Pirkšanas atkarība

Reitings 833
Reģ: 10.03.2013
Pēdējā laikā esmu novērojusi, ka man ir konkrētu lietu pirkšanas atkarība. Kā redzu, tā nevaru paiet garām nenopērkot. Lietas, ko pērku, mainās. Agrāk tās bija kurpes un smaržas, tagad esmu pārlekusi uz matu kopšanas lietām un visādiem mājas niekiem - puķu podiem, trauciņiem, svecēm.
Kas ir jūsu lieta, ko pērkat visu laiku? :) Ceru, ka neesmu vienīgā atkarībniece. :D
12.07.2016 10:50 |

Reitings 43
Reģ: 16.06.2016
Mana vājība ir rotas.
Plaukts jau pilns ar dažādām rokassprādzēm un kaklarotām, bet ja veikalā ieraugu kādu kas iepatīkas+vēl ir atlaides, tad tiešām nevaru atturēties :-D
13.07.2016 20:09 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Palasīju citu variantus, bet sev tādu pirkšanas atkarību īsti neatradu.
13.07.2016 20:15 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
No tādiem sievišķīgiem priekiem, man šķiet, ka skaistu auskaru un lūpu spīdumu nekad nav par daudz. Nav tā, ka pērku visu pēc kārtas, bet tie ir tie plauktiņi uz kuriem visbiežāk skatos. No mājas lietām man ļoti patīk mīksti pledi un visādas specifiskas virtuves lietas. Piemēram, šīfera plāksnes servēšanai, marmora dēlīši, utt., kā arī kafijas lietas. Tas ir tas, kas pievelk aci šobrīd :-)
13.07.2016 20:26 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Apģērbi :(
13.07.2016 20:30 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Nav tādu.
14.07.2016 12:53 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Īsti par atkarību to nosaukt nevar, bet vienmēr, ja pagados kāda zooveikala tuvumā, tad nopērku sunim kārumus un kādu jaunu mantu :-D Bet tas tāpat sanāk salīdzinoši reti, jo pa veikaliem staigāties dodos vien reizi mēnesī, ja ne vēl retāk. Man patīk, ka man ir "iztikas minimums" (gan apģērba, gan mājlietu ziņā) un neko vairāk arī neprasās. Ja kaut kas nolietojies vai izbeidzies, tad aizeju un nopērku, bet tikai vienu, nevis desmit, un tikai to, ko vajag, nevis "jo ir atlaide".
14.07.2016 13:07 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Man laikam tās ir nagu lakas. Lai gan pēdējā laikā tās pērku drusciņ dārgākas, tāpēc tik bieži vairs nesanāk pirkt. Sapratu, ka labāk dārgākas un kvalitatīvākas, bet mazāk, nekā pilns plaukts un tāpat dažas ne reizi neuzlakoju. :-D
Vēl man grūti paiet garām visādiem smaržīgiem losjoniem un skaistiem auskariņiem. Un skaistai veļai. :-)
14.07.2016 13:16 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
haha..man tāda pati vājība bija laiku atpakaļ. Bet nevar teikt, ka neatgriezīsies, jo tā tomēr ir un paliek atkarība. Man bija uz matu kopšanas līdzekļiem, viss ap un par matiem, BET pārgāja tad, kad sapratu - bildēs un vispār smukāka nepalieku, značit lieki izmesta nauda, cerības, un laiks. Tagad par to nedomāju, dažreiz uznāk vēlme, bet tad es atkal atceros to, ka smukāka jau nepalikšu, ja matiem ir tendence lūst un krist, jeb pūkoties, tad nekāds līdzeklis tam nelīdzēs :-D
14.07.2016 13:24 |

Reitings 516
Reģ: 25.06.2016
Neesmu pārliecināta par to, vai varu sev piedēvēt kādas lietas pirkšanas atkarību, jo tīri emocionāli man ir grūti atrasties vidē, kur viss ir pārkrāmēts ar dažādiem nieciņiem, nagu lakām, sprādzītēm, krūzēm utt.
Man patīk skaistas lietas, kurām ir arī kāds pielietojums turpmāk. Piemēram, sākumā man bija viena lielā (nevaru iedomāties sevi dzeram kafiju no mazās) krūze, pēc tam apstākļu spiesta iegādājos vēl divas, un tagad man ir 3 kafijas krūzes katrai vietai, kur ik pa laikam sanāk uzturēties. Pēdējā laikā bieži arī iegādājos žurnālus, un esmu novērojusi, ka ar katru pirkto žurnālu pieaug manas prasības pēc kvalitātes - es nevaru atļaut sev izmest naudu par žurnālu, ja tajā vismaz 50% rakstu mani neinteresē, bet tomēr ir skaistas bildītes. Protams, tie žurnāli krājas, krājas, bet lielākoties viņiem pielietojums ir oriģinālu klažu, kā arī kaut vai kalendāra jaunas iedvesmas radīšanā.
Vēl, protams, ir arī kafija līdzņemšanai, kur to es pērku jau pie zināmiem avotiem, kur arī tā naudiņa savācās, bet cenšos sevi līdzsvarot.
14.07.2016 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits