Katram kārtīgam gaļēdājam būs izdabāts, ja vakariņās vai pusdienās pie salātiem, rīsiem, kartupeļiem vai citām piedevām būs pasniegta karsta, tikko kraukšķīgi apcepta karbonāde. Tās itin viegli ir pagatavot no cūkgaļas, teļa gaļas, liellopa gaļas un vistas gaļas. Tomēr, gatavojot arī šo gaļas maltīti, neatkarīgi, vai tā ir vienkārša karbonāde garšvielās, šnicele rīvmaizes panējumā vai pildīta vistas gaļas karbonāde, ir lietas, kuras nevajadzētu pieļaut.
Karbonādēm jābūt pietiekami vieglām un mutē kūstošām. Tās nedrīkst būt sīkstas un vēl ļaunāk – ar pārāk maz garšvielām. Nemaz nerunājot par to, ka cīpslas tikai sabojās maltīti. Lūk, septiņas kļūdas, ko nevajadzētu pieļaut, gatavojot karbonādes!
Cīpslu un tauku nenogriešana noteikta veida pagatavota gala saucas KARBONADE..ta nav uzreiz domata tikai cukgalas;-)