Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Nepieļaujama kaķa uzvedība

 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Šodien mani iedvesmo jau viena cita kaķu diskusija, tādēļ nedaudz turpināšu par šo tēmu. Paņēmām pieklīdušu kaķenīti, sterilizējām. Kaķis jau no sākuma bija izteikta miera mika un labestības iemiesojums. Mierīga, nosvērta, ieturēta. Spēlēties nemācēja, likās, pārāk pieaugusi, nobriedusi tādām muļķībām. 8-) Vecums varētu būt ap gadu, varbūt vairāk vai mazāk, bet pagājušā gada kaķēns. Nu jau ir iedzīvojusies, iemācījusies aktīvi spēlēties un dauzīties, taču ir parādījušies arī niķi, proti, kost un skrāpēt. Reizēm viņa pati sevi satracina un no piedāvātajām bumbiņām ātri novēršas un nāk pie manis kost vai skrāpēt. Atkārtota uzmanības pievēršana bumbiņai nelīdz. Ir iesākusi brīžiem ieķert kājās, kad eju. Arī tad, kad pati uzsāk rotaļas ar bumbiņām, tad kādā brīdī tā uzmanība pazūd un viņa nāk "spēlēties" ar mani. Mani šāda uzvedība neapmierina. Viņa, protams, ir liela lutekle un uzmanība viņai ir tik ļoti vajadzīga kā svaigi vārītas vistu akniņas, bet es tomēr vēlētos kaut kā viņai ieskaidrot, ka cilvēkam nav jākož. "Nedrīkst" uz viņu neatstāj nekādu iespaidu, uz "Fu" kaut nedaudz reaģē, bet viņas azartā arī to var palaist garām. Pirms kāda laika viņai bija niķis dauzīties, satrakoties rīta pusē, kad guļu un kad bija izskrējusies, bumbas apgrauzusi, tad ar lēcienu un milzu troksni metās gultā un ar nagiem pie sejas lēca, lai pievērstu uzmanību. Par laimi, pagaidām tas ir dabiski pazudis un tomēr... Kā jūs saviem kaķiem parādījāt, ko drīkst un ko nedrīkst?
21.06.2016 16:45 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010

vai trakākajā gadījumā


Pret košanu, katru reizi sodītu ar

21.06.2016 16:54 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Nadzinus jaapgriez kakim. Man mazie resgali koz un rapjas pa kajam,bet nu vini ir kakeni.
21.06.2016 16:58 |
 
10 gadi
Reitings 493
Reģ: 29.01.2009
Es biju lasījusi par apsmidzināšanu ar ūdeni, bet vai tā netiks panākst naids un aizvainojuma krāšanās, kas vēlāk tiks realizēts vēl stiprāk kožot? Pašlaik dzīvojam privātmājā kā pagaidu variantā un man ir opcija viņu aizlaist ārā, kad kļūst par traku, taču drīz atgriezīsimies dzīvoklī, kur kaķis vēl nav bijis un tad nebūs šādas nomierināšanās iespējas.

Vairākus gadus atpakaļ manai ģimenei bija Siāmas runcis. To nespēja iebiedēt nekas, jo vairāk ko darīja, jo vairāk un sāpīgāk atspēlējās. Protams, tur bija raksturs un smalka atriebība, bet ar šo kaķi negribētos vēlāk bieži apmeklēt ķirurgu. Tomēr, nākotnē būs bērni...
Pēc dabas viņa nav no tām agresīvajām, viņa vienkārši nespēj nošķirt spēli no tās beigām.
21.06.2016 17:01 |
 
Reitings 28564
Reģ: 11.02.2015
Acīmredzot, nav dabūjusi uzaugt ar mammu, kas pārāk trakas rotaļas "noliek pie vietas" jau bērnībā, no kā mincis visai dzīvei mācās.

Piekrītu iepriekšminētajam - apgriezt nadziņus, košanas brīdī var uzsmidzināt ar ūdeni, bet sākumā ieteiktu "Fu" nomainīt ar "Kšss" skaņu. Mums tas ļoti strādā visiem kaķu nedarbiem, laikam tas "kšss" ir izteikti līdzīgs dabiskajai kaķu šņākšanai, ko kaķi savā starpā tomēr respektē.
21.06.2016 17:10 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Leta Ja visu laiku nešpricēsi ar ūdeni tad trakāk nevajadzētu būt, bet nu katrs kaķis ir savādāks. Ir viens netradicionālāks veids kā draugs savalda lauku dzīvniekus kuri pārāk agresīvi ar zobiem spēlējās vai vienkārši kož. Kad kaķis grib kost, tad izmēģini viņam mutē iegrūzt pirkstu. Nevajag viņu turēt pie zemes vai kaut kā tā, tas būtu necilvēcīgi, bet vienkārši kad viņš mēģina kost, tu parādi pirkstu un ja vajag arī izmanto. Viņam tas nepatiks, jo attiecīgi viņš jutīsies tā ka viņš aizrīsies. Pāris reizes viņš mēģinās kost līdz beigās viņš sapratīs ka nē, kost nevar, jo tad būs pirksts.

Tas ir tāds dīvains paņēmiens, bet esmu vairākas reizes dzīvē redzējusi ka tas izdodas uz suņiem un kaķiem.

Tas nāk pēc principa - ja tev uzbrūk suns un kož rokā, tad grūd viņam rīklē kulaku jo tas viņam uzreiz liks atkāpties un apdomāties divreiz vai atkārtot darbību.

(Pieņemu ka mani tūlīt nories dēļ šī ieteikuma).
21.06.2016 17:15 |
 
Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Pirms iesakiet drastiskas metodes kaķu audzināšanai izlasiet šo:
Vecums varētu būt ap gadu, varbūt vairāk vai mazāk, bet pagājušā gada kaķēns

kaķim ir tikai gads, tas nav daudz! Mans ap gada vecumu arī spēlējās kā traks lecot virsū, skrāpējot un plēšot mantas, bet tagad četru gadu vecumā ir miera mika.

Tie krāsainie nagi - kā tādu moku rīku vispār var ieteikt kādam?!

Ja mājas kaķis, apgriez nagus. Ja iet arī uz ielas, tad gan to nedari.
21.06.2016 17:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!