Iztieku ļoti labi bez draugiem - ar sevi un mīļoto cilvēku

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Labrīt dāmas,

šo tēmu paceļu laikam jau 2 reizi. Vakar ar draugu runājām par draugiem kā tādiem. Zinu, esmu savāds cilvēks, bet man nav vajadzīgas draudzenes un viņš man dažkārt to pārmet. Es viņam nepārmetu, ka viņš ar draugiem aiziet kaut kur. Es pati esmu spiedusi sevi aiziet ar savām citām studentēm uz bāriem utt. katru reizi domāju pie sevis "būtu labāk palikusi mājās, darījusi kaut ko lietderīgāku". Saprotu, ka liela daļa cilvēku mani nesaprastu, bet man nav vajadzības ar kādu tikties uz sarunām, man tas drīzāk atņem enerģiju un es būtu labāk gājusi viena padzert kafiju utt. (Izņēmums ir ja cilvēks ir ļoti interesants, runā par sabiedrību mūsdienās, dziļākām tēmām utt.) Bet tādu jau 4 gadu neesmu satikusi.
Domāju, gribu dzīvot tā kā man ir labi, bet sabiedrībā "pieņemtie rāmji" šajā ziņā dažkārt uzspiež, liekas citi saka es dzīvoju nepareizi, bet es jūtos labi tā. Sanāk, ka citi liek man manī meklēt problēmu, kuru es vairāk neuzskatu par problēmu.
Augstskolā esmu sabiedriska, vienmēr ir ar ko parunāt un man ar to pilnīgi pietiek.

Varbūte te ir kāda psiholoģijas studente :-D varētu man sniegt labu atbildi.

Varbūt te ir kāda, kurai ir tieši tāda pati situācija?

Novēlu jums visām foršu dienu!:-)
16.06.2016 09:34 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Miss Joker, vispār jau es to adresēju autorei.
Es pati esmu miksēts introverts un ekstraverts, atkarīgs no situācijas, garastāvokļa un, jā, kompānijas. Tieši tāpēc noteikti nesaku, ka visi introverti būtu iedomīgi vai augstprātīgi, ja negrib vai nespēj komunicēt ar citiem.
16.06.2016 10:25 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
_elcha_ + :)
16.06.2016 10:25 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Droši vien, ka var arī tā, tikai ar mīļoto cilvēku. Ja tā ir labi,tad kāpēc ne, vienalga, ko domā apkārtējie. Iespējams, tiešām liec savam vīrietim pildīt draudzenes funkcijas, tāpēc viņš par tām draudzenēm runā, varbūt vienkārši uztraucas, vai neesi vientuļa.

Es personīgi bez draugiem dzīvot nevarētu, man tas ir ļoti, ļoti svarīgi. Un tikai vīrietis...es mīlu savu vīru un vēlos ar viņu pavadīt dzīvi, bet nu mani draugi manā dzīvē ir daudz, daudz ilgāk kā vīrietis. Ar vīrieti esmu paguvusi vairākas reizes pašķirties un atkal saiet kopā, mani draugi man ir visu manu mūžu. Un nav tā, ka vīrs man ir mazāk svarīgs kā draugi, bet vīrs man dzīvē nav viss.
16.06.2016 10:28 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es nesaprotu, kur problēma. Nepatīk-netiecies!

Bet es domāju, ka patiesībā visi cilvēki alkst komunikācijas, daudzi gan to noliedz savu kaut kādu iemeslu dēļ.
16.06.2016 10:29 |

Reitings 17203
nannerle Ja jau tu to saki autorei, tad varbūt nevajag tieši manu tekstu izvilkt. Kā ta es varu zināt kas ir domāts man un kas autorei ja tiek ņemts mans teksta gabals.

Lai nu kā, nedomāju ka introventi cilvēki ir augstsprātīgi, viņi drīzāk vienkārši nespēj komunicēt ar tiem savādākajiem cilvēkiem. Tā nav augstprātība, tā ir vienkārši pārāk atšķirīga uztvere. Tas būtu tā pat kā stāstīt automehāniķim par nagu lakošanu, tas vienkārši neiet kopā.

Es varu papļāpāt par virspusējām tēmām, bet niķis tāds ka ilgi tādas virspusējas sarunas nespēju noturēt, jo gribās ko nopietnāku parunāt, kaut ko dziļāku, bet tie cilvēki atkal vēlas tikai parunāt par vienkāršām lietām. Cits atpūšas runājot par kurpēm, cits par politiku, bet tas nenozīmē ka viens no viņiem ir augstprātīgs.
16.06.2016 10:30 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Es esmu tāda pati. Domāju, ka tas nav nekas nenormāls. Mēs vispār dzīvojam sabiedrībā, kur introvertus uzskata par dīvaiņiem, bet ekstravertus - par normāliem. Patiesībā normāli ir abi! Un introvertiem arī ir ļoti daudz labu īpašību, par ko ekstraverts var tikai sapņot.
16.06.2016 10:50 |

Reitings 77
Reģ: 21.04.2015
Miss Joker
Es domāju, ka sāls ir nevis virspusējībā vai dziļumā, bet interešu sakritībā. Ja vienam ir kaķis, otram nav, tad garš kaķa dzīves pārstāsts var būt ne tikai garlaicīgs, bet pat nogurdinošs. Tas pats ar hobijiem, bērniem, vīriem, kāzām, ceļojumiem, izklaidēm, utt.
16.06.2016 10:51 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Es esmu tāda pati. Domāju, ka tas nav nekas nenormāls. Mēs vispār dzīvojam sabiedrībā, kur introvertus uzskata par dīvaiņiem, bet ekstravertus - par normāliem. Patiesībā normāli ir abi! Un introvertiem arī ir ļoti daudz labu īpašību, par ko ekstraverts var tikai sapņot.

++

Jā, es ik pa laikam tiekos ar kādu draudzeni, bet ikdienā īpaši nekomunicējam. Man katru dienu ir tik daudz cilvēku apkārt, ka vakaros un brīvdienās gribas būt vienai vai ar mīļoto cilvēku. Un es it nemaz nejūtos tāpēc sliktāka par citiem.
16.06.2016 10:52 |

Reitings 17203
Effy Tev taisnība. Drusku varbūt nepareizi izteicos pieminot virspusējas intereses utt. Vienkārši ar cilvēkiem kuri nav tie paši tuvākie, tādas diemžēl tās sarunas iznāk, gribi vai negribi, jo pa īstam vai nu nav par ko runāt kas abas puses interesē, vai vienkārši negribās nemaz. Tomēr tā īsit neliekas kā iedomība vai kas tāds.. Ja nav par ko runāt, tad vienkārši nav.
16.06.2016 10:54 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Martha, Tevis ieliktā bilde perfekti raksturo manu dzīvi! :D Cepums Tev!
16.06.2016 10:58 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pazinu man ir daudz, pat parak daudz labu pazinu. Draudzene tikai viena, un ta jau no mazas berna kajas, cipars ir milzigs kopa mums. Viri nomainiti bet mes joprojam kopa. Berniem krustmates esam savstarpeji. Vinai varu zvanit kaut 2 nakti ja negul pacels, ari vina tapat. Stundam varam runat. Mes jau radinieces esam, un vina man loti svarigs cilveks dzivee. Lia gan tuvu vairs nedzivo un tiekamies samera reti.
16.06.2016 11:00 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Mēs vispār dzīvojam sabiedrībā, kur introvertus uzskata par dīvaiņiem, bet ekstravertus - par normāliem. Patiesībā normāli ir abi!

+++

Man kā introvertam ļoti nepatīk, ja pajautā, kā klājas, bet tas jautājums ir tikai jautāšanas pēc un atbildi nemaz negrib dzirdēt vai neklausās.
Visas sirds sāpes uzkrauju vīram un esam vienojušies, ja viņam par daudz, tad tā arī pasaka, bet viņš man ļoti racionāls un ar pāris vārdiem visu saliek pa plauktiņiem :-D

Ja vienam ir kaķis, otram nav, tad garš kaķa dzīves pārstāsts var būt ne tikai garlaicīgs, bet pat nogurdinošs.

:-D Man ir kaķis, bet tāpat tie pārstāsti liekas nogurdinoši.
16.06.2016 11:00 |

Reitings 77
Reģ: 21.04.2015
Sophies_world
Varbūt tās tavas draudzenes ir vienas un bāros meklē otrās pusītes? Varbūt tāpēc tev garlaicīgi, jo mājās jau draugs ir?
16.06.2016 11:01 |

Reitings 5954
Jāsaprot tomēr viena lieta. Introverts uzlādējas no vienatnes. Ekstraverts - no cilvēkiem. Attiecīgi introvertu nogurdina pārāk daudz cilvēciskās komunikācijas, bet ekstravertu nogurdina pārāk daudz vienatnes. Tāpēc introvertam bieži vien gluži vienkārši trūkst enerģijas uzturēt attiecības ar cilvēkiem, pļāpāt pļāpāšanas pēc, rīkot tikšanās, tusiņus. Savukārt ekstravertam šīs enerģijas ir pārpārēm. Taču viņš nevar iedomāties, kā tas ir - pabūt vienam, teiksim, trīs dienas pēc kārtas.
16.06.2016 11:02 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
16.06.2016 11:05 |

Reitings 1197
Reģ: 23.03.2012
Miss Joker, tas citāts bija tieši ar sekojošu domu, ka jā, viņa nav atradusi savus cilvēkus un nē, citi nav slikti.
16.06.2016 11:24 |

Reitings 17203
nannerle Skaidrs :D Tad atvainojos ka pārpratu :D
16.06.2016 11:26 |

Reitings 17203
Rebelsoul Tā bilde tik labi apraksta mani :D
16.06.2016 11:28 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Cenšos par to aizdomāties, kad komunicēju ar introvertiem, bet tur jau ir tā sāls, ka pat introverti šad tad, ļoti reti, bet tomēr vēlas komunicēt ar dažiem, ļoti rūpīgi izvēlētiem cilvēkiem.

Es esmu introverta, bet man ļoti ir nepieciešama komunikācija ar cilvēkiem. Ne visiem, bet saviem draugiem, paziņām - gan tāpat satiekoties uz kafiju, gan izbraucienos, gan spēļu vakaros, gan ballītēs, gan vēl kādos pasākumos. Un tas nav ļoti reti. :D
16.06.2016 11:29 |

Reitings 5954
Es esmu introverta, bet man ļoti ir nepieciešama komunikācija ar cilvēkiem.
nesaka, ka introvertiem nevajag komunikāciju. Taču viņiem to vajag mazāk nekā ekstravertiem.
16.06.2016 11:47 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits