bezdarbnieka statuss+darbs

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Labs rīts!
Strādāju pilna laika darbu apmēram mēnesi, bet neoficiāli, bez līguma. Tāpēc pieteicos bezdarbnieka statusam un pabalstam. Saņēmu arī grafiku ar kaut kādām nodarbībām un semināriem, kas jāapmeklē. Izrādās jābut vismaz 1 apmeklējumam, savādāk statuss tiks zaudēts :-/ Man tā nauda ļoti noderētu, negribas tā vnk pazaudēt, bet iespēja apmeklēt nodarbības man galīgi nav, visas darba dienas esmu darbā. Sakiet, vai ir kāda iespēja saglabāt statusu, bet neapmeklēt šīs nodarbības?:'-(
03.08.2016 10:09 |

Reitings 227
Reģ: 26.09.2011
Parasti jau dzīve izmāca pati tādus kā tevi. Skaties, ka beigās nepaliec gan bez algas, gan bez pabalsta. Padomā ar galvu , meitene!Kam tad sūdzēsies, kad tev nesamaksās, jo līguma nav? kauna nebūs . Kā var uzticēties uz strādāt bez līguma??? Domāju, ka tik daudz par to runā un runā un re, atkal atrodas muļķi! ( piedod, bet tā nu tas ir)
03.08.2016 15:48 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Kurš ir teicis, ka autorei darba devējs algu izmaksā tikai reizi mēnesī. Atceros kā pirms vairākiem gadiem mana prakse darba vietā beidzās un piedāvāja strādāt neoficiāli, naudu maksāja katru darba dienas vakaru, darba devējs laimīgs, es laimīga, viss čikiniekā. :-D Lai vai kā par budžeta rezervēm piekrītu - krīzes situāciju tas mīkstinātu. Drīz būs nodoklis arī par gaisu, ko elpojam, bet katru dienu var lasīt, cik tūkstoši izšķērdēti nepamatoti.
03.08.2016 16:11 |

Reitings 2816
Reģ: 19.01.2015
Kamēr valsts ''drāž'' mūs, lai tie kas var un māk , lai ''drāž'' valsti.
03.08.2016 17:07 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Nodokļi ir vājprātīgi salīdzinot ar algām. Tas nav normāli, ka valsts no manis zog manu nopelnīto naudu, apzog pensionārus, aizklapē ražotnes un tā varētu vēl turpināt, tāpēc arī pretī saņem to pašu.
"Ja mēs visi maksātu nodokļus - viss būtu labāk "- bullshit. Nepareiza saimniekošana noved pie tāda rezultāta un tik sūc naudu no savējiem.
03.08.2016 17:46 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Ja tā dziļāk paskatās, valsts aparāts ir viens korupcijas murskulis.
Valsts iepirkumi, lieli vai mazi tiek sarunāti un vinnē vajadzīgais, valsts iestādes budžeta vietas aizpildītas 100% ( no kuriem 20% uz fiktīvām personām)
Komandējumi un siltajām zemēm, semināri, pieredzes apmaiņas, konsultācijas - u.t.t varbūt tie ir sīkumi uz valsts budžeta fona, bet viss kopā savācas.
Ministriju autoparka izmaksas ir tādas, ka lētāk būtu braukt ar taksi pa visu LV. Deputātiem kompensācijas par dzīvesvietu Rīgā (ja deklarēts ārpus)
Un tā tālāk un tā joprojām.
Pilsoņi - godīgi maksājiet nodokļus - valsts aparāts vienā mierā ātri to izšķērdēs
03.08.2016 17:47 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Nekādi jau tur daudz kursi nav.
Viena iepazīšanās nodarbība, kurā visu pastāsta par un ap bezdarbniekiem, pienākumiem ,iespējām.
Ja pats neuzprasās uz kursiem,tad arī neuzbāžas.
Ar konsultanti tikšanās vispār ir īsas. Galvenais ierasties tieši tajā laikā, jo manai konsultantei nepatīk, neprecezitāte - ja ierodas 15minūtes ātrāk pūšas:D , negribu nemaz domāt,kas būtu,ja ierastos vēlāk:D
Paldies par diskusiju:D Vispar atgādināji,ka man tuvākajā laikā jāiet atrādīties. Pabalstus vairs nekādus nesaņemu ,bet gaidu rindā uz kursiem.
03.08.2016 18:10 |

Reitings 5726
Aizejot uz 1 nodarbību Tev šī nauda ir garantēta, bet strādājot bez līguma Tu pat nevari būt pārliecināta vai saņemsi algu un cik saņemsi. Iespējams ,ka Tev samaksās mazāk nekā bija sarunāts.
Aizej ik pēc 2 mēnešiem un saņem savus 200EUR vai cik. Tu reāli tur pavadīsi konsultācijā 10minūtes un saņemsi 200EUR par to,ka spēji atnākt uz konsultāciju. Protams,ka kursi ilgāku laiku paņems,bet arī ne visu dienu. Patiešām gribi šo iespēju izmest miskastē?
03.08.2016 18:16 |

Reitings 5726
Ja Tev ir līdz 29 gadiem, tad vari pieteikties uz jauniešu kursiem un jau septembrī sākt mācīties. Saņemt stīpu par mācībām, bezdarbnieku pabalstu. Apgūsi jaunu profesiju un iespējams,ka palielināsies nākotnes iespējas. Ja interesē,tad iemetīšu linku ar info. Laikam šī programma būs pēdējo gadu.
03.08.2016 18:21 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
LiRu tikai nevajag par " attīstītajām valstīm " - kā tur veic dzīvokļu kosmēt remontus, kā forumos liek wfc ( work for cash );). Gateros un noliktavās, protams, bez līguma tur nestrādā - ienākt un izkontrolēt tur ir vieglāk par vieglu. Pie mums ar var, ja brauc skaitīt uz vietas tos strādniekus un apzināt to personības + salīdzina ar datiem vid.
03.08.2016 19:01 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Visticamāk jā, bet vai par citu cilvēku stulbumu ir jāmaksā no valsts budžeta līdzekļiem?

katra, ja viņai pienākas pabalsts, tātad viņa ir strādājusi un maksājusi nodokļus. No tevis neviens neko neņem, atslābsti...
03.08.2016 19:34 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Problēma nav tajā, ka sistēma ir tāda, kā iedzīvotāji, bet tajā, ka cilvēki nav saliedēti. Paskataties, ko jūs darāt? Uzbrūkat šai meitenei... Ja Latvijas iedzīvotāji varētu sākt atbalstīt viens otru, nevis nozākāt, tad valsts varētu arī uzlaboties, bet tā jau nav mūsu mentalitāte, vai ne? Tā kā uz pārmaiņām nav ko cerēt.
Un vēl - protams, naudas nav tāpēc, ka cilvēki krāpjas at pabalstiem, nevis tāpēc, ka tiek celti dārgākie objekti Eiropā, valsts bibliotēkas zemes īre un logu mazgāšana mērāma miljonos, vai tās, ka tiek iepirkti militārie grausti par miljoniem, ministri tā pat vien sev palielina algas, jo citādāk darīt būtu pretlikumiski. Bet pēc tam ar ceļu nodokli, ko cilvēki maksā cerībā, ka tas tiek izmantots ceļiem, lāpa budžeta caurumus. Tie ir tikai daži piemēri...
03.08.2016 19:54 |

Reitings 5726
Visticamāk jā, bet vai par citu cilvēku stulbumu ir jāmaksā no valsts budžeta līdzekļiem?

Mēs paši maksājam nodokļus....un no tiem samaksātajiem nodokļiem arī mums maksā pabalstus,kad mums ir dzīves grūtības. Citādāk būtu,ja neko nedarītu , nekad nebūtu strādājis un uz nez ko cerētu.
03.08.2016 23:23 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Pēc tevis, Raven, sanāk, ka valsti vada kaut kādi citplanētieši (nu labi - viens marsietis bija :) )
Nē, tie ir tie paši cilvēki. Acīmredzot, vara maitā, vai arī - pie varas tiek tikai nekaunīgākie, nu tie paši - ja nečakarēsim mēs, čakarēs mūs. Vai, arī - lai jau zog, bet galvenais, ka dalās arī ar citiem, kā bieži spriedelē Lemberga gadījumā.
04.08.2016 01:01 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Ai, nu ko jūs varat cepties. Konkrētā gadījumā pabalsts varbūt 200€ būs pāris mēnešus, bet tos jau nodokļos viņa citā darbā samaksājusi, jo bezdarbniekam tak stāžu vajag. daudzi krāpjas par lielākām summām, it sevišķi uz trūcīgo pabalstu rēķina, bet paši brauc ar nez kādiem auto utt.
Viss kā bumerangs nāks atpakaļ, ja darbinieks, nedod dievs, saslims vai paliks stāvoklī. Tad sūdzēsies par mazajiem pabalstiem...
04.08.2016 10:03 |

Reitings 420
Reģ: 06.03.2016
Izskatās,ka cilvēki krāpjas visos līmeņos, katrs pēc savas kapacitātes. Tas nav attaisnojums, ka arī cīti tā dara. Katra darbība ir indovidulāla un arī atbildība.
04.08.2016 10:34 |

Reitings 569
Reģ: 01.08.2016
Ko cepjas, protams ka bezdarbniekiem vajag stāžu un reāli nomaksātus VSOI maksājumus.
B lapu arī aprēķina no reāli veiktajiem VSOI maksājumiem. Vajadzēs nākamo bezdarbnieka pabalstu vai slimības lapu B - tad redzēs, ko nozīmē, ir maksāti VSOI maksājumi vai nav! Haļava nebūs nekāda! :-P
04.08.2016 16:30 |

Reitings 169
Reģ: 12.04.2014
Un vēl - protams, naudas nav tāpēc, ka cilvēki krāpjas at pabalstiem, nevis tāpēc, ka tiek celti dārgākie objekti Eiropā, valsts bibliotēkas zemes īre un logu mazgāšana mērāma miljonos, vai tās, ka tiek iepirkti militārie grausti par miljoniem, ministri tā pat vien sev palielina algas, jo citādāk darīt būtu pretlikumiski. Bet pēc tam ar ceļu nodokli, ko cilvēki maksā cerībā, ka tas tiek izmantots ceļiem, lāpa budžeta caurumus. Tie ir tikai daži piemēri...

Lūdzu, paskaidrojiet man kāds, ar ko krāpšanās ar pabalstiem ir atšķirīga no krāpšanās ar iepirkumiem? Abos gadījumos cilvēks ir krāpnieks, abos gadījumos tiek izzagta nauda no valsts budžeta. Abos gadījumos tā ir krāpšanās, un cilvēki, kam tas šķiet priekš sevis pieņemami, zags un krāpsies pie jebkuras iespējas.
Vienīgā atšķirība, autorei ir iespēja izšmaukt "tikai pāris simtus", dažiem valdībā esošajiem - krietni lielākas summas.
05.08.2016 09:09 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Man arī dziļi riebjas tā attieksme-es jau valsti apčakarēju tikai par pārsimts euro, tur augšā tak zog lielākas summas, kas tad tur tie mani pāris simti. Ja cilvēks uzskata, ka ir attaisnojami, drusku pakrāpties, tad pie iespējas viņš bez sirdsapziņas pārmetumiem krāpsies arī lielākos mērogos. Zaglis paliek zaglis!
05.08.2016 09:19 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Bet principā jau tā nav gluži krāpšana, oficiāli cilvēks skaitās bezdarbnieks, līdz ar to saņem pabalstu. Bezdarbnieka pabalsts nav kaut kāds garantētā iztikas minimuma pabalsts, ko cilvēks saņem, jo viņam nav ienākumu. Faktiski šis darbs viņai jau nav darbs, bet haltūra tā teikt. :-D Es teiktu ka tā pat nav īsti krāpšana, bet iespējas izmantošana..
05.08.2016 09:27 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Ne jau tautā ir problēma. Kamēr vara nemainīsies, arī tauta nemainīsies. Paskatieties, kādu piemēru mums vara rāda - dažs labs saņem 86 000 lielu algu tik ļoti nabadzīgajā veselības sfērā, cits strādā VID un nemaksā nodokļus... Nu ziniet, kaut kā stipri bēdīgi paliek redzot tādus piemērus, vai ne? Ja vara tautai rādītu labu piemēru, tad tauta arī nečakarētu valsti. Pat ja vienā jaukā dienā visa tauta maksātu nodokļus tas nozīmē tikai to, ka varai būs vairāk ko zagt un kādu drusku pamest atpakaļ,kas paliks pāri :-D Vēl ļoti interesanti ir valsts iepirkumi, kuros var redzēt, kādus mēslus iepērk, piemēram, amatnieku darinājumus reprezentācijas vajadzībām. Ne jau māla krūkas, bet gan ūber krutus griešanas dēlīšus, ko var transformēt par bļodu vai arī eksluzīvus lina lakatus dārgās kastēs mazā skaitā.
Es maksāju nodokļus, bet man nāk rēka, jo īsti nesaprotu par ko - ceļi neremontēti, ārstēties pārsvarā tāpat beigās eju par maksu, jo rindas garas, savu izglītību apmaksāju.. Plus, vēl paprasa nodokli par ģimenes nekustamo īpašumu un zemi. Pati vien savas lapas grābju, sienas krāsoju un komunālos maksāju, kāpēc man būtu kaut kāds mistisks nodoklis vēl jāmaksā? Kas man tagad kāds cits nāks tās lapas grābt? :-D
05.08.2016 11:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits