Vīns iesācējai

 
Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Sveiki!!!
Kāds vai kāda var ieteikt normālu vīnu iesācējai??? Kādu normālu, garšīgu, saldo vīnu!!!
Ar, ko vispār sākt???
Paldies jau iepriekš!!!:-)
15.07.2016 15:17 |
 
Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Kādas uzkodas?Saldās vai sāļās?
Baltvīns vai sarkanvīns?
Pati dzeru tikai sausos vai pussausos baltvīnus.
15.07.2016 17:58 |
 
Reitings 277
Reģ: 27.07.2014
Mans favorīts no Torres vīniem -
Altos Ibericos Crianza
15.07.2016 18:02 |
 
Reitings 934
Reģ: 08.09.2015
Ja tev garšo salds vīns un gribi to dzert savam priekam, nevis prestižam vai kam tur - jā, kagors. No baltajiem - tokajietis. Jā es dzeru tikai šos, man pilnīgi vienalga, ka šie skaitās prasti kā zirga deķi, vīns vispār nav mana ikdiena, neesmu es "inteliģenta sieviete", ja atceramies nesenu diskusiju. Pasākumos parasti no vīna atsakos, jo zinu, ka "labie" vīni man negaršo.
15.07.2016 18:16 |
 
Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
Nu Tokajiets var arī nebūt prasts. Piemēram, Aszu ir lielisks deserta vīns.
Tas nebūs lētākais, bet 3putonyos nebūs arī pārāk dārgs un samērīgi salds. 5 putonyos būs dārgāki, taču arī daudz saldāki, tikpat kā medu dzert.
15.07.2016 18:31 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
aszu tokaji patricius deserta vīns ļoti garšo
15.07.2016 18:33 |
 
Reitings 44
Reģ: 13.06.2016
Par saldajiem, kas ir deserta vīni, nemācēšu neko teikt, jo tādus nedzeru.
Sarkanvīnu dzeru ļoti reti, pati parasti nepērku, jo ne visai. Sarkanvīns pie sieriem un sarkanās gaļas labi der.
Pa cik neesmu vīna eksperte, kad prasās siera plati, dzeru klāt baltvīnu, jo tas man garšo.
Baltvīns iet klāt pie zivīm, jūras veltēm, salātiem, putnu gaļas.
Nereti izvēlos kādu no pinot grigio (kā izcelsmes valsti parasti izvēlos Itāliju)
Ieteiktu vienkārši uzjautāt vīna veikalā pārdevējam kādu vēlies, ieteiks, pamēģināsi.
Ar laiku atradīsi kādu, kas garšo.
Nav ko iespringt.
15.07.2016 19:10 |
 
Reitings 45
Reģ: 14.04.2016
sausie...pretīgi
man garšo gruzīņu pussaldie..8-)
15.07.2016 19:18 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Grūti ieteikt, jo pašai garšo piesātināti un intensīvas garšas sausie sarkanvīni.
Kagori man šķiet par saldu.. šķebina.
Pievienojos ieteikumiem par tiem Gruzijas vīniem :)
15.07.2016 20:50 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Garšo vācu Rieslingi - ne pārlieku saldi, ne sausi.. Parasti priekšroku dodu pussaldajiem, galīgi sausi nav man, neuztveru tos.
Tieši tā, tikai degustējot, nāksi pie secinājuma, kas pašai garšo.. Ja nu galīgi nav nekādas skaidrības, tiešām labāk vērsties specializētajos veikalos.
15.07.2016 20:59 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Es arī par Gruzijas vīniem, bet arī Moldovas un Argentīnas pussaldie labi. Francijas vīniem eju ar līkumu, jo vienmēr bijusi milzīga vilšanās. Par saldajiem vīniem aizmirsti, tie savu darbu nav izdarījuši. Rieslingi arī daudz labi. :-)
15.07.2016 21:10 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Jā, bet baltvīnu jāatdzesē, lai dabūtu nost to nepatīkami specifisko garšu. Var ledus gabaliņu pievienot.
15.07.2016 21:13 |
 
Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Man kā iesācējai garšoja Kagor Cherry. Lēts un labs. Bet salds.
Tagad vairāk garšo pussaldie. Gruzijas Telavuri pussaldais sarkanvīns ir šī brīža atradums (l)
Vēl Moldovas vīni ir labi. :-P
15.07.2016 23:09 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)