā ar to, ka viņš Tevi pameta iepriekš naudas dēļ.. tad jau neciešama biji, ja pati saki, ka pamainīji principus.
16.08.2016 18:18 |

Reitings 987
Reģ: 02.06.2016
Uj, Robert, šoreiz saku treknu "nē" tam, ko tu tikko uzrakstīji!
16.08.2016 18:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Manuprāt, sievietei ir svarīgi attiecībās justies stabili un droši. Un šoreiz es nedomāju tieši materiālo pusi.. bet gan tīri psiholoģiski. Vīrietis, kurš jau reiz ir pametis meiteni naudas dēļ.. kā arī uzsver to, ka netaisās uzturēt.. nerada šo stabilitātes sajūtu (jeb dzīvē visādi var gadīties.. ).
Šajā situācijā man šķiet absolūti nepievilcīga vīrieša attieksme (vismaz tas, ko var izsecināt pēc apraksta). Izteikumi, kurus minēja diskusijas autore, netieši norāda uz viņa domāšanu un rakstura īpašībām.
Īsumā- piekrītu Neons rakstītajam :D
Ja ir vēlme studēt - studē! Ja grib... tad var :)
16.08.2016 20:10 |

Reitings 569
Drīzāk provo tēma - nav norādīta studiju joma, pieredze utt.
Nu nebūs pasaule pilna sponsoru, kuri apmaksās maz perspektīvas studijas dienas nodaļā. Jāatslābst. Ja pat maza perspektīva, bet studiju laikā jomā strādāts, efekts karjerai labāks kā strādāt ko citu un mācīties ko citu pa dienu + par to maksāt.
16.08.2016 20:17 |

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Visas tik šausmīgi uzklupa puisim virsū, ka ārprāts!! Ja jau tā alga būtu tāda, no kuras var uzturēt otru, kamēr tas mācās, tad jau viss būtu labi. Bet šeit abi ir jauni, nu kāpēc gan puisim ar savu jau tā niecīgo algu būtu jāuztur meitene, ja vińa pati var strādāt un dot kopējā budžetā kaut vai tos pašus 500eur, kas tomēr ir diezgan jūtama summa šajā gadījumā. Es pati, kas pirmo studiju gadu nestrādāju, nekad nevarēju iedomāties, ka manam draugam būtu mani jāuztur, jo arī vińš bija tikko uzsācis savas darba gaitas un tā nauda bija tik, cik bija. Jā jā, šausmas, mani uzturēja vecāki.
Par studijām runājot, iesaku ńemt kredītu. Nosacījumi ir łoti labi un nebūs tik traki jāknapinās. Pati arī pańēmu kredītu, kad stājos magistros un turpināju strādāt pilnas slodzes darbu. Tiesa, daudz kas atkarīgs no darba devēja, bet savienot IR iespējams, jo reti kurā studiju programmā jāmācâs no rīta līdz vakaram 5 dienas nedēłā.
16.08.2016 20:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits