Kabačiem piestāv tomāti, sīpoli, ķiploki, bazikiks, pētersīļi, olīveļļa un pēc patikšanas arī siers. Tā kā tur daudz ūdens, tad cepot ne pārāk augstā temperatūrā papildus šķidrumu nevajag.
Man ļoti garšo puķkāposti ar sieru - sadalu pušķīšos, cepamtraukā iekšā, sieru pāri un žvīkt krāsnī! Cepu kādas 15-20min un iepriekš nevāru, jo man nepatīk, ja ir par mīkstu. Vēl brīnišķīga ir puķkāpostu zupa - katliņā apcep mazliet sīpola un liek pušķīšos sadalītu puķkāpostu. Pārlej ar dārzeņu buljonu un mazliet saldā krējuma un vāra ~20min. Ar blenderi sablenderē gludā konsistencē un pēc garšas pievieno sāli un piparus. Kraukšķīgumam sakapā pāris svaiga puķkāposta pušķīšus, pētersīli un pasniedz ar grauzdiņiem. Gaļēdājiem arī ar taukšķēta bekona gabaliņiem.