Kā sākt dzīvi Maskavā?

Reitings 50
Reģ: 20.06.2015
Esmu nolēmusi doties prom uz Maskavu. Kā man uzsākt dzīvi tur, ja man te ir darbs, bet tur neviena nav, pat ne pazīstamā pie kā palikt? Izkāpšu no autobusa, kur lai tālāk iet, ko lai dara? Izklausās nereāli. Esmu strikti nolēmusi tur doties bet nezinu kā sākt dzīvi tur.
07.08.2016 23:28 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Nu bet kad veel pienemt paargalviigus leemumus ja ne jauniibas naivumaa? Turklaat jaunieshiem daudz veiksmiigaak beidzas dazhaadas afeeras.
08.08.2016 17:07 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
vel vari visu uzjautat cosmo ru, registreies un jautaa. Fb jau ieteicu Maskaviesiem pajauta, draugos ari jabut grupai kas tur dzivo, cali ir damas no Maskavas. Reli tur dzivijosiem jautaa. Un ka jau teicu studee, bus ari kojas.
08.08.2016 17:09 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Es gan labi saprotu, kāpēc grib dzīvot Maskavā nevis, piemēram, tajā pašā Londonā. Krievijā justies "kā mājās" ir ļoti viegli, it īpaši, ja krievu valoda ir dzimtā/otra dzimtā/bērnībā iemācīta. Es Maskavā jūtos ļoti ērti, vispār nepietrūkst māju, kā tas parasti ir, kad atrodies citvalodīgā zemē.
Pati gan Maskavā dzīvot nevēlētos, bet Pēterburga ir pavisam cits stāsts! (l)
08.08.2016 17:11 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pati gan Maskavā dzīvot nevēlētos, bet Pēterburga ir pavisam cits stāsts!
O jaaa, Krievijas kulturas galvaspilseta,skaista un jauki cilveki.
08.08.2016 17:13 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Par studēšanu Krievijā, viens paziņa pabeidza prestižu Maskavas universitāti, bet cik ļoti viņam bija jāmācās :-O (tas, protams, ir tikai pozitīvi), bet savienot ar darbu to noteikti nebija iespējams... Varbūt mazākās augstskolās, kuras neskaitās tik labas, nav tik traki, nezinu.
08.08.2016 17:13 |

Reitings 3925
Starp citu, aktieris Pavels Prilu4nijs, kad no kaut kaadas nekurienes Krievijaa devaas Maskavu iekarot, tika apkraapts un palika uz ielas bez naudas, bet dziivee izsitaas neskatoties uz to ka kaadu laiku bomzhoja.
08.08.2016 17:20 |

Reitings 3925
Es gan labi saprotu, kāpēc grib dzīvot Maskavā nevis, piemēram, tajā pašā Londonā. Krievijā justies "kā mājās" ir ļoti viegli, it īpaši, ja krievu valoda ir dzimtā/otra dzimtā/bērnībā iemācīta.

Pirmkaart jau mums ir loti daudz kopeejas veestures, Latvija un Krievija ir dalja no viena no otras veestures, kas atsaucas uz kultuuru. Otrkaart, Londonaa ir ljoti, ljoti gruuti integreeties jekuram un no jebkurienes, tur jau praktiski pat nav kur integreeties visaa tajaa mutikulturaalajaa kokteilii, tur maz kam ir jebkaadas saknes tajaa pilseetaa. Reti kursh to pilseetu izjuut kaa savas iistaas maajas. Maskava mums taada kaiminju maaja vien ir, pat ja tajaa nekad nav buuts, aizbraucot tur ir kaut kaada radnieciiga un maaju sajuuta.
08.08.2016 17:31 |

10 gadi
Reitings 7224
Reģ: 05.08.2013
Lai taču brauc :D
08.08.2016 17:32 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
ka var gribet Maskava dzivot? Liela darga netira bedre. Milzigie satregumi, loti netirs gaiss un rupji cilveki. Saprastu ja mazo Veneciju ka sauc Peterburgu gribetu,bet ne jau gastarbaiteru sapni. Rigu kadreiz PSRS visas republikas auca par mazo Parizi, Peterburgu par Veneciju otru, Maksavu par miskasti. Tu vispar kaut ko zini par dzivi tur? Jeb tikai no filmam?

Pievienojos. Ja tā grib dzīvot Krievijā (senču asinsbalss?), tad ieteiktu citu pilsētu...Maskava ir ļoti nepatīkama pilsēta. Tur noziedzība sit augstu vilni.
To, ka lai strādātu vajag pierakstu, gan nezināju. Par tūristiem, kas ceļo, ka vajag atskaitīties, gan biju lasījis.
Tev vispār kāda profesija ir? Ja nav, tad brauc labāk uz Daugavpili...Krievijā pelna vienīgi augsti izglītotie vai ielikteņi. Tāpat tur milzīga korupcija (kukuļi). Parastie mirstīgie darbinieki pelna mazāk nekā Latvijā...
Un kas attiecas uz nelegālo darbu...maz maksā + ļoti bīstams. Tur tā saucamie Krievijas ''patrioti'' piekauj, slepkavo, apzog tos nelikumīgos.
Bija man agrāk viens kolēģis nepilsonis, kurš aizbrauca uz Krieviju strādāt...drīz vien atbēga atpakaļ:-D Tikai atpakaļ Rimi netika, jo iepriekš viņš bija ticis pa blatiņu, viņam valodas papīrs nebija.
Ja Krievija ir tava senču zeme, tad brauc.
Ja Krievija ir tava sapņu zeme, tad brauc, bet esi gatava vilties.
08.08.2016 18:58 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Nesaprotu vienu kapēc tā "jācepjās" par citu sapņiem un vēlmēm???
Ja cilvēks to vēlas kapēc neizmēģināt??? Kur problēma ja nepatīk atgriezties mājās Latvijā???

Pievienojos! Autore vaicāja par to, kā uzsākt dzīvi Maskavā. Nesaprotu, kāpēc ir tik grūti saprast, ka eksistē arī cilvēki, kuriem tieši Maskava būs sapņu pilsēta. Ja te būtu jautājums "Kā sākt dzīvi Londonā?", varu galvu likt ķīlā, ka neviens par to neceptos un nevaicātu: "Ko? Kāpēc Londonā?"Autore varbūt gribēja dzirdēt pieredzi, cerot, ka kāds šeit esošais varbūt dzīvo Maskavā, taču tā vietā saņēma kriminālās hronikas atstāstus un neizpratni.
Tiesa gan, te izskanēja daudz labi padomi. Principā, galvenais vispirms izprast visus vīzu jautājumus, saprast kādas konkrēti Tev būs darba, dzīvesvietas atrašanas iespējas. Respektīvi - uzzini, izpēti visu, ko vien vari. Ja kaut ko nesaproti, sazinies ar vēstniecību. Tikai pēc tam jāsāk krāt lielā nauda, meklēt darbs utt.utjp. Vispirms jāzina kādi dokumenti un papīri Tev būtu nepieciešami, lai tur vispār legāli uzturētos un strādātu. Bet novēlu veiksmi! Ja jūti, ka tieši tā ir Tava vieta un pilsēta, kurai pieder Tava sirds un ar kuru vēlies saistīt savu nākotni, uz priekšu! Labāk mēģināt un tad jau redzēs kā ies, nekā visu dzīvi nodzīvot ar vilšanos par to, ka nedarīji neko, lai piepildītu savu sapni. Lai izdodas! :)
08.08.2016 23:30 |

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Nesen biju Maskavā, apmetāmies gan Krasnagorskā (taču tas pats Maskavas apgabals vien ir). Pats centrs drausmīgi pūļi un galīgi ne pa manam, bet es vispār dabas bērns esmu un man arī Rīgas centrs šķiet šausmīgs, noteikti aŗī NY vai LA šķistu drausmīga vieta. Krasnagorska - cits stāsts. Sajūtas tiešām kā mājās, visu laiku gan iesmējām par viņu sarkanā un zilā kombinācijām uz mājām, autobusu pieturām, bet citādi, cilvēki ļoti mīļi, atsaucīgi. Es noteikti saprotu kāpēc kāds varētu vēlēties dzīvot Krievijā.
08.08.2016 23:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits