Kūka no vienkāršākajām un tajā pašā laikā gardākajām - Selgas cepumu kūka. Lieku pamatnē Selgas cepumus ar kļavas sīrupa garšu pirms tam pamērcētus aukstā, stiprā kafijā. Pa virsu lieku kopā sajauktu saldo krējumu(500ml) ar biezpienu(jāskatās pēc konsistences, tā, lai nav par šķidru), ar marmelādi(lieku vienu paciņu ar Maximā nopērkamajām) un vienu glāzi cukura. Šai kārtai virsū atkal cepumi pamērcēti, cepumiem virsū skābs ievārījums, tad atkal cepumi un saldā krējuma sajaukums. Un tā turpina kārtas kā un cik gribās. Pa virsu kādas odziņas un ledusskapī iekšā līdz nākamajai dienai.
Rabarberu kēksiņi:
Nepieciešams:
* 220g brūnais cukurs;
* 60g sviesta istabas temperatūrā;
* 1 liela ola/2 vidējas
* 180g paniņu/kefīra
* 260g miltu;
* pusotra tējkarote cepamā pulvera;
* pusotra tējkarote sodas;
* šķipsniņa sāls;
* rabarberi
Pagatavošana:
Sviestu sakul ar cukuru, pievieno olas, paniņas/ kefīru.
Atsevišķā traukā samaisa sausos produktus un, kārtīgi maisot, pievieno sviesta masai. Visu kārtīgi samaisa, pievieno rabarberus, samaisa. Liek mīklu sagatavotā ietaukotā mafinu pannā/ papīrīšos un cep 180 grādos 25min.
Šie arī sanāk gardi ar jebkādām ogām arī bez glazūras:
http://prieksgatavot.lv/2012/08/supernammigie-mellenu-mafini/