Vai esmu pērkama?

Reitings 449
Reģ: 09.11.2010
Vakar bija interesanta saruna ar māsu, kur viņa mani beigās pat nosauca par pērkamu m… Nē, runa nav par to :-D Runa ir par darbu.
Piecus gadus biju nostrādājusi vienā darba vietā, bet tikai vienu reizi biju saņēmusi nelielu algas pielikumu. Pēdējos divus gadus vairākkārt viņiem prasīju algas pielikumu, bet nesaņēmu, līdz beigās aizgāju prom.
Atradu labāk apmaksātu darbu, bet tur viss nenotika tik gludi un apstākļu sakritība, nomainīju atkal. Vairākkārt. Nē, man nepatīk bieži mainīt darbus, patīk stabilitāte, bet vienkārši joprojām neesmu atradusi tādu darbu, kur alga mani apmierinātu.
Īsāk sakot, man ir izveidojusies nostāja, ka man ir vienalga, kur es strādāju, es iešu pie tā, kur maksās vairāk. Māsa bija šokā par tādu manu izteikumu, jo esot taču bez maz vai jāmīl sava darbavieta, jābūt lojālam un varbūt kādu dienu uzkalposies augstāk.
Bet es saku, ka es tāpat nemīlēšu nevienu darba devēju. Tāpat man neviens darbs nebūs mīļāks par maniem personiskajiem mērķiem. Tāpat man nebūs ideāla saskaņa ne ar vienu šefu. Mīlēt un būt lojāla es varēšu būt tikai savam biznesam, kur es piepildu savus sapņus, nevis kalpoju kāda cita sapņa labā. Tāds man arī ir mērķis pēc gadiem, bet pagaidām strādāt jebkur, ka tikai vairāk maksā un ātrāk varu sakrāt saviem mērķiem.
Kāda ir jūsu nostāja šajā jautājumā?
15.07.2016 11:06 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Māsa strādā par skolotāju un ir sava darba entuziaste. Pelna maz, bet viņu pārsvarā uztur vīrs, tā kā par naudu neiespringst, viņai svarīgāka ir tā darba misija

Ne nu, ja darbs sagādā baudu (entuziaste + misijas apziņa) un ar palnīšanu nodarbojas kāds cits un par naudu nav jāiespringst, tad, protams, ir ļoti jauki strādāt NE naudas dēļ.
Visiem citiem atliek tikai m**oties un nestrādāt par mazu algu, ja citā uzņēmumā var justies novērtētāk finansiāli vai kā citādi komfortablāk.
15.07.2016 16:13 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Atalgojums (ne tikai naudas, bet dažos uzñēmumos visādi citādi benefiti) ir viena sastāvdała, kas ietekmē darbinieka apmierinātību ar darbu. Tas nav vienīgais faktors, bet būtu liekulīgi izlikties, ka tas nav svarīgs. Ai, protams, ne tad, ja rēkinus apmaksā kāds cits (tad gan var moralizēt) (t)
15.07.2016 16:36 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Nika 1, Tava attieksme tikai apsveicama, darbs ir jāuztver kā līdzekļu ieguves avots. Nepatīk tieši tās, kas strādā vaļasprieka vietā sev patīkamu darbu, kurā saņemtā alga neapmierina pašas vajadzības un dzīvo uz vecāku, vīra utt. rēķina. Šādi darbinieki kropļo darba tirgu un ļauj darba devējiem nemaksāt pieklājīgu algu.
15.07.2016 19:59 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Savā ziņā jā, esi pērkama. Bet es (un daudzi citi) esmu tāda pati. Ja es strādāju savā jomā vai sev tuvā sfērā, tad nemelošu un teikšu, ka alga man ir vissvarīgākais motivators un tālāk seko arī citi faktori. Līdz ar to vienmēr meklēšu vietu, kur maksā vairāk, bet neaizmirstot arī par citiem faktoriem, ja vien pastāv iespēja izvēlēties no 2+ variantiem. Nu, man tiešām šķiet smieklīga tā darba devēju šokēšanās par to, ka darbinieku vien nauda interesē. Nē, interesē arī citas lietas, bet alga pirmām kārtām. Nezinu nevienu darbinieku, kas darba devēja, viņa biznesa vārdā upurētos un kristu, kā par savu. Jā, ja Tev pieder bizness, tad var daudz ko upurēt un paciest kaut kādu ideju un nākotnes izaugsmes vārdā, jo tas ir Tavs..
Laikam man pārāk patīk skaistas lietas un vietas, ko var nopirkt..ak, jā, par naudu. Emocijas un gandarījums diemžēl nekotējas kā maksāšanas valūta..
Un jā, viegli ir bīdīt demagoģiju, kad par naudu nav jāuztraucas, jo to kāds atnes uz mājām, maybe pārdodot sevi tur, kur labāk maksā, lai sieva varētu cēli tēlot Māti Terēzi un ar vieglu roku pamācīt citus.
15.07.2016 20:20 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Meksihanaka- Jā un taoec LV pilns ar tirliniem kas nestradaa jo redz princiisiem vai princesiitem, kas muzigi mekle darbu jo redz par mazaku algu par 1000 neies stradat,prieks kam?? Labu atalgojumu ka primaro var uzskatit tikai tie kuri ir profesionaali darbinieki, ar izcilam spejam, un lielu pieredzi. Visi iziet cauro tam periodam kad nopelna knapi minimalo un tad lenam,gadiem ejot, kapj pa karjeras kapnem.
15.07.2016 20:29 |

Reitings 1653
Tapēc tik daudzi darba deveji smejaas kad pretendentam pajauta kadu samaksu veletos sanemt, pretendents nosauc kaut kadu kosmisku skaitli,bet kad pajauta ko tu proti,tad uzreiz samulst un nezin ko atbildet :-D
15.07.2016 20:32 |

Reitings 11330
Raivītis, galīgi Tavu postu nesapratu, bet anyway. Runa nav par to. Te meitene iet un nāk, mainot vienu darbu pret otru, jo tur maksā labāk. Secinājums? Viņa tādu darbu māk atrast. Tu esi izlasījis visu vai tikai atnāci pastrīdēties?
Un kurš teicis, ka tie, kas nevēlas strādāt par kapeikām, ir neprofesionāļi?
Bet atkārtošos vēlreiz..kopumā Tavu domu neuztvēru, bet ar Taviem komentāriem tas nu bieži ir..
Tapēc tik daudzi darba deveji smejaas kad pretendentam pajauta kadu samaksu veletos sanemt, pretendents nosauc kaut kadu kosmisku skaitli,bet kad pajauta ko tu proti,tad uzreiz samulst un nezin ko atbildet :-D

Вопрос в лоб. Cik Tev, kā darba devējam, nācies dzirdēt tādus kosmiskus skaitļus? Ak, jā, ļauj minēt..nevienu.. jo Tu kā parasti, runā par kaut kādu mistisku statistiku :D
P.S. un nejauc tikko a-skolu pabeigušos studentus, kas tiešām grib visu un uzreiz, ar cilvēkiem, kas savā jomā strādā vairākus gadus un ir tiesīgi pieprasīt adekvātu un sev vēlamu atalgojumu.
Bet atkārtošos vēlreiz - TĒMA NAV PAR TO...
P.S.S.
Meksihanaka

Ja Tu nevari manu niku uzrakstīt pareizi, tad maybe vispār nevajag? Šī nav pirmā diskusija, vnk sen gribēju pateikt.
15.07.2016 20:45 |

Reitings 1653
Mexihanjka- Ko tu nesaprati? Es teicu ka normalu,labu samaksu drikst pieprasiit tikai pieredzejusi profesionali,kuriem ir liela pieredze, prot savu darbu darit izcili. Nevis princesiites kuras neko neprot,vai prot tikai vidueveja limenii. Gandriz visi iziet cauri tam ka saaka ar mazumimju,ar darbu/darbiem par nelielu samaksu un tikai pakapeniski daudzu gadu gaita,gust iemankas un klust par profesionaliem un tadi protams ari velesies adekvatu atalgojumu. Ja gribi labu samaksu,tad tev kaut kas ari ir tikpat labi japrot,lai butu tas samaksas verta. Bet tev ka vienmer ka tik pastrideties un parunat man pretii (principa) peec..
15.07.2016 21:00 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Nesaprotu, kāds Rvis komentāriem sakars ar tēmas pieteikumu. Autore neteica, ka ir iesācēja, kas neko neprot. Un speciālistiem ir jāpieprasa adekvāta samaksa. Galu galā tā ir solidaritāte ar citiem nozares brāļiem/māsām.
15.07.2016 21:11 |

Reitings 1653
Meksijanka- Ja,es neesmu pats to dzirdejis,jo neesmu darba devejs,bet man to ir stastijusi visi mani bijusie darba deveji, teica ka tikai iereec par tadiem, bet par nozeelu tadu LV ir loti daudz, kas ir sasapnojusies par nez kadu kosmisko algu,bet pasi neko neprot. Vai studenti,kas tikko pabeigusi augstskolu uzreiz uzskata sevi par baigajiem profesionaliem. Tie profesionali kas ir lielas algas cienigi ir loti maz vai strada arzemees.
Tu rakstiji ka alga bus primarais pec ka izvelesies stradat,tad nu es tev atbildu ka tada iespeja ir tikai pieredzejusiem darbiniekiem ar izcilam prasmem,nevis visiem. Sakuma tev maksas tik cik maksas,ej kur gribi. Visur sevi ir japierada ar darbiem nevis vardiem un jasak ar mazuminju.
15.07.2016 21:12 |

Reitings 3665
Atvaino, Rvis, bet kāpēc Tu automātiski pieñem, ka autorei nav pieredzes un viña ir "princesīte"?
15.07.2016 21:12 |

