Ceļošana vienatnē

Reitings 94
Reģ: 29.01.2009
Sveiki. :-)
Vēlējos uzzināt Jūsu viedokli, Jūsu pieredzi par ceļošanu vienatnē ārpus LV.
Kā Jums škiet vai tas nav jocīgi?
Tās, kuras ceļo vai ir ceļojušas vienatnē- vai nav bijis bailīgi atrasties citā valstī? Vai nav bijis garlaicīgi?
02.08.2016 10:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Esmu dažas reizes ceļojusi viena, bet nav tas... Man patīk jautras kompānijas, kur visi viens otru labi pazīst. Vislabāk liekas ceļošana pa pāriem, tad katram atrodas domubiedrs un nav visiem jāgaida uz vienu cilvēku - to var atstāt ar viņa otro pusi... :-P
02.08.2016 12:08 |

Reitings 263
Reģ: 26.02.2016
Viena es negribētu, jo nebūtu ar ko padalīties, turjlāt viena baidos apjukt un apmaldīties :D
02.08.2016 12:11 |

Reitings 94
Paldies par pieredzes dalīšanos :-)
Līdz 8.08.ir akcija Rimi uz Airbaltic lidojumiem.
https://www.airbaltic.com/rimi
02.08.2016 12:14 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Nee, taa, ka pavisam viena visu laiku es gan nevareetu, vajag kaadu partneri. Es arii neredzu kaadeelj buutu probleemas kaut kur aizlidot ar otru pusiiti, tomeer liidziigas intereses, liidziigi ritmi. Vieniigais variants ir laika truukums.
Es iisti nesapratu par to akciju, bet man no telefona neko daudz neraada. Es rimi iegaadaajos kuponu un man to summu vienkaarshi atskaita no pilnas cenas vai taa summa ir vienvirziena biljete?
02.08.2016 13:46 |

Reitings 94
Ir tā, ka tu nopērc kuponu. Viens kupons viens virziens. Lai atlidotu atpakaļ vajag 2 kuponus.
Ievadot mājas lapā kuponu nr., tiek piedāvāti lidojumi un datumi konkrētam galamērķim. Bet ir tā, ka lidojumi skaits dienā ar kuponiem ir ierobežots un var sanākt, ka izvēlētajos datumos lidojums nebūs iespējams. Neliela laimes spēle sanāk.
02.08.2016 14:30 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Patīk ceļot vienai. Daru, ko gribu, eju, kur gribu, ne ar viena cita vēlmēm nav jārēķinās.
02.08.2016 14:36 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Neceļoju viena, negribētu. Man patīk ceļot ar savu vistuvāko cilvēku - vīru , vēl var ar ģimenes locekļiem.
Jo ar vīru ir visvieglāk tomēr, man nepatīk ceļojot darīt tā, kā citi grib un rēķināties ar citiem, bet tajā pašā laikā kompāniju man vajag, viena negribētu ceļot.
02.08.2016 16:46 |

10 gadi
Reitings 1698
Tieši atpūsties nekad neesmu braukusi viena, bet vairākkārt biju viena komandējumos - gan Eiropā, gan arābu valstīs. Parasti rezervēju biļetes tā, lai papildus darīšanām, sanāktu vēl pāris brīvas dienas, ko pavadīt valstī. Nekad nav bijušas nekādas problēmas, jūtos droši, eju pastaigās, uz restorāniem, uz zoo. Forši jau ir, bet atpūtas ceļojumā viena pati braukt tomēr neizvēlētos, man patīk ar kādu dalīties iespaidos. Traki man gadījās vienreiz Atēnās, kad riktīgi saslimu ar bronhītu un līdz lidojumam uz mājām bija vēl 1,5 diennakts. Uz vakarpusi palika tik slikti, ka gulēju viesnīcā uz raudāju, tik ļoti gribējās mājās, nevis sēdēt viesnīcas numurā, kad nav kam tēju atnest un pēc zālēm uz aptieku aiziet.
02.08.2016 16:55 |

Reitings 15092
Savulaik regulāri esmu braukājusi komandējumos, kuros ir pietiekoši arī brīvais laiks. Kaifoju no klīšanas vienatnē pa svešām pilsētām. Protams, ar vīru vai draudzenēm kopā jautrāk, bet nepieciešamības gadījumā, varētu braukt arī viena.
02.08.2016 16:58 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es teiktu - uz priekšu! Tu pat nevari iedomāties, cik daudz pasaulē ir solo ceļotāju. Un jā, varu padalīties ar svaigu pieredzi. Pati jūlija vidū esmu apmeklējusi Berlīni viena pati, tiesa biju tikai uz 4 dienām, tāpēc zināju, ka nepaspēšu sailgoties un izbesīties. Iespējams, ka ikdienā man vienmēr kāds blakus ir un laiks tikai sev tiešām ir extra. Protams, ka ar draugiem, otru pusīti vai kādu radinieku ir jautrāk un aizraujošāk, bet ar to visu es gribu teikt, ka ceļojot vienam ir savas priekšrocības.
Un ja Tu zinātu, cik citi cilvēki ir kompleksaini šajā sakarā. Ak, mans Dievs.. ko tik es neesmu atklausījusies par savu ideju ceļot vienatnē :D
Bet jāsaka, ka bija super. Es biju pati sev noteicēja - gribēju pasēdēt uz soliņa - to darīju. Gribēju apskatīt to un to - man ne ar vienu nebija jārēķinās! Esmu iepazinusi citu pulsētu, iepazinos ar foršiem cilvēkiem un ieguvu ļoti jauku pieredzi. Neko nenožēloju un noteikti nebaidīšos tādus ceļojumus atkārtot arī nākotnē, ja nu neatradīšu ceļabiedrus. Tagad zinu, ka nekas briesmīgs tas nav :)
02.08.2016 17:04 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Nav vèlmes celot vienai, parasti braucam divatà ar vīru vai 4ratà ar vèl vienu pàri. Tas, ka brauc ar kàdu kopà jau uzreiz nenozīmè, ka 24h/7 jàpavada kopà un jàskrien visiem pakalj, pat ja neinteresè apmeklèjamà vieta :D vīrs iet karsèties pirtīs es eju uz SPA, draugi iet uz muzeju, mès ejam uz akvaparku, kàds vàljàjas viesnīcà, kàds kàpj vulkànà . Toties vienmèr ir ar ko parunàt un patusèt.
Vienai man nepatiktu, jo iepazīšanàs ar vīriešiem neinteresè, vienai staigàt pa foršàm vietàm ar jocīgi, nav ar ko parunàt...
02.08.2016 17:09 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Nēesmu vēl ceļojusi vienatnē, bet cenšos saņemt tam drosmi. :D Draugu/ģimenes lokā man īsti nav neviena, kam interesētu ceļošana. Kādam nav laika, kādam naudas, kāds vienkārši negrib.. Es savukārt ļoti gribu visu redzēt un negribētos pavadīt dzīvi četrās sienās, jo vienkārši nav līdzbraucēja.
Domāju nākamgad iesākumā aizbraukt uz kādu Eiropas valsti uz pāris dienām un paskatīties, kā būs. :D
02.08.2016 18:14 |

Reitings 2684
Reģ: 13.01.2016
Man ļoti patīk! 4x esmu braukusi strādāt/mācīties/piestrādāt uz dažādām valstīm viena, fatastiksa pieredze! Iepazīti jauni cilvēki, esmu pārvarējusi sevi dažādās jomās, neskaitāmi piedzīvojumi.. Agrāk likās, ka nekad to nevarētu, tādēļ jo vairāk ir prieks, ka sevi pārvarēju :) Protams, arī 2atā/kompānijā ceļot ir ļoti forši, bet, ja vēlies kur doties viena, nav kompānija vai vnk vēleis atpūsties - uz priekšu! Būsi tikai ieguvēja
02.08.2016 18:26 |

Reitings 44
Reģ: 13.06.2016
Jocīgi neliekas, jo, ceļojot vienai, tieši var vairāk izprast, iepazīt, novērot, izzināt, apskatīt.
Esmu ceļojusi viena sakarā ar darbu, tad ir dienas, kad jāstrādā, ir kad brīvs un pašai jāaizpilda savs laiks. Parasti dodos izpētīt apkārtni, parunājos ar vietējiem, nobaudu kādu vietējo ēdienu, eju šopingā :D
Kad ceļoju dažas pirmās reizes, bija bail. Tagad esmu pieradusi, un ir tikai pozitīvas emocijas :)
Ja ir iespēja, tomēr dodu priekšroku ceļot kopā ar kādu. Ir ar ko padalīties iespaidos, nav viss pašai jāplāno utt
02.08.2016 23:03 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Man gan shkjiet, ka vairaak var iepaziit tikai vieteejo cilveeku pavadiibaa. Ir ljoti daudz ieveerojamas lietas, kas tuuristiem iet secen.
02.08.2016 23:15 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
toreiz tiku galā ar lielu nekaunību un lielu naudu. iekāpu taksī, kura šoferis dzina mani ārā, kamēr nevicinājos ar naudu, kas reizes četras pārsniedza tā maršruta cenu, tad viņš beidza tēlot analfabētu, izlasīja manu lapiņu un aizveda. bet tur taksisti mēdz arī nemācēt lasīt paši savā valodā, tā kā nav brīnums, ka šī operācija prasīja vairākas stundas :)
kā ir ar tiem airbaltic kuponiem? kāda, kam ir jau iegādāts uz barselonu, var padalīties, ir normāli datumi? ir iespējas atgriezties 4-7 dienu intervālā?
(vienu reizi uzrāvos ar šiem kuponiem uz gruziju, no turp - līdz atpakaļ visi intervāli ap 3 nedēļām)
03.08.2016 11:46 |

Reitings 326
Reģ: 12.06.2016
Es īsti viena negribētu, butu mazliet neomulīgi. Varbūt īsti neesmu tas cilvēks, kas ir aktīvs un pārdrošs savā ziņā.
Par Spāniju, tur tiešām minimāli runā, mazliet ārpus Spānijas vispār nesaprot īsti, veikalos vietejos arī ne. Vismaz tāda bija mana pieredze. Piemēram Francijā jau runā arī labāk, bet arī so so ..
03.08.2016 11:49 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
nav jau svarīgi runāt angļu valodā, svarīgi ir tas, ka var saprasties. un ar spāņiem var saprasties, daudzi vārdi ir līdzīgi angļu valodai, cilvēki ir atvērti palīdzēt un dot norādes, visur ir pieejams wifi, sarotami vietu, metro, ielu nosaukumi, nomaldīties Barselonā nav tas pats, kas nomaldīties Vjetnamas ciematā.
03.08.2016 11:56 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Esmu ceļojusi viena 1x - Barselonā un Londonā (tas bija 1 apvienotais brauciens), nekāda vaina, man ļoti patika! Es gan ceļā sastapos ar ļoti daudz šķēršļiem, piemēram, no manis neatkarīgu iemeslu dēļ nokavēju 1 no lidojumiem, tad citā lidojumā bija terorisma draudi un mūs steidzami evakuēja no lidmašīnas, Londonā nakts vidū apmaldījos kaut kur nomalē ar čemodānu (jo ielidoju dēļ tā terorisma dažas stundas vēlāk), tad vienā pilsētā ar manu rezervāciju kaut kas nogāja greizi un paliku bez viesnīcas. Bet ceļojuma laikā satiku tik daudz foršus cilvēkus un man bija milzīgs lepnums ar sevi, ka to visu pārvarēju un pati tiku galā. Jāsaka gan, ka vienā brīdī man bija sabrukums, stāvēju ielas vidū un raudāju :D
Bet man vispār nav problēmu pavadīt laiku vienai, arī ar vīrieti esot garākā ceļojumā Āzijā, visai daudz laika pavadījām katrs pa savai gaumei, klīdu pa pilsētām/ciemiem viena. Man tā ļoti patīk, ir absolūta rīcības brīvība un kā likums, esot viena, vienmēr ar kādu iepazīstos un tas nav obligāti kāds vīrietis :)
03.08.2016 12:16 |

Reitings 37
Reģ: 25.01.2015
Es ļoti vēlētos oktobī aizbraukt uz siltajām zemēm. Interesē tieši Portugāle, bet varētu arī jebkur citur. Tā kā man šajā laikā nav kompānijas, mazliet raustos viena pati braukt...ceļošanas pieredze man gan ir,:-D Varbūt kāda vēlās pievienoties?:-)
03.08.2016 19:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits