Darbs veikalā (kā dabūt?)

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Tā kā šeit ir 99,9% sievietes un kā zināms tad tirdzniecībā lielākoties strādā tieši sievietes, tad prasu tādu lietu: Kā lai dabū darbu veikalā? Nerunāju par pārtikas lielveikaliem, bet normālu veikalu.

Sūtu CV ar motivācijas vēstulēm...ir bijuši piedāvājumi, bet bērnu preču veikalos un pie svaigās pārtikas negribas līst. Jā, ir sliktas krievu valodas zināšanas, bet veikaliem vajag tak darbiniekus. Kāpēc tad pat uz intervijām neaicina ja ir tāds darbinieku trūkums?

Es vel saprastu, ja man nebūtu nekādas pieredzes, bet neliela tak ir un es skaidri tak rakstu, ka meklēju pastāvīgu darbu, tātad ar mani var rēķināties. Ir pat ieteikuma vēstule (raksturojums) no šī brīža darbavietas, bet nekā.

Tātad gribu zināt vai ir jēga nest CV/motivācijas vēstules pa taisno uz veikaliem nevis sūtīt pa e-pastu?
08.06.2016 15:26 |

Reitings 25
Reģ: 03.06.2015
https://m.ss.lv/msg/lv/work/i-search-for-work/seller/bmiio.html
Ja tavs CV ir tāds pats kā sludinājums, tad nav brīnums, ka pat pārdevēja darbu neatrodi.(Par to vispār brīnos, kad mācijos skolā 16 gados dabūju darbu apgērbu veikalā, bet tu 24 nevari? Un vecis strādā sieviešu apgērbu veikalā:-(. Pats uzliec kā baigo mērki pārdevēja darbu, bezmaz vai kā teiktu- būšu Bejonsa.Smieklīgi) Beidz liet ūdeni un ej strādāt!8-)
10.06.2016 01:11 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nopietni? Reals sludinajums?:-O:-O:-O:-O man pat teksts aptrukas...vien speju nopusties.
10.06.2016 01:15 |

Reitings 312
Reģ: 08.06.2016
Pēc tavas runas veida saprotu, kas tu pa tipu, ar tādiem skolas laikā esmu pietiekoši kāvies. Un zini 1 vs 1 lai cik tev tas neliktos divatni es cīnos līdzvērtīgi ar spēkā stiprākiem. Tas tā tev padomāšanai, jo tādi kā tu saprot tikai spēka valodu.

tu to man stāsti ?? :D :D es skolu jau esmu pabeidzis.. ja gribi darbu, uzraksti, varēsi man augļu dārzā ābelēm vecos zarus izgriezt. un krūmus gar robežām izpļaut :D
gribi, brauc, strādā.. ja vari dienu nostrādāt ar krūmgriezi uz pleciem
10.06.2016 01:17 |

Reitings 25
Reģ: 03.06.2015
Nabadzińam tak problēmas ar muguru!:-/ Viss par smagu. Tik kāpēc sievietes var strādāt par, piemēram, apkopējām, bet liels zirgs neko nevar. Ka tik mīlas priekos ar mugura neteaucē. Fu, kas tie par vīriešiem? Tad jau sievietes mūsdienās ir vīriškīgākas.
10.06.2016 01:21 |

Reitings 312
ja sāp mugura, kārto grupu.. sēdi uz pabalsta. un tritonē.. pilnveido pa to laiku kādas zināšanas. piemēram, grāmatvedība kaut vai.. kur papīru neprasīs. prasīs lai izdari visu kā vajag ,
10.06.2016 01:25 |

Reitings 312
par veikaliem.. ir specifiskie.. krāsu, auto rezerves daļu , dārza tehnikas utt. Tev ir jābūt zinošam kādā jomā.. un adekvātam cilvēkam, kuram patīk runāt ar klientu sakarīgi. būt ieinteresētam ppiedāvātajā produkcijā .. padomā par to
10.06.2016 01:32 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
Ja godīgi, es arī nezinu, kā apģērbu veikalā tikt pie darba (necilas krievu valodas zināšānas + studijas) - man interesējošajos nekad neatbildēja un vienīgajā, kur atbildēja, atnāca pieredzējušāka meitene un manu izmēģinājuma dienu dabūja sev. +/- visās vietās, kur vēlējos, netiku un McDonalds bija pat algas virsotne ar saviem 2,15Ls/h (pirms nodokļiem) ar visu to, ka strādāju pa vasarām no bērna kājas un papildus arī viduskolai. Bija gan CV, gan nomāla un beigās pat reāli laba motivācijas vēstule.
Dīvainā kārtā ofisa darbos aicināja vairāk.
Un labi vien ir, bija vērts dažus gadus pacīnīties, lai tiktu pie šobrīdējā - darba vide eng+lv, alga virs vidējās, izaugsmes iespējas utt. Nemaz nepamanu, kā laiks paskrien..

Bet, ja tas ir īstais darba sludinājums.. :-/
Iesaku kārtīgi pastudēt motivācijas vēstules un CV. Šobrīdējais sludinājums ir vienkārši šausmīgs un atstāj neizglītota lauķa iespaidu. Gramatiski nepareizs, runas forma totāli neprofesionāla un izteikumi.... (t)
10.06.2016 01:56 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
1) Respekts, ka māki labi latviešu valodu, ja pareizi saprotu esi no jauktās ģimenes un tādās bieži vien uzvaru gūst krievu valoda. Tas nav uzbrauciens, bet gan ''rokasspiediens''.

Tu tik ļoti iespringsti uz šo, ka tā tev liekas, tu mēģini to saskatīt un to arī ieraugi. Es pazīstu vairākus krievu tautības cilvēkus ar jauktām ģimenēm, tā nu ir sagadījies, ka visās ģimenēs bērniem tiek mācītas abas valodas un saskarē ar šiem cilvēkiem esmu bijusi ļoti pārsteigta par to, ka cilvēks izrādās abu tautību un runā perfekti gan latviski, gan krieviski.
Dzīvoju pilsētā, kurā krievu valoda ir svarīgi un mana diena neuzlabojās, ja es kādam sadarbības partnerim vai klientam uzšņācu, ka dzīvojam LV un jārunā šajā valodā. Es zinu kādā pilsētā dzīvoju un zinu, kur strādāju. Iedomājies, tev ir izvēle, kur iet strādāt un iztikt bez krievu valodas visu savu dzīvi. Tikai tad tev jābūt vispār citām labām lietām, piemēram, angļu valodai, tad jau uz tevi paskatītos ne tikai no veikaliem, bet vēlāk, ja vēlēsies, no starptautiskiem uzņēmumiem. Tas ir tikai ieteikums, darbu ir vienkārši atrast, bet tev jābūt arī kaut kam, ko piedāvāt darba devējam nevis pozicionēt savus uzskatus kapēc kaut ko NEdarīsi, labāk uzsver to, ko darīsi.
Lai veicas darba meklēšanā un redzesloka paplašināšanā. :)
10.06.2016 11:16 |

Reitings 500
Reģ: 03.03.2014
Izskrēju cauri pēdējai lapai un varu teikt vienu - krievu valodu pa lielam zina vien tie jaunieši, kam ģimenē kāds krievs vai pagalmā kāds draugs tāds bija. Valodas līmenis ļoti zems - daudzi pazīstamie, arī bijušie klasesbiedri, kas nav no Rīgas, krievu valodu praktiski nezina vispār. Vienīgi rīdzinieki +-, jo šeit no tā neizbēgt. Toties angļu valoda visiem vismaz B2 līmenī, tam seko vācu un franču

Es ietilpstu jauniešu kategorijā un man apkārtējie zina krievu valodu, protams, ne visi. Nāku no vietas, kur ar šo valodu saskāros tikai 2x nedēļā pie mācību sola. Pēctam arī tikai skolās mācījos un nemaz nesanāca runāt krieviski, tikai dzirdēt tēta raidījumus. :D Tomēr, kaut kā vienmēr viņu uzturēju tāpat kā citi jaunieši, bet tie ir cilvēki, kuri mācījas krievu valodu nevis tāpēc, ka vajag, bet tāpēc, ka vēlas plašāk izvērsties nepārkāpjot saviem latviešu principiem.
10.06.2016 11:27 |

10 gadi
Reitings 591
Reģ: 29.01.2009
Bet, ja tas ir īstais darba sludinājums..
Iesaku kārtīgi pastudēt motivācijas vēstules un CV. Šobrīdējais sludinājums ir vienkārši šausmīgs un atstāj neizglītota lauķa iespaidu. Gramatiski nepareizs, runas forma totāli neprofesionāla un izteikumi....

šim piekrītu. bēdīgi, ka ne fiziski strādāt var, ne intelektuāli. tā bēdīgi palika.
Jāiet pie konsultanta, lai vismaz sludinājumu un CV palabo. Varbūt tad veiksies labāk.
10.06.2016 12:03 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Pasakiet, lūdzu, kāda alga ir apģērbu veikalos? H&M, Zara, Reserved utt.? Ja negribas publiski, sūtiet PM. :)
10.06.2016 12:09 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Vēl interesētu darba pārrunu norise apģērbu veikalos.
Nobrīnījos, ka šeit izlasīju- H&M ir 3 kārtas.. :O Izklausās nopietni.

Kuros no veikaliem Jūs ieteiktu strādāt?
10.06.2016 12:11 |

Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
Es kā darba devējs uz šādu autora sludinājumu noteikti nezvanītu! :D
Esmu reiz meklējusi cilvēkus vakancei sabiedriskajā ēdināšanā, 70% atsūtīto CV bija kauns lasīt (gramatika, stilistika, bravūra). Jāmāk sevi pasniegt-pārdot.
10.06.2016 12:21 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Tikko citā diskusijā bija links uz darba piedāvājumu:

http://www.cv.lv/job-ad/evry/norwegian-language-academy-f3089502.html

Krievu valodu nevajag, augstako izglītību arī nē. Smagumi arī nav jācilā. Maksā, ja nemaldos, virs 500 uz ķepas kā minimums.
10.06.2016 18:09 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man liekas, ka tas CV varētu būt tas pats cilvēks, atbilst visām pazīmēm :D

Piekrītu koijotam, mums uz Hesi arī nesa visādus CV - saburzītus, lauzītā latviešu valodā, fonti pa rindām mainījās
10.06.2016 18:11 |

Reitings 465
Reģ: 27.04.2015
57days, Evry ejot uz to apmācību Tev ir jāslēdz dažādi līgumi, par to, ka pēc apmācību beigām nostrādāsi konkrētu laiku par konkrētu atalgojumu vai arī atmaksāsi kursu vērtību..
Pa lielam vien tāda muļķu ķeršana tā ir. :-)
10.06.2016 18:11 |

Reitings 17280
Archibalds, nu bet loģiski, ka jānostrādā vismaz kaut kāds laiks. Uzņēmums nav labdarības iestāde, kas nodrošina visiem gribētājiem bezmaksas kursus, negūstot sev no tā peļņu. Nu labi, būš čalis piesiets konkrētajam uzņēmumam pāris gadu - tā vaitad ir baigā traģēdija? Čalis meklē pārdevēja darbu un ir gatavs strādāt par 400 eiro un par šo ciparu solās būt lojāls līdz kapa malai. Tad jau labāk censties būt par muļķi, kuru noķer darbam birojā un vēl apmāca pieprasītu svešvalodu :)
10.06.2016 18:16 |

Reitings 465
57days, tas nav loģiski, tā ir "mērkaķu" meklēšana. Tajā laikā tik tiešām darbiniekam var piesiet darīt ļoti melnu un monotonu biroja darbu par smieklīgu atalgojumu, bez īpašām izvēles iespējām.
Aizejot uz veikalu viņš nebūs nekam piesiets. Ja nepatiks tad aizies prom un viss.
Vēl jo vairāk, ne visi cilvēki tik ļoti tīko biroja darbu. Ja konkrētā lietotāja mērķi aprobežojas ar mazkvalificētu darbu veikalā, tad kāpēc gan ne? Galvenais lai dara to, kas patīk. :-)
10.06.2016 18:19 |

Reitings 17280
var piesiet darīt ļoti melnu un monotonu biroja darbu par smieklīgu atalgojumu

Smieklīgā atalgojuma lielums noteikti būs zināms jau tajā brīī, kad būš jāparaksta visi papīri, par atdošanos verdzībā ļaunajam uzņēmumam. Tiek solīta pārāk smieklīga alga? Pacel cepuri, pasaki, ka tev viņu apmācība simtu gadu nav vajadzīga, un ej prom.
10.06.2016 18:23 |

Reitings 465
57days, ne jau man tas darbs vajadzīgs. Autoram - kādēļ tērēt laiku un skriet uz kaut ko tādu? Autors šeit skaidri un gaiši pateica, ka vēlas darbu veikalā, tad priekš kam viņam skriet uz kaut kādām norvēģu valodas apmācībām? Cilvēku intereses ir ļoti atšķirīgas, ieteiktu Tev iemācīties respektēt tās :-)
10.06.2016 18:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)