Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Problēma.

 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Tātad mana mamma ir dialīzes paciente ar visām izrietošajām sekām. Viņa šobrīd veic dialīzi mājās ar šķidrumu pakām( tos gudros nosaukumus nezinu) un daktere liek viņai piefiksēt un svērt cik daudz tas šķidrums pakā iznāk ārā. Iekšā ielej 2000ml un ārā ir jānāk par mārsimts ml vairāk.
Mājās mums ir digitālie svariņi ar skārienjūtīgo ekrānu, kur var visu labi nosvērt, bet man neizdodas ieskaidrot viņai kā ar tiem ir jārīkojas. Man jau ir elementāri divas podziņas skārienjūtīgā ekrānā, bet viņai es tik skaidroju un skaidroju, un skaidroju... Viņai liekas, ka ir jābūt pāri 2l, tad tikai ir jēga rakstīt. Nu citi ir un citi nav. Tad nokliedzās, ka mani svari nepareizi rāda un atsakās vispār kaut ko rakstīt.
Visu laiku es nevarēšu būt klāt un svērt viņas vietā, un rakstīt.
Dakterei viņa pasaka, ka svaru mājās nav un neko izdarīt nevar. Negrib nemaz rakstīt. Lai liek viņai mieru, bet tas jau ir nopietni, tur tā nevar. Nevar viņas turpmāko ārstēšanu izdomāt tik labi kā vajadzētu.
Tad daktere mani iesauc un prasa kā tā var nebūt ar ko nosvērt. Ir taču. Bet ko tad lai es daru, ka saprot viņa tikai tos vecos svarus ar bultiņu. Nu nopirku tādus šodien, bet par velti. Virtuves svariņi ar bultu taču rāda tikai kg, bet man ml vajag:-| Tajos jau saprastu, bet tie jau nerādīs to, ko vajag. Un tad svari neriktīgi un es arī.
Viņa man dzied, ka kaut kādus īpašos svarus vajag, bet es nesaprotu, kādus viņa domā. Tur slimnīcā esot labi svari. Tos es neesmu redzējusi.
Tā kā mazu bērnu jāvaktē, lai dzer visas zāles. Nebiju iedziļinājusies , kas tur notiek, bet izrādās, ka no 5 dzer tikai 2 zāles asinsspiedienam, kas visu to lietu vēl pasliktina. Viņa man deva receptes, ko vajag un es vedu un domāju, ka pati visam seko līdzi un zin. Izskatās, ka uz tām trūkstošajām zālēm ietaupīt gribēja, bet tas taču nav to vērts. Veselība un dzīvība jau uz spēles ir.
Vēl par depresiju daktere pateica un ieteica pie psihiatra vērsties, lai zāles izraksta. Visa tā lieta jau ir ļoti ietekmējusi, jo nebūs vairs tā kā agrāk nekas. Slimības dēļ neko ierastu vairs darīt nevar, tā nevarības sajūta jau ir šausminoša un samierināties nevar. Katru dienu to vien dzird kā, ka ir slikti un, runas par miršanu, ka nav nevienam vajadzīga, neviens viņu negrib, nevienam nerūp utt.
Pa vasaru es vēl būšu mājās līdz iestāšos augstskolā un diezgan reti varēšu apciemot, tad viņa paliks ar tēti, kuru ir ierasts tik kašķēties un nervus bendēt.
Nebūtu jau man vienai tikai par šo visu jādomā, bet brālis un māsa dzīvo ārzemēs un es esmu vienīgā LV - līdz ar to mana atbildība. Brālis ir viņai piedāvājis palīdzēt(uzprišināt kaut cik māju, lai var dzīvot kā cilvēks), ja norakstīs īpašumus(māju, mežu), bet viņa nepiekrīt un saskata draudus.

Bet ko, lai dara šādā situācijā? Esam vēl dziļos laukos, veikali tikai ar mašīnu aizsniedzami. Mašīna arī veca un saplīsusi. Reāli viena viņa vairs nevar... Kas ar tēti būs nav zināms, varbūt viņš atpakaļ uz Zviedriju strādāt vēl brauks pie brāļa. Tad kādu aprūpētāju meklēt, kas nāks? Ir jau variantos visu pārdot un pārvākties uz pilsētu, bet cik tas ir reāli... Vajadzēs jau no kā dzīvot viņai. Stādāt nevar un valsts pensija ir smieklīga. Brālis ar māsu nav gatavi sniegt ikmēneša finansiālo palīdzību, bet es tikai tūlīt beigšu vidusskolu.
31.05.2016 19:54 |
 
Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Esmu lasījusi tavas vecākas diskusijas. Pat ja mamma pret viņiem izturējās slikti, tava brāļa un māsas rīcība ir cūciska gan pret mammu, gan tevi, jo atstāj mammu uz lielākoties taviem pleciem, bet tu jau vēl bērns salīdzinot ar viņiem, kuriem ir jau patstāvīgas dzīves. Brāļa nosacījums pārrakstīt uz viņa īpašumus ir vispār necieņa pret visu ģimeni, jo kaut vai liedz tev, tavai māsai iegūt daļu no mantojuma, kad tāds atvērsies. Domāju, ka tēvam šajā gadījumā nevajadzētu nekur braukt prom. Varbūt var palūgt, lai tēvs rūpējas par savu sievu, par tiem svariem utt? Vai lai no slimnīcas kāds atnāk palīdzēt, parādīt. Ja būtu nauda, aprūpētāja būtu labs variants, ja neviena cita nav.
Ieteikumu īpaši man nav, tikai gribēju pateikt, ka tev vēl ir saglabājusies cilvēcība salīdzinot ar tavu brāli, māsu. Turies.
31.05.2016 20:15 |
 
Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es domāju, ka Tev ir jāizrunājas ar savu tēvu par šo jautājumu, lai viņš saprastu, ka gādāt, rūpēties par Tavu mammu galvenokārt ir viņa pienākums. Jā, ir labi, ja Tu palīdzi, bet pamatā tas ir Tava tēva pienākums. Tev vēl ir jāstudē, jāveido sava dzīve, nevar tā būt, kas mamma ir tikai Tava atbildība un Tu esi tā, kam viss jārisina, kamēr māsa, brālis un tēvs dara to, ko paši vēlas.

Tava brāļa rīcību pat komentēt negribas. Tā rīkoties nedrīkst.
31.05.2016 20:45 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Neesat apsvēruši veikt hemodialīzi un izvadāt mammu dažas reizes nedēļā līdz aparātam?
31.05.2016 20:52 |
 
Reitings 1071
Reģ: 22.07.2014
Varbūt painteresējies par šādu variantu - zinu, ka pastāv iespēja, ka cilvēkus, kam nepieciešama dialīze, speciāli norīkots transports ved uz dialīzes centriem. Atbrauc uz dzīvesvietu un pēc dialīzes atved atpakaļ pie nosacījuma, ka cilvēks ir spējīgs aiziet līdz savas mājas durvīm.
31.05.2016 20:55 |
 
Reitings 217
Reģ: 31.08.2011
Ieteikums litru mērīšanai - ir tās plastmasa krūzes, kurām sānā ir mililitru atzīmes. Ja nevar samērīt, nopērc divas - pa vecai modei, tur varēs samērīt ;) par pārējo - ludz sociālajam dienestam padomu, varbūt var dot kādu palīgu uz dažām stundām dažas dienas nedēļā.
Es saprotu Tevi, bet nekļūsti līdzatkarīga un neatsakies no saviem sapņiem.
31.05.2016 20:57 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
KitijaK

Brāļa nosacījums pārrakstīt uz viņa īpašumus ir vispār necieņa pret visu ģimeni, jo kaut vai liedz tev, tavai māsai iegūt daļu no mantojuma, kad tāds atvērsies.


Paldies:-) Nu laiks rādīs, kas te galu galā notiks. Nu jā no vienas puses man arī liekas, ka varētu brālis tā pat ar to māju palīdzēt. Nu tā no labas sirds vecākiem, cik nu viņam līdzekļi atļautu. Bet viņa pamatojums ir tāds, ka negrib ieguldīt līdzekļus, lai tad pēkšņi pārdotu visu. Tā jau māsa atteiktos un es arī, lai ņem visu un vecākiem palīdz tad. Bet mamma baidās, ka viņai neatļaus vairs te dzīvot un nav vēl izdevies viņas domas mainīt.
Nu mums ir tā, ka katrs bez maz par sevi jau. Savs labums jau pirmajā vietā.
Ja man jau būtu tāda situācija kā viņiem, tad jau būtu domājusi kā kaut cik tos apstākļus uzlabot. Sanāk tagad, ka dzīvots te lielāko daļu mūža kā kopš ievācās pirms 30 gadiem un var gadīties, ka nomirs arī šeit pat tā arī neko labāku savā dzīvē neredzot. Nu žēl ir, ļoti žēl, lai kāda arī tā mamma mums nebūtu. Līdz es kaut kas dzīvē būšu paies vēl gadi un, nedod dievs, bet zināt jau nevar, kas notiks.
Liekas tikai dzīvoja, strādāja un bērnus audzināja, paši sev jau neko atļauties nevarēja. Un šodien bērni būs lieli, bet pašiem praktiski nekā nav, ne labas pensijas būs, un dušas un vannas tik sapņos rādās.
31.05.2016 21:10 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
cormeum
Viņai iepriekš jau tā bija un braucieni uz pilsētu ļoti nogurdināja. Viņa tieši vēlējās pati mājās veikt, lai nav 3x ned. jābraukā. Tā jau viņai ir ērtāk, pati visu lejās un darās tikai ar to svēršanu problēmas(t) Būs jāapskata, kas tie par svariem tai slimnīcā ir, kad nākammēnes brauks.
31.05.2016 21:15 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
the_winner

Kaut kas šāds? Tad tās pakas pušu būtu jāgriež. Nu ideja jau ir...

31.05.2016 21:20 |
 
Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Kādas ir opcijas sarunāt ar kaiminjieni, lai tā palīdz pievaktēt to svaru un zālju būšanu?
Patiesībā, diezgan drausmīga situācija. Cilvēkiem uz vecumu tā notiek, ka vinjiem iestājas depresija un vinji runā, ka nevienam mav vajadzīgi un par miršanu. Mana oma arī tā darīja vienu brīdi. To zālju taupīšanu es arī pazīstu-mana oma arī tā darīja.
Vuenīgi, es nevaru saprast, ko lai iesaka, jo manai omai tas pārgāja pats no sevis. Nu, ne pavisam, bet diezgan samazinājās.
Māsu un brāli tiešām nesaprotu...
Ja vinji tā ir ienjēmuši galvā, neko jau tur baigi izdarīt ar to nevar, vienīgi mēgjināt kaunibāt. Nokaunēsies un apdomās savu nostāju divreiz.

Bet, ja tiešām tā situācija ir tāda-varbūt var palūgt tiešām kādai mammas draudzenei vai kaiminjienei, lai palīdz ar to visu, kad aizbrauksi studēt?
31.05.2016 21:21 |
 
Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
cherette
Nav, diemžēl, tādi kaimiņi vai draudzenes. Tāpēc jau ir tā, ka satraucas. Ar tēti būs jāpaliek un tas jānokomandē, lai nekašķējas. Bet nu viņi tā ir noņēmušies līki visus gadus.
31.05.2016 21:35 |
 
Reitings 3031
Reģ: 26.02.2010
Es laikam neko prātīgu neieteikšu. Varbūt vērsties sociālā dienestā.
Bet lasot visu, saprotu, ka savam vecumam esi ļoti pieaugusi, atbildīga..
Tikai tiešām neļaujies visām šīm problēmām pārņemt Tavu dzīvi, jāmēģina protams atbalstīt cik vien iespējams, bet jādzīvo arī sava dzīve, jāveido sava ģimene, karjera.. Un mammai varbūt tiešām pie speciālista jāvēršas, lai tiek galā ar depresiju, lai palīdz sagatavoties Tavai došanās prom, sadzīvot ar jauno situāciju, ar slimību.
31.05.2016 21:42 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits