Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jāņu galds.

 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Ko jūs parasti liekat uz Jāņu galda? Paskatījos internetā un tur redzami tikai sieri un gaļa. Tākā 23 pie manis brauks viesi (daudz), tad nedomāju , ka tikai ar sieriem un gaļām viņi paēdīs. Gribās it kā dažādību. Tā lai nav dārgi, un vienkārši, ātri pagatavojams. Varat arī vienkārši padalīties ar garšīgām receptēm.
P.s. Varbūt jums ir kādas idejas āra noformējumam? Pagaidām bez gaismekļiem neko neesmu izdomājusi. :l
20.06.2016 14:02 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Jā, un varbūt jums ir zināmas kādas interesantas atrakcijas priekš Jāņiem?
20.06.2016 14:04 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
ķiploku rupjmaizes grauzdiņi + vārītas olas + tomāts + rīvēts siers + majonēze = šitādi salāti mums kādreiz Jāņos, kad svinējām laukos pie tantes, gāja uz urrā! Lielā, lielā bļodā! :D

tad vēl visādi pīrādziņi, utt. :)
20.06.2016 14:06 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Spīdola, šos es zinj, bet nebiju iedomājusies pati uztaisīt. Vietējā kafejnīcā majonēzi vēl sajauc ar tomātu mērci un nedaudz piegriež šķiņķi klāt. Šausmīgi garšīgi.
Paldies!! Šo pierakstīšu pie sava Jāņu plāna. (l)
20.06.2016 14:09 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Mums vienmēr ir pašcepti pīrāgi, plātsmaize..
Patīk arī dārzeņu plate ar mērcīti u.t.t :)
Āra dekorācijas parasti ir jāņu zāles saliktas lielās vāzes un novietotas gan uz galda, gan kkur citur kur labi izskatās. Nojumīte parasti tiek izdekorēta ar ozollapām. :)
20.06.2016 14:11 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Vēl mums vnm uz galda ir mani mīļākie salāti ( kurus var ļoti ātri pagatavot).
Sagriež ķirštomātus uz pusēm, pieber salātus ( es pērku rimi "provansas" salātu maisījumu) tad kubiciņos sagriež fitaki sieru, pa virsu uzber sasmalcinātus pekanriekstus, un pārlej nedaudz soju un balzamiko etiķi. :)
20.06.2016 14:19 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Sisiii, Kādu mērci tu dārzeņu platei izmanto?
20.06.2016 14:33 |
 
Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
ozare Krējumu samaisu kopā ar majonēzi.. klāt pieberu svanu sāli, ķiploku. Citreiz dilles un lokus, ja gribās tādu biezāku. :) Pavisam vienkārši. Dippi mērces galīgi negaršo.
20.06.2016 19:57 |
 
Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Nu mums, kā jau kārtīgiem latviešiem kārtīgos svētkos :D būs rasols, krabju salāti kā piedeva visiem sieriem un gaļām.
Tad vēl uzkodām būs maizītes ar lasi, dārzeņu plate, būs pīrāgi un plātsmaizes! Un, protams, alus, alus, alus.. :D

Dekorācijas Jāņos nav nekādas citādas kā vien pašu lasītas Jāņu zāles lielos pušķos, skaistās vāzēs, krūkās un kausos, un meijas (tie ir jaunie bērzi, ja nu liekas nedzirdēts vārds)
20.06.2016 20:03 |
 
Reitings 177
Reģ: 29.01.2009
Var uzvārīt jaunos mazos kartupelīšus un apbērt ar dillītēm. Parasti visiem garšo
21.06.2016 10:08 |
 
Reitings 1368
Reģ: 04.02.2016
Brauksim ciemos tādēļ taps tik rabarberu plātsmaize.
Bet vispār piekrītu ka pats labākais ir vienkāršais.
Man visi tie entie majonēzes salāti vairs neuzrunā, labāk novārīt jaunos kartupeļus ar dillītēm, salātlapu salātus, gaļiņu utm. :-)
21.06.2016 10:14 |
 
Reitings 408
Reģ: 29.09.2015
Piekrītu Villionotai! Gribas vienkāršas lietas, tie paši kartupeļi ar dillēm, grillēta gaļa UN zivs, zaļie salāti, ogas(l)
21.06.2016 12:29 |
 
Reitings 30
Reģ: 16.05.2016
Ēdiens galdā nav svarīgākais! Varējām parunāt par tradīcijām!
21.06.2016 12:41 |
 
Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Kartupeļi vēl ļoti labi ir ugunskurā cepti (follijā, ar visu miziņu), un tad pēc tam ar sviestiņu+ķiploku sāli. (l) Man vispār ne visai garšo ar mizu gatavoti kartupeļi, bet šādā veidā tie ir riktīgi labi.

Es šogad pārmaiņas pēc neorganizēju, tāpēc uz maniem pleciem tikai saldais. Nebūs vispār nekas Jāņu stilā, bet es arī nezinu, kas būtu tāds Līgo svētku saldais, parasti jau visi uz tiem sāļajiem, nu, plātsmaizes kādas varbūt...Anyway gatavošu vegānu apelsīnu- šokolādes "siera" kūku, smilšu mīklas cepumiņus, kokosriekstu-laima cepumiņus un persiku kapkeikus ar persiku pildījumu un persiku krēmu, un pie reizes izmēģināšu vienu kūku, ko pēc mēneša kāzām jātaisa. :-)
21.06.2016 12:54 |
 
Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
ņamsi man ir tikai viens jautājums - pa kuru laiku tu to visu paspēj? :) Apbrīnojami.
Mēs arī vienu gadu sametām kartupeļus ietītus follijā ugunskurā, bija pārsteidzoši labi, un ar sviestiņu/ķiploku ir tiešām ņamma.
21.06.2016 14:37 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Mums jāņem līdzi groziņš svinībām. Mājās taps speķa pīrādziņi, rabarberu plātsmaize (šodien atkal 5kg no vīra omes dārza ieguvu), mēģināšu arī taisīt sieru ar ķimenēm, ņemsim līdzi samarinētu gaļu un svaigus dārzeņus :)
21.06.2016 18:25 |
 
Reitings 30
Reģ: 20.03.2016
Šogad būs īpaši liels fetišs uz gaļu:

Etiķa marināde
Alus marināde
Kefīra marināde
Majaonēzes marināde |-)
21.06.2016 18:32 |
 
Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Neko daudz nesvinēsim, no manis biezpiena kūka.
21.06.2016 19:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits