Vēlos ieteikumu

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Sveikas!
Esmu nonākusi neapskaužamā situācijā.
Aizgāju no darba un pēc pāris dienām draugs mani pameta, ne dēļ iemesla, ka aizgāju no darba. Nācās izvākties no dzīvokļa un atgriezties dzimtajā pilsētā Kuldīgā. Palikt nevarēju, jo tas bija drauga drauga dzīvoklis. Esmu pie mamma, jo citur nav kur dzīvot. Kā arī esmu bez darba. Tā teikt dzīve sabruka vienā mirklī un nu jācenšas atgūties. Jāsāk viss no sākuma.
Problēma ir tā, ka ne tikai esmu zaudējusi cilvēku, kuru mīlu, bet man arī vairs nav mājas, kuras biju iemīlējusi.
Kuldīgā sev iespējas neredzu. Šeit darbu atrast nevarēšu un laikam nemaz negribu. Nespēju vairs iedomāties savu dzīvi šeit. Gribu dzīvot Liepājā, kur dzīvoju jau labu laiku. Tikai nezinu kā, lai to panāk. Kā, lai atrod darbu nezinot, kur dzīvošu? Un kā, lai atrod dzīvesvietu nezinot, kad atradīšu darbu? Esmu domājusi, ka varbūt sākumā prātīgāk būtu meklēt kādu, kurš vēlētos ar mani kopā īrēt, bet, kur, lai kādu atrod? Kā jūs rīkotos manā vietā?
06.08.2016 12:31 |

Reitings 82
Reģ: 25.07.2016
Robert, Tu esi kastē dzīvojošs cilvēks. Es ar zinu cilvēkus, kas saplānojuši savu dzīvi- līdz 25 apprecēties, līdz 27 1. bērns, līdz 30. otrais bērns utt. Tas gan nenozīmē, ka visiem jādzīvo tādā kastē. Tā pat studijas nenozīmē neko! Es uzskatu, ja tu nestudē ar 100% atdevi, tas palielam ir zemē izmests laiks. Piekrītu viena mana pasniedzēja viedoklim, ka studiju laikā tik pat svarīgi cik iegūt diplomu, ir iegūt paziņas, draugus un kontaktus. Tas papīrs Tev dzīvē bieži neaizvedīs tik tālu, cik kontakti no studēšanas laika. Varētu rakstīt vel, bet kam patīk palagi...
06.08.2016 18:32 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Un vēl eksistē arī cilvēki, kuriem augstāko izglītību nevajag.

Piekrītu, talantīgs kokgriezējs (meistars) noteikti nopelnīs vairāk par viduvēju ekonomikas bakalauru, kurš strādā par lietvedi - par to neviens nešaubās.
Piemēram, es nekad pat neesmu apdomājusi augstākas izglītības ieguvi, jo man tā nav vajadzīga - tas, ar ko konkrēti es saistu savu nākotni, atkarīgs no talanta un prasmēm, ne augstskolas diploma.

Ja esi atradusi savu vietu dzīvē un tajā audz, attīsties, tad viss ir labākajā kārtībā. Starp citu, Tu man šķieti inteliģentāks un interesantāks cilvēks par daudziem augstskolu absolventiem.
Nezināju, ka pēc tā vai cilvēks vēlas vai nevēlas iet studēt, var spriest par cilvēka inteliģences līmeni un vērtību sistēmu.

Piekrītu, bet, ja pieaugušam cilvēkam nav savas vietas dzīvē - darba, māju un pat elementāru iekrājumu -, tad jāsāk šaubīties par konkrētā cilvēka vērtīborientāciju.
Mūsdienās cilvēku dzīves modeļi ir tik dažādi, ka nebiju pat iedomājusies par to, ka ir cilvēki, kuri tik ļoti vēlas, lai visi dzīvotu pēc viena plāna, bet atkāpe no tā nozīmē, ka ar cilvēku kaut kas nav kārtībā.

Kā jau minēju, neuzskatu par normālu situāciju, ja pieaudzis cilvēks ir bezpalīdzīgs.
Jāatgādina, ka dzīves vienā mirklī dažādu apstākļu pavērsienu dēļ, mēdz sabrukt arī augstskolas absolvējušajiem un labus amatus ieņemošajiem, bet nu tas tā...

Piekrītu, taču manā skatījumā izglītotam cilvēkam ar darba pieredzi un uzkrājumiem ir daudz mazāka varbūtība piedzīvot šādu sabrukumu nekā tādam, kurš savā dzīvē neko nav sasniedzis.
06.08.2016 18:34 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
ārprāts.... skuķis prasa padomus kā atsākt dzīvi Liepājā ne jau jūsu viedokli par izglītības obligātumu :D
laikam tikai cosmo var būt tik liela atkāpe no tēmas
06.08.2016 18:40 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Uuuun tagad visas kopā paceļam rociņas un klapinam plaukstas, aplaudējam perfektajam Robertam, kuram dzīvē nekad nav bijušas krīzes un kurš ir tik daaaudz sasniedzis, ka pilnīgi jāiet uz cosmo asi kritizēt jaunu meiteni, kura dažu dienu laikā palika gan bez darba, gan mīlestības.
06.08.2016 18:41 |

Reitings 55
Reģ: 02.04.2016
Varbūt vari pateikt, kāpēc aizgāji no iepriekšējā darba?
Nav mazāko cerību puisi atgūt un dzīvot pa vecam?
06.08.2016 18:43 |

Reitings 673
Reģ: 25.12.2012
Pavediens, es nevēlos viņu atpakaļ, kaut ļoti mīlu. Vēlos blakus cilvēku, kurš ir pārliecināts, ka vēlas mani sev blakus. Viņam bija pietiekami ilgs laiks, lai saprastu ko vēlas.
Iemeslu, kādēļ aizgāju no darba nevēlos teikt.
06.08.2016 18:52 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es galīgi negribu, lai manu viedokli asociētu ar Roberta sprediķošanu, bet es arī ieteiktu pievērst lielāku vērību izglītībai. Šajā gadījumā var tak to visu uztvert kā iespēju jaunam sākumam un "kad dzīve pasniegusi citronus, uztaisīt limonādi!" Apskaties LiepU, tur noteikti ir kaut kas tev būtu interesants, varēsi dzīvot studenta dzīvi un piestrādāt. Tu minēji, ka esi pavadījusi laiku Zviedrijā. Ja ar zviedru valodas prasmēm viss kārtībā, tad varētu būt vieglāk atrast darbu. Liepājā ir arī, piemēram, vismaz viena zviedru taksometru centrāle, kur darba laiki ir lieliski savienojami ar studijām.
06.08.2016 19:01 |

Reitings 55
Reģ: 02.04.2016
Tiešām, es tev iesaku kādu laiciņu padzīvot pie mammas, vismaz būs jumts virs galvas. Pacieties, viss nāks ar laiku. Šovakar uzraksti savu CV , izpēti darba sludinājumus un jau pirmdien dodies pieteikties. Pārdevējas, oficiantes ir nepieciešamas daudz kur. Mēģini apvaicāties paziņām, vai viņi nezina par kādu brīvu vakanci.
Iespējams, tev ir kāds talants vai hobijs, attīsti to un vēlāk izveido nelielu uzņēmumu vai esi pašnodarbināta persona. Sapelnīsi naudiņu, iegūsi jaunu pieredzi un uz priekšu, piepildi sapņus! Tikai tad, kad būsi finansiāli nodrošināta dodies uz Liepāju. Kuldīgā izaugsmes iespējas ir, tikai jāprot sevi pierādīt.
Tev viss izdosies.
06.08.2016 19:06 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Stājies LiePU, ej dzīvot kojās, būs lētāk + darbu ar pameklē.
Roberts, bet 30 gados jau ar bakalauru pamaz, vajadzētu būt jau promocijas darbam. Ja nu praktiskais virziens, tad labai karjerai un kādus 2 maģistrus, labāk gan MBA. Jābūt, ideālā variantā.
06.08.2016 20:33 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Viss jau atkarīgs, kādu darbu meklē. Pārdevējas vakances zinu pat 3 par 400+ algu. Nav daudz, bet izdzīvot var. Dzīvokli var arī pa normālām naudām atrast, ja nav baigās prasības. Nav tā, ka Liepājā galīgi nav ko darīt.
07.08.2016 08:12 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Vajag mums pārdevējus, biroja administratores, kasierus utt.

Esmu pārskatījusi ļoti daudzus sludinājumus daudzās jomās, visvairāk jau ofisa darbos. Biroja administratores ar vidējo izglītību - tādu brīnumu neredzēju. Prasa vai nu pabeigto augstāko kādā no konkrētām sfērām vai pēdējo kursu studentu.
Tas tā. Roberta domas man šķiet augsprātīgas šajā gadījumā. Autorei vēlu veiksmi! :)
07.08.2016 18:05 |

Reitings 751
Ā, aizmirsu vēl piebilst, ka 50% gadījumos vēl vajadzīga gada, divu gadu un vairāk pieredze, lai kļūtu par biroja administratori kaut cik normālā vietā. :D
Mani komentāri it kā šķiet ne pa ķeksi, tai pat laikā parāda, ka iegūt pat šādu necilo biroja administratores darbu NAV viegli.
07.08.2016 18:06 |

Reitings 751
Es nesaprotu to motivāciju nākt šeit diskusijā un pastāstīt, cik pēc jūsu izdomātajiem dzīves kritērijiem, šīs meitenes dzīve ir nevērtīga.
Nosaukumā rakstīts, ka meitenei vajag ieteikumus nevis vairākus paragrāfus par to, cik slikti, ka viņai nav augstākās izglītības.
Ja nav nekā prātīga, ko ieteikt, labāk paklusēt.

++
Roberta komentārs bija ļoti demotivējošs.
07.08.2016 18:13 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Kārtējo reizi varu tikai piekrist KitijaK - ja vien nav "pazīšanās", tad ar vidējo izglītību un bez pieredzes atrast darbu, kas nebūtu saistīts ar kasi, mazumtirdzniecību u.tml., ir visai sarežģīti.
Ja nu KitijaK uzskata, ka ieteikums cilvēkiem mācīties ir augstprātības izpausme...
07.08.2016 18:14 |

Reitings 103
Reģ: 29.01.2009
KitijaK, laikam uz varžacīm uzkāpu, lai gan tas tā nebija domāts! Latvijā jau arī lielveikalos nereti prasa nez kādu izglītību un pieredzi, lai gan nav pamata... Manā darba vietā par biroja administratorēm mierīgi nem jaunas studentes (1-2._kurss, nevis 3 vai 4), ikdienā ir jādara šādi darbi - jāatbild uz telefonu (nekādas konsultācijas nav jāsniedz, tikai jāsavieno ar profesionāliem), jāizsūta/ jāsanem pasts, jāizsauc kurjers, jāierāda klientiem tikšanās telpa un jāuztaisa kafija...Tam nav nepieciešama augstākā izglītība. Bet kāpēc prasa visiem augstāko? Pavisam vienkārši! Mēs paši to kultivējam (piemēram, Roberts), sakot, ka visiem vajag augstāko izglītību - tas nekas, ka ikdienā tikai uz telefona zvaniem jāatbild...
07.08.2016 18:18 |

Reitings 751
Doma, kuru tu izteici varbūt ir laba, jāmotivē studēt, jātiecas uz augšu utt. Bet tonis, kādā tu pateici šo:
Ja cilvēks, kas vecāks par 20 gadiem, nav absolvējis studijas (vai vismaz nestudē), nav atradis tādu darbu, kurā gūtā pieredze ļautu konkurēt darba tirgū, un spējis uzkrātus dažus niecīgu "drošības spilvenu", tad nesaprotu, kādēļ tādam cilvēkam maz vajadzīga privātā dzīvē: lai dzīvo turpina dzīvot pie vecākiem un baudīt ieilgušo bērnību!

ir diezgan nepatīkams.
07.08.2016 18:19 |

Reitings 751
KitijaK, laikam uz varžacīm uzkāpu, lai gan tas tā nebija domāts!

Neuzkāpi uz varžacīm, vienkārši pētot darba sludinājumus gan savā, gan citās jomās, t.sk. biroja administratores, man šķita aplami tas, ka pateici, ka viņām neprasa augstāko un tāpēc es uz to norādīju. Nu principā arī strādājot par jurista palīgu daudzās vietās ir jāpienes kafija un jānokopē materiāli. Bet prasa pabeigtu bakalauru vai pēdējo kursu. Turklāt vēl jāiziet vismaz 3 atlases kārtas un alga niecīga. Tāda ir tā realitāte..
07.08.2016 18:21 |

Reitings 569
Kā kurā firmā. Pietiekoši daudz firmu prasa pieredzi un nenorāda obligātu augstāko. Kontrastam ir firmas, kur bez maģistra grūti dabūt birojadmina darbu. Algas birojadminiem arī atšķiras.
Jurista palīgs - ja tā nav vieta, kur ir zema alga, tad ar bakalauru vien dabūt darbu ir veiksmes stāsts. Vairums cilvēku, kuri vēlas veidot karjeru tajā jomā, studē tālāk maģistros.
Kaut kādas dižās karjeras cerības ar bakalauru vien nelolot.
07.08.2016 19:22 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Brauc uz Rīgu.
07.08.2016 19:40 |

Reitings 569
Arī neslikts ieteikums.
Interesanta analoģija - birojadmina darbu varbūt pagrūtāk, bet serveru admina darbu priv sektorā var dabūt ar normālu algu, bez augstākās. Tie kam ir laba pieredze un sertifikāti. Algas iespējas tur arī lielākoties nosaka pieredze. Pirmā vieta ko CV skata darba devējs ir " pieredze ".
07.08.2016 19:52 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits