Smēķēšana

Reitings 140
Reģ: 29.06.2016
Heyo, meitenes!
Īsti nezināju kur šī tēma iederētos, tāpēc vien ieskrēju šajā sadaļā..
Aptuveni pirms nedēļas uzzināju brīnišķīgus jaunumus - gaidu bērniņu. Un ar to līdzi nāk milzīga atbildība un arī nākas tikt vaļā no sliktajiem ieradumiem. Šajā gadījumā tā ir smēķēšana, kā jau noteikti sapratāt pēc tēmas virsraksta.
Smēķēju es jau vairākus gadus un esmu daudzas reizes mēģinājusi atmest, bet savu mērķi nesasniedzu..
Vēršos pēc padomiņa pie Jums, jo tiešām vairs nevaru atrast kādu efektīvu veidu kā to izdarīt. Esmu mēģinājusi ar košļenēm, bet tā 'gribēšana' nemazinās. Burtiski jūku prātā, bet mazā brīnumiņa veselību bojāt nevēlos.
Varbūt zinat kādu efektīvu veidu, kā ātri atmest smēķēšanu vai atrast kādu alternatīvu?
Paldies. :)
06.07.2016 14:33 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Spīgana ieinteresēja, kāds bija tavs iepriekšējais niks? :D Man ir veseli divi varianti, bet varbūt kļūdos. Vai arī esi jauniņā? :)
Bet, ja par tēmu, esmu pret smēķēšanu diezgan kategoriska. Grūtniecība jau noteikti ir pietiekošs iemesls, lai pārstātu smēķēt.
06.07.2016 16:45 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Par to grāmatu... Tīri intereses pēc, kas tur rakstīts?
06.07.2016 16:58 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Jums neviens neprasa motivēt atmešanai, bet gan palīdzēt vieglāk atbrīvoties no ieraduma. Kārtējais cosmo - labi, ja divi normali ieteikumi, pārējie - sava ego spodrināšanas labā izteikti vāji slēpti uzbraucieni. Man šķiet, autore normāli ir norādījusi, ka ar motivāciju problēmu nav - grib nesmēķēt, bet ar to ne vienmēr pietiek, lai negribētos, uzpīpēt stresa situācijā.
06.07.2016 17:04 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Lai atmestu smēķēšanu, tev pa priekšu vajag tikt vaļā no tā stresa kas tevi dienu dienā pavada, kas arī nenāk par labu bērnam. Sakārto tos stresus pa plauktiņiem,a trodi nomierinošas darbības kā spā(kaut vai mājas variants) lai relaksētos kārtīgi, varbūt tā vietā lai smēķētu uzēd kādu gardumu vai ko vieglu lai to nomāktu.
Izmet laukā visas cigaretes. Ja draugs smēķē, tad paziņo ka tavā tuvumā vai viss labāk ja vispār arī šo laiku nesmēķēs. Darba vietā arī izvairies no smēķētājiem cik vien vari. Varbūt pat ievies kādu gaisa atsvaidzinātāju istabām lai tiktu vaļā no tām smakām kas nāk no cigaretēm.
Galu galā, tev vienkārši ir jaizvairās no tā kārdinājuma sev apkārt un jānoturas konkrētu laiku.
Protams vienmēr var ieteikt ekstrēmus variantus kad vienkārši izpīpē cigareti kura iz izmērkta pienā/šņabī, vai pat vairākas. Nevaru iedomāties ka pēc tā kādu laiku pīpēt vel gribēsies :D
06.07.2016 17:20 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
varat mest man ar akmeni ....
man baigi nepatik apgavojumi kaitigi ! nedrikst ! u.t.t no sis serijas , tapec es skaidroju celonus kapec nedrikst to vai sito ....
Taka es smekeju vairak ka 1/2 savas dzives , logiski , ka ta kimija nekur neizkupes ne menesa ne divu laika , gavenais no argumentiem ir tas , ka bernam trukst skabekla ...
Es regulari dzeru skabekla kokteilus ( 1x diena vai 1x divas dienas ) sekoju lidzi analizu rezultatiem un atlavu sev cigareti kad gribeju .... ludzu paturiet lekcijas pie sevis , es jau tas atklausijos , no sejienes lietotajam kad biju stavokli .... ;)
Es samazinaju izsmeketo cigresu daudzumu praktiski lidz 0 , bet pilniba nebija gatva atteikties ne no vieglas vina glazes , ne cigaretes .... + es aptaujaju lielu dalu pazistamo meitenu , 85% domaja , ka es un no siem 85% ~50% savas vajibas rupigi slepa ... :)
Es esmu parliecinata , ka stress organismam un bernam ir vairak kaitigs par paris dumiem , lielu dalu no cigaretes es pat nenopipeju , man vienkarsi patika, ka ta kup man rokas ....
06.07.2016 17:47 |

Reitings 17203
wee Pieņemu ka ar cigareti varētu būt līdzīgi kā ar vīna glāzi, laiku pa laikam drusciņ var un tas nevienam nekaitēs.
Vienīgais kā ir ja visu grūtniecības laiku smēķē? Bērns nevar piedzimt ar jau esošu atkarību no nikotīna?
06.07.2016 17:50 |

Reitings 11162
Miss Joker , mana vel nepipe nu jau 2,4 gadi :-D:-D:-D
06.07.2016 17:51 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
nu man ar nebija tā, ka es uzreiz atmetu, kad uzzināju, jo pirmais bija lielais pārsteigums :D Man nācās pārdomāt visu dzīvi - kas un kā tagad būs. Tā bija kāda nedēļa, kamēr es tā visu to info apsmadzeņoju. Kad sakārtoju domas un sapratu, ka es negribu bērnam apzināti kaitēt (man vnk kkāds klikšķis ieslēdzās, ka jāpaciešas tas +/- gads), tad arī vairāk nesmēķēju. Ļooti lielu bonusu iedeva tas, ka man bija slikta dūša 3 mēnešus no vietas diendienā. Tāpēc arī sanāca tā veiksmīgi un ātri no smēķēšanas tikt vaļā :D
06.07.2016 17:54 |

Reitings 17203
wee Nu ne jau tādā ziņā es to domāju. Drīzāk vai nevar rasties veselības problēmas un nepatīkamas sekas no tā ka zīdainim principā ir atkarība no vielām kuras pieprasa organisms?
06.07.2016 17:56 |

Reitings 5
Reģ: 05.07.2016
Es ieteiktu elektronisko cigareti: tīrs nikotīns lielākā devā, ja izdosies pāriet uz e-cigām, būs tikai viena kaitīgā viela par kuru uztraukties - nikotīns, tā devu ar laiku iespējams samazināt. Turklāt nebūs jāuztraucas par mūžīgo smaku, dūmiem. E - Cīgas, nekaitē apkārtējiem, tikai pašam smēķētājam.
Tur pretī tradicionālajā cigaretē papildus bonusā daudz reižu kaitīgākas vielas: oglekļa monoksīds (tvana gāze), darva un mūžīgā smirdoņa.
06.07.2016 17:56 |

Reitings 17203
E - Cīgas, nekaitē apkārtējiem, tikai pašam smēķētājam.

Kaut kur klejo tādas baumas laiku pa laikam, ka E-cigarete pat esot nev neveselīgāka nekā parastā. Kā tad tur ir?
06.07.2016 17:58 |

Reitings 11162
Miss Joker, domaju tas ir baigi individuali , mani biedeja ar berna lomkam nervozitati un nevaresanu aizmigt , bet viss forums zin , ka mana gulj pilnu nakti no DzN ... Es domaju , ka ari nikotina atkariba ir galva .... man patik pats process , bet es esmu bez problemam nepipejusi 1/2 gadu , jo sadereju un negribeju zaudet deribas ...
06.07.2016 18:00 |

Reitings 17203
wee Tā gulēšana jau pa lielam vairāk saistīta ar audzināšanu, ka tiek ierādīts kad kam ir laiks jau esot zīdainim.
Daļa tiešām ir galvē, bet ir arī daļa organismā tomēr.
06.07.2016 18:04 |

Reitings 11162
patiesiba ir kaut kur tur ara .... Pagaidam es neesmu noverojusi nekadas sekas, tiesi tapat ka manam draudzenem , kuras ari neatteica sev cigareti - berni , ka berni .... protams , ja ir sliktas analizes un bernam taa jau trukst skabekla , tad ir savadak ... man nebija nekadu problemu analizes bija perfektas visu laiku , arste pat pabrinijas , ka dzelzs , kas parasti ir nepietiekams , man bija daudz virs normas ... arste zinaja , ka smekeju , bet taa ari ar faktiem neko man uzskatami nevareja pieradit , kaa tik to , ka butu labi ja visam butu tik labas analizes un passajuta ... ta ka tas viss ir baigi individuali ...
06.07.2016 18:09 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Smekeju daudzus gadus. Laika kad meginaju atmest cigaresu dumi man loti patika, ja citi pipee bauda pilnigi. Elektronisko meginaju, pirku skidrumu ar nikotinu bet man klepus un riebus no e cigaretem nu nevaru to dranki ilgi pipet. Veseliba, nu nezinu koleges potejas pret gripi, ed veseligi, nepipe un ik pa laikam slimo ziema toc ta nopietnak. Kamer es parados pie arsta tikai sanitaro kartot un reizi 2 gadis pilno asinsainu nododu drosibai. Ari galvanekad nesap, ka manam super veselibai sekojosam kolegem ar regularam migrenam.
06.07.2016 18:27 |

Reitings 23705
P.S. Un grutniecem, ari berniem kaite daudz vairak auto iplzudes gazes. Tacu daudzi dzivo pilsetas, un neko dzivo un jutas ok.
06.07.2016 18:28 |

10 gadi
Reitings 153
Reģ: 29.11.2011
Pirms uzzināju par grūtniecību mans organisms pats lēnām sāka atteikties no cigaretes. Protams aizdomas par grūtniecību man bija, bet es smēķēju. Krietni mazāk gan, jo reāli slikti palika pēc cigaretes. Tikko kā ieraudzīju divas svītriņas, tā nogriezu kā ar nazi.
Bet es nekad neesmu atmetusi galvā, man pat ļoti gribas, brt neatļaujos. Nezinu kā būs pēc dzemdībām un kad beigšu barot, bet šobrīd man ļoti gribas to mirkli ar kafijas krūzi un cigareti rokā.
06.07.2016 18:35 |

Reitings 11162
redz cik dazadas esam , man Bulgarija bija tada toksikoze , ka slikti metas , ja vejs puta no juras puses , bet no cigaretem man slikti nekad nav palicis
06.07.2016 18:44 |

Reitings 23705
Mani kaitina tikai leto cigaresu dumi, bet labas cigas, vienmer ta smarza loti patikusi. Ari grutniecibas laika, lai gan tad pati nesmekeju.
06.07.2016 18:48 |

Reitings 23705
Un ja reuiz runa par toposa berna veselibu. Tad jau zinat ka organisms no nikotina pilniba atttiras gada laika. UN japartrauc smeket gadu pirms ienem bernu, un ABIEM VECAKIEM.Jo toposa berna veseliba ir ABU vecaku atbildiba un rezultats! JA KAS!
06.07.2016 18:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits