Sveikas, pēdējā laikā gaužām dara raizes pēdas (āda uz papēžiem sausa, pirkstu gali tādi kā samocīti un nagi galīgi nekopti). Kāpēc? Jo nav bijis laika un iepriekš nebiju tam piegriezusi lielu vērību. Kā jūs kopjat pēdas? Varbūt kādi ieteikumi (arī kāds speciālists vai krēmi)? Paldies!:-)
Pāris reizes apstrādā pēdas ar pumeku, un būs vērā ņemami uzlabojumi! :-) Es pati kādas 2-3 reizes nedēļā izmantoju pumeku vai pēdu skrubi, pēc tam sasmērēju ar pēdu krēmu un uzvelku zeķītes, lai var kājas čībās likt. Krēmu smērēju arī citās reizēs, ja jūtu, ka ir par sausu. :-) Šobrīd izmantoju Caprice krēmu no Multilux, bet, šķiet, ka nekādas dižās jēgas nav. :-D Varbūt kāda var ieteikt ko labāku?
Ja eju uz salonu, tad dodos veikt sauso aparātpedikīru. Manas pēdas izglāba šis Olivenöl kāju krēms, kura sastāvā ir 5% olīveļļa un 10% Urea (tieši šim būtu jāpievērš uzmanība krēmu sastāvā, lai tas būtu). Smērēju pēc katras mazgāšanās reizes pēdām un kāju pirkstiem. Pēc viena mēneša regulāras lietošanas, manas pēdas vair nespprēgāja, āda bija mīksta un patīkama. Ar pumekli prasījās tikai nedaudz apstrādāt labi, ja 1x mēnesī. :)
Teikšu godīgi, ka pedikīram pievēršu mazāk uzmanības nekā manikīram. Parasti reizi nedēļā izvannoju kājas ūdenī ar vannas sāli, noberžu pēdas ar pumeku, ja vajag, apgriežu nagus un tas principā viss.
Ja tev ir problēmas ar sausu ādu pēdām un nevēlies iet pie speciālista, tad iesaku apstrādāt kājas ar jau nosauktajiem līdzekļiem un izvēlēties kāju krēmu ar lielāku procentuālu sastāvu Urea. Aizej uz aptieku un apjautājies par to, kas ir klāstā.
Man ir kreems ar 25% urea, bet kaut kaa negrib liidzeet, drogas kaaju maska-zekjiites arii nee. Aizdomas uz vitamiinu truukumu. Saalsuudenjos miekshkjeeshana un pumeks ar briinumus nedara.
57days, es nevēlos, protams, pārslavēt sevis ievietoto krēmu, bet iepriekš man aptiekā pat iedeva vienas kāju putas domātas diabētiķiem, kur sastāvā bija 18% Urea. Es, protams, atvainojos, bet pat ne tuvu nebija tik foršs efekts kā no mana Olivenöl :D Šo krēmu lietoju nu jau no pag. gada septembra un nekādu problēmu (l) PS. Tikko pamanīju iemeslu, kā dēļ nevarēju ievietot attēlu
Uzmanību! - Pirms pievieno tekstu, lūdzu, pārliecinies, ka tas atbilst Cosmo.lv lietošanas noteikumiem! - Tekstā atļauts ievietot ne vairāk kā divas bildes 24 stundu laikā. Izmantojiet pogu "Rādīt pirmskatu", lai redzētu vai bilde tiks ievietota.