Studēju RPIVA'ā nu jau maģistros. Arī es pirms 5 gadiem biju izvēles priekšā - LU vai RPIVA. Toreiz devos uz "atvērtajām durvīm", lai pieliktu punktu savām šaubām. LU jau ieejot man nepatika. Es pat nezinu, kas tas bija, bet man nepatika un viss. Arī tālākajās sarunās, kur tikāmies ar pasniedzējām bija skaidri redzams, ka viņi nav īpaši ieinteresēti un šāda attieksme būs sagaidāma arī studiju procesā. Man vienkārši nepatika tur nekas, savukārt, RPIVA man patika telpas, patika vide, patika ieinteresētā attieksme. Visu sīki un smalki izskaidroja. Protams, to var saukt par labu pašreklāmu vai PR, bet es joprojām nenožēloju savu izvēli, jo šajā iestādē jutos labi par spīti tam, ka bija arī grūti brīži kā jau katram studentam.
LU bija maz budžeta vietu, RPIVA'ā krietni vairāk. Tas man bija ļoti nozīmīgi. Paziņa toreiz aizgāja uz LU un vēlāk pārnāca pie mums, jo LU jau tā mazās budžeta vietas 2. pusgadā pēkšņi samazināja bez brīdinājuma, vienkārši nostādīja fakta priekšā.
Vēl viens "-" ir tas, ka LU ir maz prakses( RPIVA'ā prakse jau no 1. kursa), bet ļoti daudz teorijas, bet tajā pat laikā pedagogiem nav elementāras pratiskās zināšanas, kā , piemēram, uzrakstīt pareizi tik elementāru lietu kā mērķus un uzdevumus nodarbībām. Vairākas manas kursa biedrenes ir izlīdzējušās LU meitenēm rakstot mērķus un uzdevumus vai labojot konspektus. Manuprāt, tā ir elementāra lieta un ja profesionāls pedagogs nav spējīgs noformulēt mērķi un uzdevumus, tad kādas ir prasmes plānot nodarbības, savu darbu. Tas jau nav tikai studiju laikos, arī pēc tam. Agrāk strādāju ar 3 meitenēm, kas no LU. Ikdienas vidē tur bija bardaks nodarbībās pii, bet arī tā var būt individuāla iezīme. Nesaku, ka LU vainīga. Tie ir mani personīgie novērojumi. Arī manā kursā RPIVA'ā bija meitenes, kas neko nesaprata un paklausoties nodarbību izklāstos likās dziļš purvs.
Domāju, visu nevar dalīt "melns" vai "balts" kategorijās. Nejēdzīgi studiju priekšmeti un pasniedzēji ir gan RPIVA'ā, gan LU, domāju arī RTU un citās augstskolās, specialitātēs, studiju virzienos...
Ir jārēķinās, ka studiju procesā būs dažādas emocijas un mirkļi - būs vieglāk un būs grūtāk.