Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Psihologs

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Sveikas meitenes,
vai kāda no Jums regulāri apmeklē psihologu? Vai palīdz?
Kā arī, varbūt varat ieteikt kādu labu? Vēlams-centrā, Rīgā.

Cik zinu-dažādiem psihologiem dažādas terapijas. Nezinu kāda ir nepieciešama man, bet noteikti, ka noskaidrošu :))
Ārstējamais temats-traumatiski pārdzīvojumi.
28.05.2016 20:08 |

Reitings 421
Reģ: 29.01.2009
Es gluži neesmu gājusi pie psihologa, bet studiju ietvaros esmu bijusi grupu nodarbībās un pati vadījusi konsultācijas. Tas NOTEIKTI palīdz, tikai ar noteikumu, ka pati esi gatava savu problēmu risināt, sadarboties ar speciālistu.
Atceries, ka pie psihologa neiet, lai dabūtu gatavu recepti, plānu, ko darīt. Psihologs tikai norāda virzienu, ceļš jāiet Tev pašai.
Ja ir runa par kaut kāda veida traumu, bailēm no kaut kā (izdaru secinājumu, ka līdz ar traumu "komplektā" nācis pēctraumatiskais stress), iesaku kognitīvi-biheiviorālo terapiju. Tā strādā ar domu un uzvedības koriģēšanu, un pierādīta kā labākā šāda veida situācijās.
Psihologa kontaktus, ja interesē, varu iedot privāti.
29.05.2016 10:45 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Esmu apmeklējusi gan psihologu, gan psihoterapeitu. Man palīdzēja, bet īstermiņā, kaut arī pati cītīgi rakos savā personībā un problēmas cēloņos. Un, jā, kā jau magnija teica, Tev pašai būs jāiegulda daudz spēka, lai problēmu atrisinātu (ja tāda smagāka problēma).
29.05.2016 10:52 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kā jums liekas, vai psihologa apmeklējums kaut cik palīdz visiem vai tas vairāk piemērots cilvēkiem, kas viegli ietekmējami, viegli pieņem citu viedokli, iespaidojas no citiem?
29.05.2016 11:13 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Kā jums liekas, vai psihologa apmeklējums kaut cik palīdz visiem vai tas vairāk piemērots cilvēkiem, kas viegli ietekmējami, viegli pieņem citu viedokli, iespaidojas no citiem?
Man jau šķiet, ka psihologs nav tas cilvēks, kas sniegs atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.. drīzāk palīdzēs pašam tās atbildes rast.. ar uzvedinošiem jautājumiem utt.
29.05.2016 11:34 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Papildus cormeum sacītajam varu piebilst, ka psihoterapija nav tikai viegli ietekmējamiem cilvēkiem. Bieži tas cietais rieksts ir tas, kuram terapija palīdz ja ne atvērt, tad vismaz tikt līdz tam kodolam, ko persona cītīgi apslēpj sevī. Un tā kā pašam sev diagnozi uzstādīt nevajadzētu, psihoterapija (manuprāt, būs piemērotāka par sarunu pie psihologa) tiek piemērota katram individuālam gadījumam.
29.05.2016 11:49 |

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
paldies par ieteikumiem :)
kāda varbūt zina šo speciālisti?
http://www.lailasprakse.lv/pakalpojumi/traumatiskas-pieredzes-parstrades-psihoterapija
29.05.2016 11:51 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits