Man bērnība bija ļoti skaista un laimīga (l) Kad biju pirmsskolas vecumā, vairāk dzīvojos vecvecāku mājā, jo vecāki daudz strādāja. Vecvecāki mani ļoti lutināja, visādi izbraucieni, kafejnīcas, zoo , kino un saldējums bija ikdiena. Tāpat arī blakus dzīvoja bērnības draugi, ar ko spēlējām visādas spēlēs un taisījām nedarbus. Man nekad nebija garlaicīgi, atceros, kā ļoti skaistu laiku. Nekad neesmu bijusi pamesta novārtā, vienmēr vecvecāki ar mani spēlējās, runājās, braucām peldēties, mācījāmies. Svētkus vienmēr svinējām ar vērienu, gan Ziemassvētkus ar Ziemassvētku vecīti, gan Līgo un Lieldienas ar Lieldienu zaķi, kura saldumus un dāvaniņas es meklēju pusi dienas pa visu apkārtni, vienmēr viņi centās ļoti, lai man svētki būtu īpaši. Bija jauki.
Kad sāku iet skolā vairāk ar vecākiem darbojos. Braucām ceļojumos, ekskursijās pa Latviju katru nedēļas nogali. Atceros, kā es sēdēju mašīnā un vienmēr bubulēju : "atkal tās pilis...", kad vecāki kārtējā svētdienā aizveda uz kādu skaistu LV pili vai noorganizēja kādu citu ekskursiju ar kādu vēsturisku objektu :D Tādā ziņā man ir ļoti paveicies ar maniem ģimenes locekļiem, nekad neesmu bijusi atstāta novārtā, vienmēr man tika noorganizētas nodarbes, atpūta, arī pulciņi un nometnes, ko skolas laikā daudz apmeklēju.
Vīram atkal bijusi tāda bērnība, ka dzīvojies pa laukiem, viens pats pa āru dauzījies, bez vecāku īpašas uzraudzības. Nekādi izbraucieni, ceļojumi, kafejnīcas, nometnes. Man tas kaut kā laikam nav līdz galam saprotams. Ok, laukos savādāk, Rīgā ir citādi.
Un tomēr uzskatu, ka vecākiem ir jāuzrauga bērni, jānodarbojas ar viņiem.
Zinu, ka maniem bērniem būs tas viss, kas bija man, gan nometnes, gan ceļojumi, gan dažādi pulciņi, un zinu, ka mēs ar vīru vismaz būsim tik labi vecāki, lai atrastu tam bērnam laiku vismaz 2h vakarā, lai ar viņu parunātos un paspēlētos. Kā arī noteikti organizēsim aktīvas un interesantas brīvdienas. Maniem bērniem nebūs tāda dzīvošanās savā vaļā. Centīšos viņiem veidot tik pat laimīgu bērnību, kāda bija man (l)