Mazās kafejnīcas Rīgā noteikti ir variants un pluss ir tāds, ka vēlāk varēsi mēģināt darbu savienot ar studijām arī rudenī. Šis ir mans variants. Pēc vidusskolas dažādu apstākļu dēļ mana oficiālā daba pieredze bija nulle, taču pēc gada darba (kuru var iemācīties katrs, kuram rokas no pakaļas neaug) biju jau diezgan augstu tikusi un pēc tam jau kāpu vēl augstāk citā uzņēmumā, un pēc tam pieredze jau noderēja, pretendējot uz daudz augstāku amatu pavisam citā jomā.
Fastfoodi nav nemaz tik slikts variants iesākumam. Es personīgi pazīstu cilvēkus, kuriem McDonalds ir pirmā darbavieta, un viņi ir samērā augstu uzdienējušies, un pēc tam citā uzņēmumā jau ieguvuši daudz augstāku amatu. Protams, neviens te nerunā, ka tā ir medusmaize, bet nav arī bezcerīgs variants, ja gribas strādāt, turklāt maksā arī neslikti.
Galvenais, ko es iesaku - nebaidīties pieteikties un sūtīt savu tukšo CV. Varbūt no 25 variantiem uzaicinās tikai uz 2 intervijām, bet tas nekas, jo neko nedarot arī nekas nenotiks. Daudz ko šajā gadījumā noteiks tava personība, intereses, aizraušanās, jo, ja tev nav darba pieredzes, varbūt tu esi sasniegusi daudz personīgajā dzīvē?