Reitings 11330
Nerea, nu es arī nesapratu :D Un mani par to smagi nolamāja.
Bet kopumā, Raivītis, ej labāk apēd kādu gardu gabaliņu sušī un beidz psihot. Cosmo administrācija ieviesa labu funkciju - bloķēt. Un Tu vairs manus postus neredzēsi. Turklāt Tu pats, izlasot manu komentāru kā pēdējo (un maybe vienīgo) :D, to nokomentēji
Maybe pēc Tavas definīcijas esmu viduvējība, kas nav profesionālis savā jomā, neglābj cilvēku dzīvības un tēlo princesīti, bet negrasos strādāt par kapeikām. Adios!
Mexihanjka

omg..
15.07.2016 21:14 |

Reitings 11330
Atvaino, Rvis, bet kāpēc Tu automātiski pieñem, ka autorei nav pieredzes un viña ir "princesīte"?

Tāpēc, ka lai tikai kārtējo reizi izgrūstu savas dusmas un naidu, lienot ne pa tēmu visur, kur ir kaut mazāka norāde uz naudu
15.07.2016 21:16 |

Reitings 11330
Tu rakstiji ka alga bus primarais pec ka izvelesies stradat,tad nu es tev atbildu ka tada iespeja ir tikai pieredzejusiem darbiniekiem ar izcilam prasmem,nevis visiem

Jā, jo es rakstu par sevi. Un kur Tu rāvi, ka esmu bez pieredzes? Vai autore? Ja jau runājam konkrēti par mums.
Sakuma tev maksas tik cik maksas,ej kur gribi. Visur sevi ir japierada ar darbiem nevis vardiem un jasak ar mazuminju

Šis periods man ir aiz muguras. Any questions?
15.07.2016 21:18 |

Reitings 1653
Turklat tada staigasana no viena sarba uz otru rada looti sliktu iespaidu. Nevienam darba devejam nevajag nepastavigu darbinieku un kas stradas tikai naudas deel. Man viens darba devejs stastija ka reiz atteica itka perfektam kandidatam, kas arbilda visam prasibam jo gada laika bija nomainijis 3 darbus. Teica mekle nopietnu, nobriedus darbinieku,nevis letu staigataju. Ta ir praktisi visur.
15.07.2016 21:18 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Ja darbinieks ir tā vērts, darba devējs mēģinās viņu noturēt. Ja nē, tad darbiniekam neko nevar pārmest.
15.07.2016 21:20 |

Reitings 11330
Man viens darba devejs stastija ka reiz atteica itka perfektam kandidatam, kas arbilda visam prasibam jo gada laika bija nomainijis 3 darbus. Teica mekle nopietnu, nobriedus darbinieku,nevis letu staigataju. Ta ir praktisi visur.

Pats vainīgs! Tiesības nav tikai DD, bet arī darbiniekam...
Bet, Raivīt, Tu vari strādāt par tādu algu, kādu Tev piedāvā, un priecāties. Ko Tu no manis gribi? Man ir sava dzīve, Tev sava. Apnika lasīt mani? Bloķē!
15.07.2016 21:21 |

Reitings 1653
Nerea- Normals darba devejs vienmer atri atradis citu labaku/tikapt labu darbinieku vinja vietaa. Cilveku LV pietiekami, vienam alga likas par mazu, citam bus tiesi laikaa.
Meksijana- Es ari neprasu neadevkatu algu kamer neesmu attiecigu pieredzi un prasmes ieguvis. Ari tas ka tev ir pieredze,negarante ka vari pretendet uz labu samaksu. Tikai tas cik labi proti darit savu darbu. Un tikunta neviens nemaksas 2k tur kur fiziski nevienam pat vislabakajam un izcilalajam nemaksa uz pusi tik daudz. Vienmer jasaka mazak neka velies patiesiba sanemt. Jo ja busi labs darbienieks,tevi paaugstnas un paugstinas tavu samaksu.
Bet anyway- Vecais labais teiciens- Ja tu dzisies pec naudas,nekad to nesanjemsi. Jauku vakaru. :-P
15.07.2016 21:29 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Man atkal ir vienalga, cik lielu algu maksā, galvenais, lai ir gribēšana iet uz darbu. Esmu nomainījusi vairākus darbus, jo, kad jutu, ka nebūs aršana, tā uzreiz bēgu prom. Tagadējais darbs ir vismīļākais..
Par Tevi runājot..man liekas, ka Tu neesi pērkama. Ir mērķis un Tu uz to dodies un negribi piekāpties. Ja nākošais darba devējs Tevi tiešām gribēs pieņemt darbā, tad pieņems neskatoties uz to, cik darbus Tu esi nomainījusi.
Vienīgi es piekrītu apgalvojumam, ka darbā, kurš patīk, var labāk nopelnīt.
15.07.2016 21:33 |

Reitings 3665
Nezinu, laikam palaidu garām momentu, kas liecinātu, ka autore pieprasa neadekvātu atalgojumu. Man liekas,ka pirms intervijas parasti noskaidro vidējo atalgojumu konkrētajā sfērā un pēc tā arī vadās.
15.07.2016 21:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits