JAUNĀKS VAI VECĀKS VĪRIETIS?

Reitings 391
Reģ: 30.07.2016
Labvakar!
Kāds ir viedoklis- vai labāk būt kopā ar stipri jaunāku vai stipri vecāku vīrieti?
Pašai ir dažāda pieredze. Man ir 28, nesen biju attiecībās ar 19-gadīgu vīrieti, bet esmu bijusi kopā arī ar 56 gadus vecu. Pirmajā gadījumā nevarēju izkāpt no gultas, bet otrajā gadījumā tiku lutināta ar naudu un aplidošanu. Tiesa, bija jocīgi, ka viņam jau bija mazbērni un viņš runāja par drīzajiem pensijas gadiem.
31.07.2016 21:10 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
NordicBelle es šajā gadījumā domāju feminisms + šovinisms;-)
Ļoti labi zinu, kas ir feminisms, līdz zināmam daļai atbalstu to kustību. Vienīgi daudzas mūsdienu sievietes vārdus ''tiesības'', ''pienākumi'', ''vienlīdzība'' ir uztvērušas nepareizi. Daudzos jautājumos tieši tagad vīrieši tiek diskriminēti (es arī ar to esmu saskāries). Lasīju šodien rakstu, kur bija minētas īpašības/uzvedība ko vīrieši necieš sievietēs un tur viens arī šo pieminēja. Vnk sakot daudzas ir divkoses.
Bet nu tas ir cits jautājums, nejauksim te iekšā. Lai gan nenoturēšos, bet piebildīšu, ka klasisks piemērs ir arī šajā tēmā izskanējušais, ka vīrietim ir jāuztur sieviete. Klasiski šovinistiskajā feminisma garā. Lai gan ja vienlīdzība tad vienlīdzība (maksā uz pusēm vai tas kurš pelna vairāk sedz 60-70%). Tā kā...bet nu neiesim tajās strīdu lietās iekšā!
Autorei jautājums: Tu bērnus vēlies? Ja nevēlies, tad vel tā, bet ja tu vēlies, tad :
1) Ap pensijas vecumu (60) tas vairs nestrādā tik labi, tāpēc var būt problēmas ieņemt. Lai gan protams neskaitāmi piemēri, ka tas nav citiem šķērslis.
2) Un galvenais - tas būtu noziegums pret bērniem...visticamāk jaunībā (varbūt pat bērnībā) zaudētu tēvu...
Protams nav jau ierakstīts akmenī, bet nu vidējais miršanas vecums bija kaut kas ap 75-80 (varbūt maldos).
Tāpat uz vecumu visādas kaites + vēlme mazāk kustēties.
Ne velti ir noteikts vecums priekš adopcijas...
03.08.2016 21:22 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
NordicBelle es šajā gadījumā domāju feminisms + šovinisms
Ļoti labi zinu, kas ir feminisms, līdz zināmam daļai atbalstu to kustību.

No mana skatu punkta gan neizskatās, ka tu tērētu savu laiku domāšanai. Ja tev ir kārdinājums uzskatīt, ka sievietes, kuras tiecas reproducēt ~150 gadus vecus ģimenes dzīves modeļus, dara to mizoandrijas un sieviešu privilēģijas un pārākuma vārdā, tad tas tikai norāda uz dzīves pieredzes un izglītības trūkumu. Ieteiktu tev ko lasāmu, bet tu jau tāpat neko vairāk par tvnet nelasi, tapēc nav īsti vērts :-/
03.08.2016 21:36 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Likteņa Vēstnesi nav pieklājīgi bāzt savu degunu svešās biksēs, galu galā neesi NordicBelle personīgais ģimenes plānotājs. Vispār fascinē kā spēj jaukties tur, kur nav jājaucas. :-D
03.08.2016 21:42 |

Reitings 2350
Ko tie puikas var cepties par finanšu dalīšanu, tu esi no tiem, kas plēš tapetes ejot prom? :-D
03.08.2016 21:44 |

Reitings 1584
Neiebraucu tavā komentārā...
Par ko cīnās feministes? Par sieviešu tiesībām. Par vienlīdzību.
Ja pareizi saprotu tad tu to raksti par manu piebildi par to, ka dažas uzskata, ka vīrietim jāuztur? Ja tā, tad tu tiko pati izgāzies:-D
~150 gadus vecus ģimenes dzīves modeļus

Tieši tā, tas ir sens modelis, no senatnes, ko neapstrīdu. Bet tajā modelī sieviete nav neatkarība, viņai ir ierobežotas tiesības. Piekritīsi ka to sievietes mūsdienās (vairākums) nevēlas?
Mūsdienās šis modelis vairs nestrādā, ir novecojis, jo sievietes arī strādā, pelna iztiku, nevis sēž mājās un rūpējas par mājām/bērniem. Un ne jau 1/2 bērniem, bet kā senāk, kad vairāk dzemdēja.
Ja nesaskatāt divkosību jeb paradoksu šajā jautājumā, tad nav jēgas skaidrot, jo tāpat ietiepsieties, ka vīriešu pienākums ir visu uz paplātas sagādāt/nodrošināt, bet sieviešu senatnes pienākumi modificēti.
Un mani nepārprotiet: Es esmu par sieviešu tiesībām. Esmu par vienlīdzību!
Bet reizē es arī domāju ar skaidru prātu un vēlos no pretējā dzimuma saņemt to pašu - vienlīdzību, nevis tikai būt apgādnieks. Galu galā saimniecība viena, tad dala izdevumus kopā vai maksā mazliet vairāk tas kurš pelna vairāk.
Protams, laukos tā situācija ir mazliet savādāka, bet pilsētās normāli mūsdienās būtu jābūt tā kā es aprakstu.
Lai vai kā šī ir pavisam cita tēma tāpēc neturpināsim. Ok?
P.S. Šobrīd lasās šī grāmata. Pietiekoši laba lasāmviela priekš tavas gaumes? Labāk nekā tvnet (ja kas esmu delfu cienītājs)?
http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/59404-mes_-_dievi_3.html
03.08.2016 21:54 |

Reitings 1584
Agresīvā Grūtniece neiebraucu abos tavos komentāros. Kāds ģimenes plānotājs? Kāds tapešu plēsējs?
Es nejaucos vnk norādu uz faktiem kāpēc nav prātīgi dibināt ģimeni ar vīrieti/sievieti ap 60 (ja pats ir jauns), ja grib bērnus.
03.08.2016 21:56 |

Reitings 2350
Tu to raksti tā it kā NordicBelle (atvainojos, ka tevi pieminu, drošvien ausis svilst :D) tagad būtu šokā jāsaķer galva un jāapjauš, ka viņa dzīvo aplam un jādzīvo pēc cosmo foruma puišeļa standartiem? 32 gadi tā kā nav 60, bet es jau nezinu kā tev ar to matemātiku. :D
Tie vīrieši, kas pelna maz, tādā veidā jūtas apdraudēti, jo sieviete izvilks pēdējo maizes riecienu no mutes un pagrābs pēdējo kapeiku no maka. Īstas šausmones esam. :-D Es nekad un nemūžam neesmu šeit lasījusi, ka kādai pieņemams tērēt vīrieša naudu un sēdēt mājās, kamēr vīrietis pelnīs, audzinās bērnus, kārtos māju un gatavos vakariņas. Tu vienkārši rauj ārā no konteksta, bet kāpēc tev tas rūp? Tu taču savos 16 gados esi izlēmis pavadīt mūžu viens. :-P
04.08.2016 00:30 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits