Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Zivs iesācējas virtuvē

 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Sveikas!
Ar zivīm esmu uz jūs, bet beidzot esmu saņēmusies ar tām iepazīties. Jāteic, ka kā pavārs arī esmu visai liela iesācēja. :-D
Tātad kādi ir jūsu zivs pagatavošanas knifiņi? Kas būtu jāzina? Galvenais, izvēlēties zivi un kā nepārgatavot?
Ļoti baidos no asakām, tāpēc kā no tām izvairīties? Zivi būtībā esmu vien pāris reizes ēdusi, tāpēc ar ko sākt? Kādas ir garšu nianses?
Paldies! :-)
11.07.2016 13:01 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Kādu zivi grasies cept? Bez asakām iesaku lasi un zandartu. Ar zivīm labi iet klāt citrons, dilles, pesto, sinepes/medus, sipoli.
Garšīgi ir nopirkt laša filejas gabalu ar ādu, iemarinēt un cept vidēji karstā pannā 90% ar ādu uz pannas (vislabaak aadu apsaaliit, Lai saglabaatu kraukshiigumu), kad var redzeet, Ka līdz pusei fileja jau izcepusies, apgriež otrādi un izslēdz uguni. Kopā jācep vidēja lieluma gabals (150g) aptuveni 8 min.
11.07.2016 13:07 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Par to kā pagatavot zivi ieteiktu paskatīties video receptes, jo sarakstīt var daudz...
11.07.2016 13:13 |
 
Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tāpat katram ir savas garšas un pagatavošanas nianses.
11.07.2016 13:15 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
saulesbrille, par zivīm vispār neko nezinu, jo visu dzīvi neesmu tās ēdusi - likās, ka negaršo, visticamāk kādas bērnības traumas un asaku dēļ. :-D Tagad izrādās, ka garšo gan! Tāpēc veikalā visticamāk izvēlētos lētāko, jo nav ne jausmas par atšķirībām un garšas niansēm. (t)
11.07.2016 13:16 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Tieši šorīt redzēju raidījumu par zivīm :D
Kā izvēlēties svaigu?
- lai nesmird
- lai žaunas ir tumši sarkanā krāsā
- lai iebaktot ar pirkstu zivī, tā ātri ieņemtu atpakaļ formu. nevis paliktu bedre.
Man vislābak pašai garšo tieši filejas bez nekādiem olām, miltiem un citiem vecmammas liktiem elemetiem.
11.07.2016 13:34 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Convo- Es ieteiktu neizvēlēties lētāko nekādā gadījumā, jo tās, kā reiz, prasa vislielāko meistarību, Lai gardi pagatavotu. Jo labāks zivi nopirksi, jo mazāk vinai vajag, lai izdotos gardi. Kā jau teicu, iesācejam iesaku lasi vai zandartu.
11.07.2016 13:36 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
iesaku ņemt lieso zivi un tādu, kas nav asaku blāķis. Es ņemtu zandartu. Ceptu folijā un pasniegtu ar jaunajiem kartupeļiem.
Siekala līdz grīdai :D
11.07.2016 13:38 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
ak vai kā es tagad zandartu gribētu(l)
11.07.2016 13:40 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
āā.. par asakām - es ja neņem visu - ņem astīti. Ja gribi visu - ņem fileju vai palūdz izfilēt - tur būs maz asaku.
Lai gan vesela zivs arī nav nekāda vaina - izšmorēsi un lielā muguras asaka pati alteks no gaļiņas.
Zivs ir jāgatavo maz. Krāsnī follijā uz 220 ap 35 -40 minūtēm būs ok.
11.07.2016 13:40 |
 
Reitings 2494
Reģ: 29.01.2009
piparene .. es tieši tāpat. Man par laimi mājās saldētavā viens maziņš ir - rīt tas laikam tiks pagatavos.. ar jaunajiem kartupelīšiem un gurķu/tomātu salātiņiem. Ak, dieniņ!
11.07.2016 13:41 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Mans vienkāršākas variants ir foreles fileja. Tai gan arī mēdz būt rindiņa ar asakām, bet tās var viegli ar pincetīti izvilkt.
Cepu uz pannas un parasti lietoju tikai citronpiparus, izcepas ļoti ātri (6-8 min).
11.07.2016 13:45 |
 
Reitings 222
Reģ: 14.01.2016
Pirmajām reizēm 2 elementāri varianti ar lasi, kas ir plaši pieejams. Pēc zandarta būs jāiet uz tirgu vai citur vairāk jāpameklē.
Zivs gabaliņus apkaisīt ar citronpipariem un sāli, likt krāsnī. Jārēķinās, ka izdalīsies sula. Var ielikt follijā ar uzlocītām maliņām, lai sula saglabājas pie zivs.
Tie var būt filejas gabaliņi

vai laša steika gabali

Steika gabalos ir mugurkauls ar lielajām sānu asakām, kas viegli iznāk ārā. Būs arī lētāk, kā fileja.
11.07.2016 13:47 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ja nekad iepriekš neesi gatavojusi zivi, tad labāk sāc ar filejas gabaliem. Piemēram mencu - smagā pannā, sviestā apcep 2-3 minūtes no katras puses, apkaisi ar sāli, pipariem, apslaki ar laima/citrona sulu un pirms pasniegšamas apber ar kapātām dillītēm. Klāt jaunie kartupelīši, tvaicēti dārzeņi, zaļie salāti.
Laša fileju ieliec cepamtraukā, apslaki ar sojas mērci un uzlej krietnu šļuku Sweet chilli mērces. Cep cepeškrāsnī 18-20min. Pasniedz ar tvaicētiem brokoļiem un olu nūdelēm.
11.07.2016 13:55 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Heks, store ir vispār BEZ asakām, šīm zivīm ir tikai skrimslis. Pagatavošana elementāra - ja nav baigi resns gabals, nepieciešams ap 10 min uz pannas. Var taisīt saldā krējuma mērcēs, piemēram, ar pākšu zirnīšiem, garšvielās, sautēt ar tomātiņiem un olīvām, bet daudzas jūras zivis ir garšīgas tāpat vien, ar nedaudz sāli un/vai citronu (citrona sulu izspiež jau uz gatavās zivs vai, krāsnī gatavojot, citrona gabaliņiem noņem mizu, lai nav rūgtuma) un pipariem.
11.07.2016 14:01 |
 
Reitings 259
Reģ: 06.03.2010
Stokmana var iegadaties tunci. Tur nogriezis cik skeles (cik personam) tev vajag. Nav asakas, izskatas pec galas skeles. Ari lasi ir erti gatavot, jo ir tikai lielas asakas vai fileja.
Galvenais nepirkt tas letas pangasijas, hekus un visus tos nevertigos.
11.07.2016 14:44 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Kādas zivis līdz šim esi ēdusi? Kuras garšoja?
11.07.2016 14:57 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
V.L.K., nu, pirms pāris dienām Lidiņā paņēmu mantaju (vai tam līdzīgs nosaukums :-D), tas bija garšīgs. Kādreiz dažkārt pirkām Rimi tās zivis, uz kurām ir siers vai citi labumi uzlikti, laikam kūpinājumi skaitās - arī garšīgi. Šķiet, ka savulaik arī pangasiju esmu labprāt ēdusi, bet, šodien veicot izpēti, to noteikti vairs nedarīšu.
Nesen pamēģināju arī lašmaizītes - dižo sajūsmu neizraisīja, bet bija ok. Garšo krabju nūjiņas, un ar to būtībā beidzas mans zivju stāsts. :-P
11.07.2016 20:54 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits