Bildinājums

Reitings 38
Reģ: 23.01.2016
Meitenes, pēc garas sarunas ar savu (nu jau gandrīz 10 gadus ilgu) otro pusīti, gribu pajautāt, vai Jums ir būtisks bildinājums, laulības? Vai to uzskatāt par vienkārši formalitāti? :-|
11.05.2016 00:25 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
kā var plānot un taisīt bērnus neesot laulībā

nu redz, ka apzināti var gan plānot, gan gribēt bērnus. :D

Nu man nekad nav bijis svarīgi, kurš pirmais kāzas vai bērns, tā kā gribēju attiecību attīstību, tad nākošais bija vai nu kāzas vai bērns - mūsu gadījumā kopīgi plānots, gribēts un gaidīts bērns. Nav bijuši nekad aizspriedumi, ka bērnu vajag obligāti laulībā.

Drīzāk vispirms man svarīgāk bija kopīgs mājoklis un tad kāzas, jo prioritāte bija labāka dzīvesvieta, kurā ieguldīt uzkrājumus, nevis kāzas un dzīvot īrētā vietā.

Man vienkārši gribas, lai dažas te saprot, ka cilvēki dažādi un katram savas domas, kuras mēdz atšķirties, līdz ar to nav viens pareizs viedoklis. ;)
11.05.2016 15:28 |

10 gadi
Reitings 1296
Reģ: 01.07.2013
Nevēlēšanas kļūt no draudzenes par sievu nav ne šausmīga, ne nosodāma. Kas tur ko ņemties.
Man personīgi būtu ļoti nepatīkami stādīties priekšā 30+ gadu vecumā ar bērnu uz rokām kā draudzenei. Tādas draudzeņu būšanas šķiet jauniešu padarīšana, ja runa iet par nopietnām, ilgstošām attiecībām. Bet to es attiecinu uz sevi, tikai un vienīgi. Grozi kā gribi, man tas spēlē lielu psiholoģisku lomu. Un ne tāpēc, ka vēlos čali piesiet. Starp draudzenes un sievas statusiem ir tik liela atšķirība, ka reiz vēlos pāriet uz cita attiecību viļņa.
Bet ja cilvēkiem tas nerūp, man tikai prieks, ka atraduši viens otru un domas par laulību esamību vai neesamību abus vienlīdz apmierina. Kamēr attiecības ir godīgas un neviens neliekuļo, tās ir tikpat skaistas cik laulāto attiecības.
11.05.2016 15:29 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Neon, jaa, diivaini, un trakakais, ka manam virietim jamegina pierunat mani, lai es precos :D un man ir atrunas, visu laiku atrunajos...bet es pielauju, ja visa giemene mums dzivotu vienaa valstii, tad viss butu savadaak, nebutu jadomaa, kur kas lidos vai neatlidos... plus viriesha mamma slima, taa vispaar nevar lidot, bet zinu, ka vinja apvainotos, aij, busu muzhiigaa nepreceetaa :-D
11.05.2016 15:32 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Man vienkārši gribas, lai dažas te saprot, ka cilvēki dažādi un katram savas domas, kuras mēdz atšķirties, līdz ar to nav viens pareizs viedoklis.

Es nedomāju, ka te sievietes tos spēj aptvert. Ja sievietes negrib precēties, tas īstenībā nozīmē, ka viņu neviens negrib precēt un punkts. Nē, izsaukumu zīme, lai dramatiskāk :D

Nu tiešām ir cilvēki, kuriem tas neinteresē.. Man personīgi ir pilnīgi vienalga kā mani stāda priekšā, kaut vai kā paziņu, pilnībā neinteresē, ko domā apkārtējie.. galu galā tikai divi cilvēki zinās, kas viņu attiecībās darās. Es pilnīgi var iedomāties kā dažas no šīm cosmo dāmām skatās uz savām neprecētajām draudzenēm un domā - jā, tik ilgi kopā un neprecas, nu vīrietis jau nemīl. :D

Un ja atmetam reliģiskus uzskatus, kāds ir iemesls kāzām? Vēlmi dibināt kopīgu nākotni var izrādīt arī citādāk, nevis uzliekot parakstu uz papīra lapas, kuri tik pat viegli var arī izšķirt. Patiesība ir tā, ka nekur nav garantija. Gan formāli noregulētas attiecības var izbeigties, gan parastas attiecības, un arī laulāts pāris var visu mūžu nodzīvot kopā tāpat kā nelaulāts.
11.05.2016 15:38 |

Reitings 6040
Drīzāk vispirms man svarīgāk bija kopīgs mājoklis un tad kāzas

jaa, man bija taa pat. un ir vel sodien, ka labaak savas maajas, nekaa gredzens pirksta. :-/

mani vecaki diezgan neapmierinaati ar manu velmi nepreceties, vini pat ir izteikusi veelmi visu finansiaali atbalstiit,bet atkal - vini to naudu var ieguldit kkaadaa praatiigaakaa "pasaakumaa" :-D

aij, nu gruuti :-D
11.05.2016 15:42 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Story, jā, varu iedomāties, cik grūti tagad ir tas, ka atrodaties dažādās valstīs. Mums bija "megaproblēma" jau ar to vien, ka esam dažādu tautību cilvēki (līdz ar to ar viesiem un kāzu rīkotāju vajadzēja visu rūpīgi apdomāt un arī paši kašķējāmies, jo bija momenti, kad kompromisu atrast bija pagrūti), bet nu dažādās valstis ir vēl trakāk...

Es saprotu, ka ir dažādas tās situācijas. Bet tomēr ir teju fundamentāla atšķirība - kad kāzas negrib vīrietis un, kad tādas nevēlas sieviete. Sievietes gadījumā visticamāk visam apakšā ir racionāls izskaidrojums, tāds kā ekonomija, nevēlēšanās apgrūtināt radus un vēl daudz dažādu citu ikdienišķi organizatorisku iemeslu, nevis tas, ka viņa neredz savu nākotni ar šo konkrēto cilvēku. Vīrietis savukārt, visticamāk neprecās tieši tāpēc, ka negrib nākotnē būt ne par ko atbildīgs sievietes priekšā. Ne jau visos gadījumos, bet nu vairumā tomēr...
11.05.2016 15:45 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Mūžīgais Cosmo kašķis par bildinājumiem un kāzām

Varētu but, bet man vēl interesanti, par cik tik dažus mēnešus te :-D

Esmu ar plānotu punci, neprecēta, pēc dažu meiteņu komentāriem sanāk, ka esmu galīgi traka (t) Esmu savu vīra kungu iztestējusi gana ilgus gadus, lai būtu pārliecināta par attiecībām. Kā arī šo tēmu esam apsēdušies un izrunājuši, ka to summu, par kādu mēs vēlētos uzrīkot kāzas, jo zaksa variants pilnībā atkrīt, labāk investēsim mājā, biznesā. Lai sirds mierīga tām, kuras tūlīt brēks par māju - to mantošu es. Tad jau te laikam jāsaka, ka arī vīra kungs ir traks, jo iegulda darbu un līdzekļus mājā, kas nav viņa. Kur mēs divi tādi traki gadījušies, ne mūsu attiecībās aprēķins, nekā :-D
11.05.2016 15:48 |

Reitings 6040
Protams, es zinu, ka vienu dienu tas bus jaizdara - gribu to es vai nee, bet sobrid ir taads - nu nopietni??? Kaazas? Mums japerk jauna mashina (kura teoretiski varetu pagaidit), mums jaakraaj nauda jaunam majoklim ( to ari varetu taa kaa atlikt), visu laiku ir tadas atrunas....
11.05.2016 15:52 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nesen dzirdēju vienu nepatīkamu stāstu.
Vīrs aiziet pie mīļākās, tikmēr dzīves biedrene un divi bērni paliek vieni. Tas jau nebūtu tas trakākais, tik problēma ir tajā ka VISS ir uz vīra vārda - mašīna, dzīvoklis, pat suns. Apprecēties jau viņi apprecējās, tikai pēc tam kad jau viss bija iegādāts un izremontēts kur dzīves biedrene arī gana daudz naudu bija ieguldījusi.
Tagad jaunā mīļākā pieprasa lai vīriņš to visu ņem atpakaļ, pilnīgi ap pirkstu aptinusi šo, jo vīrs mašīnu un dzīvokli pārrakstījis uz mīļākās vārda.
Reāli mātei ar diviem bērniem jāvācas laukā, nedrīkst ņemt neko līdzi jo tā mīļākā visu pieskatīja un tagad bērnus jauztur pašai jo bērnu tēvs uzvedas kā nohipnotizēts. 20. gadi no kuriem pēdējie 7 apmēram precētiem vienkārši vienā jaukā dienā izkūpēja.

Tā kā jā, pirms iegādājas īpašumus kopīgus un taisa bērnus, visu juridiski vajag nokārtot, laulība līdz ar to ir obligāts pasākums manā skatījumā. Bildinājums protams arī ir svarīgs, bet tā ir tāda vairāk emoionālā mommanta radīšanai jo pašu sarakstīšanos var ļoti ātri nokārtot.
11.05.2016 15:53 |

Reitings 6040
Vienigais, kas mani uztrauc, ja kaut kas notiek (tpfu, tpfu, tpfu), vai es buushu taa, kurai zvaniis, jo es nekas vinjam neskaitos - tikai dzivesbiedrene un bernu maate... Materialajaa zinjaa, par to es nekad neesmu satraukusies, izshkjirsies, pametis, gan jau bernus pabaroshu :-D
11.05.2016 15:54 |

Reitings 188
Reģ: 14.09.2015
Dienvida, bet kāpēc tad tu viņu sauc par "vīra kungu"? Laikam jau tomēr nepatīk saukties pašai par tikai draudzeni...
11.05.2016 15:57 |

Reitings 1129
Vitucis, tāpēc, ka viens otru tā uztveram. Arī tad, ja neesam to sakārtojuši juridiski. Kā jau minēju, neprecos, ne tāpēc, ka negribam kāzas, bet gribam, pirmkārt, smuku māju, un nejūtamies neviens par to slikti :-)
11.05.2016 16:01 |

Reitings 17203
Man jau liekas ka visas sievietes gribētu precēties jo tas tomēr ir daudz drošāk un mierīgāk tad. Tas kas attur lielākoties ir tad tie līdzekļi priekš tām princešu kāzām.
11.05.2016 16:01 |

Reitings 17203
Dienvida Tad sarakstaties pa kluso un miers, kāzas pašas jau var vēlāk uzrīkot.
11.05.2016 16:02 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Miss Joker aprakstītais gadījums nav nekāds retums. Dzīvē visādi gadās.

+++Vitucis
Vispirms apprecies un tad partneri sauc par vīru.

Story
Nu tieši tā, tu viņam nekas neskaities. Sliktā gadījumā var par slimnīcā nelaist un nesniegt nekādu info, jo neesi nekas, svešs cilvēks.
11.05.2016 16:04 |

Reitings 6040
teika_spolite

nu, jaa tas vienigais, kas nav forshi nesakartotajaas attieciibaas, aij, gan jau bus labi :-D busu svesha sieviete :-D
11.05.2016 16:07 |

Reitings 3903
Reģ: 03.03.2015
Sliktā gadījumā var par slimnīcā nelaist un nesniegt nekādu info, jo neesi nekas, svešs cilvēks.

Tas gan. Nesen nācās pārbaudīt uz savas ādas, kā vārds "sieva" atver visas durvis, kuras citā gadījumā ir slēgtas.:-(
11.05.2016 16:08 |

Reitings 1129
Miss Joker, tikai sarakstīšanos gan nē. Visu vēl paspēsim :-)
11.05.2016 16:10 |

Reitings 17203
Miss Joker aprakstītais gadījums nav nekāds retums. Dzīvē visādi gadās.

Tur jau tā lieta, tāpēc vajag domāt laiīgi par to visu nevis paļauties uz veiksmi. Redz ka pat pēc 20 gadiem un 2 bērniem viss var noiet greizi un sieviete ar bērniem palikt bez nekā burtiski.
11.05.2016 16:15 |

Reitings 17203
Miss Joker, tikai sarakstīšanos gan nē. Visu vēl paspēsim

Ja tomēr ietu runa par kopīgu īpašumu iegādi vai uzņēmumiem, tad tomēr sarakstītos ķeksīša pēc, lai tomēr viss būtu godīgi ja nu kādreiz kas noiet greizi. Paļauties uz to ka ar tevi nekad tas nenotiks nevar, lai vai kā uzticies partnerim.
11.05.2016 16:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)