Viss gauži subjektīvi - ja pasniedzēja pieņem tikai ārsta zīmes, tad ja vien tev nav iespēju pie tādas tikt, nāksies vien doties uz eksāmenu vai arī krist pa kāpnēm, kamēr salauz kāju/zaudē atmiņu (iesaku tomēr pirmo variantu). Es gan esmu šādā situācijā gājusi pie pasniedzējas un godīgi teikusi - viss slikti, manas zināšanas neatbilst manis pašas prasībām un vispār es neesmu cienīga eksaminēties jūsu priekšā etc., etc. un dabūju pagarinājumu. Strādā, ja līdz šim brīdim esi bijusi teicamnieces godā un ir labas attiecības ar pasniedzēju. Bet var arī gadīties, ka viņa tic taviem spēkiem (negrib organizēt papildu eksāmena datumu) tik ļoti, ka tāpat liek tev piedalīties. Ar draugiem smejamies, ka universālais variants ir pateikt, ka tev ir caureja, jo tas ir tik apkaunojoši, ka neviens nekad neticēs, ka tu melo. Bet tad jāmet kauns pie malas un jāsaka tiešā tekstā, nevis "vēdera gripa/slikti sametās", bet "man ir caureja un es pēdējās astoņas stundas neesmu nokāpusi no porcelāna troņa, nē, es varu pie jums aiziet, pasniedzēj, bet tikai tad, ja eksāmens neilgst vairāk kā 20 minūtes". 60% of the time it works every time. 8-)