Intelektuālā saderība

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Jā, vēl nevaru beigt par to cepties, bet cik liela nozīme ir intelekta saderībai? :D
Nu, pieņemsim, kā manā gadījumā - meitene izglītota, kārtīga, talantīga, apzinīga (labi, pietiks sevi lielīt :D bet salīdzinot ar kavalieri ir kā ir... :D), bet puisis neizceļas ar labu izglītību, nemāk rakstīt, neinteresē nekas tāds, kur būtu jānodarbina prāts.
Katrā ziņā, mums arī nav tādu kopīgu interešu, par kuru būtu abi kaismīgi aizdegušies. Drīzāk tādas, kurām vnk vajadzētu pielāgoties. Nekas mūs nevieno, tikai pārsteidzošā kārtā ir par ko runāt un varam viens otru uzklausīt. :D
Tad kas ir svarīgāks - uzticība, labestība, atbalsts utml. vai tomēr arī prāts spēlē lielu lomu? Jo ir tā, ka vnm esmu jūsmojusi par inteliģentiem puišiem, kas padara tos 10x pievilcīgākus, taču nezinu, vai tādu nāktos sev atrast .
p.s. Dažbrīd sarunas laikā piegurstu "nolaisties" līdz tam seklajam līmenim, jo nevar raisīt gudras sarunas. :D
09.06.2016 21:16 |

10 gadi
Reitings 631
Reģ: 29.01.2009
Ja nav intelektuālās saderības, var būt nez kādi gultas prieki, taču ilgtermiņā šīs attiecības neizdosies. Cilvēkiem ir jābūt līdzīgā attīstības līmenī, ja ne, tas, kurš augstāk, agri vai vēlu sāks besīties par otru. Ir jābūt arī līdzīgai vērtību sistēmai. Uzskati par daudzām lietām var būt dažādi, taču ir jāspēj spriest līdzvērtīgā līmenī.
10.06.2016 11:50 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Pekrītu, ka tā izteikties nav smuki. Esmu arī pamanījusi, ka citus par stulbiem bieži mēdz saukt cilvēki, kas paši neizceļas ar gudrību. Jo gudrs cilvēks ir arī taktisks.
10.06.2016 11:51 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Un ir taču iemesls, kāpēc viņu izvēlējies? Jo es uz tādiem galīgi dundukiem, kurus interesē tieši nekas (varbūt vakaros iedzert aliņu ārā uz soliņa ar draugiem, kuriem arī jau 20+), nemaz neskatos.
10.06.2016 11:51 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tas ka ar otru cilvēku nav izdevusies laba saderība un esat pārāk atšķirīgi nenozīmē ka otrs cilvēks ir sliktāks, nožēlojamāks vai taviem vārdiem tupāks. Tas vienkārši nozīmē to ka jums nesaskan un ka ir jāšķiras nevis publiski jānoliek cilvēks. Principā tie kas šādi izsakās par citiem cilvēkiem man liekas daudz sliktāki un pat iedomīgāki ilvēki.

Ja nejūties uz viena viļņa ar partneri, tad vienkārši šķiries ar tekstu ka nejūti dzirksteli un ej meklē savu īsto, nevis uztaisi paņirgšanas diskusiju par otru pusi.
10.06.2016 11:53 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Esmu arī pamanījusi, ka citus par stulbiem bieži mēdz saukt cilvēki, kas paši neizceļas ar gudrību. Jo gudrs cilvēks ir arī taktisks.

+ Tieši tā.
10.06.2016 11:54 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nu nezinu, man intelektuālā saderība ir attiecību stūrakmens. Tāpat kā seksuālā saderība. Protams, pieslīpēties var, bet tas ir svarīgi. Mani varbūt tik ļoti neuztrauc kāds izskata defekts, tas, ka vīrietis ir vecāks vai pelna mazliet mazāk par mani, tas nav tik būtiski. Bet lūk ar stulbu cilvēku dzīvot kopā es nespētu. Pie tam man nevajag, lai viņš ir mana intelekta copy+paste, nevajag, lai viņš, piemēram, orientējas finanšu vadības niansēs vai pārvalda tās pašas valodas, kuras es zinu. Mans pašreizējais partneris nezina daudz ko tādu, ko zinu es, bet toties viņam ir tādas zināšanu jomas, no kurām es neko nesaprotu, toties man ar šo cilvēku ir interesanti un mēs viens otru papildinām.
10.06.2016 11:56 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tieši tā, manējais daudz ko zina par mašīnām, mūzikas "taisīšanu", no lietām, kur es varu tikai acis pamirkšķināt, bet man ļoti patīk, kad viņš sāk par to runāt, un redzu, ka viņu tas aizrauj :)
Es vairāk zinu literatūrā, nodokļu lietās, bet tas man patīk, jo daudz ko varu arī viņam pastāstīt. Abiem vēl dzīvē daudz jāapgūst!

Ko tieši Tu sagaidi no viņa? Vai pati sev šo jautājumu spēj noformulēt?
10.06.2016 11:58 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Nekad nespētu publiskajā telpā vai vispār kādam cilvēkam pateikt - viņš ir tups, stulbs, man nav, par ko ar viņu runāt, sekls.

+++ (t) Tāda izrunāšanās jau nu tiešām tikai par autori pašu norāda tieši to, ko viņa saka par savu vīrieti(t)

Ja skatās pēc papīriem, tad es esmu augstākā plauktiņā nekā mans vīrietis. Bet tas nenozīmē, ka mums nav par ko parunāt. Ļoti daudzās lietās viņš ir gudrāks par mani, loģiskāks, mums ir ļoti daudz par ko runāt, varam diskutēt par politiku un visādām citādām lietām, bet tajā pat laikā, man ir svarīgi, lai viņš ir vienkāršs, jo tāda esmu es pati. Man nevajag un nekad negribētu sev blakus pārgudru vīrieti, es tādam blakus justos neveikli.
10.06.2016 11:59 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Nu par izglītību runājot, man arī agrāk likās, ka diploma ir liela nozīme. Es joprojām tā arī uzskatu, bet man ir vairāk diplomu nekā vīrietim, ir viens ļoti gudrs kolēģis, kuram vispār ir tikai vidusskolas izglītība, līdz ar to savas domas par šo kā par obligātu nosacījumu esmu mainījusi. Turklāt galvenokārt ne jau tāpēc, ka pazīstu vairākus ļoti gudrus cilvēkus bez augstākās izglītības vai bez maģistra grāda, bet gan tāpēc, ka šie mani it kā "mazizglītotie" paziņas reāli iekabina dažam labam ar augstāko izglītību: pēdējā laikā daudz nācies saskarties ar izcili stulbiem cilvēkiem, kuriem ir augstākā izglītība. Diploms ir, bet cilvēks muļķis. Izvēlējies vieglāko programmu vieglākajā augstskolā, uz četriniekiem sašpikojis un diplomui dabūjis.
10.06.2016 12:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Izlasījusi pāris daiļliteratūras grāmatas sajutās kā pats Aristotelis :-D
Patiesi gudrs cilvēks neveido attiecības ar cita līmeņa cilvēkiem. Pēc pirmā randiņā neseko otrs un viss :-D
10.06.2016 12:43 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Nosaukt savu puisi par stulbu un seklu arī ir līmenis. ;-)
Par tēmu - viss kopā veido cilvēku, pieredze, vēlme mācīties, interese, aizrautība, iesaistīšanās jaunās lietās utt, ne tikai izglītības līmenis. Arī papīri vēl neko nenozīmē.
10.06.2016 15:28 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Laikam nevajag buut abiem profesoriem,lai labi sadziivotu,bet noteikti vajag buut kaadai teemai ,kas vieno abus.Noteikti vajag to emocionaalo saderiibu arii.
10.06.2016 15:36 |

Reitings 190
Reģ: 06.09.2015
Cik ilgi esi viņu iepazinusi?
Var izrādīties, ka puisis būs krietni zinošāks citās tēmās, kuras tev ir pilnīgi svešas, un tad tu sajutīsies stulba.
var jau būt, ka ir pilnīgs zābaks, bet neuzvelcies pirms laika ar savu " es esmu ģēnijs, bet viņš nulle" domāšanu... teorētiskās zināšanas ne vienmēr ir viss.
10.06.2016 15:40 |

Reitings 294
Reģ: 06.05.2012
Autorei vēl ļoti jāaug gudrībā. Nesaprotu, kā var savu otru pusi nosaukt par stulbu, bet turpināt attiecības?

Formālajam izglītības līmenim manās acīs nav nozīmes, neskaitāmi piemēri no dzīves to ir pierādījuši. Interesantām sarunām gan ar mīļoto cilvēku ir jābūt.
10.06.2016 17:08 |

Reitings 1000
Reģ: 06.08.2015
Cik zinu, ja sievietes runā par vīrieša prātu un intelektu, tad runa ir par naudu. Nu, jā, intelektam ir liela nozīme. Jo vairāk intelekta, jo saderīgāk.
11.06.2016 05:50 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
To, mīlā, nesauc par intelektuālo nesaderību, bet gan snobismu, kura viena skan sekojoši -augstprātīga attieksme pret citiem, pretenzijas uz pārākumu intelektuālajā jomā, gaumē un mākslas izpratnē vai savas sociālās vai profesionālās piederības izcelšana.
11.06.2016 17:45 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
viena no definīcijām
11.06.2016 17:59 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Godīgi sakot, pati diezcik gudrāka nemaz neizklausies

+ Piekrītu iepriekšējiem komentāriem, tas, cik uzkrītoši pati sauc viņu par seklu un tupu, bet sevi par nez kādu īpaši izglītotu un pārāku, nerada iespaidu, ka tiešām esi gudra.
11.06.2016 18:43 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Es nesaprotu autores rakstīto - vienā brīdī saka, ka ir labas sarunas, citā - ka nē. kā tad īsti ir?? :D
11.06.2016 19:07 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits