Sveika, mācos Muitu un nodokļu administrēšanu RTU, šogad pabeidzu pirmo kursu. Lekcijas notika katru darba dienu, izņemot pirmdienu. Pirmais semestris, laikam bija vairāk kā studiju iepazīšana, tādēļ bija diezgan viegls. Sesijas laikā, bija jākārto tikai trīs eksāmeni, pārējos priekšmetos atzīmes tika izliktas rēķinot kontroldarbu atzīmes. Kopumā grafiks bija viegli apvienojams ar darbu, ja ir vēlme.
Otrajā semestrī, bija vairāk profesiju vērsti priekšmeti (piem. nodokļi un nodevas u.c) un mazāk vispārīgi priekšmeti (lietišķā etiķete). Lekcijas notika līdz vēlākam laika, tādēļ ar darbu apvienot būtu nedaudz grūtāk.
Pasniedzēji tiešām ir atsaucīgi, visu ir iespējams sarunāt, darbus pēc vajadzības var pārrakstīt. Par to sūdzēties nav iespējams. Manā fakultātē ar to nav problēmas.
Jāmācās nav daudz, uzskatu, ka tie, kas saka pretējo, vienkārši negrib vai nemāk mācīties. Es uzskatu, ka mācību apjoms ir tieši pretēji, par mazu, dažreiz liekas, ka ir pārāk daudz brīvā laika.
Ja runā tieši par lekcijām un pašu studiju programmu, tad liela daļa lekciju ir garlaicīgas, tikai daži pasniedzēji var ieinteresēt studentus tiešām ieklausīties. Daži priekšmeti liekas svarīgi un nepieciešami BET tiiik garlaicīgi, jo pasniedzēji runā tik monotomi, taču, tas ir tikai mans viedoklis, katram jau savs.
Kopumā studijas man patīk, taču nevaru vēl saprast vai esmu izvēlējusies pareizo specialitāt,i un vai tajā būs izaugsmes iespējams, to laikam redzēšu vēl ar laiku.
- Ja interesē vēl kaut kas, tad droši jautā, tā rakstot ne viss uzreiz nāk prātā. :-):-):-)