Par savu pirmo mīlestību uzskatu to, kura spēja būt manā sirdī kopā ar mani vairākus gadus. Tā bija mīlestība pret cilvēku, kuru nepazinu. Mīlestība, kuru nesu savā sirdī ilgu laiku, mīlestība ar kuru kopā izaugu no maza, naiva pusaudža par jaunu, astoņpadsmitgadīgu sievieti. Tie bija pieci gadi, kuru laikā loloju sevī šīs maigās, tīrās jūtas, skaidri zinot, ka tā ir mīlestība. To tikai apstiprināja mirklis, kad konkrēto cilvēku beidzot satiku dzīvē un kopā ar viņu pavadīju galvu reibinošāko, skaistāko savas dzīves gadu, lai pēc tam mēs abi šķirtos un ietu tālāk katrs savu ceļu. Tas laiks asociējas ar bērnišķīgām ilūzijām, nevainīgiem nomoda sapņiem, vēlāk jau ar kaisli un spēcīgām jūtām, arī ar asarām, dvēseliskām un arī tīri fiziskām sāpēm. Taču tagad, kaut pagājuši jau gandrīz 8 gadi, pati esmu pieaudzis cilvēks, kam ir sava dzīve, bet viņam - sava, atceros to laiku un zinu, ka par spīti tam, ka nāks citi cilvēki, varbūt būs citas attiecības, es to cilvēku vienmēr mīlēšu un nekas to nemainīs. Vienmēr, lai cik labi es justos vai cik labās attiecībās ar kādu būtu, atceroties to laiku mani pārņem smeldzīga sajūta, ka tas viss beidzies un to nekad vairs neatgriezt, bet tai pat laikā prieks par to, ka šī mīlestība bija tik skaista, tik trausla un tik brīnišķīga. Un mūžīgi atmiņā paliekoša.