ko darīt ar vistas fileju

 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Neko nesparotu no gaļas. To ne ēdu, ne gatavoju.
Bet man ir vistas fileja, ko vajadzētu pagatavot.
Kādi ieteikumi?
19.05.2016 18:42 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
No rīvmaizēm krietnu pakāpienu augstāk no parējām ir japāņu panko rīvmaize. Ir padārga, bet ļoti gardi un kraukšķīgi. :-)
19.05.2016 19:34 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
snicele ir rupji kapata ;-) filejas gabals klapets...nu ka karbonade


http://www.delfi.lv/receptes/vistas-filejas-karbonade-ar-kartupeliem-fri.d?id=43628845


http://gardedis.lv/vistas-galas-karbonade-ar-sieru/


pilna google visur ta ka es raksta:-D
19.05.2016 19:34 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
No rīvmaizēm krietnu pakāpienu augstāk no parējām ir japāņu panko rīvmaize. Ir padārga, bet ļoti gardi un kraukšķīgi.
ar ko labaka? ieliksi attelu, un kur bar iegadaties? Balta smuka?
19.05.2016 19:35 |
 
Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Baac, iedomajos par vistas fileju un tagad sagribejas vistas kotletes :-D
19.05.2016 19:39 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ridziniece, ar kirbi bus obligaati jaanoproveee :))) Paldies par r ecepti(l)
19.05.2016 19:40 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
'"Panko" japāņu valodā nozīmē "rīvmaize". Atšķirībā no rietumos ierastās, japāņu rīvmaize ir no baltmaizes, rupji rīvēta un izskatās kā pārslas. Tas ļauj ēdienu pagatavot kraukšķīgāku, kā arī labāk absorbē garšvielas.

Nopirkt noteikti var japāņu, ķīniešu specializācijas veikaliņos, bet esmu redzējusi arī supermarketos, pie japāņu/sushi stendiem ;-)
19.05.2016 19:41 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Katram kārtīgam gaļēdājam būs izdabāts, ja vakariņās vai pusdienās pie salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām būs pasniegta karsta, tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde. Tās itin viegli ir pagatavot no cūkgaļas, teļa gaļas, liellopa gaļas un vistas gaļas. Tomēr, gatavojot arī šo gaļas maltīti, neatkarīgi, vai tā ir vienkārša karbonāde garšvielās, šnicele rīvmaizes panējumā vai pildīta vistas gaļas karbonāde, ir lietas, kuras nevajadzētu pieļaut.
Karbonādēm jābūt pietiekami vieglām un mutē kūstošām. Tās nedrīkst būt sīkstas un vēl ļaunāk – ar pārāk maz garšvielām. Nemaz nerunājot par to, ka cīpslas tikai sabojās maltīti. Lūk, septiņas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, gatavojot karbonādes!

Cīpslu un tauku nenogriešana
noteikta veida pagatavota gala saucas KARBONADE..ta nav uzreiz domata tikai cukgalas;-)
19.05.2016 19:41 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
saulesbrille paldies, bus jaizmegina.;-)
19.05.2016 19:42 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man patīk vistas fileju vienkārši ātri izvārīt sālītā ūdenī kur ir arī lauru lapas klāt un pēc tam tādu arī ēst ar pipariņiem vai arī saknibināt gabaliņos un likt klāt piemēram rasolā.

Vel arī garšo pa retai reizei cepti vistas filejas gabaliņi kuri iejaukti saldā krējuma mērcē kopā ar ananāsu gabaliņiem, kukurūzu un tad jauc kopā vai liek virsū makaroniem/rīsiem. Ļoti garšīgi, bet trekni arī bez gala. Protams nepieciešamas arī pareizās garšvielas. Pie šī ēdiena gan man vienmēr prasās svaigos salātus un jo vairāk jo labāk, savādāk ēdiens ir ļoti smags.
19.05.2016 19:43 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Domā loģiski Rīdziniece un nemēģini man iegalvot, ka vistai ir ķermeņa daļa, kuru sauc par karbonādi. Tas tikai tautā pieņemts izteiciens, jo var pagatavot tāpat kā panētu cūkgaļas karbonādi. ;-)
19.05.2016 19:52 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Pec idejas ari cukai tadas kermena dalas nav:-P
19.05.2016 19:57 |
 
Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es līdzīgi kā Rīdziniece izmantoju ķīnas saldskābo mērcīti, tas, ja gribas ļoti ātri un vienkārši kaut ko :-) ar dārzenīšiem un forši, ņamma 15 minūtēs gatava :-D
19.05.2016 19:59 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Vispār cūkgaļai ir tāda ķermeņa daļa, ko sauc par karbonādi un ir arī kakla karbonāde.
Varēji vienkārši pateikt, lai beidzu piesieties sīkumiem nevis censties pierādīt pretējo.
19.05.2016 20:07 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Karbonāde ir gan cūkgala izcirtums (pleca karbonāde, kakla karbonāde), gan ēdiena nosaukums. Tā Ka strīds ir absolūti bezjēdzīgs. :-D
19.05.2016 20:09 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Tā Ka strīds ir absolūti bezjēdzīgs.

+
19.05.2016 20:10 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ta ir fileja (muguras muskulis).
vēl taisa arī no pleca gabala.:-P ta luk:-Phttp://www.viskipv.lv/files/userfiles/files/Lopkopiba_prakt_darbi.pdf
19.05.2016 20:15 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
19.05.2016 20:16 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Ta ka lopkopiba , veterinarija nav tadas kermena dals scukai ka karbonade. Tada bus viesmiliem kad maca un pavariem. Tacu man likas ta ir pamatskolas viela.:-D
19.05.2016 20:17 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vispār cūkgaļai ir tāda ķermeņa daļa, ko sauc par karbonādi
GADA PERLE... :-D:-D:-D:-D
19.05.2016 20:18 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Rīdziniece- man ir pavāra diploms, Un tādu kermena dalu mācīja. No filejas karbonāde gatavo tikai mulki.
19.05.2016 20:31 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits