Neiebraucu tavā komentārā...
Par ko cīnās feministes? Par sieviešu tiesībām. Par vienlīdzību.
Ja pareizi saprotu tad tu to raksti par manu piebildi par to, ka dažas uzskata, ka vīrietim jāuztur? Ja tā, tad tu tiko pati izgāzies:-D
~150 gadus vecus ģimenes dzīves modeļus
Tieši tā, tas ir sens modelis, no senatnes, ko neapstrīdu. Bet tajā modelī sieviete nav neatkarība, viņai ir ierobežotas tiesības. Piekritīsi ka to sievietes mūsdienās (vairākums) nevēlas?
Mūsdienās šis modelis vairs nestrādā, ir novecojis, jo sievietes arī strādā, pelna iztiku, nevis sēž mājās un rūpējas par mājām/bērniem. Un ne jau 1/2 bērniem, bet kā senāk, kad vairāk dzemdēja.
Ja nesaskatāt divkosību jeb paradoksu šajā jautājumā, tad nav jēgas skaidrot, jo tāpat ietiepsieties, ka vīriešu pienākums ir visu uz paplātas sagādāt/nodrošināt, bet sieviešu senatnes pienākumi modificēti.
Un mani nepārprotiet: Es esmu par sieviešu tiesībām. Esmu par vienlīdzību!
Bet reizē es arī domāju ar skaidru prātu un vēlos no pretējā dzimuma saņemt to pašu - vienlīdzību, nevis tikai būt apgādnieks. Galu galā saimniecība viena, tad dala izdevumus kopā vai maksā mazliet vairāk tas kurš pelna vairāk.
Protams, laukos tā situācija ir mazliet savādāka, bet pilsētās normāli mūsdienās būtu jābūt tā kā es aprakstu.
Lai vai kā šī ir pavisam cita tēma tāpēc neturpināsim. Ok?
P.S. Šobrīd lasās šī grāmata. Pietiekoši laba lasāmviela priekš tavas gaumes? Labāk nekā tvnet (ja kas esmu delfu cienītājs)?
http://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/59404-mes_-_dievi_3.html