Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Mērcītes ēdieniem, ja esi tievētājs

 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Sveikas!

Kādas mērcītes izmantojat rīsiem, griķiem u.c.? Lielākoties gatavoju ar dārzeņiem kopā, bet sanāk diezgan sausi, vēlos kādu mitrumiņu klāt. :)
Kā arī ko smērēt uz maizītēm? Majonēze, sviests, margarīns, protams, pilnīgi izslēgti.
26.05.2016 14:43 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ES maizi tievejot vispar needu, ebt vari smeret biezpienu ar lociniem.
Slatiem liec klat beztauku jogurtu.

Merces avri apti taisit
26.05.2016 14:45 |
 
Reitings 100
Reģ: 29.01.2009
Es sviestu aizvietoju ar avakado ;)
26.05.2016 14:47 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Uz maizītēm tiešām avokādo iet labi virsū :)

Par tām mērcēm runājot, labāk varbūt vispār izvairīties no mērcēm kā tādām un atrast citādus veidus kā pagatavot ēdienu.
26.05.2016 14:51 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ja tā baigi nopietni tam pieiet, tad ir arī visādas veikala mērces ar 0kcal,bet tas nav ilgtermiņa risinājums. Mazāk kcal būs mērcēs, kas veidotas uz tomātu bāzes. Vēl var eksperimentēt ar mazkaloriju kokospienu un lieso grieķu jogurtu.

Arī tievējot tev vajag labos tauciņus, tapēc avokādo uz maizes ir labi. Pati ikdienā smērēju svaigo kazas sieru (~1/2 no sviestiņa kcal)
26.05.2016 14:52 |
 
Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Mērcītes ir mans klupšanas akmens, jo ļoti garšo dažādas mērcītes .:-D
26.05.2016 14:54 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Miss Joker, labi, bet tad kā pagatavot ēdienu, lai tas nebūtu pārāk sauss? Man, piemēram, nav baudas no tādas maltītes, līdz ar to liela iespēja, ka sākšu našķoties.
Pēdējā laikā esmu sākusi pusdienās izmanot griķus/rīsus, kas pēc būtības, manuprāt, ir diezgan sausi, tāpēc īsti nerada sāta sajūtu. :-|
26.05.2016 14:57 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Griķus ēdu ar indijas riekstu krējumu (vegāniskā versija skābajam krējumam).
ingredients (makes 1 cup):

1 C raw cashews (soaked for min. of 3 hours or overnight)

1/2 C almond milk (or water)

2 tbsp lemon juice

1/2 tsp apple cider vinegar

1/2 tsp onion powder

1/2 tsp garlic powder

1/4 tsp sea salt

1/4 tsp white pepper

Drain and rinse the cashews. In a vitamix or high powered blender, combine all the ingredients and blend until smooth. Refrigerate for at least 1 hour before serving.

Rīsus ēdu ar šo mēŗci

¼ Cup Ketchup
¼ Cup Olive Oil
3 Tablespoons Apple Cider Vinegar
½ teaspoon Onion Powder
½ teaspoon Chili Powder
½ teaspoon Dry Mustard
26.05.2016 15:00 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
NordicBelle, jā, Rimi pētīju mērču plauktus - uz tādām arī vairāk tēmēju, ne tik ļoti kā pašgatavotās. BET tur galvenokārt salātiem paredzētās un tomātu mērces dažādās variācijās.
Visu laiku ēst kaut ko kečupveidīgu.. :-/
26.05.2016 15:01 |
 
Reitings 1877
Reģ: 21.05.2011
uz maizītēm vai galetēm svaigo sieru. Īpašos gadījumus Dzintars light kausēto sieru.

Par mērcēm gan nezinu tos pašus griķus ēdu ar tomātu mērci parasti :D
26.05.2016 15:01 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
LedusTēja, normāla kcal bumba! :-D

Convo, es saprotu tavu problēmu - ja ēd plikus rīsus ar vārītiem dārzeņiem, tad ātri vien pienāk izmisums :-P

Kādas garšas tev garšo - ass, maigs, skābs, salds? Āziešu, indiešu, itāļu, amīšu, latviešu?
26.05.2016 15:03 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es ēdu svaigo sieru Rasa vai Kārums.


Un arī nesaprotu, kas tik slikts ir, piemēram, sviestā plānā kārtiņā, ja neēd tonnām, vai 15% krējumā, ja viss iekļaujas dienas kaloriju normā. :-P


Salātiem lietoju eļļu.


Rīsus, griķus ēdu bez mērces, jo neprasās.
26.05.2016 15:04 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
tomatu merci var pats uztaisit sablenderet;)
26.05.2016 15:04 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
"Sviestu" taisupati,jo avokado negaršo, blenderējot tofu ar dažādiem zaļumiem (spināti,dilles uut),riekstiem,sāli,mazliet eļļas,vai kas tajā brīdī ir atrodams mājās.Variēt var ļoti dažādi.
26.05.2016 15:05 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
es vispar partieku no sautejumiem un tos ar grieku jogurtu un attiecigas garsvielas piemociju timianu, cili , krustnaglinas reizem :-D ir ok

ananasi un greipfruti butu jaaed tie palidz dedzinat kcl
26.05.2016 15:06 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
convo Mērces es pēdējā laikā taisu ļoti maz. Kādreiz ar viņām aizrāvos daudz vairāk. Ja gribu ēdienam mitrumu, tad vai nu izdomāju kā esošo ēdienu padarīt mitrāku, vai viss vienkāršākajā gadījumā vienkārši sataisu salātus visam ēdienam klāt kuri ir ar grieķu jogurtu sajaukti - būs mitrums un svaigums.
Pliki rīsi nekad nebūs gardi, tad varbūt rīsos ir vērts iejaukt svaigus dārzeņus vai drusku aprautus kas arī dos to mitrumu klāt.

Man patīk taisīt kaut kādas mistiskās sojas un medus mērces uz izjūtu kopā ar vistas gaļu :D
26.05.2016 15:09 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
NordicBella Krējumam aptuveni 100kcal uz 24g,nekas slikts tur iekšā nav.Es to vienu porciju pat nevaru paēst,man stāv ledusskapī.Nav tik traki ar kalorijām,bet es pat īsti neskaitu,jo man cits dzīvesveids,bet ja kalorijas baigi skaita,tad galu galā tik traki nav,nevajag lietot visu pārāk daudz.Es vienkārši devu ideju,jo nezinu ko autore ēd/neēd.Nekas iekšā slikts tur nav,var likt arī mazāk riekstus,ja ir vēlēšanās.
26.05.2016 15:11 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es jau nesaku, ka tur iekšā ir kas slikts, bet tie rieksti ir ~700kcal/100g un eļļa ir 800kcal/100g - tā, ka tievējot tas īsti nebūs risinājums.
26.05.2016 15:14 |
 
Reitings 190
Reģ: 21.10.2014
Interesanti, visu mūžu biju ēdusi rīsus un griķus tāpat bez nekā, pat nezināju, ka eksistē dažādas mērcītes. Esmu tieva, tas gan.
26.05.2016 15:15 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
http://www.delfi.lv/receptes/merces/karstas-merces/

Te man liekas ir gana daudz mērču idejas pēc kurām vadīties un ko pagatavot.
Man jau liekas ka ja viss pārējais ēdiens ir piemērots tievēšanai un tiek ēsts normālos daudzumos, tad viena ēdamkarote pāri visam ar kādu gardāku un treknāku mērci nebūs pasaules gals. Vienīgais jāskatās līdzi tiem produktiem vai ko nevar aizvietot ar labāku alternatīvu utt.
26.05.2016 15:18 |
 
Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Es arī tievēju,bet jā,man tomēr dzīvesveids ir mazliet savādāks un es kalorijas neskaitu tik precīzi un tieši kā uzturvielas un vitamīnus,jo neēdu dzīvnieku izcelsmes produktus.Kā jau teicu,devu autorei ideju,ar recepti var variēt (piem. es eļļu nelieku).Tās ir vienkārši no manas pieredzes par kurām es varu galvot.Manuprāt,uz mērcēm nevajag tā koncentrēties kā uz kopējo fonu (ja nu vienīgi tās mērces neēd katru dienu),jo galu galā mērce ir tikai maza daļa no visa,un nevajag jau visu burku izliet.
26.05.2016 15:35 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits