Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Atsevišķas kopdzīves uzsākšana

Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Labrīt meitenes! ;)
šorīt labprāt paklausītos pozitīvus un visādus citādus pieredzes stāstus par to, kā jums ir gājis ar ievākšanos jaunā mājvietā.
Diezgan ilgu laiku ar savu mīļoto vīrieti dzīvojām kopā ar viņa mammu. līdz ar to viss dzīvošanai nepieciešamais tika pirkts un ieguldīts esošajā mājvietā. tā nu tagad ir sanācis, ka esam izlēmuši pārvākties dzīvot atsevišķi. esam iegādājušies dzīvokli,bet tagad kad gandrīz jau jau jāvācas iekšā manī sāk pamosties bailes par to, ka mums tak reāli vēl nebūs nekā sadzīvē nepieciešamā. labi ja panna, katliņš un tējkanna :D
tāpēc, labprāt palasītu kāda ir bijusi jūsu pieredze ;)
lai visām jauka otrdiena! ;)
14.06.2016 08:55 |

Reitings 987
Reģ: 02.06.2016
Bet tas taču ir dikti forši - paši veidosiet savu iedzīvi un kārtību, vismaz mums tā bija.
Dzīvokli īrējam, tapēc nevaram , protams, taisīt remontu no nulles un iekārtot kā gribam, bet toties esam šķīvi pa šķīvim, palagu pa palagam, bet nu jau esam iekārtojušies un normāli dzīvojam.
Ja Jūs paši esat nopirkuši dzīvokli, tad vēl jo vairāk- būs radošs un jauks process, kopā visu darīsiet un vēlāk vēl pašiem būs prieks, ka Jūsu mājas un paši visu esat pamazām savākuši :)
14.06.2016 09:02 |

Reitings 300
o, jā, zinu ka būs forši :D
bet mani baida, ka iespējams pirmo mēnesi vakariņas ēdīsim sēžot uz grīdas :D
14.06.2016 09:31 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Te saskatu tikai plusus!
14.06.2016 09:33 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Arī tas būs forši! Jūsu ligzdiņa, visu, visu no pašiem sākumiem, pa galda, krēslam, dīvānam, superīgi (l) Es tā ļoti gribētu.
14.06.2016 09:34 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Ui, man šis vēl tikai priekšā. Jācer, ka nākammēnes varēsim sākt aktīvāk kaut ko kustināt.

Bija dikti jauki, ka aizvakar ar draugu apspriedām, ko un kā dzīvoklī varētu taisīt, un skatījāmies arī pinterest bildes. Tik forši!

Tieši tāpēc -priecājies! Par katliem un pannām nesatraucies. Viss būs! (l)
14.06.2016 09:45 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Viss būs! Tikai vajag laiku. :)
Mēs sākumā īrējām. Un pamazām visu pirkām. Atceros cik sākums bija grūts, kad sākām studēt, bet pamazām auga mūsu ienākumi. Tāpēc sākām pirkt lielākas lietas TV,ledusskapi utt. Nesen pārvācāmies uz savu dzīvokli. Šeit gan daļa mēbeļu bija, bet savedot mūsu vēl, tagad mums nekas netrūkst :)
14.06.2016 09:49 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Viss sakārtosies pats no sevis :) Mēs gan vēl atļāvāmies nedaudz paremontēt īrēto dzīvokli, protams, ar saimnieku atļauju - pārlīmējām tapetes, pārkrāsojām koridorus, sakārtojām elektrību un vadus, izdarījām vēl visādus sīkumus. Tā kā par īri nemaksājam, tad izdomājām tādā veidā to naudu ieguldīt, lai vienkārši patīkamāk pašiem dzīvoties un ciemiņus varētu pieklājīgi uzņemt.
No tādām sadzīviskām lietām, mums šis tas jau bija, nebija tā, ka ievācāmies un nebija nekā, bet daudz ko vienkārši pirkām jaunu - skapjus, dīvānu, visādus saimniecības sīkumus, nu daudz. Ļoti daudz ko mums atdāvināja vai uzdāvināja vecāki, bet ir forša sajūta, atvest visas mantas un ievākties, riktēties tā, kā paši grib un tad skatīties, kā trūkst, ko vajag, doties uz veikalu un izvēlēties. Jo šajā dzīvoklī ievācāmies pilnīgi no nulles, dzīvoklī bija vien galdiņš un virtuvē nekā netrūka (virtuves iekārta, ledusskapis). Pārējās istabas bija četras sienas, kuras nu ir kļuvušas tik mīļas, jo šo to pārveidojām pa savam un ieguldījām laiku, lai tur visu savestu kārtībā smuku un tā, kā pašiem patīk :)
14.06.2016 10:15 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Mēs kopā sākām dzīvot, kad abi ievācāmies jaunajā dzīvoklī. Jau no paša sākuma visu iekārtojām paši -sienu krāsas, segumi, utt. Man ļoti patika tasv iss process, kad stundām varejām vazāties pa veikaliem un salīdzināt visus variantus, meklēt piemērotāko. Man liekas, ka no sākuma pietiek ar sākuma komplektiņu - duša, matracis, ledusskapis, kaut kādi plaukti, daži trauki - lietas, kas reāli ikdienā ir nepieciešamas. Mums pārsvarā visas mēbeles bija pagaidu. Un lai gan saka, ka nekas nav mūžīgāks kā pagaidu mēbeles, tagad no pagaidu mebelēm ir palikusi tikai virtuves iekārta. Mēs katru menesi pirkām pa kādai lielai lietai - duškabīne, dīvāns + mazākas - lampas, trauki, katli, mazā santehnika. Un tas prieks par visu jauno mūsu dzīvoklim bija neizmērojams. Varejām lēkāt no prieka kad ieklājām paklāju, ieskrūvējām spuldzīti vai nolikām glāzes plauktiņā. Varbūt izklausās nedauz šizo no malas, bet mes tiešām priecājamies par katru jauno siīkumu un nesīkumu mūsu jaunajam mājoklim. Un tā sajūta, kad izskatās pat labāk kā bija plānots(l) Vajadzību saraksts vēl ir, bet tas tiešām ir foršs process, kas,protams, prasa arī līdzekļus un laiku.
Varu ieteikt arī izveidot sarakstu ar nepieciešamajām lietām, izvērtēt, kuras ir prioritāras un pamazām svītrot ārā.
14.06.2016 10:19 |

10 gadi
Reitings 2545
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt tas tieši ir foršāk, ka dzīvoklis ir tukšs un nav nekā, un jūs varat visu iekārtot no nulles kā paši vēlaties. Vismaz es labprātāk gulētu uz grīdas tukšā istabā nekā, ja tur būtu mēbeles, kas man nepatīk.
Man šis process vēl ir priekšā un gaidu to ar nepacietību! :)
14.06.2016 11:17 |

Reitings 300
Pēdējās dienās vienīgais par ko vien spēju domāt- kā pareizāk salikt finanses pa plauktiņiem, lai pietiktu visam. Mīļais jau saka, ka man jau tā kā apmātība..
Bet ceru, ka tiešām būs forši kā Jūs sakiet ;)
14.06.2016 21:30 |

Reitings 59
Reģ: 15.04.2016
O, jā, man arī šis aktuāli! Pavisam drīz ievācamies jaunajā miteklī un uz rokas ir tikai ledusskapis, panna, katli, pāris šķīvi, gultas veļas minimums un kastes ar drēbēm.. :-D Bet esmu ļoti priecīga par šo variantu, ka visu varēsim izveidot paši kā vien vēlamies!

Protams, sākumā būs neērti, kamēr visu iekārtosim, bet rezultāt būs tā vērts! (l)
14.06.2016 22:02 |

Reitings 522
Reģ: 28.11.2013
Ir, ir forši. Pats foršākais sāksies, kad saņemsi pirmo apkures rēķinu.
14.06.2016 22:02 |

10 gadi
Reitings 2910
Reģ: 27.08.2009
Ja jau izturējāt kopdzīvi ar vecākiem, tad jau šis būs kā paradīze. :D Bet finanšu sadale gan jāizrunā stingri jau pirms te minētajiem pirmajiem maksājumiem. ;)
14.06.2016 22:05 |

Reitings 300
Māra30- nu pirmajos mēnešos tas noteikti būs liels šoks :D
15.06.2016 09:06 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
Mēs ar vīru esam jau 3 reizes sākuši dzīvi no nulles tieši mājokļa jomā. Bet to visu pašu sāku atceros ar jaukām atmiņām. Kā sēdējām iekrauti starp kastēm uz grīdas un ēdām vakariņas, arī pat no plastmasas šķīvjiem. Esam gulējuši uz viena šaura matracīša, kas nolikts uz grīdas pilnīgi, pilnīgi tukšā istabā. Un šādi varētu turpināt. Tas viss ir jauki, tā veidojas tā kopdzīve un 90% pāri tam visam kādreiz ir gājuši cauri.
Viss būs labi, visu pamazām iekārtosiet ;-)
15.06.2016 09:26 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Tas tik tiešām ir dikti forši (l) atceros kā gājām pirkt 2 dakšiņas, 2 nazīšus, 2 karotītes, lai ir ar ko ēst. Uzreiz vairāk nopirkt nevarējām atļauties :D baigi forši tas viss ir. Nebaidies no pārmaiņām :) viss izdosies :)
15.06.2016 09:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits