Ietaupīt

Reitings 145
Reģ: 08.08.2014
Pēdējā laika vislaik domaju ka varetu ieekonomet. Nu to pašu elektribu utt lai komunalie nav tik lieli. Gribu dzirdet jūsu viedokli ka ir labak ar elektrisko silditaju, labak lai viņš vislaik ir ieslegts vai slegt ārā uz nakti un kamer esmu darba un ieslegt tikai tad kad iet uz dušu.
07.06.2016 08:50 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Paldies bus jaapskatas, kur tas veikals atrodas?

P.S. Jo arbuzu sezona , vai melonem tas butu ideali...ari bananiem un citrusaugliem. Tev ilgam laikam pietiek?
07.06.2016 11:55 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Rīdziniece, tie Biotēkas veikali jau ir daudz - Molā, Spice home, Olimpijā, visos SKY veikalos...
Skatos, ka te var pat internetā pasūtīt: http://www.ekoveikals.lv/lv/majai--darzam/dezinfekcijas-lidzekli/sodasan-lidzeklis-auglu-un-darzenu-mazgasanai-500-ml-

Pietiek man kādam pusgadam, bet es dažreiz grēkoju un mazgāju tikai ar ūdeni, varbūt, ja katru dienu izmanotu, izlietotu ātrāk :)
07.06.2016 12:04 |

Reitings 1249
Reģ: 07.06.2010
Lasu un brīnos. Kārtējā diskusija, kas liek aizdomāties. Kad tiek runāts par algām, iepirkšanos, ceļojumiem, dzīvesveidu, tad visas tik turīgas, bet tagad dalās ar veidiem kā ieekonomēt dīvainos veidos, piemēram, liet podā ūdeni no vannas.
Es labāk iztērēju dažus liekus eiro, bet dzīvojis ērti ikdienā, nestresojot par katru rozetē atstāto elektroierīci, tieši tā dēļ strādāju un pelnu.
Savukārt nemest ārā ēdienu vai nepirkt kaudzi ar lupatām, tā nav ekonomija, tas ir tikai normāli, manuprāt.
07.06.2016 12:11 |

Reitings 23705
bet tagad dalās ar veidiem kā ieekonomēt dīvainos veidos, piemēram, liet podā ūdeni no vannas.
Es labāk iztērēju dažus liekus e
pag, to ieteica tikai viena, man piemeram kas tads prata neienaktu. Un ari viena udeni it ka mazgat visus auglus, stavosa udeni netira faktiski ari neienaktu prata, un kur nu vel to udeni netiro ar bakterijam liet uz augiem. ;-)
07.06.2016 12:20 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Laikam jāpiekrīt, Visburvīgākajai! Taupīt jau var un vajag, bet neaizejot galējībās.
Mēs ar vīru šad tad ejam kopā vannā, bet, lai būtu kopā atpūšoties, nevis ietaupītu ūdeni. Bet tajā pašā laikā dušā mazgājoties, netecinu ūdeni. Mazgājot zobus arī netecinu. Ja ir iespēja, tad taupu, bet nekļūstu dīvaina. Jā, man būtu neērti nolikt burku ar ūdeni, lai skalotu prom wc. :D
Visam jābūt līdzsvarā! :)
07.06.2016 12:22 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Inga88- Nesaprotu ka tas var radit labsajutu, bet dari ta ja pati par to visu ari maksa no pasas nopelnitas naudas ;-)
07.06.2016 12:25 |

Reitings 1603
Reģ: 07.02.2011
Esmu izšķērdīga kā velns un taupīt neprotu :-D tāpēc varētu palasīt un pamācīties:-D bet man patīk dzīvot labsajūtā un neiespringt uz taupīšanu,arī ūdens un elektrības ziņā 8-)
Elmi,kāda Tev darīšana par kādu naudu tas tiek darīts?
07.06.2016 12:32 |

Reitings 638
:-D esmu parsmejusies par Ridznieces soku!!!

man atkal jautajums, kur tad tu savus auglus/ darzenus perc, ja vini ir tiiiiiiiikkk netiri, ka viss udens netirs!??

mani darzeni ir tiri, tikai principa pec, del bakterijam, lai noskalojas! un skaloju, bet ne zem tekosa, bet divreiz un abas reizes udeni savacu un tici man, maniem istabas augiem un terasei problemas ar veselibu nav!

un tiesam, jums neliekas mazliet divani est tadus auglus vai darzenus, kurus jamzga ar specialiem lidzkliem, lai dabutu nost kimijas kartas!?? kada jega, ko tadu est, tur tacu neka laba nav!??

reku jusu lidzekla sastavs: >30% ūdens, 5% nejonu un anjonu virsmaktīvās vielas, etanols, citrāti, aromātiskā kompozīcija (satur limonen) NOPIETNI????

par drebem runajot- ne, nav vienads izmers, bet neesam divas, parasti ir cilveku druzma ap 10!! lidz ar to parasti katrs atrod sev ko un ir daudzi cilveki, kuri ir loti " nepraktiski" savas iegades un biezs iemesls, kapec vini drebes atod, jo ir nopirkusi ne savu izmeru!!

Un man ietaupisana nav naudas vai algas lieluma jautajums, tas ir ekologijas un veseligas ekonomikas jautajums!
07.06.2016 12:42 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Ja mēs izdomājam ietaupīt, tad parasti cenšamies ietaupīt uz ēdienu, t.i. nepirkt visādus draņķus, bet vairāk pagatavot kaut ko mājās, veselīgāku. Ūdeni un elektrību netaupam, ja nu vienīgi draugs, dušojoties netecina ūdeni (es gan tecinu). Nesen norunājām, ka dzīvojam gana izšķērdīgi, kur varam, tur, protams, ietaupam, bet sevi baigi neierobežojam.
07.06.2016 12:44 |

Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Visburvīgākā,
Tev šķiet, ka taupa tikai nabadzīgie? Nē, ne vienmēr, arī vidi mīlošie un par nākotni domājošie. Tieši nabadzīgiem cilvēkiem itin bieži ir svarīgi parādīt, cik tie ir turīgi vai izšķērdīgi. Vannas ūdens pielietošanu tualetē esmu redzējusi, ne praktizējusi, bet man ir patiess prieks, ka ir arī tik taupīgi cilvēki. Un esmu pateicīga šai dzīvei, ka es bez tā varu iztikt. Mazgāties kopā ar vīru vannā man ir patīkami, vēlāk arī kopā noskaloties. Vai taupīt vajadzētu tikai nepatīkamos veidos? Šaubos!
07.06.2016 12:46 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Laimite_- Tapec ka tas ir passaprotami. Ja grib dzivot izskersigi- lai pati pelna un ta dzivo,ka savadak???
07.06.2016 12:48 |

Reitings 638
laikam man kaut kads nesakarigs izteiksanas periods, bet ka var nesaprast, ka var tacu ari zem tekosa udens nomazgat, bet to nevis aiztecinat, bet savakt!? :-D

praktiska ridzeniece!!!:-D:-P
07.06.2016 12:48 |

Reitings 23705
tapat,, es vienmer mazgaju darzenus, bet daru to uzglabajot izlietne udeni un mainot darzenus, nevis zem tekosa udens, pec tam so udeni savacu un aplaistu pukes!!
izlASI UN PADOMA!

Pirmie zem tekosa, nakamie taja netira udeni.

un ja vissos veikalos augli ir netiri! Brinos ka kada to nezin.:-D
07.06.2016 12:53 |

Reitings 638
save water. drink beer :D

elektrībai - led spuldzes un puslīdz jaunas, A klases elektroiekārtas. Tv, printerus, datorus un galda lampas var saspraust pagarinātājā ar podziņu, kuru izslēgt izejot no mājas ir tik vien, cik jāieradinās.

par to ūdens taupīšanu - protams, ka mūsu ierastajā vidē tas šķiet 'muļķīgi' un neērti. bet .. dzeramais ūdens pasaulē ir apdraudēts resurss un pat USA dažādos reģionos tā kvalitāte un nodrošināšana ir apgrūtināta. cenšos lieki nešķērdēt, bet reizēm gara duša ir tas, kas vajadzīgs garam. otrs - parocīgāk ir dažādas ūdens 'pārstrādes' sistēmas.. lietus ūdens savākšana, ko izmanto dārza laistīšanai u.c., klozets ar izlietni virs tā, kur tvertnē uzkrājas ūdens skalošanai, dažādas white sewer filtrēšanas štelles. problēma ir likumos un atļaujās, jo - diezgan jau pamatoti - 'atjaunotā' ūdens izmantošana atkārtoti var būt riskanta veselības kontekstā, t.i. - bērns vai suns var no tā poda izdomāt padzerties, a tur .. tur etiķainas rokas skaloja. principā - es par. rīgā, dārzā - vasaras periodos ir divas vannas, kur 'stāv' ūdens tomātiem - bieži vien lietus izcelsmes..

šausmināšanos par citu ieradumiem neizprotu. bērnībā ar māsu vannojāmies kopā, atceros kā kko superforšu - mamma abām matus mazgāja, taisījām putu frizūras u.t.t. .. un siltais ūdens ietaupās :D
07.06.2016 12:56 |

Reitings 23705
07.06.2016 12:58 |

Reitings 386
Reģ: 03.03.2016
Lasu un brīnos. Kārtējā diskusija, kas liek aizdomāties. Kad tiek runāts par algām, iepirkšanos, ceļojumiem, dzīvesveidu, tad visas tik turīgas, bet tagad dalās ar veidiem kā ieekonomēt dīvainos veidos, piemēram, liet podā ūdeni no vannas.
Es labāk iztērēju dažus liekus eiro, bet dzīvojis ērti ikdienā, nestresojot par katru rozetē atstāto elektroierīci, tieši tā dēļ strādāju un pelnu.

Piekrītu. Tāda kapeiku piš**a tiešām ir smieklīga. Es vēl saprastu, ka to dara kādas omes, kas savu laiku piedzīvojušas sauso tualeti, veļu mazgājušas ar rokām.
Nezinu cik daudz jūs varat ietaupīt, bet mums ir milzīgs dzīvoklis, visu laiku kāds ir mājās un tiek tērēta elektrība, tas pats dators, TV, tējkanna ieslēgta, nonstopā darbojas pudeļu sildītājs mazulim, katru nakti turu ieslēgtu nakts lampiņu bērnistabā un mēs maksājam ap 20 eiro mēnesī. :D Man tas neliekas daudz un mēs netaupam un vadus ārā neraujam katrai ierīcei pēc lietošanas.
07.06.2016 12:59 |

Reitings 23705
šausmināšanos par citu ieradumiem neizprotu. bērnībā ar māsu vannojāmies kopā, atceros kā kko superforšu - mamma abām matus mazgāja, taisījām putu frizūras u.t.t. .. un siltais ūdens ietaupās
nejauc divas dazadas lietas. Mazgaties kopa ar viru ir viens, bet ja mazgajies tu un tad taja pasa udeni vanna ies velk 4 gimenes slocekli ir smagi divaini. Un tad to udeni turet vanna un izmantot lejot poda noskalot vai mazgat piemeram gridas. TA RI DIVAINI UN PUNKTS.;-)
07.06.2016 13:01 |

Reitings 386
Reģ: 03.03.2016
Jā, vienīgā lieta kur redzu, ka varam ietaupīt un vajadzētu taupīt ir ēdiens, jo aptuveni 40% izmetam. Liekas, ka nu ēdīsim, ka vajadzēs, bet pārnesot mājās vairs negribas, sabojājas, beidzas termiņš. Gribas ietaupīt nevis ietaupīšanas dēļ, bet tā, ka nav smuki mest pārtiku ārā.
07.06.2016 13:03 |

Reitings 23705
Ja ne manejais es varetu ietaupit uz elektribu vel, nepatik visur gaismas, vasara vispar man elektribu tikai vannasistaba vai tualete vajag. Ari ziema patik dzivot pustumsa ar svecem vai stavlampu romantisku... gaisma lai paliek veikaliem vai tml. iestadem.
07.06.2016 13:05 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Mēs arī par elektrību, ar visu savu netaupīšanu, maksājam nedaudz zem 20 eiro. Tas nav daudz, mūsuprāt. Lai gan mums ir tiešām liels boilers priekš diviem cilvēkiem, milzum daudz visādu elektroierīču, kas nav no tām taupīgākajām u.c. lietiņu.

Gribas ietaupīt nevis ietaupīšanas dēļ, bet tā, ka nav smuki mest pārtiku ārā.

Man arī tas pats par pārtiku. Bet pagaidām nesanāk. Varbūt jāsāk pirkt maz, bet tad atkal liekas, ka būs jāskraida uz veikalu katru dienu... (t)
07.06.2016 13:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits