ooO! Šī tēma man patiks. Pirms neilga laiciņa aktīvi pildīju vingrinājumus, bet tagad, laka trūkuma dēļ, jau kādu otro ned''lu neko neesmu darījusi. eeeehh. Jūlijā jāsaņemas atsākt.
Es arī gribu atsākt. Jāatrod laiks iespraucināt vismaz viena nodarbība nedēļā... Pagājšgad biju iemācījusies špagatu, bet vienreiz, darot neiesildoties, sarāvu saiti (bija ļooti izteikta skaņa un vēl tagad nedaudz sāp). Kopš tā laika nebiju mēģinājusi, bet aizvakar pludmalē pamēģināju un līdz zemei vēl kādi 10 cm. Būs jātrenējas atkal. |-)
Ja tu no jogas prakses izrausi ārā tikai vienu elementu - hathu jeb vingrošanu - tad tas tev arī paliks tikai kā ķermeņa kustības. Joga tomēr ir viss kopumā. Tad arī saproti, kāpēc vispār jātaisa šādi vingrojumi. Iesaku sākt ar kādām jogas pamatzināšanām, lai saprastu kopainu. Vingrojumi, tas jau pēc tam
Iesākumam ir labi sekot līdzi video pamācībām. Es pildīju "30 days yoga challenge with Adriene" (cerams pareizi uzrakstīju), un tas man ļāva saprast, kas man patīk, kas ne tik ļoti. + sapratu savu tempu.
Man patīk, ka ir jāelpo. Tas tik ļoti palīdz, ka pat ikdienā, kad pārāk noskrienos, pieķeru sevi brīdī, kad elpoju tā, kā daru to jogas laikā. Palīdz atslābt. :)
acita, kāpēc "Mantras, protams" ? Mantras nav slikta lieta, bet teikt, ka tas ir vienīgais variants? :-/
Labi der arī dabas skaņas, vai nekāda mūzika, jo koncentrējas uz elpošanu, nevis mūziku, it īpaši, ja ar jogu nodarbojas brīvā dabā - pļavā, pie jūras, uz kalna, mežā...:-)