Kur lai aizbēg?

Reitings 401
Reģ: 01.11.2011
Es gribu aizbēgt no šejienes prom. Bet es nesaprotu, vai vairs ir jēga. Braukt kaut kur uz citu valsti. Mēģināt iedzīvoties, iejusties. Man liekas, ka esmu jau pārāk veca tam. Man tūlīt būs 30. Jaunības maksimālismu sen jau vajadzētu atmest. Es nejūtos labi šeit, savā darbā, savā dzīvē. Gribētos aizmukt, bet, vai vairs ir jēga? Es nepretendēju uz augstiem amatiem un lielām lietām, es nekad neesmu bijusi ambicioza un arī negribu tāda būt. Tā vienkārši neesmu es. Varbūt tā ir mana problēma, tāpēc man ir grūti šeit.
Es nesaprotu, ko darīt. Man ir sajūta, ka jābēg prom. Bet, vai citur būs labāk? Es pat neiebilstu kaut tīrīt hoteļa istabas, ka tikai man maksātu tā, ka varu atļauties īrēt istabiņu, nopirkt pārtiku un apģērbu un varbūt nedaudz atlikt. Viss, man neko vairāk nevajadzētu. Vismaz šobrīd. Gribu aizmukt, bet, vai tam ir jēga? Vai labāk tomēr palikt šeit, kur man ir stabils darbs, maza alga, 2 augstākās izglītības (IT un filoloģija), kuru jomā nestrādāju un arī neinteresē strādāt.
14.08.2016 01:52 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Un - atgriezties var vienmèr ;)
14.08.2016 14:31 |

Reitings 2995
Reģ: 22.06.2016
Tagad daudz kur ir saspringtāka gaisotne un pret ekonomiskajiem migrantiem izturas šaubīgi, bet cik draugi Londonā ziņo, ka viss tur lielos vilcienos esot pa vecam, ja nu vienīgi policijas uz ielām ir vairāk pēc teroristu uzbrukumiem Eiropā un nesenajiem notikumiem turpat Londonā Russel Square. Pa lielam jau, skatoties kādā industrijā, protams, bet darba un dzīves dinamika nemainās. Nezinu par mazajām UK pilsētām, bet Londona tomēr ir viena no pasaules galvaspilsētām un tur vienmēr būs darbs, būs absolūti citādāka dzīve kā, piemēram Rīgā. Nesaku, ka labāka, bet citādāka gan. Lielpilsētās ir ļoti viegli aizmirsties, ļoti viegli pazust laikā, jo visu laiku kaut kas notiek, visu laiku ir kustība, visu laiku ir skriešana. Dažreiz tas ir tieši tas, kas vajadzīgs, kad ir sūdīgs garīgais stāvoklis, jo ielecot tajā vāveres ritenī, vienkārši nav laika domāt par savām problēmām :-)
14.08.2016 15:02 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Atkarībā, kas ir tas kādēlj bēdz. var jau bēgt no visa mūžīgi un neaizbēgt, ja problēma slēpjas pašā sevī, kā lielākoties arī ir.
14.08.2016 15:47 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Viens no pamatiemesliem, kāpēc narkomāniem un noziedziniekiem ri tik grūti pēc rehabilitācijas/cietuma, ir tas, ka viņi atgriežas vecajā vidē, un vide, draugi, pziņas, ierastais dzīvesstils iemet viņus atpakaļ turpat, kur bijuši.
Vide IR ļoti nozīmīgs faktors, vides maiņa VAR palīdzēt mainīt dzīvi, pat ja liela daļa "problēmas" ir tarakānos personīgajā galvā.
14.08.2016 15:53 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Vide- jā, bet ja nebūs īstie cilvēki jaunajā vidē, tad tāpat vienos vārtos. Pēc pieredzes saku :)
14.08.2016 16:03 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Londona ir pilna ar arzemnieku firmaam, sen vairs nav tiri angliska vide. Arzemnieki Londona daudzi ir ari uznemeji, pasniedzeji, studenti, arsti utt.
14.08.2016 16:06 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es tikai nevaru saprast, kāpēc tiek runāts tieši par Londonu? Tas ir kāds pasaules centrs uz kuru visiem ir obligāti reizi mūžā jāaizbrauc? :-P
14.08.2016 16:10 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tikai lūdzu nebrauc uz Londonu. :-D
14.08.2016 16:11 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Tas ir kāds pasaules centrs uz kuru visiem ir obligāti reizi mūžā jāaizbrauc?

:-D es nezinu, kas visiem ir ar Londonu, bet tur lai izdzīvotu vajag pelnīt daudz. Ar daudz domāju vairākus tūkstošus, ne 2 un ne 3.
14.08.2016 16:12 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
filozofija, IT, somugru filoloģija

Brauc uz Somiju!
14.08.2016 16:14 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
deina, cilvēki arī pēc 40 un 50 mēdz dzīvi apgriezt kājām gaisā. Ja Tev ir 2 augstākās izglītības, pieļauju, ka būtu vērts to izmantot pārceļoties uz ārzemēm. Reizēm entuziasmu darboties savā jomā nosit atalgojums.. iespējams ārzemēs būs savādāk tajā darboties :)
Tāpat panākumi nemēdz nākt viegli uzsākot dzīvi no jauna.. bet, ja ir vēlme kaut ko mainīt.. kāpēc gan nemēģināt :)
14.08.2016 16:18 |

Reitings 569
Somugru filologija nav liela konkurence. Tur kaut kas vertigs var sanakt. Pat n reizes labak neka vadiba vai filozofija utml.
14.08.2016 16:19 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Arī pievienojos bēdzēju pulciņam.
Pirms kāda laika, precīzāk, pirms diviem gadiem, manā dzīvē bija tāda pati situācija. Līdz tam salīdzinoši veiksmīgi biju strādājusi profesijā, kuru biju ieguvusi ar dažādu kursu palīdzību. Īrēju dzīvesvietu Rīgā, kur bija gan draugi, gan viss tas par ko es, meitene no mazpilsētas, vien varēju sapņot, taču ar laiku jutu sevī iezogamies aizvien lielāku tukšuma sajūtu. Ierastās izklaides vairs nespēja iepriecināt, jaunus hobijus un domubiedru grupas negribēju meklēt, darbu apmeklēju ar pienākuma sajūtu, ne prieku. Katra diena sākās ar nepiepildāma iekšējā tukšuma un neapmierinātības sajūtu, kuras dēļ pametu galvaspilsētu, mēģinot sākt savu dzīvi citā vietā, taču, kad nelīdzēja arī tas, sapratu, ka tas, ko patiesi vēlos, ir pilnīga, krasa dzīves maiņa citā valstī, starp citā valodā runājošiem cilvēkiem, internacionālā vidē. Tolaik, padomādama tikai par to, ka jāiekrāj nauda, devos prom, ne reizi šo izvēli nenožēlodama. Jā, sākums nebija rozēm kaisīts, taču arī es nekad neesmu bijis pārāk ambiciozs cilvēks. Nebaidoties darīt arī pavisam vienkāršus darbiņus, nebaidoties īrēt kabatas izmēra istabiņu dzīvoklī ar vēl vairākiem citiem mana vecuma cilvēkiem, uzsāku savu dzīvi pilnīgi svešā valstī un vidē, taču varu apgalvot, ka tieši tas bija tas, kas man bija nepieciešams, jo nemaz nemanīju kā jaunajā vietā sāku aizmirst par savu tukšuma sajūtu. Visu manu ikdienu aizņēma jaunās dzīves uzsākšana. Pēc tam sāka parādīties jaunas iepazīšanās, jauni hobiji, jaunas intereses. Parasti jau saka, ka no sevis neaizbēgsi, taču man gribas teikt tieši pretējo - tas ir iespējams! Ir cilvēki, kuri nejūtas labi kādā vietā, neskatoties uz to, ka tā ir viņu dzimtene. Savukārt ir vietas, kurās nonākot, sāc justies pilnīgi savādāk, labāk. To ir grūti izskaidrot, taču tā ir. Tagad skaidri zinu, ka valsts, kurā atrodos, būs tā, kurā arī pavadīšu savu dzīvi. Esmu vairākkārt bijusi ciemos uz Latviju, taču pēc pirmo divu dienu sajūsmas par atkalredzēšanos ar ģimeni, atkal sajūtu sevī iezogamies to sajūtu, ka neesmu savā vietā, ka nespēju Latviju, neskatoties uz to, ka esmu tur dzimusi un augusi, izjust kā savu vietu. Ir valstis, kuras jūtam kā savējās, ir valstis, kuras ne. Ja izdodas atrast to savējo, tad manāmi mainās arī cilvēka iekšējā pasaule, skatījums uz dzīvi. Tā ka saku - bēdz! Protams, vispirms pārliecinies, ka Tev ir aptuveni skaidrs plāns kā jaunajā vietā iedzīvoties, kur palikt pašā sākumā utt.utjp., taču dodies! Un 30 vispār nav nekāds vecums! Ja Latvijā nav ne sapņu darba, ne vīra, ne bērni, respektīvi - nekas, kas spētu atturēt no došanās prom, - dodies! Labāk riskēt, mēģināt, rīkoties, nekā pēc tam visu dzīvi domāt par to, kā viss būtu varējis mainīties, ja to būtu izdarījusi! Lai izdodas! :)
14.08.2016 16:25 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Un kas Tev liedz izveeleeties valsti un braukt tiiriit taas hotelja istabinjas? Tas jau nu nebuutu darbs, kursh buutu kaa ar uguni jaameklee. Kad apniks tiiriit hotelja istabinjas, tad iemaaciisies vieteejo valodu un samekleesi darbu, kuraa nav jaatiira hotelja istabinjas :-D
Un ko juus te to Londonu baazhat :-D Londonaa, tiirot hotelja istabinjas, neko vairaak par gultasvietu babaju kvartaalaa nenoiirees. Izveelies valsti un regjionu konkreetaa valstii, kuraa ar "istabinju tiiriitaajas" algu vari noiireet mazu dziivokliiti, iet kursos, plus veel atvaljinajumaa aizbraukt celjojumaa un nodroshinaat citas vajadziibas. Un taadu opciju ir atliku likaam, ja galvaa ir smadzenes un rokas no dirsas neaug. Kaa arii, "tiirot istabinjas", ar laiku veelams naakt pie atklaasmes, vai "istabinju tiiriishana" ir sirdsdarbs vai tomeer kaut ko citu gribeetos.
Saac ar valsts izveeli.
14.08.2016 18:39 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Ophelia- kas ir šī brīnišķā valsts, kurā Tu esi atradusi savu laimi, ja nav noslēpums?
14.08.2016 19:15 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Man, jāsaka, ir līdzīgi.. Esmu daudz domājis par došanos prom, bet gads, ko pavadīju tai pašā Londonā, man lika saprast, ka es neesmu tas, kurš spētu aizmirst savu latvietību. Tai pat laikā esmu iedomājies, ka es varētu pārcelties uz citu kontinentu.. pie citiem latviešiem!
Un vispār- ir viena vieta, kur mana sirds dzied.. tā ir Liepāja.. ja ne tas vējš.. Bet pagaidām man ir fantāzija, ka ar gadiem es varētu pārcelties tieši uz turieni..
14.08.2016 19:20 |

Reitings 569
Kapec jaaizmirst? Brazilijas latviesi daudzi valodu zina, kaut to vecaki dzimusi Brazilija.
14.08.2016 19:24 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Ja rodas idejas par mukšanu uz Somiju, tad es te dzīvoju, varu palīdzēt ar ieteikumiem un info :)
14.08.2016 19:25 |

Reitings 569
Londonu baza tapec, ka tur daudz firmu pieder arzemniekiem, daudzas ari HR dep pilni ar arzemniekiem. Vieglak dabut ofisa darbu.
Somija ar laba, ja valodas filologs somugros.
14.08.2016 19:28 |

Reitings 569
Par tiem kursiem, kadi kursi vajadzigi, ja ir filologa un IT diplomi?
Vel saprastu, ja gatavotos kadiem sertifikatiem IT , bet tur ar kursiem nepietiks.
14.08.2016 19:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits