(Finansiāli) izteikti nabadzīgus cilvēkus personīgi nepazīstu, tāpēc mani daudz vairāk uztrauc garīgā nabadzība, kura vienlīdz labi prot atrast mājas gan pilī, gan būdiņā. Aprobežotība, nevēlēšanās ieklausīties oponentos (un to rezultējoša stagnācija), sava akotiņa uzspodrināšana uz citu iedomātās nepilnvērtības rēķina. No sērijas: 1) Esmu mietpilsonisks ķēms, kurš reizi nedēļā izklaides pēc iekausta bērnu, toties es vismaz nelaizos ar sava dzimuma pārstāvjiem! Stiepiet šurp kroni!
2)Reiz izliku no mājām grūsnu kaķeni, bet esmu tīrasiņu latvietis! Kur reveranss?
Zinu, ka tūlīt mani bez žēlastības iestūķēs ezotēriķu plauktiņā, tomēr apkārt notiekošā spoguļošanās mūsos (un otrādi) parāda sevi atkal un atkal. (Še atkal uzvirmo mans slinkums te šovakar izvērsties.)
Pievēršoties tēmas būtība:, ja nu gadījumā šī diskusija vērtīsies plašumā (man gan šķiet, ka tā nebūs, jo visi nolaiduši tvaiku dzīves izmaksu sāgā)m noteikti kāds sacīs, ka nekādas nabadzības nav, jo Alfas un Spices autostāvvietas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē rindojas vairākos stāvos. Nu, varbūt vajag kādreiz savu dzīves žēloto snīpi pabāzt ārpus Pierīgas robežām: tur sastapsiet ļaudis, kas tādu Rimi mūžā nav redzējuši un neredzēs. Turklāt arī tie, kas savā neglābjamajā slinkumā samierinās ar 280 eiro uz ķepas, sirgst ar netikumu ēst, un, ja kasieru un medmāsiņu šlakai paredzētais Supernetto atrodas pilsētas otrā malā, nākas vien sarūgtināt augstdzimušos un mīt ar tiem vienu taciņu gar Rimčika plauktiem. Sabiedriskais transpors šai bomzīšu kārtai bez maksas nodrošināts netiek.