Iztieku ļoti labi bez draugiem - ar sevi un mīļoto cilvēku

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Labrīt dāmas,

šo tēmu paceļu laikam jau 2 reizi. Vakar ar draugu runājām par draugiem kā tādiem. Zinu, esmu savāds cilvēks, bet man nav vajadzīgas draudzenes un viņš man dažkārt to pārmet. Es viņam nepārmetu, ka viņš ar draugiem aiziet kaut kur. Es pati esmu spiedusi sevi aiziet ar savām citām studentēm uz bāriem utt. katru reizi domāju pie sevis "būtu labāk palikusi mājās, darījusi kaut ko lietderīgāku". Saprotu, ka liela daļa cilvēku mani nesaprastu, bet man nav vajadzības ar kādu tikties uz sarunām, man tas drīzāk atņem enerģiju un es būtu labāk gājusi viena padzert kafiju utt. (Izņēmums ir ja cilvēks ir ļoti interesants, runā par sabiedrību mūsdienās, dziļākām tēmām utt.) Bet tādu jau 4 gadu neesmu satikusi.
Domāju, gribu dzīvot tā kā man ir labi, bet sabiedrībā "pieņemtie rāmji" šajā ziņā dažkārt uzspiež, liekas citi saka es dzīvoju nepareizi, bet es jūtos labi tā. Sanāk, ka citi liek man manī meklēt problēmu, kuru es vairāk neuzskatu par problēmu.
Augstskolā esmu sabiedriska, vienmēr ir ar ko parunāt un man ar to pilnīgi pietiek.

Varbūte te ir kāda psiholoģijas studente :-D varētu man sniegt labu atbildi.

Varbūt te ir kāda, kurai ir tieši tāda pati situācija?

Novēlu jums visām foršu dienu!:-)
16.06.2016 09:34 |

Reitings 555
Miss Joker

es tā labprāt darītu. :-)
16.06.2016 15:53 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
bet negribās kontaktēties ar citiem vienkārši pasaku ka paklausīšos mūziku un nākamās 3 stundas pavadītu skatoties laukā pa logu

:-D:-D:-D

Man ļoti līdzīgi, es varu izdomāt daudz attaisnojumu, lai nebūtu jākontaktējas ar cilvēkiem, mierīgi varu trešo dienu pēc kārtas tīrīt māju nu tāpat vien, vai izdomāt kādu citu absolūti "svarīgu" nodarbi.
16.06.2016 15:54 |

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
taču līdz ko sanāk satikt kādu sev ļoti atbilstošu cilvēku (viņu ir ļoti maz, apmēŗam 1-3) tad var ilgi runāt un arī kopā mierīgi paklusēt (nekomentēt visu, ko dari, visas rīcības).
Bet laikam neesmu sastapusi tādu meiteni.

Neticami, bet es tādu atradu - ļoti sev līdzīgu. Esam abas gan raksturā, gan interešu ziņā gandrīz identiskas. Un jā, mēs varam abas kopā iet pusdienās un tik pat kā nerunāt, bet labās attiecības neizjūk. :) Iepriekš es biju pārliecināta tāpat kā Tu, autore, ka esmu viena tāda "jocīga" :D taču šī paziņa man kā no debesīm nokrita :D
izeju viena ārā, padarbojos ar sportu, aizbraucam kaut kur ar draugu, labprāt mācos, kontaktējos ar vecākiem katru 2 dienu. Un man tā patīk
Man arī tā patīk. :)
16.06.2016 15:55 |

Reitings 555
Expression

labi zināt, ka tāda neesmu vienīgā :-)

jā un kā Tu minēji, ir svarīgi ka tas īpašais cilvēks nepazūd, pat ja kādu laiku ar viņu nekomunicē. Pārsvarā jau ir tā, ka ja nekomunicē tad visi pamazām pazūd.
16.06.2016 15:59 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Ja cilveks specisli izvairas no kontakts ar cilvekiem,tad tas vairs nav intraverts,bet gan vinjam ir lielas socialas un psihologiskas problemas. (t) Ok, es varu saprast ja izvairas no kontakta ar sev nepatikamiem vai nepazistamiem cilvekiem,bet vienkarsi kai izvairitos no kontakta ar cilveku,tas nav normali. :-/
16.06.2016 16:01 |

Reitings 555
Rebelsoul

jā, tie attaisnojumi ir tik daudz :-D
"oiii man rītā tas un šitas"
"jāgatavojas eksāmeniem" (kaut vai patiesībā tam ir vēl tik daudz laika)
"galva sāka sāpēt, nejūtos labi"
utt. :-D

un vēl beigās dažkārt pievienoju "nākamreiz noteikti iešu līdz" un kad tā nākamā reize pienāk, tad tik ļoti negribas. :-D Bet kaut vai tikai studiju dēļ (lai uzzinātu informāciju, strādātu grupās) uzturu tādu mazu kontaktu, tapēc retu reizīti arī aizieju uz to bāru pasēdēt.
16.06.2016 16:03 |

Reitings 555
Bet interesanti, ka ar partneri ir pilnīgi cita veida kontakts. Ar partneri gribas būt, esam aktīvi, braucam vis kaut kur, daudz runāju utt. Tas pats ari ar manu ģimeni, tur kontaktējos ļoti bieži un runājam ilgi. Bet līdz ko kāds "vairāk svešais" ienāk manā dzīvē, tā izvairos.
16.06.2016 16:05 |

Reitings 2357
Rvis, ko tu te iebridi?! Tevi tas skar, ja nē, soļo tālāk!
16.06.2016 16:05 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
Es gan neesmu intraverta, bet man ļoti nepatīk "small talks", es nevaru izlikties, ka man kāds interesē, un nevaru ciest, kad cilvēks izliekas.
Un, man nešķiet, ka tev ir problēmas, galvenais, lai tu pati jūties labi ar to, bet nespied mīļoto vai sev apkārtējos būt tev līdzīgiem. :)
16.06.2016 16:06 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Bet interesanti, ka ar partneri ir pilnīgi cita veida kontakts. Ar partneri gribas būt, esam aktīvi, braucam vis kaut kur, daudz runāju utt. Tas pats ari ar manu ģimeni, tur kontaktējos ļoti bieži un runājam ilgi. Bet līdz ko kāds "vairāk svešais" ienāk manā dzīvē, tā izvairos.

Gluži vienkārši introvertam cilvēkam vajag īpaši atvērties, lai daudz un atklāti kontaktētos, kamēr ekstraverts tādā pašā līmenī sarunājas ar visiem pēc kārtas un visiem stāsta par sevi tādas privātas lietas, ko introverts pataupītu tikai izredzētajiem.
16.06.2016 16:08 |

Reitings 1653
Rebesoul- Jā mani tas skar, jo es pats esmu salidzinosi intraverts cilveks un vienpatis. Biezi eju viens est, braucu kaut kur utt. Man nepatik daudz runat ar svesiniekiem un izvairos no sev nepatikamiem cilvekiem, bet vienkarsi baidities/negribet kontakteties ar citiem, es uzskatu tur ar intravertumu nav nekada sakara. Tam cilvekam ir citas problemas. Es piemeram labprat parunajos uz ielas ar kadu sen nesatiktu cilveku un bez kontakta ar cilvekiem un bez draugiem nevaru.
16.06.2016 16:11 |

Reitings 555
Rvis

manuprāt viss ir atkarīgs no tā, vai cilvēks vispārīgi izvairās no kontakta ar sabiedrību vai nu viņš kontaktējas tikai ar dažiem cilvekiem.

Taču es domāju daudz kur vainīgi ir sabiedrības rāmji... mūsdienās visi slavē to, ka katrs var būt individuāls, bet tai pašā laikā ja cilvēkos tomēr neseko sabiedrības pieņemtajām vērtībām, vai mūsdienu "noteikumiem" tad viņš tiek vairāk vai mazāk atstumts. Jau visā šajā situācijā var redzēt kāds ir vairākums un ko vairākums uzspiež mazakumam.
Mūsdienās ir labi ja esi aktīvs, komunikabls, tiecies pēc mērķiem, izglītojies, iegūsti pieredzi, piedāvā jaunas idejas, iesaisties, esi ar savu nostaju.... - manuprāt šīs īpašības apraksta to, ko vēlas mūsdienu sabiedrība (vairākums).
16.06.2016 16:11 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
Gluži vienkārši introvertam cilvēkam vajag īpaši atvērties, lai daudz un atklāti kontaktētos, kamēr ekstraverts tādā pašā līmenī sarunājas ar visiem pēc kārtas un visiem stāsta par sevi tādas privātas lietas, ko introverts pataupītu tikai izredzētajiem.

Piekrītu. Man ir draudzene, kura arī ir līdzīga tev, nekad neesmu uzskatījusi, ka viņai jābūt daudz draugiem vai jābrauc ar bariem man līdzi visur, kur ar draugiem dodamies. Viņa uz mani nešķobās, kad dodos kaut kur pa bariem un es nešķobos, ja viņa brīvdienas vēlas pavadīt tikai divatā ar otro pusi vai viena lasot grāmatu. Viņai darugs ir tāds pats, bet viņiem ir kopīgi hobiji, kur tieši ir domāts divatā būt.
Bet, man patīk būt vienai, man ir nepieciešama sava telpa, vai tas ir vannā, atsevišķā istabā vai teātrī, vismaz reizi divās nedēļās. Tāpat arī par attiecībām un privātām lietām nestāstu. Skaitos ekstraverta.
16.06.2016 16:13 |

Reitings 5954
Pasaulē introvertu ir proporcionāli mazāk, tāpēc valda ekstraverto īpašību kults, taču latvieši tāpat kā citas ziemeļu tautas, manuprāt, ir introverta tauta. Ne velti mums nepatīk, ka veikalā pārdevēji uzplijas ar palīdzību. Bet to, ka palīdzība jāpiedāvā, ir izdomājuši ārzemju mārketinga speciālisti, kur valda cita, atvērtāka sabiedrība.
16.06.2016 16:15 |

Reitings 2357
Es ar cilvēkiem kontaktējos darba jautājumos - tur man jābūt profesionālim un savs introverts jābāž skapī, ar paziņām, lai uzturētu draudzīgas attiecības un vispār nezustu kontakts, jo daudzi tiešām nespēj saprast un iedziļināties tajā, ka es esmu tāda kāda esmu (t) Bet, patiešām ļoti bieži izvēlos pavadīt laiku viena vai kopā ar vīru un bērnu. Vīrs mani saprot un nekad nav uzspiedis, ka jāiet cilvekos, jo tā vajag, jo tā domā vairums!
Tāpat, ja esmu kādā pasākumā, esmu klusa un paiet laiks līdz atveros, tas protams nekad nav traucējis iepazīties un jauki pavadīt vakaru, protams, ja ir par ko parunāt :-)
16.06.2016 16:18 |

Reitings 5954
Un visas tās sūdzības, ka mums esot īgnie ģīmji utt. - tas izriet no mūsu introvertā rakstura :) Mēs nevaram kā dienvidnieku ekstraverti smaidīt tāpat vien un visiem jautāt, kā iet. Mēs esam citādi. Bet tāpēc starp mums ir tik daudz talantīgu mākslinieku, rakstnieku un komponistu, jo tie galvenokārt ir starp introvertiem, kas pasauli uztver kaut kur sev dziļi iekšā.
16.06.2016 16:18 |

Reitings 555
Rebelsoul

Jauki, ka Tev Tavs vīrs to nepārmet. Man mans draugs gan jau ir izteicies, ka "nu kā es tā varu dzīvot". Tad man nto reizi ir jāsaka, ka man iet labi. Viņš uzskata, ka IR jāiet ar kādu papļapāt un to es atkal neizprotu... it kā tas būtu likums.

Arī es pasākumos esmu klusa, bet ja iesāku runāt ar interesantu cilvēku, tad gan labprāt parunāju (ieturot tādu pieklajīgu robežu).

Darba jautājumi... jā ar kolēģiem ir cits kontakts. Tu jābūt pat drusku viltīgam un sevi nedaudz jāpamaina lai uzturētu labu kontaktu darbā.
16.06.2016 16:23 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Un visas tās sūdzības, ka mums esot īgnie ģīmji utt. - tas izriet no mūsu introvertā rakstura Mēs nevaram kā dienvidnieku ekstraverti smaidīt

Sorry bet šo nevajag novelt uz intraversiju. Intravertākā tauta pasaulē ir visdrīzāk Japāņi, tāpat viņi ir pieklājības kalngals. LV cilvēkiem vienkārši trūkst cieņas vienam pret otru un elementāras pieklājības.

Mēs esam citādi. Bet tāpēc starp mums ir tik daudz talantīgu mākslinieku, rakstnieku un komponistu

Atkal jau - uz pasaules fona LV ar šo neizceļas. Pietiks fantazēt. Šis viss man izklausās pēc krievu - ja sit tad mīl. Ķipa, jā, ir tāda viena problēma, bet patiesībā tas ir labi, jo līdzi nāk baigās ekstras! Ņihuja.
16.06.2016 16:24 |

Reitings 5954
Atkal jau - uz pasaules fona LV ar šo neizceļas. Pietiks fantazēt. Šis viss man izklausās pēc krievu - ja sit tad mīl. Ķipa, jā, ir tāda viena problēma, bet patiesībā tas ir labi, jo līdzi nāk baigās ekstras! Ņihuja.

Kur tu redzi problēmu? Introverts ir introverts, tā nav nekāda problēma. Uz pasaules fona mums nav jāizceļas - ir jāskatās pēc proporcijām. Bet, ja tev ir kauns par to, kas esi, lūk, tā ir problēma :D
16.06.2016 16:26 |

Reitings 1653
Intraverts butiba ir movirze no normas. Cilveks ir radits lai butu nemitiga kontakta ar otru cilveku.
16.06.2016 16:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits