Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

ko darīt ar vistas fileju

 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Neko nesparotu no gaļas. To ne ēdu, ne gatavoju.
Bet man ir vistas fileja, ko vajadzētu pagatavot.
Kādi ieteikumi?
19.05.2016 18:42 |
 
Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Galvenais, manuprāt, ir nepadarīt to sausu!
Es ieteiktu gatavot minerālūdenī, variējot ar garšvielām, kas garšo! Tas ir visvieglākais variants. Var pagatavot karbonādi. Var pievienot parmezānu. Šobrīd gatavoju vistu pievienojot 1 karoti soju, 1 karoti medus, un kādas 5 karotes tomātu pastas. No sākuma apcep vistu sojā un mazliet eļļa, pausautē mazliet, vēlāk pievieno pastu, medu un turpina sautēt. Var pasniegt ar sezama sēkliņām, bet es šodien aizmirsu nopirkt. :D
19.05.2016 18:47 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Es arī gaļu gatavoju izteikti reti. Bet vistu esmu viļājusi kukurūzas cietes un garsvielu miksējuma un cepusi uz pannas. Bija sulīgi un OK. Un pat uz aci kaut ka izdevās uzminēt vajadzīgo cepšanas ilgumu.
19.05.2016 18:47 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Iesācējam garšīga un vienkārša recepte varētu būt vistas fileja karija mērcē.

Sagriez fileju gabalinos, izklapē, pievieno padaudz kariju (kādu ēdamkaroti);-), sāli, piparus, garšīgi ir arī paprikas pulveri, kiploku, sojas mērci sweet chili mērci. Pēc izvēles. Tad sagriež sīpolu. Liek sīpolus Un vistas fileju sakarsētā pannā ar nedaudz ellas. Pievieno auksu ūdeni, sajauktu ar karoti miltiem. Samaisa līdz sabiezē. Pasautē 10-15 min uz loti mazas uguns. Var pietikt lauru lapu vai baziliku. Pabeidz ar karoti skāba krējuma vai nedaudz saldo krējumu. Pasniedz ar rīsiem, grikiem, makaroniem, ko vien vēlas.
19.05.2016 18:49 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Ja par cepšanas ilgumu- izklapētiem gabaliniem 1-2 min no katras puses loti karstā pannā ar ellu, jāapbrūnina Un jāaptur sulošanās pirms sāk pasautēt.
Ja cep veselu fileju- Uz vidējas uguns no katras puses aptuveni 6 minūtes bez vāka.
19.05.2016 18:52 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ha, papildus pasūtījums. Gribot vistu ar medu. Cepeškrāsnī. Waaat? :D
Sojas mērces man mājās nav, minerālūdens arī. Kādi vēl varaianti?
19.05.2016 18:54 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
sev taisu ar ananasu gabaliniem un so merci, es vel pielieku un klat risus...garnejumaa.


manejais tadu neestu, taisitu vistas filejass karbonadi
19.05.2016 18:55 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
ā un viļātu mitos, uc ceptu eļļā arī negrib.
19.05.2016 18:55 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es laikam esmu vieniigaa,kurai garso parasta vista ,cepta ar mazliet saali,oliivellu -nekadas sarezgiitas receptes utt
19.05.2016 18:57 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vai zupu ar kokosriekstu pienu







vai kafdu salatus uzvari fileju un klat salatiem...
19.05.2016 18:57 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
...tad lai cep pats. Vai pasūti Thali/Ganbei, atvedīs i vistu, i ar medu.
19.05.2016 18:58 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
19.05.2016 18:59 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Karbonādi no vistas filejas diez vai izdosies pagatavot. :-D
Man garšo vistas-šampinjonu žuljēns. To gan ēdu kā pamatēdienu nevis uzkodu klāt ēdot dārzenīšus, varbūt kus-kus.
Kam tev tas jāgatavo?
19.05.2016 19:00 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
http://zitinja.blogspot.com/2013/09/pikanta-vistas-zupa-ar-koksriekstu.html






te ir tas zupas links.



Vai taisi fiksos ledusskapja salatus apscep fileju un bliezx saslatos visu kas ir...klat krejumu vai ellu. Es liktu zalumus, tomatus , gurki, reidusus , kinas kapostus, papriku. ;-)
19.05.2016 19:02 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
57days... :D
Kumu, kā Tu gatavo vistu, pa vienkāršo?
19.05.2016 19:02 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Respektīvi, kā apcept vistu, lai tā nebūtu cieta un sausa?
19.05.2016 19:03 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
, taisitu vistas filejass karbonadi
DOMATS izklape, apvila ola, rivmaize..nekada gadijum ane miltos. Var uzlikt velak tomatu un sieru....:-P
19.05.2016 19:04 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Iemarinē ar sinepēm un medu, kādu garšaugu+ sāls, pipari. Blakus dārzeni ar olīvellu Un cepenē grila režīmā. Fileja varētu prasīt 13-15 min 180 grādos grila režīmā.
19.05.2016 19:05 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Necep uz mazas uguns, drīzāk uz lielākas, lai sula nedabūn izdalīties un nepārgatavojas. Sāli liec pēc cepšanas, jo tā arī izdala sulu no gaļas. Tas tā, ja nepanē.
19.05.2016 19:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Respektīvi, kā apcept vistu, lai tā nebūtu cieta un sausa?
FILEJA cepta tikai ella bus sausa... jebkura gadijuma. Ja doma ka Kumu teica.


tad veseligak tvaicet vai varit...un parliet ar kadu pikantaku merciti;-)
19.05.2016 19:06 |
 
Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015



mango čili mērce ari butu laba klat
19.05.2016 19:08 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!