Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ķirbju krēmzupa

 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Varat padalīties ar labu recepti ķirbju krēmzupai?
29.05.2016 11:03 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es savāru ķirbi, saldo kartupeli, pariku bez mizas, pielieku klāt konservētos tomātus vai svaigus vārītus tomātus, iemetu kādu saulē kaltēto tomātu, čili pāksti un citas garšvielas pec sajūtām. Sablenderēju un ņam, ņam.
Protams, var likt klāt arī visādus saldos krējumus, dzintara sieriņus utt.
29.05.2016 11:08 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Sagriežu gabaliņos ķirbja gabalu, nedaudz kartupeli, sarkano papriku, kabaci, sīpolu.. (varbūt kaut ko piemirsu) ..salieku cepamtraukā.. nedaudz apslaku ar eļļu, uzberu piparus, rozmarīnu, timiānu un apcepu 200 grādos kādu laiciņu.. un tad katlā apcepu nelielu sīpolu, piegāžu apceptos dārzeņus un sablenderēju ar ūdeni līdz vēlamajam biezumam/šķidrumam :) Pievienoju sāli un saldo krējumu (vai kausēto sieru).

Izklausās mazliet piņķerīgi, bet zupa kļūst ļoti aromātiska, ja pirms tam produkti padzīvojas krāsnī :)
29.05.2016 11:25 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Sagriežu ķirbi, burkānus, nedaudz selerijas sakni, ja ir pa rokai, tad arī kāli un pastinakus, vvsakot, dažādas saknes (tikai ne kartupeļus!), vāru to visu katlā, procesa vidū piemetu sagrieztu sīpolu, daudz ķiploku, sasmalcinātu ingvera sakni un čili piparus, sāli. Man garšo ļoti asa zupa. Kad saknes sāk šķīst, pievienoju laima sulu, sablenderēju visu, ēdu ar kazas siera bumbām.
Oriģinālajā receptē saknes pirms vārīšanas jāapcep, bet es to nedaru, neredzu jēgu no liekiem taukiem, kas tiek pievienoti cepšanas laikā.
29.05.2016 11:33 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
dievinu kirbju zupu un tiesi del kirbja garsas!!

sagriezu kirbji lielos gabalos, kartupelus ( loti nedaudz), kadu spiolu un kadu burkanu, savaru, sablendeju, pieleju kokosriekstu pienu, pielieku kariju un sali!!! nam....

vai ari visu to pasu, bet kokosriekstu piena un karija vieta , timianu, rozmarinu, kiplokus un est kopa ar siera grauzdiniem!

bet sobrid tacu galigi nav kirbju sezona!?
29.05.2016 11:51 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kur tu ~jūnijā ņemsi ķirbi? Es arī gribu.

Lieku visu - kartupeļus, burkānus, selerijas, puravu, ķirbi, protams. Sāls, pipari.
Ja grib, var likt saldo krējumu vai kausēto sieru "krēma garšai". Visu katlā uzvāra un sablendē - viss!
29.05.2016 12:09 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Ā, jā! Vēl var likt ingvera gabaliņu pavārīties, asumam, kā arī čilī pārslas.. Lieku vēl finišā karijā apceptas vistas filejas strēmelītes.
29.05.2016 12:13 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Centrāltirgus sakņu paviljonā vakar ķirbju bija cik tik negribi.
29.05.2016 12:25 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kur tu ~jūnijā ņemsi ķirbi? Es arī gribu.

Man ir sasaldēts gadījumam, ja ļoti sagribas ķirbi :-)
29.05.2016 12:29 |
 
Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Liels paldies par receptēm :-)
29.05.2016 12:30 |
 
10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Es gatavoju tā:
Burkānus, sagrieztus ripiņās, apcep uz pannas ar sīpoliem , ķiplokiem, ingveru (var arī pievienot parasto vai saldo kartupeli ). Liek vārīties ķirbi (ideāli, ja tas ir riekstu ķirbis). Kad ķirbis jau kļūst mīkstāks, pievieno pannas sastāvu, pielej vistas buljonu, pievieno svaigus pētersīļus (u.c. zaļumus, na ir vēlme), piparus, sāli,ja ir vēlme. Pavāra visu kopā un blenderē, piejaucot klāt saldo krējumu vai crème fraiche.
Servē zupas bļodā un pārlej dažas pilītes ķirbju eļļas, uzber ķirbju vai citas sēkliņas. Ēd kopā ar grauzdētu bageti, ciabatta vai citu maizīti ar kazas sieru :)
29.05.2016 12:39 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
nesen ķirbi pirku Rimi
29.05.2016 17:59 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Kādā formātā tev tas ķirbītis ir sasaldēts- biezenī, svaigs, vārīts?
29.05.2016 18:06 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Saldēts ķirbis ir tēma! Daudz ātrāk izvārās, nekā svaigs.
29.05.2016 18:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits