Neons mana atbilde tev;-)
1) Respekts, ka māki labi latviešu valodu, ja pareizi saprotu esi no jauktās ģimenes un tādās bieži vien uzvaru gūst krievu valoda. Tas nav uzbrauciens, bet gan ''rokasspiediens''.
2) Visticamāk tu saskaries ar izglītoto krievu daļu, es saskaros ar vidusslāni + apakšslāni. Un šajā krieviski runājošā daļā ir ļoti liels īpatsvars tas ko dēvē par urlu. Pavēro cilvēkus uz ielas, veikalā. 90% treniņtērpā staigājošie nav latviski runājošie...
Vienā citā forumā jau par šo diskutēju ar ārzemju latviešiem. Viņi līdzīgi kā tu domā, bet realitāte ir cita.
3) Es neko neizdomāju, bet stāstu gadījumus no dzīves...te man paietu vairākas stundas lai aprakstītu neskaitāmus gadījumus, kad krievi dažādās situācijās (veikalā, uz ielas, poliklīnikā, skolā u.c.) nezina faktiski nemaz latviešu valodu.
Šobrīd pat darbā man ir viena kolēģe, kaut kur 15-18 gadus veca, kas faktiski neko nesaprot latviešu valodā. Šī vienreiz pienāk, kaut ko jautā, beigās sapratu domu ko grib, skaidroju, bet pēc sejas var redzēt, ka neko nesaprot. tad rādu ar rādīšanu. Tad vel kaut ko jautā, neko nesaprotu. tad lauzītā latviešu valodā (diezgan nesakarīgi) pateica ko grib.
Ar tādiem krieviem es saskaros...
Esmu strādājis mazajā Maxima un tur es faktiski vienīgais latvietis biju un lielākā daļa darbinieku tur nerunāja latviešu valodā. Mans nopelns, ka maiņas vadītāja sāka mācīties latviešu valodu:-)
Tā varu turpināt un turpināt...
4) Kad es esmu teicis, ka es izliekos pārāks? Nebildu, ka es saprotu cilvēkus, kuriem nav ķēriens uz valodām? Es tādiem cenšos tiešām no visas sirds palīdzēt, tas ir ja viņš cenšas runāt latviešu valodā, nevis aizvainoti kaut ko runā, ka es nemāku krievu valodu. Man ir bijuši gan pozitīvie gadījumi, gan negatīvie.
Man pret krieviem nekas nav, daudzi labāki par latviešiem (internacionālistiem), bet latviešu valoda ir maza valoda kurā runā tikai Latvijā. Vietējiem tas ir jāpieņem, savādāk lai brauc uz savu dzimteni un runā savā valodā. Vai mani Krievijā apkalpos latviešu valodā? nē? Tā jau domāju. Tas ka esam maza tauta nepadara mūs sliktākus par lielo tautu pārstāvjiem.
Es tev ieteiktu painteresēties, kas ir nacionālpatriotisms varbūt tu savā dvēselē arī kaut ko sajustu pret šo zemi, tautu un valodu un sāktu saprast, ka šajā gadījumā man ir taisnība.
5) Es te neko netaisnojos, pat netaisos, jo man nav par ko! Es esmu tas kas es esmu, nejaunos par to. Žēlojos, ka nevaru dabūt darbu? Nē! Argumentēju kāpēc man ir problēmas dabūt darbu un paskaidroju kāpēc tas ir nepareizi.
6) Es atvainojos ja kādu te aizskāru, pēc temperamenta tipa man ir divi pretējie holēriķis un pretējais. Sanāk slēptais jeb klusais holēriķis, tāpēc varbūt dažreiz pa skarbu izsakos. Iekšējo būtību neizmainīsi.
7) Man problēma, jā bet forums priekš tā ir lai konsultētos, risinātu dažādas lietas. Nedomā tā? Šo tēmu veidoju jo domāju, ka var dot kādu padomu, kā veiksmīgāk tikt pie pārdevēja darba. Dažas labas lietas uzzināju. Paldies tām, kas te deva saturīgus padomus.
8) Kā minēju man CV ir švaks, nav ko tur daudz rakstīt. Jā, agrāk agrāk es pieļāvu klasiskās kļūdas intervijā, jo tik sīki nebiju izpētījis visus padomus. Es neesmu pēc dabas komunikabls, tāpēc man nākas izlikties par tādu. Nav tik vienkārši, tur jāpieslīpējas. Bet kopš H&M intervijām uz kurām gatavojos nopietni es māku uzvesties. Galvenais tagad tikt uz kādu interviju. Būs jāstaigā pa veikaliem jāpiedāvājas kā prece :-D
Neņem ļaunā, ja tevi aizskāru!