Bezmaksas padomi par diētu/fizisko slodzi no trenera. Jautājiet!!!

Reitings 69
Reģ: 16.06.2016
Čau,
Mani sauc Kristaps. Šobrīd mācos par fitnesa treneri, sertifikātu iegūšu 2016. gada septembrī.
Pirms atklāju vairāk, vēlos piebilst, ka visa informācija, ar kuru dalīšos, būs bezmaksas. Līdz sertifikāta iegūšanai par padomiem un jebkādu palīdzību, kas saistīta ar sportu un veselīgu dzīvesveidu, neprasīšu nekādu finansiālu atlīdzību.
Es vēlos iemācīties mācīt. Esmu ieguvis nepieciešamās zināšanas studiju periodā (Kā arī no agras bērnības nodarbojoties ar dažādiem sporta veidiem). Taču zināšanas vien nepadara par labu treneri – vēlos iemācīties šīs zināšanas nodot arī citiem.

Tādēļ arī vēršos pie jums, foruma biedri. Vai šeit ir kāds, kurš nav mierā ar savu fizisko labsajūtu, enerģijas līmeni, izskatu? Vai šīm negatīvajām sajūtām par iemeslu varētu būt mazkustīgs dzīvesveids, neatbilstoša ķermeņa masa, nepareizs uzturs?

Vēlos un varu palīdzēt sekojošajos jautājumos:

1) Diētas principu izskaidrošana, uztura plāna izveide (uzzināsiet, cik kalorijas dienā jāuzņem, lai zaudētu/saglabātu/palielinātu ķermeņa masu. Kuri ēdieni ir veselīgāki par citiem? Kā ēst veselīgi un garšīgi, netērējot tam daudz naudas?!

2) Ieteikumi saistībā ar fizisko slodzi:
a) Mājas apstākļos (skriešana ārā, vingrinājumi ar savu svaru utt. - programmas izveide);
b) Trenažieru zālē (spēšu sniegt tikai vingrinājumu/treniņprogrammas rekomendācijas, kategoriski neiesaku cilāt svarus, ja neesi apguvis izpildes tehniku pie trenera. Ja esi, tad spēju sastādīt pilnvērtīgu treniņu plānu - jautā!).

3) Treniņi kopā ar mani un citiem biedriem:
a) Grupu treniņi parkā (Vērmanes/Ziedoņa/Kronvalda parki)
b) Individuālie treniņi svaru zālē (myfitness – Berga Bazārs vai Olimpia) (1-2 trenējamie).

Tātad – ja vienkārši vēlies uzzināt ko jaunu par to, kā veselīgāk sportot vai kā veselīgāk ēst – droši raksti! Ceru, ka mani padomi būs noderīgi un tiks ieviesti praksē.

Vēlies sākt aktīvi sportot, dzīvot veselīgāk, bet grūti atrast motivāciju, lai ieviestu vajadzīgās pārmaiņas vai arī negribi to darīt vientulībā? PIESAKIES! Ne tikai es centīšos tev palīdzēt rast motivāciju, bet arī citi grupas biedri - ar nosacījumu, ja kāds vispār pieteiksies :-D Trenēties vienam ir grūtāk – mēs, cilvēki, esam vislabākie argumentētāji, kad jāpārliecina sevi kaut ko nedarīt, bet grupas apstākļos izjūti arī atbildību pret citiem, kas parasti ir spēcīgs motivators.

Nevienam neliegšu dalību grupu nodarbībās. Ceru, ka pieteiksies gribētāji arī uz privātajiem treniņiem trenažieru zālē.

Lūdzu, nerakstiet man šajā portālā. Lai sazinātos ar mani, būs jāpiereģistrējas manis veidotā, slēgtā Facebook grupā un Facebook arī sazināšos ar gribētājiem. (Laika gaitā grupai tiks nomainīts nosaukums un tā kļūs par “atvēŗtu”)

Ja kādu šī ideja ieinteresēja, lūdzu, iekomentē tepat un pēcāk ielikšu Facebook grupas adresi :-)
Paldies,
Kristaps.
16.06.2016 11:35 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Skaidrs, paldies!
16.06.2016 22:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ja nav skrējējs, tad 40 minūtes jau būs daudz, tie ir kādi nu... gandrīz 7 km vidēji
16.06.2016 22:41 |

Reitings 69
Nav par ko!
Droši jautājiet visvisādus jautājumus par treniņiem/uzturu.
Papētīju forumu - ir tievētāju beztēma un tad seko atseviši temati ar specifiskiem jautājumiem.

Varam izveidot šo tēmu kā fitnesa bez "bullshit" tēmu jeb tieši/konkrēti jautājumi par veselīgu uzturu uz kuriem es, pieļauju, ka arī Kabans un jebkurš cits zinātājs arī centīsies atbildēt :)

Un, Kaban. Esmu šeit jauniņais, negribu izjaukt kārtību. Atvaino, ja lieku justies tā, it kā noceltu tev cilvēkus vai tamlīdzīgi - samierinies :-D Brīvais tirgus

Bet, ja nopietni, saprotu, ka esi ar lielu pieredzi fitnesa jomā, droši izsaki savu kritiku par maniem padomiem, ja uzskati par vajadzīgu - uztveršu to kā iespēju apgūt jaunas zināšanas 8-)
16.06.2016 22:45 |

Reitings 69
Taisnība.
Iesācējam dotu skriet 15-20 min 3-4x nedēļā, liekot klāt 3-5 min katru nedēļu, pēc sajūtām.
Sapratu, ka Liktens Vestnesim jau ir pieredze skriešanā, tāpēc arī 40 min :)
16.06.2016 22:47 |

Reitings 1584
Es skrienu lēnām (ne pilnīgi velkos, bet ne arī ātri). 30 min aptuveni šodien skrēju, bet varēju krietni ilgāk.
Agrāk, skolas laikos man bija problēmas ar garajām distancēm, tad tagad es bez problēmām spēju ilgstoši skriet. Laikam darbs uz kājām norūdījis fizisko + es eju uz darbu (aptuveni 40 min) ar kājām.
Būs laikam jāiegādājas tas pulkstenis kur pulss un distance noskrietā uzrādās.
16.06.2016 22:47 |

Reitings 12990
Es īsti nesapratu - Tu gribi muskuļu masu iegūt vai ko?
16.06.2016 22:49 |

Reitings 1584
Sapratu, ka Liktens Vestnesim jau ir pieredze skriešanā, tāpēc arī 40 min

No Maija sāku skriet aptuveni 2x nedēļā. Ja neiztraucē laikapstākļi.
Sākumā bija grūti, spēju tikai 15-20 min, bet uz šo brīdi jūtos labi (bez smaguma kājās) ap stundu.
16.06.2016 22:50 |

Reitings 69
Ne obligāti. Tas noder ilgtermiņā (piemēram, salīdzinot, kāds pulss bija skrienot vienu un to pašu distanci tadā pašā laikā mēnesi iepriekš, tādējādi izmantojot pulsu kā vienu no progresa indikatoriem.

Tik pat labi vari skriet, un ik pa 5 min skatīties telefona hronometrā uz 20 sekundēm, paralēli skaitot pulsu, un sareizinot ar 3 , lai iegūtu pulsu 1 minūtē ;) Esmu tā darījis trenējot izturību, viegli iztiku bez pulsometra.
16.06.2016 22:51 |

Reitings 1584
Es īsti nesapratu - Tu gribi muskuļu masu iegūt vai ko?

Vairs, nē. Tagad gribu dabūt fizisko izturību un gūt baudu no lēnas, bet garo distanču skriešanas. mērķis nākotnē noskriet pusmaratonu:-)

Galu galā paskatoties uz visiem tiem maratonistiem, viņi ir manas miesasbūves. Laikam esmu domāts garajām distancēm(l)
Iesaku tev arī pamēģināt skriet, patīkama sajūta pēc tam ir;-)
16.06.2016 22:53 |

Reitings 12990
Vēstnesi, es 8 gadus trenējos vieglatlētikā, arī tagad turpinu, bet gan tikai savam priekam nodarboties ar fiziskām aktivitātēm :)
16.06.2016 22:56 |

Reitings 1584
Interesanti, tad jau tu esi manā gaumē (sportiskā):-P tas humoram:-D

Lai veicas!
16.06.2016 23:00 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man jautajums ari, pareizi iesaka ex treneris mans ja bijusi lauzta potite un opereta labak neskriet. Bet junosana vai kas tml.? Nemot vera lielu sportisko pagatni biatlons konkreti. Vai tomer var risket ar videju slodzi?
16.06.2016 23:02 |

Reitings 23705
Bet junosana v
Nujosana
16.06.2016 23:03 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Liktens vēstnesis, vai esi mēģinājis ārstniecisko vingrošanu? Tā dara labas lietas. Protams, svarīgi vispirms noskaidrot, kas īsti ir ar muguru..
16.06.2016 23:17 |

Reitings 69
Cik sen bijusi operācija un vai ikdienā potīte sagādā diskomfortu?
Klausi savu ķermeni. Neskrien protams, sprintus uzreiz. Ja iespēja, skrien pa mīkstāku segumu, mazām slodzēm. Sāc ar 15-20 min, lēnām audzē katru nedēļu.

Kolīdz sāk sāpēt, momentā pārtrauc visu slodzi uz šo reģionu. (un uz ilgu laiku, jo ,acīmredzot, viss vēl nav sadzijis) Būtu muļķīgi nesportot, domājot, ka atjaunosi vecu traumu. Beigās var izrādīties, ka trauma nebūtu atjaunojusies un sanāk zaudēs labi pavadīts laiks.

Tik pat mulkīgi būtu sportot ar lielām slodzēm. Vienīgais variants ir lēnām atsākt sportot un klausīties ķermenī :)
Ja rentgeni/ ideālā gadījumā magnētiskā rezonanse neuzrāda nesadzijusus rētaudus, nav diskomforta - aiziet! :)
16.06.2016 23:19 |

Reitings 23705
Loti sen, diskomfortu sagadaja tikai vienreiz pie milzigas slodzes. Man vienkarsi ta nujosana par lenu liekas, ja reiz ko dara tad aktivak... kaut ka ta. Pierasts vel no biatlona laikiem.
16.06.2016 23:28 |

Reitings 23705
P.S. Man vienkarsi bail atsak aktivak teiksim skriet, mazums ta nevar. pat ar senu luzumu. Es\ lapbrat pat filmu skatoties maja skrietu lenu garu uz trenaziera tas 1,5 stundas...un ara vairakas reizes nedela. Tacu bus par traku ne?
16.06.2016 23:32 |

Reitings 69
Tātad, diskomforts bijis tikai vienu reizi un tajā reizē arī bija liela slodze - tas vēl ne par ko daudz neliecina.
Cik bieži ir sanākušas mazas slodzes, respektīvi, cik bieži esi apzināti bijusi aktīvāka kā ikdienas pastaigās un vai šajās reizēs arī bijis diskomforts (minu, ka nav)

Pamēģini paskriet ļoti vieglā tempā pa zālīti pāris minūtes? Nejūti nekādu diskomfortu? Nākamajā reizē paskrien nedaudz ilgāk (ne ātrāk, bet ilgāk).
Kāpēc neskriet ātri? Lai nostriprinātu saites un muskuļus. Ja nejūti diskomfortu, konstanti katru nedēļū palielini skriešanas ilgumu.

Man vienkārši nav ne jausmas, kādu sākuma slodzi tev ieteikt. 10 min skriešana lēnā tempā?
Jūtu, ka vēlies būt aktīva, bet, lūdzu, ievēro pašdisciplīnu un, ja atsāc skriet, tad lēnām un mazas distances.
16.06.2016 23:39 |

Reitings 23705
Paldies. ;-)
16.06.2016 23:44 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Kāds var man izskaidrot... Tātad, muskuļiem, lai tie augtu ir jātiek pārplēstiem un tas ir nedaudz sāpiigs process, kaapeec man treniņa laikaa saap, bet peec tam, bieži vien taas pašas dienas laikaa saapes pazuud - muskuļi taču nevareetu teoreetiski nemaz tik aatri atjaunoties, tad kaapeec saapes pazuud? Vai tas liecina, ka treniņu laikaa daru kaut ko nepareizi??? To, ka, piem., rokaaam muskuļi ir cietaaki un lielaaki ir redzems un juutams, bet kaapeec man taas saapes pazuud tik aatros tempos - tad kad treneeju kaajas/dibenu, tad saapes ilgst veel dienu, divas, bet rokas un prese.... Vai obligaati ir jaabuut taam muskuļu saapeem un vai tieši tas liecina par to ka muskuļi turpina augt?
18.06.2016 21:33 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits