Darbs veikalā (kā dabūt?)

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Tā kā šeit ir 99,9% sievietes un kā zināms tad tirdzniecībā lielākoties strādā tieši sievietes, tad prasu tādu lietu: Kā lai dabū darbu veikalā? Nerunāju par pārtikas lielveikaliem, bet normālu veikalu.

Sūtu CV ar motivācijas vēstulēm...ir bijuši piedāvājumi, bet bērnu preču veikalos un pie svaigās pārtikas negribas līst. Jā, ir sliktas krievu valodas zināšanas, bet veikaliem vajag tak darbiniekus. Kāpēc tad pat uz intervijām neaicina ja ir tāds darbinieku trūkums?

Es vel saprastu, ja man nebūtu nekādas pieredzes, bet neliela tak ir un es skaidri tak rakstu, ka meklēju pastāvīgu darbu, tātad ar mani var rēķināties. Ir pat ieteikuma vēstule (raksturojums) no šī brīža darbavietas, bet nekā.

Tātad gribu zināt vai ir jēga nest CV/motivācijas vēstules pa taisno uz veikaliem nevis sūtīt pa e-pastu?
08.06.2016 15:26 |

Reitings 312
Reģ: 08.06.2016
paskatirs kartē, esvisuzinu.. antiņ.. tev pastalas jau nav vagā uk ?
09.06.2016 22:07 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Izskatās, ka cilvēks negrib neko nedarīt, bet tikai meklē tam attaisnojumus.
09.06.2016 22:20 |

Reitings 1584
Neons mana atbilde tev;-)

1) Respekts, ka māki labi latviešu valodu, ja pareizi saprotu esi no jauktās ģimenes un tādās bieži vien uzvaru gūst krievu valoda. Tas nav uzbrauciens, bet gan ''rokasspiediens''.
2) Visticamāk tu saskaries ar izglītoto krievu daļu, es saskaros ar vidusslāni + apakšslāni. Un šajā krieviski runājošā daļā ir ļoti liels īpatsvars tas ko dēvē par urlu. Pavēro cilvēkus uz ielas, veikalā. 90% treniņtērpā staigājošie nav latviski runājošie...
Vienā citā forumā jau par šo diskutēju ar ārzemju latviešiem. Viņi līdzīgi kā tu domā, bet realitāte ir cita.
3) Es neko neizdomāju, bet stāstu gadījumus no dzīves...te man paietu vairākas stundas lai aprakstītu neskaitāmus gadījumus, kad krievi dažādās situācijās (veikalā, uz ielas, poliklīnikā, skolā u.c.) nezina faktiski nemaz latviešu valodu.
Šobrīd pat darbā man ir viena kolēģe, kaut kur 15-18 gadus veca, kas faktiski neko nesaprot latviešu valodā. Šī vienreiz pienāk, kaut ko jautā, beigās sapratu domu ko grib, skaidroju, bet pēc sejas var redzēt, ka neko nesaprot. tad rādu ar rādīšanu. Tad vel kaut ko jautā, neko nesaprotu. tad lauzītā latviešu valodā (diezgan nesakarīgi) pateica ko grib.
Ar tādiem krieviem es saskaros...
Esmu strādājis mazajā Maxima un tur es faktiski vienīgais latvietis biju un lielākā daļa darbinieku tur nerunāja latviešu valodā. Mans nopelns, ka maiņas vadītāja sāka mācīties latviešu valodu:-)
Tā varu turpināt un turpināt...
4) Kad es esmu teicis, ka es izliekos pārāks? Nebildu, ka es saprotu cilvēkus, kuriem nav ķēriens uz valodām? Es tādiem cenšos tiešām no visas sirds palīdzēt, tas ir ja viņš cenšas runāt latviešu valodā, nevis aizvainoti kaut ko runā, ka es nemāku krievu valodu. Man ir bijuši gan pozitīvie gadījumi, gan negatīvie.
Man pret krieviem nekas nav, daudzi labāki par latviešiem (internacionālistiem), bet latviešu valoda ir maza valoda kurā runā tikai Latvijā. Vietējiem tas ir jāpieņem, savādāk lai brauc uz savu dzimteni un runā savā valodā. Vai mani Krievijā apkalpos latviešu valodā? nē? Tā jau domāju. Tas ka esam maza tauta nepadara mūs sliktākus par lielo tautu pārstāvjiem.
Es tev ieteiktu painteresēties, kas ir nacionālpatriotisms varbūt tu savā dvēselē arī kaut ko sajustu pret šo zemi, tautu un valodu un sāktu saprast, ka šajā gadījumā man ir taisnība.
5) Es te neko netaisnojos, pat netaisos, jo man nav par ko! Es esmu tas kas es esmu, nejaunos par to. Žēlojos, ka nevaru dabūt darbu? Nē! Argumentēju kāpēc man ir problēmas dabūt darbu un paskaidroju kāpēc tas ir nepareizi.
6) Es atvainojos ja kādu te aizskāru, pēc temperamenta tipa man ir divi pretējie holēriķis un pretējais. Sanāk slēptais jeb klusais holēriķis, tāpēc varbūt dažreiz pa skarbu izsakos. Iekšējo būtību neizmainīsi.
7) Man problēma, jā bet forums priekš tā ir lai konsultētos, risinātu dažādas lietas. Nedomā tā? Šo tēmu veidoju jo domāju, ka var dot kādu padomu, kā veiksmīgāk tikt pie pārdevēja darba. Dažas labas lietas uzzināju. Paldies tām, kas te deva saturīgus padomus.
8) Kā minēju man CV ir švaks, nav ko tur daudz rakstīt. Jā, agrāk agrāk es pieļāvu klasiskās kļūdas intervijā, jo tik sīki nebiju izpētījis visus padomus. Es neesmu pēc dabas komunikabls, tāpēc man nākas izlikties par tādu. Nav tik vienkārši, tur jāpieslīpējas. Bet kopš H&M intervijām uz kurām gatavojos nopietni es māku uzvesties. Galvenais tagad tikt uz kādu interviju. Būs jāstaigā pa veikaliem jāpiedāvājas kā prece :-D

Neņem ļaunā, ja tevi aizskāru!
09.06.2016 22:26 |

Reitings 1584
cormeum tāpēc kā angļu lieto visā pasaulē, bet krievu te palikusi no okupācijas laikiem + tikai lietojot latviešu valodu saskarsmē ir iespējams nostiprināt dominējošā stāvoklī, nevis kā tagad ļogās pamats, kur vainīgi paši latvieši.

Ķiršu Zēns ko tu slimais te vispār atlīdi? Un ja, kas tad ''antiņš'' ir trešais tēva dēls. pasakās viņš dabū gan skaisto princesi gan pili. Nebūtu slikti, ne? :-P

Dianna tiešām? Pēc kā tu spried? Ja es negribētu neko darīt, tad ietu bezdarbniekos vai pūtu esošajā darbavietā! Toties es domāju par nākotni un meklēju iespējas kur izsisties. Ne visiem te ir lepna dzīve! Kādam nākas izsisties ar gribasspēku ne tikai ar smadzenēm, izskatu vai papuča naudiņu.
09.06.2016 22:31 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Krievu valoda arī tiek plaši pielietota, starpcitu... Ārzemēs dzīvojot es to bezmaz vairāk izmantoju nekā Latvijā :D
09.06.2016 22:32 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Atkal sākās, bet, ja jau, tad jau. :D Kāpēc vienmēr izskan arguments, ka latviešiem jāmācās krievu valodu, lai izskaistinātu savu prātu, bet ne pretēji- ka krieviem latviešu? Un var man nebļaut virsū, es māku krieviski.
09.06.2016 22:37 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Tagad saku saprast kapec autoru nekur nenem darba. Ja reiz pat Rimi tads uzskata ka var tikt pa blatu, krievui valodu nezin un par demagogisko garo verbalo caureju nemaz nerunajot.
09.06.2016 22:39 |

Reitings 1584
Un spāņu, portugāļu, vācu, franču? Ko tad tās te neprasa? Tas ir plašāk izmatotas, it īpaši spāņu.
09.06.2016 22:39 |

Reitings 23705
KARTE APSKATIES tad varbut pieleks.:-D
09.06.2016 22:45 |

Reitings 1584
Rīdziniece par taviem te uzskatiem vispār nerunāsim, anonīmi sekojot līdzi šausminājos kur tāda divkose var būt.

Kad esmu teicis, ka Rimi var tikai pa blatu? Tā bija vienam kolēģim kuram pieredze 0, valodas 0 (arī angļu valodu nezina), viņu pat neņēma vietās kur mani ņem ar atplestām rokām.

Pats Rimi tiku internetā aizpildot pieteikumu. Un zini, tev un vel dažām tas būs brīnums bet es skaitos ļoti labs darbinieks. Man solīja algu lielāku (pielika arī) lai tik neeju projām. Pārbaudes laiku izturēju pēc 2 mēnešiem kamēr citiem ir 3 mēneši. Tādā ziņā man nav ko sūdzēties, par mani ir labas atsauksmes.

Laikam jādzēšas laukā no šejienes, jo riktīgi sāk te dažas kaitināt ar savu augstprātību. Lai gan te ir arī saturīga publika.
09.06.2016 22:47 |

Reitings 23705
Rīdziniece par taviem te uzskatiem vispār nerunāsim, anonīmi sekojot līdzi šausminājos kur tāda divkose var būt.
FAKTUS STUDIJA!:-P
09.06.2016 22:54 |

Reitings 1584
Zini, es noteikti labāk pārzinu ģeogrāfiju par tevi. Kartē stāv rakstīts: Latvijas Republika, ES dalībvalsts. Kaimiņvalstis: Lietuva, Igaunija, Baltkrievija, Krievija.

Nu ko gribēji pateikt ar savu karti? Tāpēc, ka Austrumu lācis mums blakām mums jāzina obligāti viņu valoda, lai mierīgi dzīvotu savā neatkarīgā valstī?
No mums netālu ir vel viena lielvara - Vācija. Kāpēc vācu valodu mūsdienās neuzskati par pašsaprotamu lietu? Mūsdienu latvietim krievu=vācu valoda ir vienādā nozīmē. Tu aizmirsti, ka tavā laikā (cik esmu dzirdējis esi te ap 40 gadiem) krievu te bija svarīgāka par latviešu, un skolā mācīja vācu. Tagad ir citi laiki. Ja nekas nav mainījies, tad no 3. klases anglene, un no 6 var izvēlēties krievu/vācu/franču. Atkarībā no skolas. Tavu krieveni aizstāj anglene.

Tici vai nē, bet pēc 10-15 gadiem darba tirgū ienāks paliels skaits jauniešu kuri nezinās vai zinās ļoti sliktā līmenī krievu valodu. Tad tev līdzīgie gaudīsies, ka redz sliktie, slinkie latvieši nemācās mūsu mīļo krievu valodiņu.
Laiki mainās, izdzīvo tie, kas spēj mainīties līdzi. Ja vel pirms dažiem gadiem tajos pašos lielveikalos prasīja krieveni, vairāk neprasa. Jo viņi vienkārši saprot, ka darba tirgus mainās. tādi jauniešu veikali kā H&M, New Yorker arī to saprot.
Tā lūk!
09.06.2016 22:57 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Tu mani nemaz neaizskāri! Dažas lietas par mani pateici galīgi garām, bet tas sīkums...

Es tiešām neko sliktu negribēju tev teikt... Bet nu tu esi nūģis! Piedod!

Šitādu penteri rakstīt slinkums nebija?...

Laikam nesen tik forumos sāki piedalīties, ja reiz tik naski obligāti atbildi katram, visu iztirzājot pa punktiem...
09.06.2016 22:59 |

Reitings 23705
Laiki mainās, izdzīvo tie, kas spēj mainīties līdzi. Ja vel pirms dažiem gadiem tajos pašos lielveikalos prasīja krieveni, vairāk neprasa. Jo viņi vienkārši saprot, ka darba tirgus mainās. tādi jauniešu veikali kā H&M, New Yorker arī to saprot.
Tiesam, tikai tadu ka tu nevelas mainities. Tiesi tu nevari atrast darbu pat veikala!
09.06.2016 23:01 |

Reitings 1584
Kādus faktus? palasi savus postus, un ievērtē kā no malas izskatās. Te tev laikam to neviens nesaka, bet tev ir dīvaina dzīves uztvere. Tāda pohujistiska. Ja es esmu principāls, bet es cenšos savu viedokli argumentēt, bet tu vienmēr visur cik esmu uzdūries taviem komentiem, tad tu pasniedz sevi kā ''karalieni'', ka tev ir visur taisnība, lai gan kļūdās visi. Tu esi līdzīga ''pamatiedzīvotāju ķēniņienei'', ja zini par ko runāju.
09.06.2016 23:01 |

Reitings 23705
BINGO! So te silti iesaku, bet tev ko skaidrot ir Sizifa darbs. Adjos amigos:-P
09.06.2016 23:03 |

Reitings 23705
palasi savus postus, un ievērtē kā no malas izskatā BINGO! So tev iesaku:-D
09.06.2016 23:04 |

Reitings 1584
Neons sry, visi kļūdās. Jā, daudzi mani sauktu par nūģi, jo man ir savādāki dzīves uzskati, es esmu principu un vērtību cilvēks + iekšējais panks. Es nebaidos izlēkt no pūļa, ja to prasa mani uzskati, vērtību sistēma. Skolas gados mani apcēla, jo es esmu klusais + ķermeņa uzbūve nav tā labākā priekš džeka, bet zini tieši tāda sabiedrības attieksme mani iekšēji padara stiprāku, jo tad es par spītu eju uz priekšu. Es esmu tas ko dēvē par taisnības cīnītāju. Ja saproti domu.
Lai cilvēki un jūs foruma lietotajās domā, ko gribat par maniem darba meklējumiem, krievu valodu un nacionālo stāju, bet es palieku tas pats, kas es esmu. Es savu ''es'' nemainīšu tikai lai izpatiktu kādam, neesmu pielīdējs.

Pa punktiem iztirzāju, jo es tādā veidā argumentēju savu viedokli, man nepatīk tukši kulstīt salmus, bez pamatojuma. Viss ko es rakstu, tā arī ir domāts. Patīk vai nē.
Un tu kļūdies, esmu da''zadu forumu lietotājs no kāda 2007/2008 gada. Vairāk vai mazāk. Šeit tagad esmu jo vienā forumā dēļ šīs tēmas sastrīdējos ar dažiem un principa pēc pateicu, ka iepauzēšu uz kādu laiku.

Rīdziniece daudzos uzskatus esmu diezgan konservatīvs (piemēram, ne pārāk simpatizē geji), bet dudzās lietās es esmu progresīvs, bez aizspriedumiem, kas valda sabiedrībā. To var salīdzināt ar zobenu. No vienas asmens puses esmu konservatīvs, no otras esmu laikam ejošs līdzi.
09.06.2016 23:13 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nē, nu skaidrs, tu esi tu... Taisnības cīnītājs vai vienalga kas... Bet tomēr ir nedaudz jāmācās ietilpt sabiedrības rāmjos. Sabiedrība ir gana daudzšķautnaina, lai atrastu to šķautni, kas pašam tuvāka.

Un nav problēma, ka saliec visu pa punktiem. Problēma tur, ka uzskati, ka tavam viedoklim nav ūdens, bet tas tur ir! Lielā vairumā. Vnk iemācies izteikties lakoniskāk. Pašam būs vieglāk sakārtot domas.
09.06.2016 23:20 |

Reitings 1584
Rīdziniece atšķirībā no tevis es argumentēju savu viedokli, bet tu uzstāj uz savu, un tos, kas tev nepiekrīti tu aizskar.
Bet kā minēju es pēc savas būtības atšķiros no citiem. Esi lasījūsi ''Citādos'' vai filmu vismaz redzējusi? Lūk, mani var uzskatīt par Citādo, jo man ir plašāks skats uz notiekošo, nevis šaurs. Es labi zinu, ka no malas manis rakstītais ir mazliet savādāks nekā ierasti pierasts redzēt. Bet tādi ir mani uzskati, un no viņiem es nekaunos. Tu gan vairāk uz kārklu krievietes pusi velc :D Ja saproti tādu jēdzienu ''kārklu''.

Dzīve nostādīs visu pa plauktiņiem. Redzēsim ko es tavos gados būšu sasniedzis. Man vel daudz laika, lai savus plānus īstenotu.

Ko tad spāniski, ne krieviski sveicinies? :D

Ok, labas naktis manou draugas;-)
09.06.2016 23:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)