mamma, mājsaimniece - varoņdarbs?

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Kad apskatu savu paziņu loku iekrīt acīs dažas mātes, kuras ir sataisījušas apmēram 2-3 bērnus, nekad nav strādājušas, jo vīrs nes mājās visu naudu un vienmēr sūdzās, ka viņu darbs - mamma, mājsaimniece - ir vissmagākais kas var būt. Viņas esot varones. Dažas jau nto reizi norāda uz šo citātu
"pats briesmīgākais darbs - būt par mājsaimnieci. Algas nav! brīvdienu nav! atvaļinājuma nav! agrāk neaiziesi... un visi tikai saka: viņa sēž mājās, nestrādā."
Ko jūs domājat par tādām?
Manuprāt nav slikti, ja ir iespēja nestrādāt, kaut gan es, lai cik mans vīrs pelnītu, savas attistības dēļ strādātu vismaz pāris stundas dienā, nevis tikai sēdētu ar šīčiem ilgi (pāri 3 gadiem).
Bet dažas tādā situācijā sevi pataisa par baigajām princesēm un vēl sūdzās par smago dzīvi.
Man studijās ir mammas kuras gan ir mammas, gan audzina vienas pašas bērnu, gan studē, gan piestrādā - lūk tā ir dzīve kad skrien un centies visu paspēt.
12.08.2016 15:01 |

Reitings 555
Es tikai cosmo uzzināju, ka būt par mājsaimnieci, mammu utt. ir kaut kas slikts un peļams.. It īpaši, ja pāris vienojies vai nonācis pie modeļa, ka vīrs pelna, sieva skaista (vai audzina bērnus, vai nagus tikai lako)..
nu šo Tu pati izdomāji, es tā nekad neesmu domājusi. Pierādījums tam ka izvelk tikai slikto un neiedziļinās
12.08.2016 16:31 |

Reitings 555
Un es nelienu citu dzīvē, tā ir diskusija par dzīves uzskatiem nevis par to vai tā dzīvot ir slikti vai labi.
Daudzas te pašas pārvērsa diskusiju pilnīgi citā.
12.08.2016 16:33 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tas bija mans uzskats, ka nav manuprāt pareizi šādā labā situācijā šādi par sevi runāt.

Kāpēc? Viņa var teikt, ko vien vēlas. Un atsēdējot ofisā no 9 līdz 17, Tev ir tiesības teikt, ka esi nogurusi? Kāpēc? Ar ko tad Tu būtu labākā?
mēs visi esam brīvi izpaust savus uzskatus. Tās kuras jutās baigi aizvainotas pašas ir vainīgas, ka no manis rakstītā izņem tikai to sliktāko.

Kad beidzas argumenti, sākas runas par aizvainošanu. Kā var apvainoties uz anonīmu viedokli forumā? It īpaši, ja to izsaka cilvēki, kuriem ar Tevis aprakstītu situāciju nav nekāda sakara. Tad te man vairāk izskatās pēc tā, ka apvainojusies esi Tu, jo reti kura dzied līdzi
12.08.2016 16:33 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu, vai nu Tu tiešām galīgi neproti pateikt, ko gribēji panākt ar šo diskusiju un par ko diskutēt, vai tiešām paud galīgi greizus uzskatus.
Sūdzēties par dzīvi vispār ir slikti un tam nav nekāda sakara ar to, vai roc ogles pazemē vai vāc 2 bērnus. Viss, kāds sakars te ir mājsaimniecēm, ne mājsaimniecēm?
12.08.2016 16:35 |

Reitings 385
Reģ: 14.06.2015
Nenosodu tās sievietes, kas dzīvo pēc šāda dzīves modeļa. Tā ir viņu dzīve un man nav tiesību norādīt, kā citiem dzīvot. Ja tā var atļauties dzīvot, tad kāpēc gan nē. Pati, tiesa gan, nespētu tā dzīvot, uzturoties tikai mājās ar bērniem, izņemot bērna kopšanas atvaļinājuma laiku. Mazliet žēl nākotnes, dzīvojot šādi, jo sanāk mazliet degradēties un grūtāk atsākt strādāt.:-)
12.08.2016 16:36 |

Reitings 2629
Reģ: 20.01.2014
Esmu mamma-mājsaimniece. Nē, tas nav super varoņdarbs, jo uzskatu, ka tā ir savā ziņā privilēģija (un tomēr šādu variantu abi ar vīrieti esam izvēlējušies kā piemērotāko un labāko mums- viņš strādā, es atbildu par sadzīviskajām ģimenes un mājas "lietām"), tomēr saprotu, ka var aizvainot tādi izteikumi kā "Tu mājās sēdi un neko nedari" (arī šeit, cosmo, ir redzēti tamlīdzīgi uzskati, ka nestrādāt tiek uzskatīts par aprobežošanos ar sēdēšanu dīvānā un nagu lakošanu, jo redz'-mājsaimniece!) tad loģiski, ka savai aizstāvībai tiek "izrauti" tie citāti, kas norāda par varoņdarbu būt mammai. Katrā jomā, vienalga- esi strādājošs cilvēks vai mājsaimniece- ir kaut kas grūts un nogurdinošs, katrā savi plusi un mīnusi.
12.08.2016 16:37 |

Reitings 555
meksikanka
es nemaz nebiju domājusi salīdzinār savu dzīvi ar citu dzīvēm. Varbūt es esmu labāka varbūt sliktāka... runa ir par uzskatiem.
TRY
problēma ir nevis tajā, ka es nemāku izteikties, bet gan tajā, ka lielākā daļa no šīs diskudijas izvelk tikai šo: "BŪT MAMMAI IR SLIKTI, SLIKTI JA SĒŽ MĀJĀS utt." un ar šo diskusiju es nemaz nebiju domājusi kaut ko tādu pateikt. Es vairākas reizes pieminēju, ka ir jauki ja var būt mājās un nestrādat. Runa bija par uzskatiem, kuri man liekas pārak egoistiski.
Liel'akajai daļai liekas ka šāds pasaules varones uzskats ir pareizs, lai ta ir. Piemēram mans partnneris arī uzskata ka tādu mammu uzvešanās nav pareiza viņa acīs, jo pasaulē ir smagāki darbi.
12.08.2016 16:41 |

Reitings 555
Modo
būt mājsaimniecei un mammai + viss tiek apmaksāts = privilēģija. Pilnīgi mans viedoklis. Un ar to netiek domāts, ka ir slikti sedet majās vai nestrādāt.
12.08.2016 16:43 |

Reitings 555
Un tas ka lielākā daļa te nepiekrīt ir atkarīgs kas par cilvēkiem tie ir...ja daudzas ir vai bija nestrādajošās mammas mājsaimnieces, tad viņas no šīs diskusijas izvilks to negatīvo nevis to kas ir domāts.
12.08.2016 16:45 |

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Nu kādas atbildes tad biji gaidījusi?
Kāda vispār darīšana gar to, kā cilvēki dzīvo? Jā, arī es uzskatu, ka tas ir ideāls dzīves modelis un nākotnē uz to tiecos, šobrīd daudz strādājot. Lai varu vēlāk sēdēt mājās ar bērniem un būt mājsaimniece!

Nav runa par to, ka kādam skauž tāds dzīves modelis vai, ka tas ir slikts! Autore taču runā par to, ka sievietes, kurām ir iespēja būt mājsaimniecēm, sūdzas par sevis izvēlēto dzīves modeli un pie katras izdevības bāž acīs citiem, ka strādāt parastu darbu ir vieglāk nekā mājsaimnieces!
Neuzskatu, ka tādas ir vairums, vienkārši lielākos burkšķētājus ir vieglāk pamanīt. Kaitina nedaudz, bet īpaši uzmanību cenšos nepievērst cilvēkiem, kuriem patīk gausties.
12.08.2016 16:47 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tev tikko jau te lielākā daļa teica, ka nav mammas. :p
12.08.2016 16:49 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Par autores aprakstīto sievieti varu tikai secināt, ka tomēr īsti viņa apmierināta nav ar dzīves modeli = mamma+mājsaimniece+vīrs visu nodrošina. Ļoti iespējams, ka lai arī materiālā plānā viss viņai dzīvē ir, tomēr trūkst atbalsta tīri fiziski un palīdzība no ģimenes. Par to noteikti liecina tie izteikumi par atvaļinājumu, brīvdienām. Bet tas viss ir risināms, aukle, lai vakarā ar vīru divatā kaut kur aizietu, tāpat arī brīvdienas plānot ārpus mājas utt.
12.08.2016 16:50 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Tas kā mēs to saprotam ir tas kā tu to pasniedz. No lasītā es izprotu, ka tev nav saprotams kā var sēdēt vīram uz kakla, audzināt trīs bērnus, gatavot ēst, uzkopt māju, mazgāt un kārtot veļu un vēl čīkstēt, ka tas ir grūti. Tas viss var šķist bezjēdzīgi, jo pēc 5 minūtēm drēbes ir notraipītas, uz grīdas atkal mētājas mantas un cepumu drupačas. Viss iepriekšminētais vēl tiek papildināts ar lietu, kas nogurdina visvairāk - tas, ka nav kur izbēgt, nevar tā vienkārši paņemt pauzi, nevar kā pēc darba aiziet pastaigāt pa veikaliem vai pasēdēt kafejnīcā. Nereti mammas ar tik daudz maziem bērniem aizmirst paēst vai ēd bērnu ēdienu pārpalikumus. Bet par ko viņas var sūdzēties, pēc dažu domām visas dzīves grūtības grozās tikai par un ap naudu. :-D
12.08.2016 16:50 |

Reitings 603
Reģ: 08.08.2012
Respektīvi - ja kaut kas neapmierina, vajag censties kaut ko mainīt, nevis tikai čīkstēt un bāzt citiem to acīs. Taču, ja tas apmierina, neredzu problēmu. Ne visas sievietes ir radītas, lai ieguldītu sevi bērnos un mājas dzīvē, tāpat arī ne visas ir radītas karjerai.
12.08.2016 16:51 |

Reitings 555
Don Juan teiktais vēl reiz citādi izteiktas manas domas: Nav runa par to, ka kādam skauž tāds dzīves modelis vai, ka tas ir slikts! Autore taču runā par to, ka sievietes, kurām ir iespēja būt mājsaimniecēm, sūdzas par sevis izvēlēto dzīves modeli un pie katras izdevības bāž acīs citiem, ka strādāt parastu darbu ir vieglāk nekā mājsaimnieces!
12.08.2016 16:53 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Autores doma tāda - ja sieviete ir materiāli nodrošināta, ar bērnu un nestrādā, tad defoltā viņa nekad ne par ko nedrīkst sūdzēties, jo turīgajiem nekad nekādu problēmu nav:-D Es gan ceru, ka pēc birojā pavadītas dienas arī nekad nesūdzies, jo, autores vārdus pārfrāzējot, jo mēdz taču būt grūtāki darbi uz pasaules, nekā 8 stundas sievietei bez ğimenes rūpēm nosēdēt birojā.
12.08.2016 16:53 |

Reitings 555
Tas kā mēs to saprotam ir tas kā tu to pasniedz. No lasītā es izprotu, ka tev nav saprotams kā var sēdēt vīram uz kakla, audzināt trīs bērnus, gatavot ēst, uzkopt māju, mazgāt un kārtot veļu un vēl čīkstēt, ka tas ir grūti.
nu lūk, ja tā izprot, tad uzreiz reakcija. Tā tas nebija domāts.
Daudzi laikam izlasa to ko jau paši sadomajās pirms pirmajiem teikumiem un nonāk pie viena un neiedziļinās.
12.08.2016 16:55 |

Reitings 544
Reģ: 22.04.2016
Bet pavērojot apkārt - visi jau sūdzas. Gan skolotāji, gan ārsti, gan ugunsdzēsēji, gan pensionāri, gan policisti, tāpat arī mājsaimnieces, pārdevējas veikalā, bērnudārza audzinātājas un visi pārējie... Visi uzskata, ka ir paveikuši/veic sava veida mazo varoņdarbu, par kuru tiek nepietiekami novērtēti. Skumjākais jau laikam ir tas, ka visiem ir savā ziņā taisnība, bet katrs pats ir izvēlējies to, ko ir izvēlējies, parasti jau apzinoties arī tos apstākļus par kuriem pēc tam mīl pasūdzēties. Tajā pašā laikā ir diez gan nekorekti salīdzināt mājsaimnieci ar ugunsdzēsēju vai ārstu ar bērnudārza audzinātāju.
12.08.2016 16:55 |

Reitings 381
Reģ: 20.04.2016
Sūdzēties par dzīvi vispār ir slikti un tam nav nekāda sakara ar to, vai roc ogles pazemē vai vāc 2 bērnus. Viss, kāds sakars te ir mājsaimniecēm, ne mājsaimniecēm?

Tieši tā!
Bet vispār...
Es gan daudz vairāk redzu to cilvēku, kuri nemitīgi sūdzās, ka priekšā smagā darba nedēļa un piektdienās šēro postus un bildītes ar visādām asprātībām no sērijas, ka "piektdiena klāt!!!"
Nu, piemēram šādus.

Tas tāds woking class hīts. Kāpēc par tiem Tu netaisi diskusijas, ka "citiem taču iet daudz grūtāk, nav brīvdienu arī nogalēs, utt...un, ja jau ir tik grūta darba nedēļa, kāpēc neej prom no tāda darba un nemeklē to, kas radīs prieku, lai nav ar izkārtu mēli jāgaida kārtējā nogale?"???
_
Tak katrs pats dzīvo tā kā viņš vēlas.
Cilvēki, kuri čīkst, ir gan starp tiem, kas smagi strādā, gan starp tiem, kas nestrādā vispār un ir pat bez bērniem.
Tas, ka kādam ir algots darbs ārpus mājas, nepadara viņu par smagāk strādājošu par kādu māti vai mājsaimnieci un neiedod viņam tiesības uzskatīt, ka viņam nu gan ir tiesības pačīkstēt un otrādi.
Taču spriest par situāciju, kurā Tu nekad neesi bijusi, lai šausminātos "kā gan viņas var tā uzskatīt?!" ir vienkārši truli no Tavas puses. Un tas ir iemesls, kādēļ meitenes Tev oponē. No malas muļķīga izskatās tik aprobežota cepšanās, nevis visas, kas oponē, ir tās Tevis aizvainotās mātes - mājsaimnieces, lai cik ļoti Tev negribētos sevi mierināt ar tādu domu ;-)
12.08.2016 16:56 |

Reitings 555
Anotello
katram var gadīties problēmas dzīvē.
Bet ja cilvēks kurš ir nodrošināts visās jomās izrāda ka viņa dzīve ir varoņdarbs un nekas nav smagāks par vina dzīvi...tad manuprāt šis cilvēks nezina kā tas ir strādat daudz smagāku darbu (un vispār darbu) + bērni un citas lietas.
12.08.2016 16:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits