Zigfrids laikam tomēr būsi audzis PSRS laikā, ar tādiem, ja nav atvērta domāšana vēstures jautājumos ir sarežģīti diskutēt par šādām lietām.
Es nezinu ne tavu vecumu, ne izglītību, ne tavas zināšanas vēstures jomā. Es pats esmu jaunietis, ar vidējo, bet man padodas un interesē vēsture. Izņemot kultūras vēsturi, tur man lielāki robi.
Es pats no saviem vecākiem spriežu, jo viņiem skolā pavisam, kas cits mācīts...
Es lasu grāmatas, arī vēsturiskās, tikai ne tik sarežģītas, kā ''Ceplis'', bet esmu redzējis filmu, sen atpakaļ. Tā kā neesmu sen skatījies miglaini atceros kas tur bija, bet man bija licies, ka tur nav par Ulmaņlaikiem...Latvijas uzplaukums bija pateicoties tam, ka Ulmanis visu ražošanu pakārtoja lauksaimniecības produktu ražošanai. Mūsu sviests, bekons, graudi bija ļoti pieprasīti Eiropā. Tāpat ja nemaldos Minox nāk no tā laika, tam laikam ļoti moderna ierīce.
Tu iztaisi, ka nejaušības (apstākļu sakritības) pēc LV zēla un plauka...Tā nav! lai kā tev negribētos to atzīt, bet ja nebūtu bijis II pasaules karš, tad LV populācija būtu ap 3-4 M, un kādi 80-90% latvieši. Un būtu mēs Skandināvijas tipa valsts. Tam laikam mēs bijām attīstīta, bagāta valsts.
Tu tak zini, ka ienākot krieviem viņi visu izzaga un izveda? Neviena bijusī PSRS valsts nav turīga, jā tām kam ir nafta (Krievija, Azerbaidžāna) it kā teorētiski ir pietiekoši turīgas, bet tauta tajās valstīs ir nabadzīgāka par Latvijas iedzīvotājiem.
Senie latviešu izbraucēji bija ļoti uzņēmīgi un veiksmīgi. Iesaku papētīt viņu dzīvesstāstus, viņi ir sasnieguši labklājību pašu spēkiem no nulles. Man vel kolekcijā mētājas tāda dokumentālā filma ''Latvietis''. Ja interesē, varu pārsūtīt.
Personiski nepazīstu nevienu no tā laika izbraucējiem, bet esmu LR1 raidījumā Krustpunkts dzirdējis stāstus par viņu atmiņām atbraucot uz Rīgu 90. gadu sākumā. Visi pozitīvi ar patriotismu, kas trūkst tagadnes aizbraucējiem.
Zini, baigi laba ideja par to Sirdapziņas ministriju, tikai viņu vajadzētu kopā ar izglītības sistēmu ieviest, jo lielākajai daļai neeksistē tāda, šajā forumā tādas ir daudz, par tevi nezināšu teikt.
Lai gan kā lai iemāca sirdsapziņu? Tā ir vai nav.
Zini, man ir aizdomas, ka tu skaties tās krievu propagandas filmas, jo retorika kā no viņām.
Vari atbildēt uz vienu jautājumu? Putins PSRS sabrukšanu ļoti pārdzīvo, šobrīd mēģina atjaunot kaut ko līdzīgu. Vai tu arī sēro pēc padomju laikiem?