Intelektuālās rotaļas

Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Labvakar piektdienā :) Līdz šim mani interesēja lasīt rakstus par veselību, skaistuma rituāliem, mīlestību un citām sievisķīgām tēmām. Taču šobrīd sapratu - gribu kļūt intelektuāla!! Tā lai būtu ar vien vairāk tēmu par ko parunāt ar savu otro pusīti.

Kādas grāmatas jūs ieteiktu? Vai ka citādi izglītoties?

P.S. es sekoju līdzi politikai, ir zināšanas reliģijā. Taču pieklibo vēsture, literatūra, māksla
10.06.2016 23:37 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Jā, daudz kas tiek sagrozīts par labu vai sliktu vienai pusei, bet ne šajā gadījumā. Un atvaino Krievijā vēsturē viss tiek sagrozīts par labu viņiem.

Un kur, interesanti, tā nav? Katrs tāpat, ieskaitot mūsējos, ražo savus mītus un mītiņus, lai būtu, ko skolnieciņiem skolās pastāstīt. Un, palasoties kaut vai P. Rozīša "Ceplis" (it kā daiļliteratūra, bet daudzējādā ziņā - vēsturisks romāns), sāk izskatīties, ka lielā 30-to labklājība Tavā galvā ir tieši viens no tādiem mītiem. Jā, pacēlums varēja notikt, pateicoties Vācijas tālaika situācijai un lielajai depresijai. Ja lielās rietumvalstis kādu 10 gadu laikā bez kara būtu spējušas tikt ar savām problēmām galā, visa Ulmaņa radītā labklājība pēc tam būtu atgriezusies sākumpunktā. Tā kā manuprāt tā brīža labklājība nāca komplektā ar to, kas notika pēc tam, - karu un visu, kas ar to bija saistīts. Jā, vēsturnieks neesmu, bet lielvalstu pieejās mazajām valstīm jau sen nekas būtībā nemainās.
11.06.2016 20:01 |

Reitings 747
kad 90. gados atbrauca ārzemju latvieši uz Rīgu viņi šausminājās par to kādā stāvoklī atrodas Latvija. Liela nabadzība.

Ir bijusi saskarsme. Nezinu, varbūt man vienam ir tāda pieredze, bet no mana skatu punkta tie ir cilvēki, kuriem patīk skaisti runāt, bet, kad lieta nonāk līdz darīšanai, tad sākas brīnumu lietas! Ja kāds konstanti ir piekrāpis uzņēmējus, kurus es zinu, novilcinājuši rēķinu apmaksas par saņemtajiem pakalpojumiem un precēm, čakarējuši reklāmistus, tad tie nē, nav ne krievi, ne aziāti. Tie ir mūsu ārzremju tautieši. Dažs labs, cik dzirdējis esmu, pat ir dabūjis no šejienes aizbraukt atpakaļ, jo nav visā Rīgā palicis neviens uzņēmējs, kuram tāds "tautietis" nav kādu cūcību sastrādājis.
11.06.2016 20:08 |

Reitings 747
Kas attiecas uz piesaukto policiju. Tu neapšaubīji tieši okupācijas faktu, bet ja tu skaidrā tekstā apšaubītu, tevi varētu apsūdzēt pēc noteiktā panta. + es vel varētu tevi personiski iesūdzēt tiesā par goda un cieņas aizskaršanu. Latvijā atšķirībā no Krievijas ir demokrātija tāpēc mēs ļaujam tādiem Ušakoviem ņirgāties par Latviju un latviešiem, bet tikai līdz noteiktai robežai!
Un tas par sakariem nav melots, es esmu mācījies kopā ar augta ranga VP šefa meitu vienā klasē. + ir arī zināms paziņu paziņa no tās struktūras.

Tas nav drauds, tikai brīdinājums neņirgāties par traģisko Latvijas vēsturi!

UN tas, bez šaubām, izmainītu manas domas. :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Ja mērķis būtu iemantot vēl vienu ne īpaši lojālu šīs sabiedrības locekli, tas tas gan būtu panākts 100%. LV vēl tikai, acīmredzot, ir ceļā, bet izskatās, ka mums ar laiku būs sava LR Sirdsapziņas ministrija.
11.06.2016 20:11 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Zigfrids laikam tomēr būsi audzis PSRS laikā, ar tādiem, ja nav atvērta domāšana vēstures jautājumos ir sarežģīti diskutēt par šādām lietām.

Es nezinu ne tavu vecumu, ne izglītību, ne tavas zināšanas vēstures jomā. Es pats esmu jaunietis, ar vidējo, bet man padodas un interesē vēsture. Izņemot kultūras vēsturi, tur man lielāki robi.

Es pats no saviem vecākiem spriežu, jo viņiem skolā pavisam, kas cits mācīts...

Es lasu grāmatas, arī vēsturiskās, tikai ne tik sarežģītas, kā ''Ceplis'', bet esmu redzējis filmu, sen atpakaļ. Tā kā neesmu sen skatījies miglaini atceros kas tur bija, bet man bija licies, ka tur nav par Ulmaņlaikiem...Latvijas uzplaukums bija pateicoties tam, ka Ulmanis visu ražošanu pakārtoja lauksaimniecības produktu ražošanai. Mūsu sviests, bekons, graudi bija ļoti pieprasīti Eiropā. Tāpat ja nemaldos Minox nāk no tā laika, tam laikam ļoti moderna ierīce.

Tu iztaisi, ka nejaušības (apstākļu sakritības) pēc LV zēla un plauka...Tā nav! lai kā tev negribētos to atzīt, bet ja nebūtu bijis II pasaules karš, tad LV populācija būtu ap 3-4 M, un kādi 80-90% latvieši. Un būtu mēs Skandināvijas tipa valsts. Tam laikam mēs bijām attīstīta, bagāta valsts.

Tu tak zini, ka ienākot krieviem viņi visu izzaga un izveda? Neviena bijusī PSRS valsts nav turīga, jā tām kam ir nafta (Krievija, Azerbaidžāna) it kā teorētiski ir pietiekoši turīgas, bet tauta tajās valstīs ir nabadzīgāka par Latvijas iedzīvotājiem.

Senie latviešu izbraucēji bija ļoti uzņēmīgi un veiksmīgi. Iesaku papētīt viņu dzīvesstāstus, viņi ir sasnieguši labklājību pašu spēkiem no nulles. Man vel kolekcijā mētājas tāda dokumentālā filma ''Latvietis''. Ja interesē, varu pārsūtīt.
Personiski nepazīstu nevienu no tā laika izbraucējiem, bet esmu LR1 raidījumā Krustpunkts dzirdējis stāstus par viņu atmiņām atbraucot uz Rīgu 90. gadu sākumā. Visi pozitīvi ar patriotismu, kas trūkst tagadnes aizbraucējiem.

Zini, baigi laba ideja par to Sirdapziņas ministriju, tikai viņu vajadzētu kopā ar izglītības sistēmu ieviest, jo lielākajai daļai neeksistē tāda, šajā forumā tādas ir daudz, par tevi nezināšu teikt.
Lai gan kā lai iemāca sirdsapziņu? Tā ir vai nav.

Zini, man ir aizdomas, ka tu skaties tās krievu propagandas filmas, jo retorika kā no viņām.

Vari atbildēt uz vienu jautājumu? Putins PSRS sabrukšanu ļoti pārdzīvo, šobrīd mēģina atjaunot kaut ko līdzīgu. Vai tu arī sēro pēc padomju laikiem?
11.06.2016 21:23 |

Reitings 747
Šobrīd nav laika daudz rakstīt, bet, jā, atzīstu, es interesējos arī par Krievijas un vietējo krievu viedokļiem tai vai citā jautājumā un arī - par Krievijas oficiālo nostāju.
Es tagad pateikšu briesmīgu lietu, bet, cik esmu lasījis, Putins netaisās atjaunot nekādu PSRS. Gluži otrādi - oficiālās varas nostāja jautājumā par PSRS ir atvieglojums, ka ir tikuši vaļā no visādām republikām, kuras uz neizdevīgiem noteikumiem padomju gados bija jāuztura no Krievijas resursiem. Tagad nostāja ir - maksājiet, un būs jums resursi! Kāpēc briesmīgu lietu? Da vnk tāpēc, ka tādas lietas apjausma un tādu mītu sagraušana (par krievu vēlmi mūs atkal sev "pievienot") izsit pamatu zem visas mūsu valsts liekēžnacionālistu retorikas un valdošo kultivētās ideoloģijas. Tas ir sāpīgi, bet, ja ierindas latvietis vairs nedomās par okupāciju un ļaunajiem krieviem, politiķiem var pienākt laiks, kad būs JĀRĀDA darba rezultāti, un nepietiks ar bakstīšanu austurmu virzienā un runām par Putina tankiem un vēl nez' ko.
Ukraina? Jā, Krievijas ārpolitiskā doktrīna paredz Krievijas karaspēka ieiešanu teritorijās ... KURĀS IR 100% PāRLIECīBA PAR IEDZīVOTĀJU VAIRāKUMA ATBALSTU TAM. Kā apstiprinājums tam ir tas, ka, ja gribētu atjaunot PSRS, tādas Gruzijas šodien vairs nebūtu, bet pievāca tikai 2 teritorijas, kurās šis atbalsts bija. Ja tā, - Baltijas okupācija pie pašreizējā Krievijas prezidenta ir NEIESPĒJAMA.
11.06.2016 22:46 |

Reitings 1584
Nja, sapratu kas tu par putnu :D Tu pat vienu citu LV ārzemju nepilsoni no viena cita foruma sit pušu!

Tā kā no pieredzes saku, ka tādi cilvēki ir pārāk nozombēti lai spētu objektīvi izvērtēt informācijas patiesību neredzu šai mūsu diskusijai jēgu.

Vienīgais, ko nobeigumā tomēr uzrakstīšu šajā sakarā:

1) Ja ne gluži PSRS, bet savu teritoriju, no vecajām padomju bloka valstīm gan Putins grib palielināt.Par to liecina gan izteikumi, gan diemžēl reālie darbi. Ja pirms Gruzijas es nedomāju reāli, ka Krievija uzdrošinātos iebrukt citā valstī, tad tagad domāju pretēji. Visi pieņemtie likumi un domājošo krievu vajāšana tikai pierāda, ka Ukraina nebūs pēdējā valsts kur iebruks.
2) '' kuras uz neizdevīgiem noteikumiem padomju gados bija jāuztura no Krievijas resursiem''.
Šito derētu parādīt kādam vēsturniekam, redzētu ko teiktu :-D iesaku painteresēties tomēr citos informācijas līdzekļos ne tikai krievu propagandā klausīties.
3) Gruzija&Ukraina...var redzēt kur esi smēlies informāciju. Ieteiktu pameklēt objektīvo informāciju par abiem kariem. Starp citu bija viena dokumentālā par Gruzijas karu kuru veidoja neatkarīgi krievu un rietumu žurnālisti. Rietumu no Gruzijas puses, Krievu no Krievijas. Un kāds bija slēdziens? Ka Krievija vainīga :D Iesaku paskatīties video, bildes no abiem iebrukumiem, tas kā pret gruzīniem, ukraiņiem, Krimas tatāriem izturas iebrūkot ir vnk šausmas. Zaļie cilvēciņi/snaiperi/separātisti tev skaitās tie vietējie 100%. Lai nu būtu.

Ko ar visu šo gribēju pateikt? Krievija melo un melos. Atcerēsimies kaut vai to pašu Katiņu (miers viņu dvēselēm). Tās ir vnk drausmas uz ko tie zvēri ir spējīgi...
Tādus kā tu un daļu cosmo lietotāju (lasīt ''uzvaras dienas'' svinētajās) nekad nevarēs pārliecināt par to, ka Krievija ir agresorvalsts, par to, ka Krievija neapdraud mieru un neatkarību, par to, ka pastrādātās zvērības (okupācijas, slepkavības, spīdzināšanas, izvarošanas) nav darījuši krievi lai pakļautu un uzspiestu savu valdīšanu.

Un nepārproti (-iet), man nav nekas pret krieviem. Jā, man Krievija kā valsts nesimpatizē, jo tos asinsdarbus nav iespējams tik viegli nomazgāt Jā, man nepatīk Putins. Jā, neciešu tos krievus, kurus latviešu vidū (ne tikai nacionāli domājošo, bet jau plašākā mērogā) sauc par Kolorādo lenteņiem.
BET es cienu visus krievus visā pasaulē, kas ir par mieru, nožēlo savas valsts/dzimtenes pastrādāto. Kas ciena citas tautas. Kas ir domājoši (tev un milzīgai daļai šejienes lietotāju ar to ir grūtības) un spēj izvērtēt patiesību. Vnk sakot es spēju novērtēt labos krievus. Tādus es saucu par savējiem (vietējie domāti, kā pieņemti lojāli LV iedzīvotāji, ārzemju kā nacionāli domājošus) .

Es tev un pārējiem, kas šo garo penteri lasāt aizdomāties, kāpēc visā pasaulē vārds Krievija, krievs nesaistās ar pozitīvām emocijām.

Par saticību starp tautām un mieru!
11.06.2016 23:38 |

Reitings 747
Tā kā no pieredzes saku, ka tādi cilvēki ir pārāk nozombēti lai spētu objektīvi izvērtēt informācijas patiesību neredzu šai mūsu diskusijai jēgu.

Vienīgais, ko nobeigumā tomēr uzrakstīšu šajā sakarā:

Ja uzskati, ka tālākai diskusijai jēgas nav, tad lai tā notiek! Vienīgais, ko nobeigumā gribētos īsi uzrakstīt man ir tas, ka, ja par nozombētu būtu jāuzskata mani, tas tieši tas pats pilnā mērā attiecas uz Tevi. Par to liecina Tavs pēdējais koments, un ne tikai pēdējais.
12.06.2016 09:15 |

Reitings 1584
Ok, lai būtu;-)

Vispār tu esi vīrietis, pareizi? cosmo sievietēm būtu jāpamācās, kā veido normālas diskusijas. Savādāk, ja kaut kas nepatīk, tad otru sāk aizskart.

Kamēr starp džekiem parasti tā nav. Diametrāli pretēji viedokļi saduras, nerodas kopsaucējs. Bet tas viss bez personiskiem apvainojumiem. Man šī nav pirmā tāda veida diskusija, tāpēc saku kā ir.

Zigfrids es tev nepiekrītu, bet cienu par to, ka esi daudzmaz kulturāls cilvēks. Veiksmi tev!
12.06.2016 20:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)