Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vispārīgi par dāvanām!

Reitings 674
Reģ: 21.12.2015
Sveikas!
Pēdējā laikā esmu aizdomājusies, ka es dāvanām pārāk daudz naudas tērēju, bet tajā pašā laikā man sagādā prieku, ka otrs ir sajūsām! (l)
Cik jūs tērējiet naudu dāvanām (ģimenei, draugiem)? Cik ļoti iespringstiet par dāvanu izvēli? :-)
Var arī padalīties ar dažādām interesantām un neparastām dāvanu idejām kādas esat dāvinājuši vai vēlētos dāvināt. (l)
06.07.2016 17:21 |

Reitings 674
sajūsām sajūsmā!
06.07.2016 17:23 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Tuvākajiem vidēji dāvanām tērēju ap 100eur, ne tik tuviem ap 50eur, tas tāds vidējais, citreiz ir arī lētākas vai dārgākas dāvanas. Visbiežāk dāvinu dāvanu kartes, atpūtu, SPA, biļetes uz pasākumiem, vai kādas praktiskas lietas, ja zinu, ko tieši otrs vēlas.
Visvieglāk atrast dāvanu vīram, jo perfekti pārzinu viņa vēlmes un vajadzības.
Es laikam neesmu no tiem cilvēkiem, kas dāvinās kaut ko savdabīgu un neparastu, es vairāk par klasiskām un noderīgām vērtībām esmu :)
06.07.2016 17:28 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Protams, ka arī es esmu priecīga, ja otram patīk mana dāvana. Parasti piedomāju pie tā, kas konkrētajam cilvēkam vairāk derēs. Piemēram, viens būs sajūsmā no paštaisīta ievārījuma, kas nemaksā milzu summu, kādam ir cits dzīvesveids, hobiji, aizraušanās, kuras var palīdzēt attīstīt un īstenot. Katram individuāli.
06.07.2016 17:30 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
10-20 eiro. Nevaru atļauties vairāk.
06.07.2016 17:30 |

Reitings 1868
Reģ: 25.05.2014
Personīgi man šķiet, ka dāvanas vērtību nosaka nevis tās tirgus cena, bet gan darbs un laiks, ko dāvinātājs ieguldījis dāvanas veidošanā un/vai meklēšanā. Ieskriet veikalā un nopirkt kaut tūkstoši eiro vērtu, bet bezpersonisku lietu var katrs ar atbilstošiem ienākumiem, bet paša meklēta un/vai darināta dāvana - lūk, tā ir īsta un no sirds!
06.07.2016 17:38 |

Reitings 674
Es pati vienmēr cenšos noskaidrot, kas cilvēkam ir nepieciešams. Tuvākajiem arī aptuveni no 50 EUR un uz augšu.
Taču, ja cilvēks man atbild, ka viņam neko nevajag, cenšos tomēr pielāgot dāvanu viņa vēlmēm un vajadzībām.
Man drīzāk patīk dāvanas interesanti iesaiņot. Piemēram, šonedēļ gatavoju dāvanu mammai - viņas sen vēlētās smaržas. Izlēmu tās iesaiņot piecās kastēs (viena iekš otras), taču, lai tiktu atvērt nākamo kasti, vajag uzdevumu izpildīt. Mūsu ģimenē visādas tādas lietas ir normāla parādība. (l)
06.07.2016 17:47 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Man nav kkādas konkrētas summas dāvanām.
Viss ir skatoties no tā, kādam cilvēkam dāvinu dāvanu(kādas ir cilvēka intereses, kādas man rodas idejas, kas par situāciju, kāpēc jādāvina dāvana, cik cilvēks man ir tuvs utt...).
Dārgas dāvanas, kuras maksā summas ar vairākām nullēm gan nedāvinu. Tāpat arī neraucu degunu par paštaisītām dāvanām(gan attiecībā uz dāvināšanu, gan saņemšanu).
Esmu dāvinājusi interesantas dāvanas, bet neuzskaitīšu, jo tās ir bijušas personiskas un veidotas/meklētas tādas, ka saņēmējs ir tas, kuram interesanti un kurš saprot domu aiz dāvanas. :)
Vienīgais - es nekad nedāvinu dāvanu kartes.
06.07.2016 17:52 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Priekšroku dodu simboliskām dāvanām, līdz 10 eiro. Galīgi neredzu jēgu savstarpēji apdāvināties 50-100... eiro vērtībā, labāk tad katrs sev nopērk par to naudu to, ko patiešām grib, nevis lauzīt galvu kas otram vajadzīgs vai saņemt dāvanā kādu nevajadzīgu štruntu.
06.07.2016 17:57 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Esmu no praktiskajiem dāvinātājiem - cenšos uzdāvināt tādas lietas, kuras cilvēks vēlas saņemt un lietot, taču pats visdrīzāk nepirks, jo citas vajadzības liekas svarīgākas. Arī pati vēlos tādas saņemt - man nekas nav pret paštaisītām dāvanām, bet man ļoti nepatīk saņemt lietas, kuras nolikšu plauktā un viss. Tāpat arī visādi baloni un tādas lietas, manuprāt, ir ļoti nepraktiskas. Vienīgais izņēmums ir ziedi, tos mīlu vienmēr. Un labāk dāviniet man vienkārši ziedus, vai pat varbūt vispār neko - vienkārši atbrauciet un esiet kopā ar mani, nekā dāviniet kaut kādas nevajadzīgas, plauktā krāmējamas lietas.
Gadījumos, ja nezinu, ko cilvēks vēlas, kas viņam patīk un kas noderēs, vienmēr izdomāju, kādā interesantā veidā viņam uzdāvināt naudu.
Naudu dāvanām neskaitu. Protams, kas ir ārpus mana budžeta, tas nu ir. Lielākām dāvanām mēdzu iekrāt. Naudas ziņā vērtīgākās dāvanas esmu dāvinājusi ģimenei, proti, dažādas elektroniskas ierīces, gadžetus. Un manas dāvanas vienmēr ir no sirds. Un vienmēr ir tik patīkami redzēt, ka cilvēks ir dabūjis sen kāroto, izmanto ikdienā un ir apmierināts.
06.07.2016 18:03 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Lielākoties dāvanām tērēju ap 10-50 eur, atkarībā no jubilācijas svarīguma pakāpes un aktuālā finanšu stāvokļa, vīram dāvinu dārgākas lietas līdz 100 eur, bet ar viņu vienmēr vienojos par to, kas nepieciešams. Biežāk dāvinu praktiskas lietas, nereti iepriekš apjautājoties, kas ir nepieciešams, vai arī biļetes uz pasākumiem/teātri/koncertiem un dažādas aktivitātes. Protams, ir bijušas arī personīgākas un no malas nesaprotamas/nekam nederīgas dāvanas, kas ir piemērotas tieši konkrētajam cilvēkam. Reiz kādam draugam uzdāvināju spaini. Spainis joprojām stāv goda vietā dzīvoklī un ballītes tiek izmantots punša pasniegšanai. Vai tas der visiem? Noteikti nē, bet mums tas bija īpašs inside joke, kas attiecīgi arī tika novērtēts.
Jau iepriekš Z-svētku dāvanu diskusijā esmu rakstījusi, ka man riebjas visādi sīksūdiņi, kurbāžņi un sasodītie DIY projekti. Reāli besī. Bet tas tādēļ, ka es pēc dabas esmu minimāliste un man vispār mājās ir ļoti maz lietu. Uzskatu, ja cilvēks man ir uzdāvinājis lietu, kas man pilnīgi un galīgi neder/riebjas/nepatīk (tā ka konceptuāli riebj, nevis vienkārši citā krāsiņā gribas), tas nozīmē, ka viņš mani nepazīst/viņam vienalga par mani - tamdēļ arī ir sāpe par neforšām dāvanām no it kā tuviem cilvēkiem. Par laimi pēdējā laikā man tā nav gadījies.
06.07.2016 18:48 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Ak jā, Ziemassvētkos uzdāvināju mammai Cosmo leģendāro salmu āzi :-D Tas mums arī ir ļoti sens ģimenes inside joke vēl pirms tas uzpeldēja Cosmo briesmīgo Z-svētku dāvanu diskusijā. Mamma bija pārsmējusies. :-D
06.07.2016 18:50 |

Reitings 334
Reģ: 02.07.2016
Es vienmēr cenšos noskaidrot ko konkrētam cilvēkam vajag, bet ne visi var pateikt,ko tieši vajag.
Es vairāk esmu praktisko dāvanu dāvinatāja. Nevienam vēl neesmu uzdāvināju stikla rūķīti, ko ielikt sekcijā aiz stikla.
Tuvākajiem ģimenes locekļiem dāvanas var pārsniegt arī simtu, ja ir kaut kas, ko zinu,ka tiešām vajag, bet pārējiem tie var būt gan 20EUR, gan 10EUR, gan pilnībā pašdarināta dāvana - ja eju pie konkrēta cilvēka, kam patīk dāvanas ar pievienoto vērtību.:-)
06.07.2016 18:59 |

Reitings 87
Reģ: 17.04.2016
Dark_Lady tu rakstiji, ka gatavo dāvanu 5 kastēs un lai atvērtu nākamo ir jaizpilda uzdevums. Man ļoti iepatikās šī ideja, vari pastāstīt kādu piemēru kādi ir tie uzdevumi?
07.07.2016 12:26 |

Reitings 674
Venddijaa tā kā mamma nav īpaši nosvērta uz fizikiem uzdevumiem, liku dažādus domājamos uzdevumus.
Man ir salikts šādi:
1. Skaitli 45 sadali četrās daļās tā, lai pirmam skaitlim pieskaitot 2, otram skaitlim atņemot 2, trešo skaitli sareizinot ar 2 un ceturto skaitli sadalot ar 2, sanāktu vienādi skaitļi. (skaitlis 45 jo viņai tieši tik gadi paliek). Atbildes - 8; 12; 5; 20
2. Atjautības jautājumi:
1. Brauc elektriskais vilciens ar ātrumu - 100 km stundā.
Pretī pūš vējš ar 5 m/sek. Uz kuru pusi vējš pūtīs dūmus? Atbilde: Elektriskajam vilcienam nav dumu!
2. Dažos mēnešos ir 30 dienas, dažos 31. Cik mēnešos ir 28 dienas? Atbilde: 12
3. Istabā dega četras sveces. Vienu nopūta, cik sveču palika? Atbilde: 4
4. Kāds pulkstenis rāda pareizu laiku divas reizes diennaktī? Atbilde: Apstājies
5. Kurā pusē krūzītei ir osa? Atbilde: Ārpusē
3. Uzdevums uz loģiku:
Slepkava ir notiesāts uz nāvi. Viņam ir jāizvēlas starp trīs istabām kurā iet. Pirmajā istabā no visām pusēm spļauj uguņi, otrajā istabā ir vesels bars ar naidīgi noskaņotiem gangsteriem, bet trešajā ir lauvas kuras nav ēdušas 3 gadus. Kura istaba ir viss drošākā?
Atbilde: Trešā istaba, jo lauvas kuras nav ēdušas 3 gadus, ir jau nomirušas.
Tālāk jau seko tādi mīļie un vienkāršie:
4. Visiem klātesošajiem jāpiepilda glāzes, lai var pacelt tās par jubilāru!
5. Neaizmirst par galveno - saviem tuvajiem! Sabučot visus klātesošos. (l)
07.07.2016 13:54 |

Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Lidz 50 euro iekļaujos. Otrai pusīte un bēbim gan vairāk aiziet. Ģimenes locekļien dāvinu dāvanu, ja tiešām zinu ko viņiem vajag vai arī vnk naudu un kadu gardumu, vīnu, puķi klāt.
07.07.2016 14:04 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
Nav konkrēta summa, noskaidroju, kas būtu aktuāli un uz to pusi dodos. Esmu dāvinājusi gan par 150 EUR, gan par 15 EUR, es gan nejautāju konkrēti - ko tev dāvināt? Ja man konkrēti pieprasa, tad reti sekoju tādai komandai, jo nepatīk, ka jau tiek gaidīts, kaut esmu praktisko dāvanu devēja.
Vairāk patīk dot nekā saņemt, bet ir patīkama sajūta, kad cilvēks ir manis dēļ meklējis, veidojis un pūlējies, izprotot, kas man patīk.
Nepatīk, ka tiek dāvināti visi tie DIY un nieki, esmu par minimālismu un man mājās nav vieta, kur tos nolikt. Es, protams, neko neteiktu, ja man kāds to uzdāvinātu, bet nav nācies ilgi ko tādu saņemt, jo visi, plus mīnus, zin, kas man patīk vai uz kuru pusi skatīties.
It kā iespringstu uz dāvanām, lai nav "starp citu" dāvana, bet domāju jau laicīgi, parasti sagatavoju sarakstu un nepērku pēdējā brīdī.
07.07.2016 14:07 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Draugam un vecākiem atļaujos vairāk, ja zinu, ka tiešām to lietu grib un vajag, bet parasti jau ne vairāk kā 50eur.
07.07.2016 14:12 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits