Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Jūsu gatavotās kūkas.

 
Reitings 263
Reģ: 05.07.2013
Tā kā dēlam tuvojas vārda diena, gribu uzcept kūku/kapkeikus vai ko tamlīdzīgu.
Tādēļ jautājums: Kāda ir jūsu iecienītākā kūkas recepte ko gatavojat?
07.06.2016 20:58 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Visiem visvairāk garšojusi mana Snikera kūka (arī man pašai). Recepti varu pārsūtīt vēstulē, ko esmu sūtījusi jau vairākām Cosmo dāmām un saņēmus piekrišanu, ka kūka ir lieliska :)
07.06.2016 21:04 |
 
Reitings 512
Reģ: 07.03.2016
Kūka no vienkāršākajām un tajā pašā laikā gardākajām - Selgas cepumu kūka. Lieku pamatnē Selgas cepumus ar kļavas sīrupa garšu pirms tam pamērcētus aukstā, stiprā kafijā. Pa virsu lieku kopā sajauktu saldo krējumu(500ml) ar biezpienu(jāskatās pēc konsistences, tā, lai nav par šķidru), ar marmelādi(lieku vienu paciņu ar Maximā nopērkamajām) un vienu glāzi cukura. Šai kārtai virsū atkal cepumi pamērcēti, cepumiem virsū skābs ievārījums, tad atkal cepumi un saldā krējuma sajaukums. Un tā turpina kārtas kā un cik gribās. Pa virsu kādas odziņas un ledusskapī iekšā līdz nākamajai dienai.

Rabarberu kēksiņi:
Nepieciešams:
* 220g brūnais cukurs;
* 60g sviesta istabas temperatūrā;
* 1 liela ola/2 vidējas
* 180g paniņu/kefīra
* 260g miltu;
* pusotra tējkarote cepamā pulvera;
* pusotra tējkarote sodas;
* šķipsniņa sāls;
* rabarberi

Pagatavošana:
Sviestu sakul ar cukuru, pievieno olas, paniņas/ kefīru.
Atsevišķā traukā samaisa sausos produktus un, kārtīgi maisot, pievieno sviesta masai. Visu kārtīgi samaisa, pievieno rabarberus, samaisa. Liek mīklu sagatavotā ietaukotā mafinu pannā/ papīrīšos un cep 180 grādos 25min.

Šie arī sanāk gardi ar jebkādām ogām arī bez glazūras: http://prieksgatavot.lv/2012/08/supernammigie-mellenu-mafini/
07.06.2016 21:18 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Arieta, atsūti lūdzu man arī receptīti (s)paldies (l)
07.06.2016 21:23 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Varbut kada var ieteikt kladu netreknu kuku? :-)
07.06.2016 21:30 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Visām nosūtīju :)
PIEZĪME: Tikko pārlasīju savu recepti un tur ir piebilde par sāļo karameli, to gatavoju citam pasākuma un līdz ar to kūka izskatījās savādāk:

Garša ļoti piestāv šai Snikera kūkai.
Manā pirmajā bildē virsējais krēms ir Maskarpone siera krēms.
07.06.2016 21:31 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
MADasaHATTER, Tev jālūkojas raw kūku virzienā ;)
07.06.2016 21:32 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
Arieta, paldies :) taisni vai žēl, ka neesmu tavu draugu (kūku ēdāju) lokā :D (l)
07.06.2016 21:34 |
 
Reitings 704
Reģ: 29.01.2009
No savas puses varu ieteikt Melno princi! http://www.kikasvirtuve.lv/2011/10/melnais-princis.html

Vispār, cik gadījies gatavot, izmantojot šo Kikas virtuves lapu, nav sanācis vilties.
07.06.2016 21:36 |
 
Reitings 64
Reģ: 15.10.2011
Arieta atsūti man arī,lūdzu :-)
07.06.2016 22:08 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Siera kūka ar balto šokolādi un avenēm

Sastāvdaļas:

* 300g sviesta cepumi;
* 300g skābs krējums;
* 250g sviesta;
* 4 olas;
* 675gr krēmsiers;
* 4 ēd.kviešu milti;
* 1/2 citrona;
* 250g baltā šokolāde;
* 5gr vaniļas cukurs;
* pavisam nedaudz sāls;
* svaigas avenes.
Nepieciešama arī kūkas veidne ar noņemamām malām.

Pagatavošana:

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Cepumus sadrupina un bļodā samīca kopā ar 80 g izkausēta sviesta. Kūkas veidni ieziež ar nedaudz sviesta , lai kūka veidnes malām „nepieliptu”. Cepumu-sviesta maisījumu vienmērīgi izklāj pa veidnes apakšu un malām. 120g sviestu izkausē un saputo kopā ar vaniļas cukuru, sāli un brūno vai balto cukuru pēc garšas (rekomendējoši – 1 šķipsna sāls, 1 ēd.k. baltā vai brūnā un ½ ēd.k. vaniļas cukura). Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus pievieno sviesta-cukura masai. Visu kārtīgi maisa līdz masa kļūst viendabīga. Pēc tam pievieno miltus, krēmsieru un krējumu. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā kūkas masā. No citrona izspiež sulu un 1 ēd.k. pievieno kūkas masai. Izteiktākai garšai var pievienot arī nedaudz rīvētas citrona miziņas virskārtas pēc garšas. Gatavo masu uzlej sagatavotajai cepumu pamatnei un nolīdzina līdz ar cepumu pamatnes malām.

Kūku cep 40 min – 1 h. Tikmēr izkausē ūdens peldē balto šokolādi ar 50g sviesta.Pārlej pāri gatavai siera kūkai un dekorē ar svaigām avenēm. Siera kūka vislabāk garšo aukstā veidā, tādēļ pirms pasniegšanas to atdzesē ledusskapī vismaz 2 h. Turklāt – svarīgi uz atdzesēšanas laiku kūku atstāt veidnē, lai tā labāk sacietētu.
07.06.2016 22:17 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Arieta, man, lūdzu, arī receptīti!!! (l)
07.06.2016 22:20 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Arieta, man arī, lūdzu! :)
07.06.2016 22:24 |
 
Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Arieta, man arī, lūdzu! Kā reiz svētdien jācep kūka un šī izklausās pēc tādas, ko tauta sapratīs.
07.06.2016 22:34 |
 
Reitings 4113
Reģ: 14.11.2012
Arieta, superiiigs noformējums, un tā sāļā karamele izskatās ņammm, baru atī palūgt recepti, gribu izmēģinàt ar to karameli (l)
07.06.2016 22:48 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
gar Arietas un Marī kūkbildēm varētu stundām ilgi siekaloties (l)

man arī, lūdzu, receptīti(s)
07.06.2016 22:58 |
 
Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Arieta, man arī recepti varētu?
07.06.2016 23:01 |
 
Reitings 590
Reģ: 25.10.2013
Arieta, man ari, ludzu, receptiti!!! (l)
07.06.2016 23:03 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Arieta, man arī, lūdzu... (l)
07.06.2016 23:07 |
 
Reitings 391
Reģ: 29.01.2009
Arieta, man arī, lūdzu, lūdzu (l)
07.06.2016 23:11 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es mēdzu gatavot netreknu variantu siera kūkai. Variācijas par šo:
http://garsasbaudas.espati.lv/index/view/raksts/Kuka-kuru-DRIKST-vienmer---viegla-SIERA-kuka/id/3426/

Sviestu mēdzu aizstāt ar olīveļļu. Svaigo sieru var aizstāt ar grieķu jogurtu.
TAd topā ir arī citronkūka.
Gatavoju visādas variācijas par šo:
http://www.la.lv/citronu-meringa-gaisiga-vasarai-piemerota-kucina/

bet mans kūku favorīts ir raw avokado kūka:
http://www.happywhispers.lv/lv/svaiga-laima-avokado-kuka/
man ļoti patīk pievienot klāt arī mango.
07.06.2016 23:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits