Ietaupīt

Reitings 145
Reģ: 08.08.2014
Pēdējā laika vislaik domaju ka varetu ieekonomet. Nu to pašu elektribu utt lai komunalie nav tik lieli. Gribu dzirdet jūsu viedokli ka ir labak ar elektrisko silditaju, labak lai viņš vislaik ir ieslegts vai slegt ārā uz nakti un kamer esmu darba un ieslegt tikai tad kad iet uz dušu.
07.06.2016 08:50 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Rīdziniec, kur kāds ir ieteicis vienu ūdeni vairākiem pēc kārtas lietot? Ja A mazgājas, nolaiž ūdeni, atnāk B un mazgājas, tad telpa jau ir silta un B lieki netecina ūdeni, lai sildītos. Bet vispār nav jēgas cosmo kaut ko ieteikt, te visas taupīšanu uztver kā sevis pazemošanu...
07.06.2016 13:11 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Man piemeram ir apkure, mes ar karsto udeni nesildamies.:-D
07.06.2016 13:15 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Elmi, protams savu. Neba nu tavu :)
Man labsajūtu rada nedomāšana un nestresošama par sīkumiem. Tās ir ērtības, par kurām es labprāt maksāju vairāk. Pareizāk - nedomāju ko un cik maksāju.
07.06.2016 13:15 |

Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Ridzniece, p)aldies par rakstu- izlasiju un padomaju un sapratu, cik labi es dzivoju un, ka man nav japerk darzeni vai augli, kuri ir kimiski ar vska kartinam un vel vini butu jamazga ar specialiem "obligatiem " lidzkliem!

esmu spejiga izveleties vietejos, sezonas produktus, vai ektra iznemuma adijumos, tadus, kuriem ir atsauce par to razosanas un transporta izcelsmi!

p.s. salidzini asv petijums uz auglu mazgasanu del pesticidiem un lv!?

ieteikumam, ja velies izvairities no sadam problemam, neperc auglmus, darzenus no spanijas!!!! un parejiem seko lidzi sezonai un izcelsmei, palidz, atvieglo dzivi, vari ietaupit un VAR pat mazgasanas udeni liet uz pukem un vinas aug griezdamas!! :-P
07.06.2016 13:18 |

Reitings 638
nu 20 eur ir maz par elektrību, ko tur vēl taupīt... rīgā rēķins kādreiz latos - vasarā bija ap 50 ls, ziemā - 70ls. ja viss siltais ūdens ir boileros, plīts arī elektriskā, ledusskapis, daļa apkures, mājā nāk klāt arī sensoru pagalma un kāpņu telpas un pagraba (kur kāds var arīz aizmirst izslēgt gaismu) apgaismojums .. tad IR jāsāk domāt, kur un kā taupīt. pakāpeniska nomaiņa uz led spuldzēm un tehnikas maiņa ir jūtama, tagad +/- tas pats un mazāk tiek maksāts eiro :)

par pārtiku - pirmais , kā taupīt, ir izvērtēt, vai produkts tiešām jāmet ārā par spīti tam termiņam uz paciņas. ja piens nav saskābis, tad nemetīšu ārā tikai tādēļ, ka pēdējais datums virsū un vice versa. dārzeņi .. ja paprika nav tik stingra, kā gribētos - nelikšu salātos, bet improvizēšu ar sautējumu vai mērci. pluss vēl - ja redz, ka nav pirmā svaiguma, bet izlietot nesanāks - es saldēju pirms kkas palicis vecs. sēnes, piemēram - šampinjonus pērku 500g paciņās, bet nu neapēdu tik daudz, pirms bojājas. uzreiz trešdaļu sagriežu un sasaldēju :D ar šādu domāšanu izmetu maz, jo samazinās arī pirktā daudzums. man žēl, zinot, cik liela daļas pārtikas un resursu aiziet nebūtībā... nevēlos būt daļa no tā.
07.06.2016 13:20 |

Reitings 23705
esmu spejiga izveleties vietejos, sezonas produktus, vai ektra iznemuma adijumos, tadus, kuriem ir atsauce par to razosanas un transporta izcelsmi!
tatad granatabolus, citrusauglus, bananus, arbuzus, un evl simtiem citu auglu tu need?:-O
07.06.2016 13:22 |

Reitings 23705
P.S. Kada starpiba

kuriem ir atsauce par to razosanas un transporta izcelsmi!
nu un? Tas pilnihgi neko nemaina. Bet skatos tu nelasi un nedoma... njaaaa
07.06.2016 13:23 |

Reitings 638
nebiju aizdomājusies - kā ir ar sausajiem produktiem - rīsi, milti, zirņi, lēcas u.t.t. - termiņus čekojat un metat ārā, ja pagājis? un saldētajai pārtikai?

enerģija vispār ir diskutabls jautājums. retoriski - vai tā tiešām paranoiski jātaupa, ja nāk no 'tīra' avota? .. cik zinu, lv arī var izvēlēties tās piegādātāju :)
07.06.2016 13:25 |

Reitings 23705
Visparar sauso pariktu, skeltie zirni un etc. neperku uz 10 gadiem, bet izrekinu lai tuvako 2 menesu laika apedu...ilgak turet man nepatik. Tapec nav jacekoi termini. Ari uz aglu , zivim saldetava tas attiecas.
07.06.2016 13:32 |

Reitings 638
Edu, bet tiesi ta, skatos, lai ir sezona, ja tada ir un izcelsmes valsti, transportu un pec iespejas bio!!

skatos, ka tu nelasi un nedoma vai varbut lasi, bet tik un ta nedoma!!:-D
07.06.2016 13:41 |

Reitings 23705
Edu, bet tiesi ta, skatos, lai ir sezona, ja tada ir un izcelsmes valsti, transportu un pec iespejas bio!!
un jega? Saki tad nav jamazga zem tekosa udens?:-D:-D:-D:-D

ebiju aizdomājusies - kā ir ar sausajiem produktiem - rīsi, milti, zirņi, lēcas u.t.t. - termiņus čekojat un metat ārā, ja pagājis? un saldētajai pārtikai?
tiesa laukos tas bus citadak, tur jau jaceki tie termini . Jo nav veiklai leja pie majam.
07.06.2016 13:44 |

10 gadi
Reitings 611
Reģ: 15.04.2010
Sākās ar naudas taupīšanu un "aizgāja" līdz vides "taupīšanai", kā jau visas cosmo diskusijas.
Man viss šis liekas ļoti subjektīvs jēdziens, pirmkārt no naudas taupības viedokļa - tā ūdens taupīšana, pēc vannas lejot wc utt, parēķiniet tīri naudas izteiksmē, nu cik tas ietaupa - cik? Nu neticu, ka iegūtais ir lielos apmēros mērāms. Un pēc tam tai pat laikā, piemēram, mēnesī cigaretēs (minu tikai kā piemēru) aiziet 100x vairāk ;) tas pats ar ūdens taupīšanu un vidi, taupām ūdeni utt. bet tai pat laikā arī, piemēram, pīpējam, vai piesārņojam vidi ar saviem a/m "izmešiem" utt. Tas vissss ir tiiiik subjektīvi. Manuprāt viss ir jādara komforta un saprāta robežās.
07.06.2016 13:45 |

Reitings 638

un jega? Saki tad nav jamazga zem tekosa udens?

Tiesi ta, nav jastreso par tekosu vai netekosu udeni ( prieksroku dodu tekosam udenim, bet tomer savacu savam pukem un vinas nemirst, bet aug griezdamas!), nav jaiespringst pirkt vel kaut kadus lidzeklus ar ko gurkus mazgat!?? nekad neesmu redzejusi "plevi" no kimikalijam virsu darzeniem, ko edu!!

sliktakais, kas vinime ir ticis klat un kapec mazgaju ir gaisa piesarnojums un cilveki ar netiram rokam un tam pietiek ar udeni, neesmu paranojiska!

bet es nemacu dzivot, katrs dara ka grib!! tikai aizstavu savu viedokli, kas ir biski talak par "izlasiju ka pareizi jadara, jo kads asv ta izdomaja"
07.06.2016 15:51 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Varbūt kāda vēl nenolaiž pēc sevis podā ūdeni? Tās galējības ir smieklīgas. Un jēgu tam neredzu. Vai ir kas nozīmīgs nopirkts par to ietaupīto summu? Viena šokolāde?
07.06.2016 16:51 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
nemaku taupit galigi:-D

iesprauksos ar savu jautajumu, ja ladetajs man praktiski vienmerir rozete iesprausts, bet netiek lietots cik daudz tas panem elektribu?
07.06.2016 17:26 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
taupīt īsti nemāku, tik cik izslēdzu aiz sevis gaismu un nelaistu ūdeni, kad mazgāju zobus, bet tas man liekas pašsaprotami. un jāsaka, ja kāds taupa tādā veidā, ka savu vannas ūdeni lej podā, un kas par to? lai dara tā. katrs taupa kā grib. man tas būtu par lielu čakaru. bet tāpēc es nenosodīšu tos, kas tā taupa.
07.06.2016 18:01 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ka var ietaupit lejot vannas udeni podaa? :-D udens paterins tapat sanak tads pats. Es leju vienreiz poda un smelu ar spainiti, jo notekcaurulei bija problemas..ieiet dusa, iebaz korki un smelj ara ar spaini mokas jau diezgan..
07.06.2016 18:04 |

Reitings 23705
Ka var ietaupit lejot vannas udeni podaa? udens paterins tapat sanak tads pats. E
Atkal man jasmejas sodien. Ne nu Mad tu mani atkal parsteidzi....es pat neko nekaidrosu...:-D:-D:-D
07.06.2016 18:08 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Ieteiktu labaak taupiit uz kosmeetikas , apgeerba utml. suudininiem . Te tik daudz salasiijos , kaa cosmietes peerk ne jau kuru katru masku matiem , bet ofigennaa daargo par 30 eur aizbildinoties ar sazin kaadu kvalitaati , varbuut tu arii piederi pie shiim izshkeerdeetaajaam ?
Vai arii ir taadas ar putniem galvaa , kuras nekad neuzvelk otrreiz kaadu apgeerbu un visu laiku griezh velasmashiinu |-)
Ja energiju un uudeni pateereejat normas robezhaas , tad nedomaaju , ka taupiit speciaali uz primaari nepcieshamiem pakapojumiem ir taa veerts . Labaak tieshaam paarskati to , kur naudina aiziet aarpus komunaalajiem . Piekriitu jau mineetajam visas tas liidznemamaas lates untml modes suudi .
07.06.2016 18:13 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Par sevi varu teikt, ka pavisam noteikti nepērku jaunu kosmētikas līdzekli, kamēr nav iztērēts iepriekšējais, ja vien tas nav gadījies pārāk sūdīgs, turklāt nepērku superdārgos produktus.
07.06.2016 18:16 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits