Intelektuālā saderība

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Jā, vēl nevaru beigt par to cepties, bet cik liela nozīme ir intelekta saderībai? :D
Nu, pieņemsim, kā manā gadījumā - meitene izglītota, kārtīga, talantīga, apzinīga (labi, pietiks sevi lielīt :D bet salīdzinot ar kavalieri ir kā ir... :D), bet puisis neizceļas ar labu izglītību, nemāk rakstīt, neinteresē nekas tāds, kur būtu jānodarbina prāts.
Katrā ziņā, mums arī nav tādu kopīgu interešu, par kuru būtu abi kaismīgi aizdegušies. Drīzāk tādas, kurām vnk vajadzētu pielāgoties. Nekas mūs nevieno, tikai pārsteidzošā kārtā ir par ko runāt un varam viens otru uzklausīt. :D
Tad kas ir svarīgāks - uzticība, labestība, atbalsts utml. vai tomēr arī prāts spēlē lielu lomu? Jo ir tā, ka vnm esmu jūsmojusi par inteliģentiem puišiem, kas padara tos 10x pievilcīgākus, taču nezinu, vai tādu nāktos sev atrast .
p.s. Dažbrīd sarunas laikā piegurstu "nolaisties" līdz tam seklajam līmenim, jo nevar raisīt gudras sarunas. :D
09.06.2016 21:16 |

Reitings 125
Reģ: 01.07.2014
Šī diskusija ir kā lielisks pierādījums tam, ka tādus vajag atsijāt uzreiz.

Bet kā lai maigi atšuj? :D
09.06.2016 22:08 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Expression, saki, ka nejūties gatava attiecībām.. tāpēc nevēlies mānīt (un tērēt laiku) nedz sevi.. nedz arī viņu. ;)
09.06.2016 22:10 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Principā man ir svarīgi, bet es ieteiktu jebkurai meitenei nesteigties. Neatteikt par agru, nepateikt "nē", ja ir kaut kripatiņa iespējas, ka var kas sanākt. Nav jau jāguļas gultā uzreiz, bet ja puisis lūdz iepazīt viņu tad pamēģini un... ja pēc pirmajiem 3 randiņiem galīgi nevelk - atlaid, bet mazums, gadās arī savādāk! Es savam pašreizējam draugam sākumā teicu, ka varam palikt tikai draugi. Viņš sabēdājās, bet teica - lūdzu satiekamies vēl! Un... notika kas maģisks, 4 randiņā pati viņam uzmācos :D Un no stadijas "negribu neko saistīt ar Tevi intīmi" līdz "pats mīļākais cilvēks un labākais seksa partneris" esam nonākuši ;) Es viņu redzu pavisam savādāk, jūtos pavisam citādāk ar viņu tagad! Viss ir par 360`sagriezies.
09.06.2016 22:11 |

Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Bet kā lai maigi atšuj?

Tev nu gan problēmas. Pati ne puisi atrast, ne atšūt neprot. Katru darbību attiecībās jautā forumā ko darīt. Ja esi pietiekami augsti intelektuāla, tad tev ir spējas atrast labu literatūru/ kursus par to, kā izturēties ar vīriešiem un kā pareizi būvēt attiecības.
09.06.2016 22:13 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Ir arī man bijuši varianti, kad es sapratu, ka te nudien nekas nesanāks! Ir tādi cilvēki, kas uzreiz atgrūž. Bet te svarīgi saprast - vai izskats atgrūž vai aura, ko izstaro otrs. Ja otrais variants - nav ko mocīties, ja pirmais - var paeksperimentēt vēl satiekoties ar cilvēku, pārbaudot vai jūtas pret viņu nemainās. Espar to, ka reizēm mūsu ierāmētie standarti izmainās laika gaitā, krasi var izmainīties!
09.06.2016 22:16 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
p.s. Dažbrīd sarunas laikā piegurstu "nolaisties" līdz tam seklajam līmenim, jo nevar raisīt gudras sarunas. sasmejos...bet labak neko neteiksu.
09.06.2016 22:37 |

Reitings 465
Reģ: 27.04.2015
Intelektuālajai saderībai tik tiešām ir liela nozīme. Varbūt kaut kādā sākuma stadijā to tik ļoti nepiefiksētu, taču domāju, ka jebkurā gadījumā tas ātri vien sāktu kaitināt.
Vēl jo vairāk - ne pārāk izglītotam puisim varētu būt diezgan sarežģīti ar karjeras veidošanu (ar izņēmumu ja viņš ir piem. mehāniķis, kas tik tiešām apveltīts ar "zelta rokām").

Lai izdodas. :-)
09.06.2016 22:41 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Ziniet, ļoti individuāli tas ir - var gadīties kā Inga88 saka
Būtiski, lai cilvēks man ir interesants. Protams, zināšanas ir žilbinošas. Bet vēl pievilcīgāka ir vēlme un spēja macīties.

Tam es ļoti piekrītu un manās attiecībās tas strādā. Bet es zinu pāri, kurš apprecējās un pēc tam arī izšķīrās, jo meitene nekādi nespēja tikt pāri faktam, ka viņas vīrietim ir pamatskolas izglītība - lai gan ar viņu vismaz man tāpat bija interesanti parunāties. Taču ir sievietes, kam diploms ir svarīgs un svarīgas arī karjeras iespējas, ko dod formāla izglītība. Ja tas tev traucē, tad zini, ka vēlāk būs tikai grūtāk.
09.06.2016 22:47 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://cosmo.lv/profils/dynamic/forum/ Tev ir tik plass interesu loks, ka nebrinos ka tam puisim nav ar tevi par ko runat isti;-)
09.06.2016 23:07 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Apgūt teorētiskas zināšanas ir krietni vieglāk nekā iemācīties mīlēt.

Patiesi!
10.06.2016 07:58 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Šī diskusija ir kā lielisks pierādījums tam, ka tādus vajag atsijāt uzreiz.

+++
manuprāt, agri vai vēlu tam, kas izglītotāks, kļūst neinteresanti ar to otru, un rodas sajūta, ka degradējies
10.06.2016 08:18 |

Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
Godīgi sakot, pati diezcik gudrāka nemaz neizklausies ;-)
10.06.2016 08:21 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
Ideāla saskaņa bija Krišjānim un Dārtai Baroniem. Viņš - viens no ne tik daudzajiem latviešiem, kam tobrīd bija augstākā izglītība. Viņa - analfabēte, kas pastā, sūtījumus vīram saņemot, uzvilka savus 3 krustiņus.

Vēsturisks fakts, ja kas.
10.06.2016 08:50 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Manuprāt, svarīgākais ir tas, lai abi ir uz "viena viļņa" un abiem "vienāds bzdings" galvā. Nav starpības akadēmiskajiem papīriem, ja ir jānovērtē cilvēks, ar kuru grasies pavadīt kopā daudz laika. Ir svarīgi, lai kopā ir patīkami un labi vai tās ir sarunas par grāvju rakšanu, vai augstāko matemātiku.
No pieredzes varu pateikt, ka nav patīkami noskatīties, kā attiecībās viens pāraug otru un otram nav interese augt kopā ar pirmo, kas būtībā velk uz leju pirmo.
Ir lietas, protams, pie kurām nākas pieslīpēties un nekad nebūs tā, ka visur skraida vienradži un lidinās taureņi, bet ir pamatvērtības un nākotnes redzējums, kuram tomēr ir jābūt vienā virzienā.
10.06.2016 09:34 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
No savas pieredzes - es nevarētu būt kopā ar puisi, kurš nav gudrs. Arī mani bijušie puiši (lai nu kā mums gāja un beidzās) ir gudri. Un vīrs, protams, arī ir inteliģents, vairāk gan viņš man tāds eksaktais un loģiskais cilvēks, par pasaules literatūru diskusijas neizvērsīsim, bet ir jau arī citas tēmas :)

Nu, tā jau arī mazliet liekas smieklīgi, ja viņš pat ir vecāks par mani, bet tupāks...

Ja Tu šitā vari pateikt par viņu, tad, man liekas, ka nekas labs tur nevar sanākt. Nu jābūt vismaz kādām interesēm un prasmēm. Ja ne izglītība, tad varbūt ir mūziķis vai orientējas mūzikā utt.
10.06.2016 09:49 |

Reitings 738
Reģ: 06.09.2013
Apgūt teorētiskas zināšanas ir krietni vieglāk nekā iemācīties mīlēt.

Šis mani paķēra, super!

Man netrūkst ne intelekts, ne vienkāršums. Varu pielāgoties apkārt esošajiem cilvēkiem bez jebkādiem aizspriedumiem.

Tomēr dzīvē esmu sapratusi - lai cik ļoti perfekts sekss un, uz viena viļņa, būtu humora izjūta - ja nav tas klikšķis, tad NAV. Man tā bija ar iepriekšējo draugu, manā skatījumā viņš bija PĀRintelektuāls, jo tam bonusā nāca iedomīgums un neeežēlīgs narcisms. Ja tas apvienojas - lai cik saderīgi jūs būtu gultā un, lai cik ļoti varētu nosmieties līdz sāpošiem vēderiem, ja nejūties brīdi un ērti otram blakus - nu nebūs tur nekā.

Manuprāt, viens no galvenajiem nosacījumiem ir - vīrietim sieviete jāmīl ir vairāk, nekā sievietei vīrietis. Un - uzticība. Pārējo var pielāgot
10.06.2016 09:54 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
Man vajag vīrieti, kurš ir intelektuāli gudrāks nekā es vai arī manā līmenī, bet ar tendenci kautkur tiekties un virzīties. Vienmēr labāk, augstāk, tālāk stiprāk.
Ar durakiem man nav, par ko runāt. Un ja tu audz emocionāli, karjeristiski, izglītības un intelekta ziņā, bet šis sēž uz vietas, vienā jaukā brīdī šīs attiecības ir sevi izsmēlušas.
10.06.2016 09:59 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Intelekta saderība = spēja diskutēt. Izglītībai tur nav nozīmes. Tas, kurš izglītotāks, vienmēr var apgaismot otru.
10.06.2016 11:31 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu, tā jau arī mazliet liekas smieklīgi, ja viņš pat ir vecāks par mani, bet tupāks...

Man liekas ka ja šādi var izteikties par cilvēku ar kuru tu esi kopā, tad labāk šķiries, savādāk pati arī sevi no labākās puses neparādi.
10.06.2016 11:36 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tas, kā Tu izsakies par savu puisi pašlaik, neko sliktu nepasaka par viņu, bet par Tevi gan... un ļoti. Nekad nespētu publiskajā telpā vai vispār kādam cilvēkam pateikt - viņš ir tups, stulbs, man nav, par ko ar viņu runāt, sekls. Jā, es varbūt esmu dusmojusies, kā viss ar mācībām sanāca, vai vēl kaut ko, bet teikt, ka mans draugs ir tups, sekls, tas liecinātu kaut ko tikai par mani.
10.06.2016 11:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits