draudzene ar stāžu

Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Pēdējā laikā sasāpējusies viena lieta. Esmu attiecībās teju 8 gadus- iepazināmies jauni (17 gados), šobrīd abiem 25 gadi, 5 gadus dzīvojam kopā, esam pabeiguši augstskolas, iekārtojušies labos,stabilos darbos, pastāvìga,laba dzīvesvieta ir (pagaidām tik īrējam,jo krājam iemaksai). Vārdu sakot,nekā mums netrūkst tìri sadzìviski. BET, pēdējo pusgadu mani patiešām nomāc domas, kāpēc mēs neprecamies!? Ir pienācis tas brìdis,kad prasās pēc nākamās attiecìbu stadijas. Negribas vīrietim to uzspiest vai izdīkt, pa jokam pie attiecìgās tēmas esmu izmetusi tekstus: "nu kad mēs precēsimies?" Utt. Protams, šādus jautājumus adresē arī citi. Viņam tik viena atbilde-nu kaut kad jau vajadzētu. Tomēr man ir sajùta,ka viņam to negribas vai ir bail, jo, kă pats reiz izteicās, viņam darba biedri saka, ka sievietes pēc kāzām dikti mainoties. Brīžiem liekas,ka varbùt es tomēr neesmu tā" īstā"?
Tas ir stulbi, bet es savā galvā esmu devusi termiņu-līdz 8. gadadienai (kas ir pēc mēneša) un ja tad nesagaidìšu kādu bildinājumu-kravāšu mantas. Tas ir dīvaini, jo pa lielam jau viss attiecībās ir kārtībā- dzīvojam saticìgi, ir kopīgas intereses, kopīgi draugi, cieņa vienam pret otru. Kaisle gan norimusi, sekss ir aptuveni 1x nedēļā un ir pienācis tas brīdis,kad arī man attiecības negribas vairs atsvaidzināt, jo no drauga puses atbildes nav, ne kādu aktivităšu organizēšanā, ne kur citur no viņa puses nejūtu iniciatīvu.
Kādi ir jūsu viedokļi, ieteikumi, pieredze? Vai ir vērts no tik ilgām attiecìbām mesties prom, kaut gan jùtu, ka vēl mīlam viens otru, vai arī gaidìt to mistisko brìdi, kad viņš beidzot sadūšosies apliecināt,ka esmu tā, ar kuru pavadīt dzìvi?
Piedotiet par palagu:-D
07.06.2016 21:48 |

Reitings 48
Reģ: 14.07.2015
Kamooon! Nu tik daudz stereotipu! Katrs tak dzīvo kā vēlas kāda citiem daļa gar to?
Iet prom no cilvēka ar kuru ir ideālas attiecības - tikai tāpēc ka nav gredzena, manuprāt, ir stulbi.
Tas, ka sekss ir 1x nedēļā, nenozīmē, ka viņu attiecības nav labas. Vai neesat dzirdējuši, ka cilvēkiem ir dažāda seksualitāte? Nav visiem katru dienu jāņemas, lai varētu teikt, ka attiecībās ir ok! Un rutīna iezogas katrās attiecībās. Ja tagad bļausiet, ka jūsējās pēc 8 gadu kopdzīves tās nav, gribētu jums pajautāt pēc 10 gadiem - vai joprojām nav. Un tad vēl pēc 10 gadiem.
07.06.2016 22:43 |

Reitings 48
Es vairāk uztrauktos par to, ka vīrietis negrib kopīgus bērnus, nevis saņemt laulību apliecību. Bet 25 gadu vecumā par to vēl nav jāuztraucas.
07.06.2016 22:44 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Manu uzmanību pievērsa fakts,ka vīrietis ir kūtrs. Nekas neinteresē, neko neierosina, sievieti neiekāro un nevēlas nekādu attīstību attiecībās. Ideālās attiecības, zini.:-D:-D:-D
07.06.2016 22:44 |

Reitings 48
Artemzija, domā, ka meitene, kas izbesījusies raksta mums savu problēmu, tagad nepārspīlē? Gan jau nav tā, ka vīrietis vispār NEKO nedara. un vispār neizrāda interesi, vispār neieprieina viņu. Gan jau ka meitene vienkārši sabesījusies.
07.06.2016 22:47 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Marta, labi, lai viņa uzraksta, ko viņš dara.
07.06.2016 22:51 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Jā, vēl arī varu piebilst to, ka, diemžēl, ne kāzas nosaka to vai otrs cilvēks ir tas īstais vai nē. Es personīgi pazīstu pāri, kurš jau 10++ gadus dzīvo kopā un nav precējušies, taču skatos uz viņiem kā uz perfektu pāri - tik saskanīgus un vienu otram radītus cilvēkus, šķiet neesmu redzējusi. Tai pat laikā zinu vairākus pārus, kuri pēc daudziem laulībā pavadītiem gadiem izšķiras. Iet laiks, paiet gadi un par spīti laulībai cilvēki saprot, ka viens otram nav tie īstie.
Kā jau minēju, iesaku, protams, ar puisi izrunāties, taču labāk tā vietā, lai nepārtraukti uztrauktos par kāzu neesamību, kopā abiem izdomāt knifiņus kā atdzīvināt dzirkstelīti abu attiecībās. Vasara ir tam kā radīts laiks! Ja būsiet viens otram tie īstie, tad ne jau kāzas būs noteicošais! :)
07.06.2016 22:53 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
un cik ilgi sievietei pienāktos gaidīt ,kad viņu bildinās , aprecēs?
No vienas puses 25 gadi,it kā puisim nav daudz, bet ja arī vīrietis pēc 3 gadiem nebūs gatavs precēt , nevēlēsies bērnus?sievietei jau būs 28 gadi ...un tad no nulles būs jāsāk jaunas attiecības..un tad jau uz kādiem 30+.... varēs ar jauno draugu domāt par bērniem.
07.06.2016 22:54 |

Reitings 605
Jā, rutīna pilnīgi noteikti ir iestājusies, būtu dīvaini, ja tā nebūtu. Ok, gadus arī , manis pēc, varam neskaitīt. Pati par tādu precību tēmu jau arī esmu sākusi vairāk domāt tik salīdzinoši nesen- kādu gadu vrb šad un tad pieķeru sevi pie domas, ka nu jau teorētiski vairs tam nav nekādu šķēršļu. Izņemot, otra izvairīšanos par to runāt, kas arī manī raisa pārdomas, vai tas patiešām ir tas, ko arī vīrietis vēlas. Viņš zina, ka es to gribētu. Bet es atvainojos, vai tiešām visas uzskata, ka ir ok gadiem dzìvot kopā, nezinot, kur tās attiecības ved? Galvenais, ka tagad ir labi?
07.06.2016 22:55 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kāpēc nepajautā viņam, kāpēc nepasaki konkrēti, kas Tevi nomāc?
07.06.2016 22:56 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
ka ir ok gadiem dzìvot kopā, nezinot, kur tās attiecības ved?

Protams, nākotni mēs nevaram redzēt, bet nu parasti jau cilvēkiem ir kaut kāds skatījums, kurp attiecības ved.. vismaz vajadzētu būt kaut kam pozitīvi vedošam.. manuprāt :)
07.06.2016 23:01 |

Reitings 48
vai tiešām visas uzskata, ka ir ok gadiem dzìvot kopā, nezinot, kur tās attiecības ved?

Bet kur tad tām ir jāved?
Ar ko divi laimīgi cilvēki ar trīs foršiem bērniem, kopīgu māju, biznesu un mašīnām, bet bez gredzeniem ir šai sabiedrībai sliktāki? Ja visa ģimene vesela un laimīga, vai tad tā "nākotne" viņus kaut kur slikti aizvedusi? :)

Gredzens nav garantija, tikai norāde, ka jūs ejat pareizo virzienu uz laimes pusi.
07.06.2016 23:01 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Nu man bija lidzigi, kopa no 18 gadiem, kad bij jau virs 24 tad saku sarunas par nakotnes planiem. Tajos ietilpa kopiga ipasuma pirksaa. Es ta ari tiesa teksta pateicu, ka neko kopa nepirksu, ja nav velme preceties. Mes gan precejamies tikai divataa un es to vairak redzu ka juridisku deal, jo pa pielam jau nekas nemainaas, bet nu savu nostaju pateicu. Ari to, ka nevelos bernus, ja neesam precejusies. Ta tomer ir juridiska aizsardziba, ipasi, ja runajam par kopigiem ipasumiem, naudas uzkrajumiem utt.
07.06.2016 23:03 |

Reitings 3127
Reģ: 02.06.2016
Katram ir svarīgas savas lietas, visi nav vienādi. Izklausās, ka tev vienkārši ir jādzird no viņa reāla atbilde, nevis jānoskatās galvas pakratīšanā ikreiz, kad runā par kaut ko nopietnu, par nākotni, plāniem utt. Te jau nav runa par to, kā ir pareizi, kad tas ''obligāti'' jādara, bet gan par to, ka neapmierina esošā situācija.
07.06.2016 23:13 |

10 gadi
Reitings 178
Reģ: 14.05.2013
Es savukart gredzenu ''dabuju'' loti atri-paris menesu laika pec iepazisanas, jo vins loti uztraucas, ka es nenemu vinu nopietni
tagad, gadus 3 velak nezinu vai es vispar gribetu preceties vai ne
07.06.2016 23:14 |

Reitings 456
Reģ: 16.01.2016
Reiņa

Tu tad apprecējies vai atteicies?
07.06.2016 23:18 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Martas_tantes komentāros ir drausmīga mūsdienu tendence - bērniem esam gatavi, kāzām nē. Es dzīvoju pēc vecās modes un, manuprāt, bērni ir atbildīgāks solis par kāzām un to tāpēc jāsper pēc kāzām. Ja vīrietis nespēj aiznest savu pakaļu uz dzimtsarakstu nodaļu un iedot savai sievietei savu uzvārdu, tad par kādiem bērniem vēl var būt runa.
07.06.2016 23:25 |

10 gadi
Reitings 178
Reģ: 14.05.2013
Mes esam kopa joprojam, bet neesam precejusies

Reitings 605
Protams, gredzens pirkstā negarantē laimīgu dzīvi, tomēr man ir svarīgi apzināties, ka esmu sieva nevis draudzene, ar kuru vēsi var vienā dienā izšķirties. Prieks palasīt dažādos viedokļus, arī dažreiz gribētu, lai man kāzas nebūtu tik svarīgs solis dzīvē, bet nu diemžēl esmu tāds cilvēks, kas grib to dienu, kas grib dzirdēt svinīgu solījumu, kad solāmies būt priekos un bēdās. Protams arī svarīga ir juridiskā aizsardzība, lai gan, kad grasìjāmies pirkt īpašumu, uzreiz pateicu, ka neko neieguldīšu,kamēr neesam precējušies. Pats labākais toreiz bija drauga komentārs, ka mēs jau varam nokārtot, ka māja pieder diviem īpašniekiem:-D
Nav jau protams tā, ka draugs neko nedomā, kā piešķilt dzirkstelìti-šad un tad aizved vakariņās, bet tas pa lielam viss. Pārsvarā visu organizēju es-nesen nopirku mums ceļojumu, visu nokārtoju, viņš tikai ar nelielu interesi paskatījās viesnīcas bildes. Pareizi te teica-kūtrs palicis.

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nu visi nav organizētāji, citus mazliet pabakstīt vajag
07.06.2016 23:27 |

Reitings 48
KitijaK, jā, tendence ir drausmīga. Bet esence- nevis neesam gatavi, bet negribas ņemties. Negribas tērēt naudu (nenožēloju savu "kāzu ceļojumu"uz Jaunzēlandi bez pašām kāzām) Negribas tērēt laiku, jo tas jau tā daudz paiet visādu ģēlu organizēšanā un risināšanā. Jo nav ticības, ka ar to būs kas vēl labāks. Un, kad beidzot mums vairs neuzdos tos stulbos jautājumus par precēšanos, tad aizstiepsim tās savas pakaļas uz dzimtsarakstu nodaļu un parakstīsim tos papīrus. Bet ne tāpēc, ka jums tā vajag. :D
un visi mūsu bērni būs klāt. :)
Tāpēc es jau teicu, vairāk satrauktos par bērniem, ne gredzenu pirkstā. Bērni, ģimene - vot tas ir īstais pārbaudījums.
07.06.2016 23:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits