Sveikas! Ceru, ka kādai ir zināšanas par šo tēmu un varēs mani pakonsultēt.
Jau labu laiku plānoju uzsākt savu biznesiņu Etsy. Vēlos piedāvāt dažādus ādas kosmētikas līdzekļus kā, piemēram, ziepes, vannas sāļus/skrubjus, ķermeņa atsvaidzinātājus, krēmus utt.
Kad likās, ka vienīgais, kas vēl jāatrisina ir trauciņu un dažu izejvielu iegāde, sāku skatīties Latvijas pasta sūtīšanas kārtību. Es tiešām līdz šīm neesmu bijusi saskārusies ar paku sūtīšanu uz ārzemēm, līdz ar to biju pārsteigta, uzzinot, ka šķidrumus nedrīkst gandrīz nekur sūtīt.
Kā, lai tagad savu ieceri īstenoju?? Man pastā atbildēja, ka viss- arī krēms ir šķidrums. Tad mani interesē, vai Jūs kāda esat sūtījušas līdzīgas preces, piemēram, vannas sāļus, ziepes..- respektīvi to, kam nevajadzētu skaitīties kā šķidrumam? Jo tagad, pētot vairāk un vairāk pasta lapu, rodas sajūta, ka neko bioloģisku VISPĀR sūtīt nevar. Labi, es varētu atmest visu šķidro, bet tad, piemēram, ar ziepēm un tamlīdzīgām cietām vielām problēmām nevajadzētu būt? Saprotu, ka šie standarti ir sevišķi, runājot par gaisa pastu, bet, kur ir pieejama kāda konkrēta informācija uz kurām valstīm- ar sauszemes vai gaisa pasta palīdzību- var kaut ko aizsūtīt?? Man tikai atbildēja, ka pasta mājas lapa ir novecojusi un tas, ka tur aprakstīts tikai par bīstamajiem šķidrumiem , vairs neesot aktuāli un nevienu šķidrumu vairs nevarot sūtīt. Esmu ļoti vīlusies, bet padoties negribu. (t) Lūdzu, padalieties kāda ar savu pieredzi.
P.S. Un kāpēc, piemēram, Etsy visiem pārdevējiem, kas pārdod kosmētiku (arī šķidro), ir iespējams sūtīt pa visu pasauli?